-
Νίκαια είσαι; Αν δεν βρεις άκρη, πες μου να σου δώσω ένα τηλέφωνο από έναν εξαιρετικό ηλεκτρολόγο.
Τάκη, στα 16αρια φοράς sportcontact2; Για πες καμιά εντύπωση...
-
Τελικά drdino θα πας σε 17άρες; Αν τις βάλεις πες μου αν κοπανάνε με το σετ απ των αναρτήσεων που έχεις. Ίσως το σκεφτώ αργότερα.
-
Θα δείξει, αν και κατά 90% θα πάω σε 16αρες. Οι 17αρες είναι υπερβολή από όλες τις απόψεις πλην της οπτικής...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...Τάκη, στα 16αρια φοράς sportcontact2; Για πες καμιά εντύπωση...Ναι. 205/55-16
Καλά είναι, τα έβαλα στην αρχή του χρόνου για δεύτερη φορά. Με τη νέα ανάρτηση, ίσως χτυπάνε λίγο παραπάνω, αλλά να συνυπολογίσεις ότι πιέσεις βάζω 33 παντού. Είναι ήσυχα ακόμα και στη βροχή. Από την άλλη μεριά, δεν θυμάμαι το πρώτο σετ τι προέλευση είχε, το τωρινό είναι Τσεχίας. Αναφέρω την προέλευση γιατί ακόμα δεν είμαι βέβαιος απόλυτα αλλά μου φαίνονται λίγο χειρότερα από τα πρώτα, ή φταίει ίσως ο συνδυασμός με την ανάρτηση.
Και στρίβει και φρενάρει αλλά κάτι μου λείπει από την προηγούμενη αίσθηση σιγουριάς στα γλιστερά... Ίσως πάλι να φταίω εγώ και η κακή μου διάθεση όταν το παρατηρώ... Πάντα όταν δεν ήμουνα στις καλές μου, μηχανάκια και αυτοκίνητα δεν πήγαιναν μία...Αν τύχει και κατεβείς, σφύρα να τα δοκιμάσεις...
-
Χλωμο να προλάβω, τόσες φορές που κατέβαινα δεν το σκέφτηκα. Από συμπεριφορά όταν είναι κρύα/σε σαπούνι πώς τα βλέπεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
... Από συμπεριφορά όταν είναι κρύα/σε σαπούνι πώς τα βλέπεις;Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο, γιατί δεν έτυχε αλλά και γιατί δεν το πιέζω κρύο.
Στα γλιστερά πάλι, κωλώνω εγώ νωρίτερα από τα λάστιχα...
Ξέρω, σε διαφώτισα πλήρως!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νίκαια είσαι; Αν δεν βρεις άκρη, πες μου να σου δώσω ένα τηλέφωνο από έναν εξαιρετικό ηλεκτρολόγο.Ευχαριστώ πολύ drdino για το ενδιαφέρον.
Τελικά είχαν καεί και η τρεις ηλεκτρομαγνητικές και θα της αντικαταστήσουν, μάλλον αύριο θα το πάρω. -
Το τελευταιο μηνα εχω πετυχει 4-5 308cc...Ποσο καλοσχεδιασμενο και ομορφο μπορει να ειναι ενα αυτοκινητο...
-
drdino πόσα km έχεις κάνει με τις αναρτήσεις του cc; Ακόμα εντάξει. Έχει κουραστεί; Κοπανάει; Στα ταξίδια, σε μεγάλες ταχύτητες έχει τάσεις πλεύσης;
Ευχαριστώ. -
Περίπου 25-30k χλμ...
Όλα οκ προς το παρόν από αντοχή. Είναι αρκετά σφιχτό, αλλά δεν κοπανάει. Βέβαια έχω τα μπαλόνια-195/65/15
Μπα, πλεύσεις δεν έχω καθόλου πλέον. -
Κι εγώ με τα μπαλόνια το σκέφτομαι. Αν και μπορεί να πάω σε λύση 205-60-15.
-
Κατά πάσα πιθανότητα εγώ θα πάω σε 16αρες εντός ολίγου. Αλλά το σωστό είναι 205/55/16.
-
Εχει βάλει κανείς 225/45/17 εδώ μέσα σε 307; Τάκη, είχε ο mdvq;
-
Καλησπέρα στην παρέα σας.
Νέος στο forum σας (αλλά παλιός στο μοτο-forum mybike.gr) θέλω να θέσω την εξής ερώτηση:
Εχω εδώ και 6 χρόνια ένα Toyota Corolla 1.4 VVTi από το οποίο είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Λόγω όμως οικογενειακών αναγκών, σκέφτομαι για κάτι μεγαλύτερο (προς πολυμορφικό θα έλεγα). Από τα υπάρχοντα μοντέλα της Toyota δε με ενθουσιάζει κανένα και πλέον έχω στο μυαλό μου το Peugeot 3008. Πήγα και το είδα, το έκανα test drive και με ικανοποίησε. Μιλάω για το 1.6 με το turbo (που, όπως λέει η Peugeot, εξελίχθηκε από κοινού με τη BMW). Αποδίδει 150 άλογα και στην οδήγηση μου φάνηκε πολύ ζωντανό και απότελεσματικό.
Τα ερωτήματα:- Αξίζει να ρισκάρω να πάρω ένα τόσο νέο κινητήριο σύνολο και μάλιστα υπερτροφοδοτούμενο;
- Ισχύει ότι οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 'καίνε λάδι' και έχουν περισσότερα προβλήματα από τους ατμοσφαιρικούς;
- Τα μόλις 2 χρόνια εγγύηση δεν είναι πολύ λίγα για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 24.000 ευρώ (μιλάω για το 3008 στην έκδοση 1.6 με τούρμπο καυσαερίων).
Περιμένω απόψεις.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Το σύνολο φοριέιται εδώ και πολύ καιρό στα 207, 308, mini κλπ...
Έχει 2 θεματάκια: ο κατασκευαστής λέει αντικατάσταση μπουζί κάθε 60k. Έχει παραταρηθεί όμως (σε 207 βασικά, με ότι αυτό σημαίνει για ταλαιπωρία, προγράμματα κλπ) ότι τα μπουζί αρχίζουν και εμφανίζουν μειωμένη αποδοση περίπου στα μισά του διαστήματος, οπότε αν το κυνηγάει κανεις καλό θα ήταν να αλλάζονται στα 30k.
Αν βάλεις πρόγραμμα, η μαμά σκάστρα δεν την παλεύει και σκίζεται. Λύση η σκάστρα που μπαίνει στα 2λιτρα TFSI του VAG.
Η εγγύηση είναι λίγη, συμφωνώ, εγώ από την άλλη δεν την χρειάστηκα ακόμα μετά τα 2 έτη. Στο πρώτο έτος βέβαια άλλαξα ζουάν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εχει βάλει κανείς 225/45/17 εδώ μέσα σε 307; Τάκη, είχε ο mdvq;Ακριβώς!
Το είχα οδηγήσει για μια μικρή βόλτα έξω από την πίστα στα Μέγαρα και δεν είδα κάτι διαφορετικό από το δικό μου, αλλά πάλι ήταν μια μικρή χαλαρή βολτούλα...
Εγώ πάντως το είχα ψιλομετανιώσει που δεν το πήρα με 17άρια που ήταν επιλογή στο XSI...
Στις 17'' (6,5x17) τα λάστιχα ήταν 205/50-17.
-
Θυμάσαι τάκη αν τα είχε τα 225 στις μαμά 17αρες του 307;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θυμάσαι τάκη αν τα είχε τα 225 στις μαμά 17αρες του 307;Είχε αλλάξει τις μαμά σιδερένιες 15άρες με 17άρες εμπορίου. Κάπου το είχε γράψει τα παλιά τα χρόνια...
edit:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=619081#p619081
-
Αχα...
Εκανα μια αναζήτηση και είδα 2-3 πράγματα. Λογικά δεν θα θυμάσαι τι οφφσετ είχε βάλει... -
Τσου...
Ψήνεσαι για 17άρες απ' ότι κατάλαβα... Βουρ!
PEUGEOT FORUM