-
Καλα δεν ειπαμε οτι θα φυγω κιολας!!!!!
Ουτε μια πλακα δεν σηκωνετε...Να σιγησω ειπα..
Να.. πχ σημερα δεν θα γραψω τιποτα αλλο εκτος και μας απαντησει ο samael για το cd.
Αυριο ομως..... .
ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ ΠΑΛΙΟΣΑΥΡΑ -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Καλα δεν ειπαμε οτι θα φυγω κιολας!!!!!
Ουτε μια πλακα δεν σηκωνετε...Να σιγησω ειπα..
Να.. πχ σημερα δεν θα γραψω τιποτα αλλο εκτος και μας απαντησει ο samael για το cd.
Αυριο ομως..... .
ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ ΠΑΛΙΟΣΑΥΡΑκαι μεχρι να απαντησει ο samael πως θα αντεξεις;
Μαλλον λαθος θα κανει... Δεν εχω ξανακουσει για blaupunkt R/CD σε 307. -
Οσο και να με προκαλεις δεν απαντω!!!!!
Ωχ !!! Απαντησα ο βλακας -
Tα σχολια τα αφηνω για εσας...
-
Καλά αυτή η γρίλλια που εχει είναι άπαιχτη, αλλα και τα καντραν όλα τα λεφτα
-
Ο φωτισμος στην οθονη πολλ. ενδ. ειναι ευκολο να αντιστραφει σε καποιο εξουσιοδοτημενο. Το ειχα κανει αλλα ειναι πολυ κουραστικο στο ματι.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Samael για ριξε μια ματια στο cd να δεις τη μαρκα καλυτερα γιατι η cdιερα ειναι blaupunkt το cd ειναι clarion .Πες μας αν κανω λαθος(που μακαρι να κανω!!!)
.. συγχωρεστε με, αλλα μου φαινεται πως δεν καταλαβαινω (που λεει και μητσικωστας) συνδιαζουν cd-player μονοδισκο μπροστα μαζι με cd-ιερα (αθανατη ελληνικη γλωσσα) πισω ???
ή υπαρχει η επιλογη για μονοδισκο clarion ή πολυδισκο blaupunkt που μπαινουν στην κονσολα του αυτοκινητου ??
αυτο που βλεπω με ευχαριστηση ειναι οτι εχει σταματησει η αναφορα των προβληματων, πραγμα που σημαινει οτι ή τα λυσατε ή τα πουλησατε !
πστ! και μεταξυ μας, το καλυτερο χρωμα ειναι το κιτρινο...
υστερα ερχεται το μαυρο! και μετα το μπορντω (το κερασι το μεταλλικο) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. συγχωρεστε με, αλλα μου φαινεται πως δεν καταλαβαινω (που λεει και μητσικωστας) συνδιαζουν cd-player μονοδισκο μπροστα μαζι με cd-ιερα (αθανατη ελληνικη γλωσσα) πισω ???
ή υπαρχει η επιλογη για μονοδισκο clarion ή πολυδισκο blaupunkt που μπαινουν στην κονσολα του αυτοκινητου ??Eιναι και τα δυο μπροστα στην κεντρικη κονσολα! Ωραιος συνδυασμος εεε; Δεν δουλευει αυτονομα η Cdιερα!
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Samael για ριξε μια ματια στο cd να δεις τη μαρκα καλυτερα γιατι η cdιερα ειναι blaupunkt το cd ειναι clarion .Πες μας αν κανω λαθος(που μακαρι να κανω!!!)
Ειμαι 99% σιγουρος οτι ειναι Blaupunkt(ειμαι Αθηνα και το car Λαρισα προς το παρον και δεν μπορω να το τσεκαρω αμεσα...)
Τι λετε να γινετε λοιπον?! -
Καλησπέρα σε όλους τους περισσότερο ή λιγότερο ευτυχείς ιδιοκτήτες 307!
Το δικό μου XSI μπλέ recife το πήρα από τον Βαγγέλη Γκάλλο τον Ιούλιο του 2002, μετά από αναμονή 3 μηνών γιατί το ήθελα με ηλιοροφή. Έχω κάνει 32.000 χλμ., μάλλον απροβλημάτιστα θα έλεγα τελικά. Πριν προχωρήσω να πώ ότι πέρα από τα 2-3 παπιά μου, είχα Citroen ami 8 (ναι, το station κοτέτσι με το σασί και το μοτέρ του 2CV), Carina II του '89 (αναίσθητο σκυλί-φορτηγό) και 106 XR 1.4 '93 (παιχνίδι με 4 ζαντολάστιχα από rally και 4 Bilstein sport-χωρίς χαμήλωμα).
Αφού δεν κατάφερα την σύζυγο να πάρουμε το 106 GTI (2 παιδιά, μπαγκάζια και 'πάλι το ίδιο θα πάρουμε;') πήρα σβάρνα όλα τα μικρομεσαία 3πορτα 1.6 hatch με έμφαση και στους χώρους πλέον γιατί οδική συμπεριφορά και επιδόσεις ήταν δεδομένα μαζί με την λογική τιμή. Απρίλης-Μάης του 2002 λοιπόν:
Megane coupe: ωραίο αλλά έπνεε τα λοίσθια.
Golf:Μπρρρρρ!
A3-147:Ακριβά!
Astra:τελείωνε σαν μοντέλο και είχε γεμίσει ο κόσμος αν και ήταν καλό στα λεφτά του.
Leon:Η κλειστοφοβία και η μαυρίλα σε 5 αναγκαστικά πόρτες!
Xsara coupe:Ωραίο, γρήγορο, με ταμπλό απομίμηση carbon fibre αλλά έτριζε και σταματημένο στην έκθεση!
Focus:ΤΟ κράτημα και τιμόνι αλλά full extra 1.6 με ταμπουράκια πίσω... με χάλαγε.
Corolla:καλό μοτέρ, Brand name, χώρος αποσκευών:106 και κάτι λίγο, αλλά... (είχα και 106 ρε παιδιά, άσε που δεν μου αρέσει το Passat style στους όγκους).
Έτσι κατέληξα στο 307 για την σαλονάρα του, το μοτέρ του, τα (επίφοβα πολλά) ηλεκτρονικά 'μπλιμπλίκια' του, τα φρένα του και το ότι ήταν από τα πιό νέα μοντέλα στην αγορά. Και μάλιστα XSI για να μην έχω φαγούρες του τύπου:βάλε ζαντολάστιχα, CDιέρες, κλπ.
Στην αρχή ένιωθα λίγο σαν να είχα την 'ζαφείρω' λόγω ύψους αλλά συνήθισα.
Ναι, και το τρίτο ζουάν ακούγεται με ανοιχτά παράθυρα, ναι, μετά και την δεύτερη αλλαγή com τιμονιού στην γρήγορη επαναφορά από δεξιά στροφή ανάβει το αριστερό φλάς αλλά με την οικογένεια και φουλ μπαγκάζια (για camping) Αθήνα-Θάσος-Ξάνθη-Αθήνα συνεχώς 180-190 χλμ. και δεν στεκόταν μπροστά ή δίπλα μου ούτε Leon ούτε Corolla ούτε Golf, με τίμημα τα 11,7lt/100km.
Τελικά μου αρέσει και το 'ξεμπουκώνω' καθημερινά στην Αττική Οδό.
Μόνη μου ένσταση: μια ασάφεια στα πολλά χιλιόμετρα όταν έχει πλάγιο άνεμο. Ίσως διορθώνεται με χαμήλωμα. Η Bilstein δεν έχει φέρει ακόμα τίποτα αν κι έχουν βγει Sport και Sprint Γερμανία. Υπάρχουν KW στάδιο 1, με προφορτισμένα αμορτισέρ και ρυθμιζόμενο ύψος μέσω ελατηρίων, ψάχνω τιμή στην Ελλάδα.
http://www.motorsportworld.co.uk products, KW, Variant 1.
Άλλη λύση που βρήκα είναι αλλαγή ελατηρίων και άνοιγμα των υπαρχότων αμορτισέρ για να αλλαχτούν λάδια και βαλβίδες. (Σχετικά οικονομικό πακέτο, κάτω από 500 €).
Α, ξέχασα, έχω βάλει και μεμβράνες Llumar Titanium στα πλάγια και πίσω και πέρα από τη εμφάνιση βελτιώθηκε πολύ το περιβάλλον στο εσωτερικό και από θερμοκρασία και από αίσθηση.
Αυτά για σήμερα, το ξέρω ότι είναι πολλά αλλά τα μάζευα καιρό και δεν είχα χρόνο. Χαιρετώ, καλά χιλιόμετρα, Τάκης. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους περισσότερο ή λιγότερο ευτυχείς ιδιοκτήτες 307!φίλε τάκη, καλώς ήρθες. όπως θα δεις, είμαστε όλοι ευτυχείς, εκτός από μερικούς-μερικούς που ετοιμάζονται να αποστατήσουν
Leon:Η κλειστοφοβία και η μαυρίλα σε 5 αναγκαστικά πόρτες!
ήταν η δεύτερη επιλογή μου, μέχρι που μπήκα μέσα και αισθάνθηκα σαν φυλακισμένος.
Μόνη μου ένσταση: μια ασάφεια στα πολλά χιλιόμετρα όταν έχει πλάγιο άνεμο. Ίσως διορθώνεται με χαμήλωμα. Η Bilstein δεν έχει φέρει ακόμα τίποτα αν κι έχουν βγει Sport και Sprint Γερμανία. Υπάρχουν KW στάδιο 1, με προφορτισμένα αμορτισέρ και ρυθμιζόμενο ύψος μέσω ελατηρίων, ψάχνω τιμή στην Ελλάδα.
http://www.motorsportworld.co.uk products, KW, Variant 1.
Άλλη λύση που βρήκα είναι αλλαγή ελατηρίων και άνοιγμα των υπαρχότων αμορτισέρ για να αλλαχτούν λάδια και βαλβίδες. (Σχετικά οικονομικό πακέτο, κάτω από 500 €).πες τα! κι εγώ έχω πρόβλημα με τον πλευρικό άνεμο, ειδικά από τα 140-150 και πάνω, που κάποιες φορές οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου με φοβίζουν. τα KW είναι ρυθμιζόμενα, όπως είπες κι εσύ, επομένως αρκετά ακριβότερα (τα είδα κάπου γύρω στα 1000 ευρώ), και πολύ ειδική λύση, την οποία δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να αξιοποιήσω πλήρως, έτσι ώστε να δικαιολογείται το αυξημένο κόστος. ο συνδυασμός ελατηρίων χαμηλώματος με τα μαμά αμορτισέρ, από την άλλη, μου φαίνεται πως θα μειώσει αρκετά το χρόνο ζωής των αμορτισέρ. μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να παρουσιαστεί στην αγορά ολοκληρωμένος συνδυασμός αμορτισέρ-ελατηρίων, με τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν.
-
Γνωρίζει κανείς αν σε 307 1.6xs είναι δυνατόν προσωρινά να απενεργοποιηθεί το ABS ή/και ο ηλ.κατανεμητής πέδησης με κάποιο τρόπο;
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν σε 307 1.6xs είναι δυνατόν προσωρινά να απενεργοποιηθεί το ABS ή/και ο ηλ.κατανεμητής πέδησης με κάποιο τρόπο;Οπου βρεις φυσακι βγαλτο, σε καποιο απο τους τροχους... Το ABS θα απενεργοποιηθει. Δεν εγγυωμαι τιποτα ομως γιατι ειναι 307. Δεν ξερω τι μπορει να παθουν τα ηλεκτρονικα του! Σε 406 δουλευει η συγκεκριμενη μ@λ@κι@.
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Eιναι και τα δυο μπροστα στην κεντρικη κονσολα! Ωραιος συνδυασμος εεε; Δεν δουλευει αυτονομα η Cdιερα!
!!! απιστευτο!!!
και να κανω την επομενη χαζη ερωτηση, για το πως συνεργαζονται ?? Συνδεουν το πολυδισκο απο καποια εξοδο out σε καποια auxilary του clarion ??? -
Οπου βρεις φυσακι βγαλτο, σε καποιο απο τους τροχους... Το ABS θα απενεργοποιηθει. Δεν εγγυωμαι τιποτα ομως γιατι ειναι 307. Δεν ξερω τι μπορει να παθουν τα ηλεκτρονικα του! Σε 406 δουλευει η συγκεκριμενη μ@λ@κι@.Δηλαδή αυτό που έκανες σε 406 ήταν να αποσυνδέσεις ότι καλώδιο βρήκες στον τροχό;
Το 406 1.8 με το 307 1.6 έχουν τα ίδια φρένα. Αλλάζει οπωσδήποτε ο κατανεμητής (στο 307 νεώτερος, πεδεί κάθε τροχό ξεχωριστά)
Επίσης έχω την εντύπωση πως το 406 έχει μεγαλύτερη αντλία. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
και να κανω την επομενη ερωτηση, για το πως συνεργαζονται ?? Συνδεουν το πολυδισκο απο καποια εξοδο out σε καποια auxilary του clarion ???Nαι. Οπως καθε CDιερα.
Δηλαδή αυτό που έκανες σε 406 ήταν να αποσυνδέσεις ότι καλώδιο βρήκες στον τροχό;
Ναι, απο τον αισθητηρα. Oχι απο τα τακακια...
Θελει προσοχη ομως μετα γιατι οι διαφορες δεν περιοριζονται μονο στο οτι οταν θα χαθει η προσφυση θα επενεργησει το abs. Αλλαζει η αμεσοτητητα του φρεναρισματος κ πιστευω οτι γινεται καλυτερη αλλα ισως και επικινδυνη σε γλιστερο δρομο. Εχω παρατηρησει παντως οτι τα συστηματα πεδησης χωρις abs ειναι λιγοτερο αμεσα και αυτο δεν πρεπει να ειναι τυχαιο! -
Ναι, απο τον αισθητηρα. Oχι απο τα τακακια...
Θελει προσοχη ομως μετα γιατι οι διαφορες δεν περιοριζονται μονο στο οτι οταν θα χαθει η προσφυση θα επενεργησει το abs. Αλλαζει η αμεσοτητητα του φρεναρισματος κ πιστευω οτι γινεται καλυτερη αλλα ισως και επικινδυνη σε γλιστερο δρομο. Εχω παρατηρησει παντως οτι τα συστηματα πεδησης χωρις abs ειναι λιγοτερο αμεσα και αυτο δεν πρεπει να ειναι τυχαιο!Έχεις δίκιο στις παρατηρήσεις σου και είναι κάτι που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε στα αυτοκίνητά μας,
Thanks για τις απαντήσεις!
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
σε 307 1.6xs είναι δυνατόν προσωρινά να απενεργοποιηθεί το ABS ή/και ο ηλ.κατανεμητής πέδησης με κάποιο τρόπο;Παιζοντας λιγο με τον κατανεμητη στον πισω αξονα μπορουμε να το κανουμε λιγο πιο υπερστροφικο αν αυτο ειναι που ψαχνεις...
(Σε κουβεντα να βρισκομαστε!)
-
Περασε η ημερα αρα μπορω να γραψω!!!!!
Μηπως εχει κανεις επιχειρησει να βγαλει το clarion και αν ναι πως, γιατι νομιζω οτι κατι κλαπατσιμπανα που επρεπε να συνοδευουν το αμαξι οταν θελουμε να το βγαλουμε δεν υπαρχουν η τουλαχιστον δεν μου τα δωσανε εμενα.
Αντρεα οταν λες αλαζει η αμεσοτητα τι εννοεις???
Δηλ γινεται πιο αποτομο το φρενο γιατι παρακατω λες οτι χωρις abs δεν εχει αμεσοτητα. -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Περασε η ημερα αρα μπορω να γραψω!!!!!
Μηπως εχει κανεις επιχειρησει να βγαλει το clarion και αν ναι πως, γιατι νομιζω οτι κατι κλαπατσιμπανα που επρεπε να συνοδευουν το αμαξι οταν θελουμε να το βγαλουμε δεν υπαρχουν η τουλαχιστον δεν μου τα δωσανε εμενα..Δεν βγαινει χωρις τον εξωλκεα της peugeot και τον κρατανε για τον εαυτο τους... Aν και μπορεις να βρεις απο αλλο r/cd που θα μπαινει στις τρυπες του clarion. Καθε ηλεκτρολογειο θα εχει.
Ανδρεα οταν λες αλαζει η αμεσοτητα τι εννοεις???
Δηλ γινεται πιο αποτομο το φρενο γιατι παρακατω λες οτι χωρις abs δεν εχει αμεσοτητα.Ναι γινεται πιο αποτομο αλλα υπαρχει και η αντιθετη περιπτωση να γινει πιο αδυναμο μιας και απόσο ξερω η αντλια του abs πρεσαρει συνεχως υγρα στην αντλια φρενου. Αναλογως την κατασκευη του καθε συστηματος! Ειναι και αυτο κατι το οποιο δουλευει οποτε......;;; (Απαντηστε να δω αν μαθαινετε!)
[/quote]
PEUGEOT FORUM