-
Ρωτάω απλά αν είδες κάποια αλλαγή....
Τλκ σε μένα δν έχει υποδοχή για αμορτισέρ στο καπό...
λες να βάλω ένα coil-over να τελειώνω; -
Οι πιέσεις στα ελαστικά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην υπο/υπερστροφική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Σε όλα γενικώς και ακόμη περισσότερο στα πιο 'ζωντανά' στο πίσω μέρος.
Ο κατασκευαστής μπορεί να γράφει τις 'ιδανικές' πιέσεις, αλλά μόνο για τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (που δεν είναι σίγουρο ότι αν βάλετε τα ίδια, θα είναι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και η ίδια γόμα), και με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούνται ισόποσα όλοι οι χρήστες. Επειδή όμως ο τρόπος οδήγησης αλλά και οι προτιμήσεις του καθενός διαφέρουν, καλό είναι να πειραματιζόμαστε με τις πιέσεις εμπρός - πίσω, ώστε κάποια στιγμή να βρούμε το ιδανικό.
-
Τι μας λες τώρα ρε;;
-
Λέω, αν θέλεις να πετάει κώλο περισσότερο, βάλε 36 εμπρός και 32 πίσω για αρχή.
-
Κατάλαβα ρε, εννοώ πως 'αυτό βέβαια το ήξερα'.
Έβαζα 36-34. Θα βάλω 33-31 να δω τι γίνεται...
-
Πάντως με 35-35 που έβαζα παλιοτερα κοπαναγε αρκετά. Ισως να φταίνε και τα λάστιχα (potenza re-720) που είναι αρκετά σκληρά. Mε 32-30 μου φαίνεται πολύ καλύτερα.
-
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Τώρα για το τιμόνι μου φαίνεται υπερβολικά ελαφρύ με αποτέλεσμα να στρίβω το τιμονι πιο πολύ αποτι χρειάζεται
Λύση: Υπάρχει ρεγουτόρος στο μπροτσινό σύστημα με 4 θέσεις.
Το αυτοκίνητο παραδίδεται στην νρύθμιση 0 Πολύ ελαφρύ
Ιδανική ρύθμιση για τα γούστα μου το 2
(Η κοπέλα μου δεν το πολυσυμπαθεί )Μειώνοντας τις εργοστασιακές ΄πιέσεις πίσω μειώνεται η υπερστροφή (αν υπάρχει) και αυξάνεται η υποστροφή ως συνέπεια εξάλειψης της διόρθωσης της ουράς
Θέλει πολύ ψάξιμο για τις ιδανικές πιέσεις -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Τώρα για το τιμόνι μου φαίνεται υπερβολικά ελαφρύ με αποτέλεσμα να στρίβω το τιμονι πιο πολύ αποτι χρειάζεται
Ιδανική ρύθμιση για τα γούστα μου το 2Ωχ με ενδιαφέρει αυτό γιατί και το δικό μου είναι πολύ ελαφρύ για τα γούστα μου. Πώς να ζητήσω στο σέρβις να μου το 'βαρύνουν'...?
έχω ένα C4 1600.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Ιδανική ρύθμιση για τα γούστα μου το 2
(:)Ωχ.....για λεγε πως το ανακαλυψες αυτο και που ακριβως ειναι ????
Μας ξεφτιλησες λεμε!!!!
Οσο αφορα τις πιεσεις επειδη παλιοτερα το ειχαμε ξαναδει το θεμα υπαρχουν αυτοκινητα που εχουν στο ταμπελακι αλλες πιεσεις.Το δικο μου πχ ειχε διαφορετικες απο του Αντρεα.!!!!Ο Τακης θα το θυμαται νομιζω.
Παντως εγω φιλαρακια του βαζω 38-38!!!
Αυτο που λεει ο Νικολας ειναι πολυ σωστο .Με μερικες δοκιμες βρισκεις την καταληλη αρχιζοντας σαν βαση αυτο που δινει ο κατασκευαστης.
Το ραδιοσιντι ρε Νικολα δεν ειναι αυτο που εγραψα????
Παντως εγω δεν ειδα κανενα να το εχει δοκιμασει...Εκτος και αν το εχεις βαλει εσυ και δεν το πηρα χαμπαρι -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Το ραδιοσιντι ρε Νικολα δεν ειναι αυτο που εγραψα????
Παντως εγω δεν ειδα κανενα να το εχει δοκιμασει...Εκτος και αν το εχεις βαλει εσυ και δεν το πηρα χαμπαριΕίχα γράψει ότι από Alpine, αυτό είναι το πρώτο της σειράς που υποστηρίζει πλήρως την οθόνη και τα χειριστήρια (με την προσθήκη του κατάλληλου μετατροπέα). Αλλά και οι άλλες μάρκες έχουν μοντέλα που το κάνουν.
Την καλημέρα μου σας δίνω.
-
Όσον αφορά το τιμόνι, πας στος εξουσιοδοτημένο και το ρυθμίζουν σηκώνοντας το αμάξι
από κάτω(έξω από την καμπίνα έχει δύο παξιμάδια (ρυθμιστής και κόντρα)και το ρυθμίζουν με δύο γερμανικά
Μάλιστα στην αρχή το έβαλα στο 1, έκανα μια βόλτα και μετά ζήτησα και πήγε 2.
Γίνεται ελάχιστα βαρύτερο ακίνητο αλλά αυτή η στιβαρή αίσθηση μου αρέσει.Στην κίνηση κανένα πρόβλημα. Χρόνος 10'
Πως το ζητάς; Περιφραστικά-περιγραφικά -
Όσον αφορά το τιμόνι, πας στος εξουσιοδοτημένο και το ρυθμίζουν σηκώνοντας το αμάξι
από κάτω(έξω από την καμπίνα έχει δύο παξιμάδια (ρυθμιστής και κόντρα)και το ρυθμίζουν με δύο γερμανικά
Γίνεται ελάχιστα βαρύτερο ακίνητο αλλά αυτή η στιβαρή αίσθηση μου αρέσει.Στην κίνηση κανένα πρόβλημα. Χρόνος 10'
θα το ζητήσω τώρα που θα πάω για σέρβις 20Κ...ελπίζω να μην μου κάνουν τους ανήξερους...
-
Πρώτη φορά το ακούω. Για δες ρε Σάββα, γιατί εγώ αύριο έχω κλείσει ραντεβού για ευθυγράμμιση ζυγοστάθμιση.
-
Ντίνο τέλος του μήνα θα το πάω.
-
οκ...
Πολύ παράξενο ρε σεις αυτό. kospapad, τι σου χρέωσαν στην απόδειξη;
-
κι εμένα μου φαίνεται παράξενο και βλέπω να τρώω γείωση στο σέρβις...
-
Και εγώ. Λες να του άλλαξαν ευθυγράμμιση στο μπροστινό σύστημα;
-
Παρόν!
Όχι δεν άλλαξα ευθυγράμμιση Απλώς για να μην γίνει παρανόηση, μπορεί οι θέσεις που λέω να είναι και στροφές στο παξιμάδι ή κάτι παρόμοιο.
Δεν φάνηκαν να μην το ξέρουν. Αντέδρασαν άμεσα.
PEUGEOT FORUM