-
Ο χρήστης pkst έγραψε:
Μιας και πιάσαμε κουβέντα περί τριξιματων.... Σε δρόμους με μικρες ανωμαλίες ακούγεται κάτι σαν 'ντέφι' (όχι δυνατά) πίσω αριστερά (συνεχόμενο κουδούνισμα σαν να κουδουνίζουν πολλά ψιλά μαζί) (στις μεγάλες ανωμαλίες δεν ακούγεται τίποτα). Εκτός από το ότι το 307 μου αρχίζει να με προετοιμαζει για το καρναβάλι - καμμιά ιδέα το τι είναι? (δεν μου ακούγεται για ανάρτηση...)Δοκίμασε να δέσεις τις δύο ακριανές πίσω ζώνες. Αν δεις, όταν είναι λυμένες, η πόρπη χτυπάει στο πλαστικό μεταξύ καθίσματος και πόρτας. Αν δεν είναι αυτό, έλεγξε πόσο καλά δεμένη είναι η ρεζέρβα και τα διάφορα εργαλεία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μιας και πιάσαμε κουβέντα περί τριξιματων.... Σε δρόμους με μικρες ανωμαλίες ακούγεται κάτι σαν 'ντέφι' (όχι δυνατά) πίσω αριστερά (συνεχόμενο κουδούνισμα σαν να κουδουνίζουν πολλά ψιλά μαζί) (στις μεγάλες ανωμαλίες δεν ακούγεται τίποτα). Εκτός από το ότι το 307 μου αρχίζει να με προετοιμαζει για το καρναβάλι - καμμιά ιδέα το τι είναι? (δεν μου ακούγεται για ανάρτηση...)
Δοκίμασε να δέσεις τις δύο ακριανές πίσω ζώνες. Αν δεις, όταν είναι λυμένες, η πόρπη χτυπάει στο πλαστικό μεταξύ καθίσματος και πόρτας. Αν δεν είναι αυτό, έλεγξε πόσο καλά δεμένη είναι η ρεζέρβα και τα διάφορα εργαλεία.
Σε βρίσκω ψαγμένο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μιας και πιάσαμε κουβέντα περί τριξιματων.... Σε δρόμους με μικρες ανωμαλίες ακούγεται κάτι σαν 'ντέφι' (όχι δυνατά) πίσω αριστερά (συνεχόμενο κουδούνισμα σαν να κουδουνίζουν πολλά ψιλά μαζί) (στις μεγάλες ανωμαλίες δεν ακούγεται τίποτα). Εκτός από το ότι το 307 μου αρχίζει να με προετοιμαζει για το καρναβάλι - καμμιά ιδέα το τι είναι? (δεν μου ακούγεται για ανάρτηση...)
Δοκίμασε να δέσεις τις δύο ακριανές πίσω ζώνες. Αν δεις, όταν είναι λυμένες, η πόρπη χτυπάει στο πλαστικό μεταξύ καθίσματος και πόρτας. Αν δεν είναι αυτό, έλεγξε πόσο καλά δεμένη είναι η ρεζέρβα και τα διάφορα εργαλεία.
Μπα.. τα έχω ελέγξει αυτά.... Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι προέρχεται από την μεριά του αριστερά -πίσω τροχού (ή τελικού εξάτμισης που είναι εκεί κοντά). Μια πρόχειρη ματιά δεν έδειξε να κρέμεται ή να 'παίζει' το τελικό...
-
Ο χρήστης frixos έγραψε:
Σε βρίσκω ψαγμένοΤο προσπαθώ! Την πάτησα και με τις δύο περιπτώσεις. Όταν το παρέλαβα, σε μια λακούβα άκουσα την αριστερή, και νόμιζα ότι οι χειρότεροι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί: τρακαρισμένο είναι, και όταν το επισκεύασαν, άφησαν ένα κατσαβίδι μέσα στο φτερό. Το είχα ακούσει κάπου, και έτσι...Ευτυχώς όμως κατάλαβα τι ήταν όταν έψαχνα για το χαμένο κατσαβίδι. Με την ρεζέρβα, όταν τις προάλλες το πήρα από το σερβις, άκουγα ένα περίεργο χτύπημα από πισω. Τα παιδιά στο συνεργείο για να ελέγξουν την πίεση της ρεζέρβας την έβγαλαν, αλλά δεν τέντωσαν τον ιμάντα!
Μπα.. τα έχω ελέγξει αυτά.... Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι προέρχεται από την μεριά του αριστερά -πίσω τροχού (ή τελικού εξάτμισης που είναι εκεί κοντά). Μια πρόχειρη ματιά δεν έδειξε να κρέμεται ή να 'παίζει' το τελικό...
Κάποια αυτοκίνητα είχαν ένα πρόβλημα στην στήριξη του τελικού. Εμφάνιζαν συντονισμούς σε συγκεκριμένες στροφές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε βρίσκω ψαγμένο
Το προσπαθώ! Την πάτησα και με τις δύο περιπτώσεις. Όταν το παρέλαβα, σε μια λακούβα άκουσα την αριστερή, και νόμιζα ότι οι χειρότεροι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί: τρακαρισμένο είναι, και όταν το επισκεύασαν, άφησαν ένα κατσαβίδι μέσα στο φτερό. Το είχα ακούσει κάπου, και έτσι...Ευτυχώς όμως κατάλαβα τι ήταν όταν έψαχνα για το χαμένο κατσαβίδι. Με την ρεζέρβα, όταν τις προάλλες το πήρα από το σερβις, άκουγα ένα περίεργο χτύπημα από πισω. Τα παιδιά στο συνεργείο για να ελέγξουν την πίεση της ρεζέρβας την έβγαλαν, αλλά δεν τέντωσαν τον ιμάντα!
Κάποια αυτοκίνητα είχαν ένα πρόβλημα στην στήριξη του τελικού. Εμφάνιζαν συντονισμούς σε συγκεκριμένες στροφές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Έχω πρόβλημα συντονισμού ακριβώς στις 2800 εδώ και καιρό (το παλέψανε σε ενα εξουσιοδοτηυμένο αλλά δεν...) Λές να αλλάξω τελικό να ησυχάσω και απο τα δύο??
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σπρέυ πολυουρεθάνης. Παντού.Νικολα εχε υποψη σου οτι η πολυουρεθανη ειναι πολυ ατιμο και επικινδυνο υλικο.Κατηγορειται σοβαρα για καρκινογενεσεις.Μακρυα.
Και θες ρε τομαρι να την βαλω και στα αυτια μου να με ξεπαστρεψεις μια και καλη!!!
-
Ο χρήστης pkst έγραψε:
Έχω πρόβλημα συντονισμού ακριβώς στις 2800 εδώ και καιρό
+1
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ όμως...
-
Σε αυτές τισ στροφές περίπου αναφερόταν αυτό το πρόβλημα. Το τελευταίο καζανάκι δεν ήταν καλά στηριγμένο/δεμένο. Είσαι εντός εγγύησης;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε αυτές τισ στροφές περίπου αναφερόταν αυτό το πρόβλημα. Το τελευταίο καζανάκι δεν ήταν καλά στηριγμένο/δεμένο. Είσαι εντός εγγύησης;Εδώ και ένα χρόνο όχι
-
Κρίμα λοιπόν. Μάλλον από το τελικό είναι, είναι γνωστο προβληματάκι στα τουτού μας. Εγώ έχω δύο: ένας περίεργος θόρυβος που μου κάνει σε εκκίνηση με (πολύ) κρύο, σαν να δουλεύουν μέταλλο με μέταλλο. Από ότι έμαθα, μάλλον από ιμάντα δυναμό έίναι. Επίσης, στο ρελάντι ένα συνεχόμενο τακ-τακ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κρίμα λοιπόν. Μάλλον από το τελικό είναι, είναι γνωστο προβληματάκι στα τουτού μας.Και το δικό μου το κάνει στις 2.800: Δεν ασχολούμαι. Αν οδηγώ χαλαρά, μια επάνω, διαφορετικά γκάζι. Το ... βουλώνει αμέσως και στις δυο περιπτώσεις.
...ένας περίεργος θόρυβος που μου κάνει σε εκκίνηση με (πολύ) κρύο, σαν να δουλεύουν μέταλλο με μέταλλο. Από ότι έμαθα, μάλλον από ιμάντα δυναμό έίναι.
Κρύος κινητήρας=κρύα μέταλλα=ανοχές. Μόλις ζεσταθεί σταματάει έτσι;
Δεν ασχολούμαστε (νομίζω). Επίσης παίζει και ιμάντας (και στο δικό μου), θα αλλαχτεί στο επόμενο service...Επίσης, στο ρελάντι ένα συνεχόμενο τακ-τακ.
Το έχουμε ξαναπεί παλιότερα νομίζω. Σε άλλα αυτοκίνητα ακούγεται περισσότερο, σε άλλα λιγότερο. Αντλία ανακύκλωσης αναθυμιάσεων που βρίσκεται κάτω από το δεξί φτερό.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Κρύος κινητήρας=κρύα μέταλλα=ανοχές. Μόλις ζεσταθεί σταματάει έτσι;
Δεν ασχολούμαστε (νομίζω). Επίσης παίζει και ιμάντας (και στο δικό μου), θα αλλαχτεί στο επόμενο service...Τον κανει τον θόρυβο μόλις γυρίσω την μίζα και μέχρι να πάρει μπρος η μηχανή. Για ενα δευτερόλεπτο δηλαδή...
Επίσης, στο ρελάντι ένα συνεχόμενο τακ-τακ.
Το έχουμε ξαναπεί παλιότερα νομίζω. Σε άλλα αυτοκίνητα ακούγεται περισσότερο, σε άλλα λιγότερο. Αντλία ανακύκλωσης αναθυμιάσεων που βρίσκεται κάτω από το δεξί φτερό.
Εμένα για μπεκ μου είχαν πει!
-
E όχι και δεύτερη σελίδα να πέσουμε! Τα χιόνια φταίνε μάλλον...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κι εμένα φίλος μηχανικός μπεκ μου είπε...είναι κακό αυτό; Δεν μου το κάνει πάντα. Εχω Citroen C4 1.6L
Tάκη τι λες;
-
Δεν ξέρω τι να πω...
Αν το είπαν δυο διαφορετικοί μηχανικοί... είναι κακό αυτό;
Καθήστε να ψάξω λίγο στην παιδική χαρά...
Στο δικό μου μάλλον χρειάζεται καθάρισμα η μίζα.
Ορισμένες φορές, στην εκκίνηση, ακούω τουρμπίνα από μαχητικό...edit: ...κι από ότι είδα, είμαστε στα ίδια αγαπητέ drdino!
-
ναι, όντως! Και παντόυ υπάρχει διάσταση απόψεων!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κι εμένα φίλος μηχανικός μπεκ μου είπε...είναι κακό αυτό; Δεν μου το κάνει πάντα. Εχω Citroen C4 1.6L
Tάκη τι λες;
To συνεχομενο τακ τακ ακουγεται κατω απο το δεξι φτερο και λεγεται κανιστρο ειναι αυτο των αναθυμιασεων βενζινης
-
Είναι νορμάλ δηλαδή να ακούγεται;
-
Ο χρήστης 307__ έγραψε:
Tάκη τι λες;
To συνεχομενο τακ τακ ακουγεται κατω απο το δεξι φτερο και λεγεται κανιστρο ειναι αυτο των αναθυμιασεων βενζινης
Και γιατί το κάνει;
-
Αν είναι τα μπεκ, όπως μου είπε ο μηχανικός τον οποίο εμπιστευόμαστε εδώ και 20 χρόνια, τότε είναι οι 'βελόνες' τους. Αλλά κάτι δεν μου πάει καλά στην συχνότητα του ήχου. Θα περίμενα να είναι πιο μεγάλη. Από την άλλη , ακούγεται από την μεριά της εισαγώγης, προς τον καθρέπτη δηλαδή. Για να τον ακούμε όμως αρκετοί, δεν πρέπει να είναι κακό.
PEUGEOT FORUM