-
Συγνωμη δηλαδη αλλα πως θα μπορουσα αν δικαιολογησω το ονομα πρωτοπορος οταν μολις εχθες ανακαλυψα οτι οταν βαζεις συναγερμο και πατησεις λιγο παραπανω το κουμπακι κλεινουν αυτοματα και τα τζαμια??? Για πεστε μου πως?????
Μηπως ξερετε και κανενα αλλο κολπο που δεν εχουμε ανακαλυψει ακομα και μεις οι πρωην 'πρωτοποροι' για να μαθαινουμε???? -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Δεν χρειάστηκε κανένα ιδιαίτερο κουράγιο. Απλά θεωρώ λογικό ότι χωρίς να δεί το πρόβλημα ο μηχανικός και χωρίς να έχει ένδειξη βλάβης απο την ECU δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Απο την στιγμή που πιστοποιήθηκε η βλαβη παρουσία του, έγινε μια αλλαγή εξαρτήματος που ήταν το πρώτο ύποπτο και μετά αντικατάσταση της ECU. Γενικά , δουλεύοντας στο χώρο της πληροφορικής, έχω μια συμπάθεια για τους τεχνικούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα που δεν μπορούν να διαγνωστούν ιδιαίτερα εύκολα. Η συμπάθεια μου αυτή δεν ισχύει και για αυτούς που γράφουν τον κώδικα που τρέχει η ECU
Να και καποιος που συμμεριζεται τους μηχανικους!
Αυτοι οι ανθρωποι μεχρι πριν 2 χρονια ηταν 'Λαδια-μπουζι-πλατινες' και τωρα καλουνται να τα βγαλουν περα με multi'b'lexing κ.τ.λ.! Ενταξει, εχουν κανει τα σεμιναρια τους και εχουν λαβει την αντιστοιχη καταρτιση αλλα τα πραγματα αλλαζουν και αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν μαθει να δουλευουν κατα αυτο τον τροπο και με τετοια τεχνολογια. Για να δουλεψει ενας συγχρονος κινητηρας εχει 157,32 αισθητηρες. Παλιοτερα καθαρισμα-ρυθμισμα καρμπυρατερ και ξυραφιζε το μοτερ. Διαφωνειτε;;;Οσο για την αναπνοη σας...
Δοκιμασα σκουπα! Εβαλε φιλος μου και επειδη ολοι ξερουμε τις διαφορες στις επιδοσεις των 307 θελησα να τη δω στο δικο μου για να βγαλω συμπερασμα. Σε επιταχυνση δεν υπαρχει καμμια ιδιαιτερη διαφορα απλα ελαχιστοποιειται το 'κομπιασμα' μεταξυ των αλλαγων. Οσον αφορα την τελικη πιστευω οτι 5 km/h παραπανω τουλαχιστον ειναι εφικτα. Σε ευθεια που ποτε δεν προλαβαινα να περασω τα 170km/h ειδα 175+. Ο θορυβος αλλαζει μονο με τερμα πατημενο γκαζι και γενικως στις υψηλες στροφες. Με κοστος 200περιπου euro πιστευω οτι δεν αξιζει. Αυτα. -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
μολις εχθες ανακαλυψα οτι οταν βαζεις συναγερμο και πατησεις λιγο παραπανω το κουμπακι κλεινουν αυτοματα και τα τζαμια??? Για πεστε μου πως?????
Μηπως ξερετε και κανενα αλλο κολπο που δεν εχουμε ανακαλυψει ακομα και μεις οι πρωην 'πρωτοποροι' για να μαθαινουμε????Κάτι αντίστοιχα ανακαλύψαμε και'μεις στην 147,ψάξτε αρκετά μέσα στο βιβλίο του αυτοκινήτου!
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Δεν χρειάστηκε κανένα ιδιαίτερο κουράγιο. Απλά θεωρώ λογικό ότι χωρίς να δεί το πρόβλημα ο μηχανικός και χωρίς να έχει ένδειξη βλάβης απο την ECU δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Απο την στιγμή που πιστοποιήθηκε η βλαβη παρουσία του, έγινε μια αλλαγή εξαρτήματος που ήταν το πρώτο ύποπτο και μετά αντικατάσταση της ECU. Γενικά , δουλεύοντας στο χώρο της πληροφορικής, έχω μια συμπάθεια για τους τεχνικούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα που δεν μπορούν να διαγνωστούν ιδιαίτερα εύκολα. Η συμπάθεια μου αυτή δεν ισχύει και για αυτούς που γράφουν τον κώδικα που τρέχει η ECU
Να και καποιος που συμμεριζεται τους μηχανικους!
Αυτοι οι ανθρωποι μεχρι πριν 2 χρονια ηταν 'Λαδια-μπουζι-πλατινες' και τωρα καλουνται να τα βγαλουν περα με multi'b'lexing κ.τ.λ.! Ενταξει, εχουν κανει τα σεμιναρια τους και εχουν λαβει την αντιστοιχη καταρτιση αλλα τα πραγματα αλλαζουν και αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν μαθει να δουλευουν κατα αυτο τον τροπο και με τετοια τεχνολογια. Για να δουλεψει ενας συγχρονος κινητηρας εχει 157,32 αισθητηρες. Παλιοτερα καθαρισμα-ρυθμισμα καρμπυρατερ και ξυραφιζε το μοτερ. Διαφωνειτε;;;Τώρα που διάβασα για τους αισθητήρες, θυμήθηκα μια καταπληκτική σκηνή απο ένα έργο αρχών δεκαετίας του 80 (το kentucky fried movie).Είναι που λέτε ένας τύπος που μπαίνει στο αυτοκίνητο και με το που βάζει το κλειδί στο διακόπτη αρχίζουν και βαράνε τα χιλιάδες καμπανάκια και μπλιμπλίκια και το αμάξι δεν παίρνει μπρός.
Βάζει ο άνθρωπος τη ζώνη σταματάει ένα απο αυτά,βάζει νεκρά σταματάει άλλο και παέι έτσι ώσπου μετά απο κάνα δεκάλεπτο έχει μείνει με ένα καμπανάκι και δεν ξέρει τι άλλο να κάνει. Ώσπου σε μια κρίση εξυπνάδας κοιτάει προς τα κάτω και βλέπει ότι έχει το φερμουάρ του παντελονιού του ανοικτό. Με το που το κλείνει σταματάει και το τελευταίο καμπανάκι κι επιτέλους παίρνει μπρός το ρημάδι.Α και κάτι άλλο. Αν νομίζει κανείς ότι τα αυτοκίνητα μας έχουν πολλά ηλεκτρονικά, ρωτήστε κανένα ηλεκτρολόγο/μηχανικό σε λεωφορεία. Εκει να δείτε τι γίνεται. Ειδικά οι ρυμούλκες της Volvo είναι κινητό εργαστήριο υπολογιστών.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Συγνωμη δηλαδη αλλα πως θα μπορουσα αν δικαιολογησω το ονομα πρωτοπορος οταν μολις εχθες ανακαλυψα οτι οταν βαζεις συναγερμο και πατησεις λιγο παραπανω το κουμπακι κλεινουν αυτοματα και τα τζαμια??? Για πεστε μου πως?????
Μηπως ξερετε και κανενα αλλο κολπο που δεν εχουμε ανακαλυψει ακομα και μεις οι πρωην 'πρωτοποροι' για να μαθαινουμε????πάντως, μη δοκιμάσεις να ανοίξεις και αυτόματα τα τζάμια πατώντας παρατεταμένα το κουμπί του ξεκλειδώματος από το τηλεχειριστήριο, δε θα γίνει τίποτα. το δοκίμασα, πρωτοπορώντας, εγώ
φαντάζομαι θα έχεις ανακαλύψει ήδη όμως ότι οι υαλοκαθαριστήρες μεταβάλλουν την ταχύτητά τους ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, στη δεύτερη σκάλα.
α, και για να ανοίξει η πόρτα του πορτ μπαγκάζ με αναμένη τη μηχανή, πρέπει πρώτα να ανοίξει την πόρτα του ο οδηγός. μου'φαγε κάνα τρίμηνο και μισό σπρέι σιλικόνης για να καταλάβω ότι δεν έφταιγε η πίσω κλειδαριά, αλλά ότι έτσι λειτουργεί το αυτοκίνητο.
το ραδιοcd σταμάτησε να χάνει τους σταθμούς πάντως. νομίζω ότι δεν του αρέσει να είναι το rds απενεργοποιημένο (το περίεργο είναι ότι στο δικό μου, και με απενεργοποιημένο το rds, οι πληροφορίες συνεχίζουν να εμφανίζονται στην οθόνη!).
και τέλος, μια τελείως χαζή ερώτηση, αλλά θα σκάσω αν δε ρωτήσω: έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί πολύ συχνά όταν βγαίνω από το αυτοκίνητο ηλεκτρίζομαι ελαφρά; και μη μου πει κανείς ότι φταίνε τα μάλλινα που φοράω, γιατί μου έχει συμβεί και στην παραλία, με σαγιονάρα και μαγιό
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
και τέλος, μια τελείως χαζή ερώτηση, αλλά θα σκάσω αν δε ρωτήσω: έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί πολύ συχνά όταν βγαίνω από το αυτοκίνητο ηλεκτρίζομαι ελαφρά; και μη μου πει κανείς ότι φταίνε τα μάλλινα που φοράω, γιατί μου έχει συμβεί και στην παραλία, με σαγιονάρα και μαγιόΜηπως εισαι με το amore οταν σου συμβαινει αυτο;;; Τοτε μιλαμε για 'ατμοσφαιρα ηλεκτρισμενη'... Που λεει και η Βισση!
Να παρεις εκεινα τα λαστιχακια με το συρμα μεσα και τα διαφορα αντανακλαστικα που βαζανε πριν 50 χρονια για τον ιδιο λογο!!! -
Φιλε Τασο θα τα χαλασουμε τελειως
- δεν μου εχεις στειλει ακομα το μοτερ που λεγαμε
2)προσπαθεις να οικιοποιηθεις το ονομα πρωτοπορος με δολιους τροπους
3)τολμας και οδηγας το 307 με σαγιοναρα και μαγιο(το manual αναφερει σαφεστατα το τροπο ντυσιματος που αρμοζει σε ενα κατοχο 307).
Παρολα τα παραπανω θα το πιω και αυτο το πικρο ποτηρι και θα σου αναφερω οτι και μενα χωρις rds δειχνει καργα πληροφοριες ,και μενα με ηλεκτριζει και μαλλον εχει σχεση με τα παπουτσια που φοραμε(οχι αυτη τη φορα δεν κανω πλακα) και φυσικα δεν ειχα καταλαβει οτι οι καθαριστηρες ειχαν σχεση με την ταχυτητα(για χαλασμενους τους ειχα)οπως επισης δυο τρεις φορες ειχα μαλωσει την κορη μου γιατι δεν ηξερε να ανοιγει το πορτμπαγκαζ!!!!
Τι θα γινει με το site που λεγαμε να ανοιξουμε???Το δουλευουμε το θεμα η βολευτηκαμε εδω???
Καλα εχετε διαβασει τι πολεμος εχει ανοιξει με τους φριτσιδες και τους μακαροναδες απο τα αλλα topic.Πλακα εχει τελικα γιατι ετσι ακομα μια φορα δικαιωνομαστε εμεις για το ηθος μας και την ποιοτητα που εχουμε σαν περηφανοι κατοχοι 307 (εε καλα, για να μην στεναχωρουμε κοσμο, συμπεριλαμβανουμε και τους λοιπους κατοχους γαλλικων!!!)
- δεν μου εχεις στειλει ακομα το μοτερ που λεγαμε
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Καλα εχετε διαβασει τι πολεμος εχει ανοιξει με τους φριτσιδες και τους μακαροναδες απο τα αλλα topic.Πλακα εχει τελικα γιατι ετσι ακομα μια φορα δικαιωνομαστε εμεις για το ηθος μας και την ποιοτητα που εχουμε σαν περηφανοι κατοχοι 307... για να μη μας βγαλετε απ' εξω απ' αυτο το τοσο φιλοξενο τοπικ, θα ηθελα να διευκρινησω οτι μαλλον ειναι θεμα γαλλικης κουλτουρας!
Οι γαλλοι, ειναι προθυμοι να μιλανε με τις ωρες ηρεμα μεχρι να αναλυσουν τα παντα και στο τελος, ΜΠΟΡΕΙ να συμφωνησουν οτι υπαρχει διαφωνια, αλλα να ξαναβρεθουμε να τα ξαναπουμε, μηπως αφησαμε κατι απ' εξω και καταληξαμε μεχρι εδω!!! -
Oχι - Οχι ολοι οι καλοι(Γαλλοι ) χωραμε εξ αλλου διορθωθηκε κιολας Τριανταφυλλε!!!!
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Φιλε Τασο θα τα χαλασουμε τελειως- δεν μου εχεις στειλει ακομα το μοτερ που λεγαμε
το έχω στείλει στον βελτιωτή μου, να του βγάλει άλλα είκοσι αλογάκια, γιατί φοβόμουν μη σε πετύχει κανένα type-r στο δρόμο και σε πατήσει.
3)τολμας και οδηγας το 307 με σαγιοναρα και μαγιο(το manual αναφερει σαφεστατα το τροπο ντυσιματος που αρμοζει σε ενα κατοχο 307).
το θέμα δεν είναι πώς τολμάω και το οδηγάω, αλλά πού τολμάω και το οδηγάω. αν έβλεπαν στην peugeot σε τι κατσάβραχα το κατέβασα φέτος το καλοκαίρι, μάλλον θα τους έμπαιναν ιδέες να το βγάλουν και σε έκδοση με καρότσα για αγροτική χρήση, μήπως και απαρνηθεί ο hiluxboy το τογιότα του
και μενα με ηλεκτριζει και μαλλον εχει σχεση με τα παπουτσια που φοραμε(οχι αυτη τη φορα δεν κανω πλακα)
δηλαδή, πριν πάμε να αλλάξουμε φίλτρα, αναρτήσεις, εξατμίσεις κ.λπ., πρώτα να αναβαθμίσουμε τις παπουτσοθήκες μας?
οπως επισης δυο τρεις φορες ειχα μαλωσει την κορη μου γιατι δεν ηξερε να ανοιγει το πορτμπαγκαζ!!!!
πού να άκουγες τι έσερνα στη φίλη μου κάθε φορά που δεν κατάφερνε να ανοίξει το πορτ-μπαγκάζ...
Τι θα γινει με το site που λεγαμε να ανοιξουμε???Το δουλευουμε το θεμα η βολευτηκαμε εδω???
αναμένουμε τον dev...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
το θέμα δεν είναι πώς τολμάω και το οδηγάω, αλλά πού τολμάω και το οδηγάω. αν έβλεπαν στην peugeot σε τι κατσάβραχα το κατέβασα φέτος το καλοκαίρι, μάλλον θα τους έμπαιναν ιδέες να το βγάλουν και σε έκδοση με καρότσα για αγροτική χρήση, μήπως και απαρνηθεί ο hiluxboy το τογιότα τουAν υπηρχε 4x4 Peugeot να εισαι σιγουρος οτι θα το επαιρνα πρωτος! Ας μην ειχε και καροτσα.
Ο MDVQ το ξερει καλα αυτο... Εεε Μιχαλη;
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Aν υπηρχε 4x4 Peugeot να εισαι σιγουρος οτι θα το επαιρνα πρωτος! Ας μην ειχε και καροτσα.
μα υπάρχει! μόνο που μας πέφτει λίγο ακριβό (γύρω στα 600.000 ψωροευρώ), άσε που δε νομίζω να το φέρνει η ελληνική αντιπροσωπεία. και δεν έχει και καρότσα!
πριν μια βδομάδα το οδηγούσαν κάτι μυστήριοι άγγλοι, γάλλοι και σκανδιναυοί σε κάτι βουνά στην ιταλία.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Aν υπηρχε 4x4 Peugeot να εισαι σιγουρος οτι θα το επαιρνα πρωτος! Ας μην ειχε και καροτσα.
μα υπάρχει! μόνο που μας πέφτει λίγο ακριβό (γύρω στα 600.000 ψωροευρώ), άσε που δε νομίζω να το φέρνει η ελληνική αντιπροσωπεία. και δεν έχει και καρότσα!
πριν μια βδομάδα το οδηγούσαν κάτι μυστήριοι άγγλοι, γάλλοι και σκανδιναυοί σε κάτι βουνά στην ιταλία.
A! Aυτο παλιωσε τωρα... Δεν με ενδιαφερει!
-
Πάντως παιδιά η τελευταία ανακάλυψη που έκανα στο 307 είναι πως να βάζω σε λειτουργία τον αυτόματο φωτισμό
-
Π Ω Σ ???
Αντε και αν μου μαθετε πολλα κολπα θα σας πω πως βαζω σε λειτουργια το αυτοματο ποτισμα -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Π Ω Σ ???
Αντε και αν μου μαθετε πολλα κολπα θα σας πω πως βαζω σε λειτουργια το αυτοματο ποτισμαΌλο κόλπα μου είστε Εγώ το μόνο που έχω είναι το ημιαυτόματο τάισμα (όποτε ανάβει το λαμπάκι πάμε για σανό..εεεε..βενζινα)
-
Επειδη σας βλεπω ζωηρους και ευδιαθετους παρτε και ενα κολπακι ακομα.
Αν θες να μην λειτουργει το σβυσιμο της πλαφονιερας σιγα-σιγα πατας παρατεταμενα το κουμπι που την αναβει.Ετσι οταν κλεινεις την πορτα σβυνει αμεσως.(Μονο οταν το δοκιμασετε να μου το πειτε και μενα αν δουλευει γιατι εγω δεν εχω τολμησει να το κανω ακομα ) -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
και τέλος, μια τελείως χαζή ερώτηση, αλλά θα σκάσω αν δε ρωτήσω: έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί πολύ συχνά όταν βγαίνω από το αυτοκίνητο ηλεκτρίζομαι ελαφρά; και μη μου πει κανείς ότι φταίνε τα μάλλινα που φοράω, γιατί μου έχει συμβεί και στην παραλία, με σαγιονάρα και μαγιό
Αυτό μου συμβαίνει κι εμένα. Και έχω παρατηρήσει ότι γίνεται μόνο όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από ένα όριο. Το καλοκαίρι δεν παρουσιάζεται.
Αναρωτιέμαι μήπως είναι κάποια διαρροή από το σύστημα της πολλαπλής καλωδίωσης Multi.... πως λέγεται -
Για να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε τον αυτόματο εξωτερικό φωτισμό, γυρίζουμε το κλειδί στην θέση της μπαταρίας και κρατάμε πατημένο το κουμπί που είναι πάνω στον διακόπτη τον φλας για 2-3 δευτερόλεπτα. Θα ακουστεί ένα πολύ ωραίο 'μπίιιιιιιιιιινγκ' , και θα έχουμε στην οθόνη το καταπληκτικό μήνυμα , automating lighting is active. Τύφλα να χει ο James Bond
-
-
Όσον αφορά το κλείδωμα του πορτμπαγκάζ
RTFM (read the fucking manual !!!:D )
Λέει ξεκάθαρα ότι μετά τα 10km/h κλειδώνει αυτόματα και για να ανοίξει
πρέπει να ανοίξει κάποια πόρτα επιβατών (όχι οδηγού απαραίτητα).
μα κανείς δεν διβάζει το manual που με τόσο αγάπη έγραψε η peugeot... -
Και εγώ ηλεκτρίζομαι καθημερινά το χειμώνα. Είναι πιθανό πάντως να φταίνε και τα παπούτσια...
Το χείμώνα το τρίψιμο των χεριών με τις μάλινες μπλούζες βοηθάει στο να φορτιστεί το σώμα. Ο αέρας φορτίζει το σασί... Αν με το που πατήσει κάπιος κάτω δεν αποφορτιστεί ---Ζ--- -
Άσχετο... Παρατήρησε κανείς ότι το 'ICE ALERT' βγαίνει μόνο στους -3 ώς 3 βαθμούς...
ΚΑΤΩ απο τους -3 δηλαδή δεν υπάρχει πάγος!!!... Τι στο καλό, τιν απόλυτη τιμή κοιτάνε !!! -
Για το site... Είναι δουλεία μιας βδομάδας να γίνει... (υπάρχουν έτοιμα πράγματα για forum sites). Εγώ μπορώ να ανεβάσω σε έναν υπολογιστή στο πανεπιστήμιο το site... Αφού γίνει βέβαια θέλει πολύ δουλεία να βελτιωθεί ώστε να πάρει την τελική μορφή...
Όμως αναρωτιέμαι αν συμφωνείτε όλοι και αν θα έχει επιτυχία...
Το καλύτερο πιστεύω είναι να γίνει ένα forum site γενικά για την peugeot...Αν κάποιος ξέρει κάποια πράγματα για φθηνό web-hosting ας μας πεί.
Εγώ μπορώ να φιλοξενήσω την σελίδα για κάποιο χρόνο διάστημα στο πανεπιστήμιο αλλά σε ένα χρόνο τελειώνω...
Πάντως τα ονόματα http://www.307.gr, http://www.307club.gr, http://www.peugeot-club.gr κτλ κτλ δεν ανοίκουν σε κανένα...Συμπέρασμα...
- το σκεφτόμαστε καλά για το αν θα έχει επιτυχία
- αποφασίζουμε για domain (προτείνω peugeot-club.gr)
- Αποφασίζουμε για περιεχόμενο (ένα forum και μία κεντρική σελίδα για news μάλλον)....
- Βρίσκουμε web-server (εκτός και αν λειτουργήσει πειραματικά στο πανεπιστήμιο για αρχή...).
-Μπορεί να είναι free-server -----> διαφημίσεις
-Μπορεί να είναι φθηνός web-space provider ----> ποιός πληρώνει ;
(σημείωση ο server πρέπει να υποστηρίζει mysql+php) - Φτιάχνουμε μια ομάδα απο moderators για συντήρηση του site... !
Θα καθήσω να κάνω ενα ΠΟΛΥ πρόχειρο forum-site και θα το ανεβάσω κάπου προσωρινά για να καταλάβετε για το τί είδους σελίδα έχω υπόψη...
-
PEUGEOT FORUM