-
Καλησπέρα σας,
παιδια, αυτό το τρίξιμο στο τιμόνι το είχα και εγώ.
ξανά αλλαγή μονάδας διακοπτών, και έφυγε.
μετά, τσεκάρετε αν δουλεύουν ΟΛΕΣ οι λειτουργίες της μονάδας, ακόμα και το υγρό καθαριστήρων.
έτοιμοι!
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Ρε φιλαρες απο 'πειρακια' πως πατε????
Μιλαμε οτι με εχει γα...σει!!!Ακούω κάτι ψιλά κι εγώ, τώρα με τις ψηλές θερμοκρασίες... αλλά δεν του κάθομαι!
-
Προς Κουκ:
Το παρακατω κειμενο μπορει να βλαψει την υγεια σου(δηλ.να πεθανεις απο τα γελια !!!) οποτε το διαβαζεις με δικη σου ευθυνηΟταν μιλαμε για πειρακια μιλαμε οτι χτυπαει με οτι βενζινη και αν του βαλω(στην Κρητη που παω καθε καλοκαιρι ειχα ξεπαραδιαστει να του βαζω 100 που εκει κανει μισο ευρω παραπανω απο δω) γιαυτο το εκοψα και βαζω απλη.Μαλιστα στην εταιρεια που δουλευω εχουμε ενα φανταστικο βελτιωτικο βενζινης(το χρησιμοποιουν σε αγωνες με αριστα αποτελεσματα) και βαραει μεχρι και με αυτο.Καπως μειωμενα αλλα βαραει....Και φυσικα ειναι αρκετα ακριβο ωστε να το βαζω καθε φορα....
Παντως για να ακριβολογουμε το κανει μονο σε ψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες. -
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Πήγα το αμάξι μου (307 XSi 1.6) για το 'μεγάλο' service των 60.000km σήμερα και είπα να σας ενημερώσω για τις εργασίες και τις τιμέςΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣ ΤΙΜΗ ΜΟΝ ΤΙΜΗ
ΡΟΔΕΛΑ ΤΑΠΑΣ 1 1,29 € 1,29 €
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 1 7,64 € 7,64 €
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ 307 1 10,00 € 10,00 €
ΤΑΚΑΚΙΑ ΣΕΤ ΕΜΠΡ 307 1.6-2.0 1 52,81 € 52,81 €
ΤΑΚΑΚΙΑ ΣΕΤ ΟΠΙΣΘ 1007/307 1 34,01 € 34,01 €
ΥΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ DOT4 0,0L 1 4,97 € 4,97 €
ΙΜΑΝΤΑΣ 307 K6-LE1125 1 10,40 € 10,40 €
ΜΠΟΥΖΙ 4 6,40 € 25,60 €
ΦΙΛΤΡΟ ΓΥΡΕΩΣ 307 1 15,16 € 15,16 €
ΥΓΡΟ ΥΑΛ/ΡΩΝ 500ML 1 1,71 € 1,71 €
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΡΕΝΩΝ 1 3,07 € 3,07 €
ΛΑΔΙ ULTRA 1L12X1 5W-40 4 17,52 € 70,08 €
ΣΥΝΟΛΟ: 236,74 €ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ C 2,8 44,03 € 123,28 €
Ε/Τ ΤΑΚΑΚΙΩΝ ΕΜΠΡΟΣ ΦΡΕΝΩΝ 0,6 44,03 € 26,42 €
Ε/Τ ΤΑΚΑΚΙΩΝ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΩΝ 0,8 44,03 € 35,22 €
ΣΥΝΟΛΟ: 184,93 €GRANDE ΣΥΝΟΛΟ: 421,66 €
> >Τί λέτε, μου τον πιάσανε λίγο ή απλώς νομίζω; > >Μπάμπης Είναι πολύ μεγάλη η τιμή των λαδιών και μεγάλος ο χρόνος για το κυρίως service αλλά και για την αλλαγή τακακιών. Και η τιμή της εργατοώρας τσούζει.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
ΜΟΥ ΛΕΣ ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΑΝ ' αλλα δεν μου λες ΤΙ ειναι το ζουαν-ποια η λειτουργεια του δηλαδη.....παντως να εισαι καλα
Oι 200 από 238 σελίδες του θέματος είναι αφιερωμένες στον Δον Ζουάν! Κλασικό και διαχρονικό προβλημα του 307 (μαζί με την πετούγια του Gronholm ) . Διάβασε λίγο πίσω ή βάλε 'ζουαν' στην αναζήτηση για να μην τα ξαναγράφουνε!
Κώστα δεν πειράζει, επαναλήψεις κάνουμε! Κι επειδή από πετούγιες πάμε καλά, φίλε 307sw εδώ είχε γράψει ο Σπύρος τον ορισμό του ζουάν.
Ένα ευτελούς μάλλον αξίας εξάρτημα, που λειτουργεί ως σύνδεσμος της πολλαπλής εξαγωγής με την εξάτμιση.
Πολύ πρόχειρα και απλοϊκά, η πολλαπλή εξαγωγής είναι σταθερά βιδωμένη στον κινητήρα, ο οποίος κινείται ελαφρώς πάνω στις βάσεις του όταν λειτουργεί. Η εξάτμιση είναι στερεωμένη στο αμάξωμα. Άρα το περίφημο 'ζουάν' καλείται να κρατήσει σταθερή (επιτυχώς) και αθόρυβη (ανεπιτυχώς) την παραπάνω σχέση...Σε φώτισα, ή τα έγραψα πολύ 'μπακάλικα';
Είναι ακριβώς αυτό.Φανταστείτε ένα κολούρι της λαμπρής που το υλικό του είναι σαν χοντρό σύρμα κατσαρόλας συμπιεσμένο και κολημένο απόλυτα μεταξύ του.Διατηρεί στεγανότητα και αθόρυβη λειτουργία στην εξάτμιση.
Στην RENAULT που γνωρίζω στοιχίζει 28 ευρώ, αλλά προορίζεται για τα παλιότερα μοντέλα.
Στην γραμμή εξάτμιση του MEGANE II που είναι αντίστοιχο του 307 δεν υπάρχει. -
thvarveris μια χαρα τα εγραψες μπακαλικα οπως λες.....
......λοιπον πηγα σημερα στην LION και μου αλλαξαν παλι για δευτερη φορα σε 35 μερες τον βομβητη απο τον αισθητηρα του παρκινγκ , αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα ξανα 'βραχνιασει'.
...2....για την πορτα του πορτ-μπαγαζ που μπλοκαριζε μου αλλαξαν την χουφτα και τωρα λειτουργει μια χαρα
...3.... ΖΟΥΑΝ ....κλασικα μου το αλλαξαν και τωρα προς το παρον δεν ακουγετε...για μετα δεν ξερω...υπενθυμιζω οτι το αυτοκινητο ειναι ...52...ημερων. δεν ξερω αν μου το εβγαλε νωρις το ζουαν η' δεν εχει σημασια ? μπορει να στο βγαλει και απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας?
.....................ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.....................
ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LION ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ' ΦΕΥΓΕΙ ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ. αλλες φορες εντονα και αλλες με μια ελαφρα κλιση...παντως παρατηρησα οτι σε οποιαδηποτε λακουβιτσα αμεσως το τιμονι κοβει αριστερα........αυτο δεν το ειχα πριν ΠΟΤΕ...........ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΖΟΥΑΝ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ? Αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω...πριν μπει το αυτοκινητο στην lion δεν υπηρχε...μολις βγηκα-ΑΜΕΣΩΣ-απο τα πρωτα μετρα το παρατηρησα οτι 'φευγει' αριστερα....
-
διαβασα πως σε μερικες χωρες της ευπωπης καλουνε τα 307 πισω επειδη αρπαζουν φωτια!η ελληνικη αντοπροσωπια τι λεει για αθτο το φαινομενο? ειναι γνωστο στην ελλαδα?
-
Ο χρήστης 307sw έγραψε:
...3....ΖΟΥΑΝ ....κλασικα μου το αλλαξαν και τωρα προς το παρον δεν ακουγετε...για μετα δεν ξερω...υπενθυμιζω οτι το αυτοκινητο ειναι ...52...ημερων. δεν ξερω αν μου το εβγαλε νωρις το ζουαν η' δεν εχει σημασια ? μπορει να στο βγαλει και απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας?Εις την γαλλικήν, ζουάν σημαίνει σύνδεσμος, αλλά μία άλλη μετάφραση πρέπει να είναι 'απρόβλεπτο'...
Η εσωτερική μας δημοσκόπηση έδειξε πως παρουσιάζεται με αυξημένη υγρασία.ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LION ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ' ΦΕΥΓΕΙ ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΖΟΥΑΝ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?...
Άσχετο! Μήπως το 'έβγαλε για δοκιμή' γρήγορος πιτσιρικάς και το χτύπησε σε λακούβα ή πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να χαλάσει την ευθυγράμμιση;
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
διαβασα πως σε μερικες χωρες της ευπωπης καλουνε τα 307 πισω επειδη αρπαζουν φωτια!η ελληνικη αντοπροσωπια τι λεει για αθτο το φαινομενο? ειναι γνωστο στην ελλαδα?Το είχαμε αναφέρει παλιότερα, και σήμερα με ένα μικρό ψάξιμο βρήκα εδώ πως αφορά αυτοκίνητα που πήγαν Δανία και Πολωνία.
Αναφέρει παρόμοιο πρόβλημα και σε Renault Espace IV. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
διαβασα πως σε μερικες χωρες της ευπωπης καλουνε τα 307 πισω επειδη αρπαζουν φωτια!η ελληνικη αντοπροσωπια τι λεει για αθτο το φαινομενο? ειναι γνωστο στην ελλαδα?
Το είχαμε αναφέρει παλιότερα, και σήμερα με ένα μικρό ψάξιμο βρήκα εδώ πως αφορά αυτοκίνητα που πήγαν Δανία και Πολωνία.
Αναφέρει παρόμοιο πρόβλημα και σε Renault Espace IV.Συνοπτικά το συμπερασμα ήταν ότι, λόγω της αυξημένης χρήσης αλατιιού στους δρόμους στην Σκανδιναβία, βραχυκύκλωνε κάποιος κονέκτορας στο σύστημα διεύθυνσης. Νομίζω ότι αφορούσε και άλλες μάρκες. Η Peugeot πάντως έβγαλε ανάκληση σε αυτές τις χώρες .
Βρήκα και το link http://www.autoexpress.co.uk/news/58123 ... ncern.html
και ένα μικρό απόσπασμα
'Investigations by the Danish Institute of Fire and Security Technology found the source of the problem was the combination of the high salt content in grit used on Scandinavian roads and the long damp winters. This caused a connector in the car's steering system to corrode heavily, short-circuit and burst into flames. The fire then spread to the rest of the vehicle.'
-
Καλημέρα!
Τι γνώμη έχετε για την Lion Athens (τέως Έψιλον) στην Συγγρού στον Ν Κόσμο?
Είχα ακούσει καλά λόγια, αλλά:
Την Τρίτη πήγα το αμάξι για το service των 60.000. Τους είπα επίσης να αλλάξουν και το ζουάν... Την Τετάρτη που ήρθα στην δουλειά το ζουάν έτριζε πάλι. Πες ότι αυτό ήταν το λιγότερο, ταλαιπωρήθηκα ακόμα μια μέρα (σήμερα) για να το αλλάξουν.
Το χειρότερο είναι όμως ότι παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητο (σήμερα) μου είπαν ότι στο επόμενο service θα πρέπει να αλλάξω την 'Κάτω βάση μηχανής'?!?!?!
Η απορία μου είναι, τί σκ@τ@ περιοδικό έλεγχο κάνανε την Τρίτη και δεν το βρήκαν τότε????
Και η δεύτερη απορία είναι γιατί χάλασε / ράγισε / έσπασε η βάση της μηχανής τόσο σύντομα (το αμάξι είναι 2,5 χρόνων - ημ αγοράς 2/2003)Μπάμπης
-
Σημερα αλαξα και γω το περιβοητο ζουαν!!!!!
Για δευτερη φορα βεβαιως-βεβαιως.
Το πρωτο αν και δεν πολυεσκουζε μου το αλαξαν γιατι ηρθε το καινουργιο που ελυνε το προβλημα μια και εξω.
Απλα κανανε λαθος στη εκφραση και επρεπε να που οτι'Λυνει το προβλημα τριανταμια και εξω!!!' -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
...γιατι ηρθε το καινουργιο που ελυνε το προβλημα μια και εξω....Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό....
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Σημερα αλαξα και γω το περιβοητο ζουαν!!!!!
Για δευτερη φορα βεβαιως-βεβαιως.Μόνο δύο;;;;
Εγώ δεν το ξαναλλάζω πάντως, πάει και τελείωσε, αφήστε που τον έχω συνηθίσει τον ήχο και θα μου λείψει μετά -
Ο χρήστης 307sw έγραψε:
thvarveris μια χαρα τα εγραψες μπακαλικα οπως λες........3.... ΖΟΥΑΝ ....κλασικα μου το αλλαξαν και τωρα προς το παρον δεν ακουγετε...για μετα δεν ξερω...υπενθυμιζω οτι το αυτοκινητο ειναι ...52...ημερων. δεν ξερω αν μου το εβγαλε νωρις το ζουαν η' δεν εχει σημασια ? μπορει να στο βγαλει και απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας?
....Αν είναι ελατωματικό ναι, αλλιώς είναι ένα εξάρτημα που χαλάει με τον χρόνο.
.....................ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.....................
ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LION ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ' ΦΕΥΓΕΙ ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ. αλλες φορες εντονα και αλλες με μια ελαφρα κλιση...παντως παρατηρησα οτι σε οποιαδηποτε λακουβιτσα αμεσως το τιμονι κοβει αριστερα........αυτο δεν το ειχα πριν ΠΟΤΕ...........ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΖΟΥΑΝ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ? Αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω...πριν μπει το αυτοκινητο στην lion δεν υπηρχε...μολις βγηκα-ΑΜΕΣΩΣ-απο τα πρωτα μετρα το παρατηρησα οτι 'φευγει' αριστερα....
Νομίζω την απάνητηση στην δίνει ένας φίλος πιο πάνω.Δηλαδή μήπως το πήρε κανένας για τεστ και καλά και το άλλαξε τα φώτα.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
αφήστε που τον έχω συνηθίσει τον ήχο και θα μου λείψει μετάΤασο μιλαμε οτι για να φτασω σε σημειο να το αλαξω μου ειχε διαλυσει το νευρικο συστημα.Δηλαδη ρε παιδια δεν μπορουσε να ειναι χειροτερο.Εκτος του οτι εσκουζε κουδουναγε κιολας.Το αλαξα μονο και μονο για να μου φυγει η ιδεα οτι εχει τιποτα χειροτερο...Αυριο πρωι που θα το βαλω μπρος και θα ειναι τελειως κρυο θα δω τι εχει γινει.Γιατι πριν οταν ητανε κρυο μεχρι και διαλυση μπορουσες να πεις οτι ειχε βαρεσει.
Και να φανταστειτε οτι ηταν το καινουργιο που ελυνε το προβλημα.Δεν αφηνα το παλιο πανω να μην ειχε τραχαματα ο κοπανος!!! -
Ρε φιλαρες εχω ενα σετ ζαντολαστιχα 16΄ και τα δινω κοψοχρονια.Τα θελει κανεις????Τα λαστιχα ειναι απατητα.Λεπτομερειες οποιος θελει με pm.
-
Για & χαρα σε ολους σας!!!
Ζουάν έχουμε ολοι αλλαξει αλλα πολλαπλη εξαγωγης???
Στο service των 115000 κμ οπου αλλαξα μονο λάδια (5w-40), φιλτρο λαδιου & τακακια πισω με συνολικο κοστος μολις 105 euro!!! (σε εξουσιοδωτημενο) διαπιστωθηκε οτι η πολλαπλη εξαγωγης ειχε ραγισει!!!
Τελικα σε επομενη επισκεψη αλλαχθηκε με συνολικο κοστος 350 euro!!! συμπεριλαμβανομενου & αισθητηρα λαμδα, ο παλαιος ηταν αδυνατον να ξεβιδωθει!!!
Το ραγισμα ηταν ενα εγκαρσιο στην εξοδο του 4ου κυλινδρου & ενα διαμηκες πισω ακριβως απο τον λαμδα. Μου ανεφεραν οτι ειναι φυσιολογικο σε αυτα τα κμ. Σημειωστε οτι ποτε δεν εχω πλυνει τον κινητηρα ουτε και εχω περασει απο λιμνες νερου.
Καλες διακοπες σε οσους δεν εχουν παει & καλο χειμωνα σε οσους εχουν ηδη επιστρεψει.
-
Ο χρήστης ΝΙΠΑ έγραψε:
...Ζουάν έχουμε ολοι αλλαξει αλλα πολλαπλη εξαγωγης???...
...διαπιστωθηκε οτι η πολλαπλη εξαγωγης ειχε ραγισει!!!Το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε Xsara με τον ίδιο (κονό) κινητήρα και αντίστοιχα κοινά ανταλλακτικά...
Ατυχία... αντοχή υλικών και ίσως μικροφυσαλίδες αέρα κατά την χύτευση, στα συγκεκριμένα σημεία...
-
Ολα οκ προς το παρον....
Οντως οτι βαραγε και εσκουζε ηταν το ζουαν.
Ηρεμησα προς το παρον(για να δουμε ποσο κοντινο θα ειναι το ....μελλον)Τακη ποσα χλμ εχεις κανει????
PEUGEOT FORUM