-
Τι βελτίωση έκανες??? Πες μας και εμας που ψαχνόμαστε
Εχω έναν φίλο , γνώστη auto & engine management και τον έπεισα επιτέλους να ασχοληθεί με το 307 μου,έτσι ώστε να ΄΄βγει΄΄ κάποια επιπλέον δύναμη όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και χωρίς περίεργες επεμβάσεις.
Λοιπόν μετά από ψάξιμο περίπου μίας εβδομάδος καταλήξαμε στο εξής.
Πέταμα του κουτιού του πνίχτη, ελευθέρωση της εισαγωγής του αέρα με μετατροπή του κάτω μέρους του φιλτροκουτιού, φυσικά φίλτρο ελευθέρας (εγώ είχα K&N) και βελτίωση της απόκρισης στις χαμηλές με ακίνδυνη επέμβαση στο ηλ. γκάζι.
Αποτέλεσμα αυτών?
Αλλο αυτοκίνητο χωρίς υπερβολές, ψηλά δύναμη πολύ, ανεβάζει, θα τολμούσα να πω τρελά μετά τις 4000, πολύ καλή απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές και σχεδόν εξαφανίστηκε ο δισταγμός από 1η - 2η ή άσε - πάτα στις χαμηλές στροφές.
Επίσης το φοβερό είναι ότι η όλη μετατροπή είναι πλήρως αναστρέψιμη , δεν καταστρέφεται κανένα από τα original κομμάτια.
Την Δευτέρα το πάω για δυναμομέτρηση για να επιβεβαιώσω και με νούμερα τα ήδη καλά που έχω καταλάβει από τον κινητήρα εδώ και μία εβδομάδα -
Χρόνια πολλά και απο εμένα....
Πώ πω λείπει κανείς για 2-3 μήνες και βρίσκει καμιά 40αριά σελίδες.....
Μου βγήκαν τα μάτια να τις διαβάσω!!!!!Ακόμα τα κλασσικά προβλήματα ε
Εμένα έληξε η εγγύηση τον Νοέμβριο και απο τότε ευτυχώς δεν έχει βγάλει τίποτα! -
ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΩ ΠΕΖΟΥΝΑ 1.6 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.ΤΟΥ ΕΧΩ ΦΟΡΕΣΕΙ ΒΙΛΣΤΕΙΝ ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΗΛΩΜΑ 35ΜΜ.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ :
-
Ο χρήστης xfacer έγραψε:
ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΩ ΠΕΖΟΥΝΑ 1.6 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.ΤΟΥ ΕΧΩ ΦΟΡΕΣΕΙ ΒΙΛΣΤΕΙΝ ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΗΛΩΜΑ 35ΜΜ.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ :Δηλαδή?
Δεν κατάλαβα την ερωτησή σου! -
ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΒΙΛΣΤΕΙΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΠΟΛΥ!ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ!
-
Ο χρήστης xfacer έγραψε:
ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΒΙΛΣΤΕΙΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΠΟΛΥ!ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ!ααααα για σοβαρή δουλειά θέλεις να σου μείνουν τα φράγκα!!!
Eγώ πάντως πιστεύω ότι τα μαμά είναι τα καλύτερα.
Μεχρι τώρα τι είχες? -
MAMA AMORTISER ΦΟΡΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΑΤΗΡΙΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ 15000ΧΛΜ.ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΚΟΝΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 580ΕΥΡΩ
-
Ο χρήστης xfacer έγραψε:
MAMA AMORTISER ΦΟΡΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΑΤΗΡΙΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ 15000ΧΛΜ.ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΚΟΝΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 580ΕΥΡΩKαι καλά δεν έχεις δει καμιά διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά με μαμά αμορτισέρ και after ελατήρια?
-
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ!ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΧΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΣΗ!ΤΗ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΡΗ
-
Ο χρήστης xfacer έγραψε:
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ!ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΧΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΣΗ!ΤΗ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΡΗΤέλος πάντων, το έχεις χαμηλώσει 3,5 εκ και δεν έχεις δει καμιά διαφορά?Περίεργο το ακούω!!!
Εγώ παντως επειδή είμαι στο να αλλάξω αμορτισέρ σε λίγο θα έλεγα πάλι ΄΄μαμά΄΄ -
ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΛΕΓΞΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ...ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΤΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΣΕ 5 000ΚΜ ΚΑΝΩ ΣΕΡΒΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ...ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΙΣ?
-
αν δεν τρέχει λάδι και παρ'όλα αυτά πέφτει η στάθμη, τότε προφανώς καίει λάδι
τα μετράς με κρύα ή ζεστή μηχανή?
το CaPs LoCk, πάτα το CAPS LOCK!!!
-
Ο χρήστης xfacer έγραψε:
ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΩ ΠΕΖΟΥΝΑ 1.6 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.ΤΟΥ ΕΧΩ ΦΟΡΕΣΕΙ ΒΙΛΣΤΕΙΝ ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΗΛΩΜΑ 35ΜΜ.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ :Bilstein μαυρα εγω ξερω τα αμορισερ.
-
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ....ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΔΙ.ΚΑΕΙ ΛΑΔΙ?ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ 83000ΚΜ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ?
-
Λαζαρε προσθεσε λαδια αμεσως.Μην το αφηνεις για το σερβις.Ποσα χλμ τα εχεις ????
-
Ο χρήστης frixos έγραψε:
Πέταμα του κουτιού του πνίχτη, ελευθέρωση της εισαγωγής του αέρα με μετατροπή του κάτω μέρους του φιλτροκουτιού, φυσικά φίλτρο ελευθέρας (εγώ είχα K&N) και βελτίωση της απόκρισης στις χαμηλές με ακίνδυνη επέμβαση στο ηλ. γκάζι.Καμμια φωτο?????Μονος σου τα εκανες ολα η χρειαζεται και μαστορα???
Το κανουμε και μεις????Λεπτομερεις με το ηλεκ. γκαζι???
Γιατι μας κρατας σε αγωνια?????
Να σε παρακαλεσουμε θες?????
Οριστε.....
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ!!!!!! -
10000ΚΜ ΕΧΩ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΛΕΣ Ε ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ?ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΗΑΛΑΔΗ...ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ...
-
10.000 χιλιόμετρα με το ίδιο λάδι???
ότι και να λένε οι κατασκευαστές, δεν το αφήνω τόσο με τίποτα
-
ειναι φουλ συνθετικα!
-
Ο χρήστης 307ΚΙΑΣ έγραψε:
10000ΚΜ ΕΧΩ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ...Ρε Λαζαρε θα μας τρελλανεις???
Αφου ειπαμε να μην τα κραταμε τοσο πολυ τα λαδια......
Καθε 7000 χλμ θελουν αλλαγη.
Τα συνεργεια ακους που χεστ..αν τους αν κατι παθει μετα την εγγυηση???
PEUGEOT FORUM