-
Παιδες πολυ ασχοληθηκαμε με τις ευθειες... Ας μιλησουμε λιγο και για στροφες!
Τι δεν σας αρεσει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο οσον αφορα την ανεση,το κρατημα και γενικως την οδικη του συμπεριφορα σε αργους ή 'απολαυστικους' ,αν οχι γρηγορους, ρυθμους; Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο! Ανετοτατο, ασφαλεστατο και γρηγορο... Αυτη την αποψη εχω αποκομισει και δεν νομιζω οτι ειμαι σε θεση να το συγκρινω με αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας μιας και δεν τα εχω οδηγησει, εκτος της corolla την οποια εχω κανει μια ανετη, ωραια βολτα! Τι θα θελατε παραπανω εσεις απο αυτο το αυτοκινητο; -
Επι προσωπικου ειμαι σε γενικες γραμμες ευχαριστημενος με μοναδικο παραπονο το κοπανημα του πισω αξονα (στο καινουργιο εχει βελτιωθει κατα πολυ) που δεν ξερω τι αντιδρασεις θα εχει αν μπεις καπου με πολλα και εχει ανωμαλιες ο δρομος(και για να ειμαι ειληκρινης ΔΕΝ θα ηθελα να ζησω τετοιο σκηνικο).Επισης , αποτελεσμα του ABS, ξεχνας το φρεναρισμα με το αριστερο ποδι(σιγα τα γκαζια θα μου πειτε ρε μεγαλε,απλα το αναφερω).
-
Σιγουρα ο πισω αξονας θα μπορουσε να ειναι καλυτερος, τουλαχιστον να μη προκαλουσε αμφιβολιες για το αν θα μεινει ή οχι στο δρομο. Δεν τον θεωρω επικινδυνο σε εγκαρσιες ανωμαλιες. απλα ειναι ατσαλος. Παντως δεν σε διωχνει. Οσον αφορα το φρεναρισμα με το αριστερο δεν εχει κανενα προβλημα. Εχω οδηγησει αυτοκινητα με πολυ πιο ευαισθητο abs τα οποια οντως ειναι εκνευριστικα. Συνηθεια ειναι! Σιγουρα δεν γυρνα τοσο ευκολα οσο καποια αλλα αυτοκινητα αλλα η υπερστροφη μπορει να ερθει και θα ερθει με ασφαλεια.
-
Και μένα κοπανάει λιγάκι ο πίσω άξονας. Γενικώς με το κοπάνημα, για να το μειώσω λιγάκι έπαιξα και με τις πιέσεις των ελαστικών. Η Peugeot στα 205/55/r16 , με μικρό βάρος στο αμάξι, προτίνει 35 psi μπρος πίσω, εγώ βάζω 33 και είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα έτσι μιας και κοπανάει πολύ λιγότερο. Εσείς πόσο αέρα 'κοπανιστό' βάζετε στα ελαστικά σας?
-
Φιλε Bασιλη σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια για τις πιεσεις γιατι εγω ενεκα πολυ μαγκιας και χαλλλαροτητας (σιγα μην κοιταξω τι πιεσεις προτεινει η peugeot) του εβαζα παντα 30 το πολυ σε κανενα ταξιδι 32.Οποτε και κακο τιμονι ειχα κλπ κακα.Βεβαια αν εβαζα 35 δεν ξερω τι ΚΡΟΤΟ θα εκανε ο πισω αξονας αλλα θα δοκιμασω και θα σας ενημερωσω.
-
Eχω δει σε 307 2 διφορετικες πιεσεις να αναγραφονται στο αντιστοιχο ταμπελακι. 2,3 και 2,4. Το 2,3 ηταν σε ενα απο τα πρωτα που ηρθανε κ το 2,4 σε αυτοκινητο που αγοραστηκε αυτη την εβδομαδα... Εχω βαλει 38/36 και δεν εχω κανενα παραπονο, αντιθετως εγινε πιο ακριβες το τιμονι. Πρωτα εβαζα το πολυ 32 και εγω. Ομοιοπαθης με τον MDVQ!!! Ο ξερολισμος τι κανει εεε;;;
-
Γενικά έχω παρατηρήσει πως στην Ελλάδα 'παίζουν' πολύ οι χαμηλές πιέσεις. Οταν είχα αλλάξει λάστιχα στο Punto μου ο λαστιχάς είχε βάλει 28 παντού! (αν θυμάμαι καλά ήθελε 34/32...) Ενώ στον πατέρα μου είχαν πει να βάλει μέχρι και 26. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό ?
-
Βρε NASS εμας ρωτας για τεχνικα θεματα??Κατα την γνωμη μου χαμηλες πιεσεις βαζουν για να αποφευγουν τα κοπανηματα στους απαραδεκτους Ελληνικους δρομους με αποτελεσμα να σπανε τα πλαινα στις μεγαλες λακουβες!!!!Φαυλος κυκλος δηλαδη.Οποτε διαλεγουμε η υψηλες πιεσεις και κοπανηματα,καλυτερο κρατημα, λιγοτερη καταναλωση , η χαμηλες και ησυχια,ανεση,μετριο κρατημα και αυξημενη καταναλωση.ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕΕ.
-
ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΡΑΦΕΙ 2.3 ΜΠΡΟΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ 2,4 ΠΙΣΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩΤΙ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ!ΤΟ 2,3=?ΠΟΣΑ ΜΠΑΡ ΔΗΛΑΔΗ?ΤΟ 32 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ 2,3 ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ
-
Προφανως το καθε αυτοκινητο εχει το δικο του καρτελακι για τις πιεσεις! Ας μη την ψαχνουμε. Να βαζουμε πανω απο 32 τουλαχιστον κ απο εκει και περα να παιζουμε πανω κατω οσο μας βολευει! Εγω αυτο εκανα οπως προανεφερα!
-
Ο χρήστης nakata έγραψε:
ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΡΑΦΕΙ 2.3 ΜΠΡΟΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ 2,4 ΠΙΣΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩΤΙ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ!ΤΟ 2,3=?ΠΟΣΑ ΜΠΑΡ ΔΗΛΑΔΗ?ΤΟ 32 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ 2,3 ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣpsi (= το 'μεγάλο' νούμερο που σημαίνει 'λίμπρες ανά τετραγωνική ίντσα', δηλ. αγγλική-αμερικάνικη μονάδα μέτρησης) = bar (ατμόσφαιρες) * 14.5 και αντίστοιχα bar = psi / 14.5
Δηλ. 2.3 bar είναι 33.3 psi.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Βρε NASS εμας ρωτας για τεχνικα θεματα??Κατα την γνωμη μου χαμηλες πιεσεις βαζουν για να αποφευγουν τα κοπανηματα στους απαραδεκτους Ελληνικους δρομους με αποτελεσμα να σπανε τα πλαινα στις μεγαλες λακουβες!!!!Φαυλος κυκλος δηλαδη.Οποτε διαλεγουμε η υψηλες πιεσεις και κοπανηματα,καλυτερο κρατημα, λιγοτερη καταναλωση , η χαμηλες και ησυχια,ανεση,μετριο κρατημα και αυξημενη καταναλωση.ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕΕ.Γιατί να μην ρωτήσω ?
Ρωτάω γιατί απορώ με τους Ελληνες λαστιχάδες που βάζουν ό,τι τους κατέβει. 34 λέει ο κατασκευαστής, 28 βάζουν αυτοί γιατί 'έτσι' (χωρίς να ρωτήσουν). Ανάθεμα και αν οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν τη σχέση πίεσης-κρατήματος-άνεσης που ανέφερες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βρε NASS εμας ρωτας για τεχνικα θεματα??Κατα την γνωμη μου χαμηλες πιεσεις βαζουν για να αποφευγουν τα κοπανηματα στους απαραδεκτους Ελληνικους δρομους με αποτελεσμα να σπανε τα πλαινα στις μεγαλες λακουβες!!!!Φαυλος κυκλος δηλαδη.Οποτε διαλεγουμε η υψηλες πιεσεις και κοπανηματα,καλυτερο κρατημα, λιγοτερη καταναλωση , η χαμηλες και ησυχια,ανεση,μετριο κρατημα και αυξημενη καταναλωση.ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕΕ.
Γιατί να μην ρωτήσω ?
Ρωτάω γιατί απορώ με τους Ελληνες λαστιχάδες που βάζουν ό,τι τους κατέβει. 34 λέει ο κατασκευαστής, 28 βάζουν αυτοί γιατί 'έτσι' (χωρίς να ρωτήσουν). Ανάθεμα και αν οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν τη σχέση πίεσης-κρατήματος-άνεσης που ανέφερες.
Aυτα για να τα μαθεις θελει πανεπιστημιο!!!
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Προφανως το καθε αυτοκινητο εχει το δικο του καρτελακι για τις πιεσεις! Ας μη την ψαχνουμε. Να βαζουμε πανω απο 32 τουλαχιστον κ απο εκει και περα να παιζουμε πανω κατω οσο μας βολευει! Εγω αυτο εκανα οπως προανεφερα!Φυσικά, κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου (τα λέει το γνωστό αυτοκόλλητο στην πόρτα ή το βιβλίο με τις οδηγίες) αλλά για τη συγκεκριμένη διάσταση ελαστικών. Δηλ. αν το αυτοκίνητο είχε 205/50/16 και βάλεις 225/40/17 (είπα στην τύχη κάποια νούμερα) δεν ισχύουν απαραίτητα οι ίδιες πιέσεις.
Το νούμερο που συνιστά ο κατασκευαστής είναι συνήθως ένας συμβιβασμός άνεσης, ασφαλούς συμπεριφοράς (πχ. στάνταρ υποστροφή σε 'οικογενειακά' αυτοκίνητα), χαμηλής κατανάλωσης κοκ, δηλ. είναι ένας καλός μέσος όρος. Από εκεί και πέρα πρέπει να πειραματιστεί κάποιος, με το γενικό μπούσουλα πως η αύξηση των πιέσεων σε κάποιο άξονα αυξάνει το κράτημα και μειώνει την άνεση του άξονα αυτού (και τα 2 συμβαίνουν λόγω της μεγαλύτερης ακαμψίας του πλαϊνού και του σκελετού που προσφέρει η αυξημένη πίεση). Η αύξηση του κρατήματος βέβαια μέχρι κάποιο σημείο διότι ενα πολύ φουσκωμένο λάστιχο δεν είναι ό,τι καλύτερο (ακόμα και από άποψη κρατήματος, το ίδιο ισχύει άλλωστε και για σκληρές αναρτήσεις) σε ανώμαλο οδόστρωμα με λακούβες κτλ. ενώ η υπερβολή κάνει το λάστιχο να μην πατάει καλά και να 'μπαλονάρει'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί να μην ρωτήσω ?
Νάσσο το νούμερο που βάζουν οι λαστιχάδες είναι εντελώς τυχαίο!!!!!!!
Αν η διάσταση του ελαστικού μας είναι ίδια με αυτή της πρώτης τοποθέτησης, τότε χρησιμοποιούμε τις πιέσεις του κατασκευαστή. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ AYTOΣ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ και τα αποτελέσματά του έχουν βγει μετά από ώρες σκληρών τεστ, σε πολλές συνθήκες, υπολογισμούς προσομιώσεις κλπ.
Αν η διάστασή μας είναι διαφορετική, από το ταμπελάκι της πόρτας, τότε χρειάζεται λίγο πειραματισμό, ξεκινώντας πάντα από τις πιέσεις του κατασκευαστή και κρατώντας , όσο το δυνατόν σταθερή την αναλογία εμπρος-πίσω. -
ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ 307 1.6 5ΠΟΡΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 3 ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ....ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ 100% ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΡΙΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2001 ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΜΒΡΙΟΣ 2001)ΙΔΙΑ ΧΙΛ.ΠΕΡΙΠΟΥ 45000ΚΜ!ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΦΕΥΓΩ ΟΡΙΑΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ 1 ΚΑΙ 1,5 ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΠΗΚΕ ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΕΤΡΑ!ΕΓΩ ΦΟΡΑΩ ΛΑΣΤΙΧΑ 205 ΑΥΤΟΣ 195!ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΛΑΣΤΙΧΟ 205 ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ!ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!ΥΠΟΨΗΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ 2 ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΒΠ ΤΩ 100 ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ!ΕΓΩ ΤΗΝ V POWER ΤΗΝ ΑΠΛΗ!ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΕΝΑΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΑΝ ΞΕΒΙΔΩΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΒΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ...ΠΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΛΕΩ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΖΟΥΑΝ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ....ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΝΕ!ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΝΑ ΣΑ ΠΩ ΣΑΝ ΝΑ ΞΕΚΑΡΒΑΛΩΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΠΕΤΡΕΣ!ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!
-
Φιλε nakata δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι τα λαστιχα δεν κανουν τη διαφορα κρινοντας απο αυτη την κοντρα... Πως ξερεις οτι με ιδιας διαστασης λαστιχα το αποτελεσμα της κοντρας θα ηταν ιδιο; Εχουμε ξαναναφερει οτι υπαρχουν απο μικρες εως τεραστιες διαφορες στις επιδοσεις των 307 ασχετα το ποτε κατασκευαστηκανε!Οσον αφορα το τριξιμο που ακουγες ηταν λογω συστολης-διαστολης προφανως...
-
ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΟΥΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΟΤΕ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΨΙΛΟΑΚΟΥΟ !ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙ ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΝΑ 2 ΦΟΡΕΣ!
-
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
-
ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΦΩΤΩΝ - ΦΛΑΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 4ο 2002 ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ. (1ος ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΩΝ, 2ος ΟΚ).
-
ΦΛΑΝΤΑ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΑ 21500Κm. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΜΕΛΗΤΕΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ. ΑΙΤΙΑ Η ΚΑΚΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΑΡΜΟΓΗ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΝΕΑ ΦΛΑΝΤΖΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΙΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ.
-
ΖΟΥΑΝ. ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. ΛΥΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΑΛΚΟΥΧΟΥ ΓΡΑΣΣΟΥ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟΥ ΠΛΕΚΤΟΥ ΖΟΥΑΝ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 106 ΚΑΙ 206.
-
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΜΕ 1η ή 2η ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΕΝΟΙ ('ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ' ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ) ΛΟΓΩ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΜΟΥΙΤ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΡΙΒΗΣ. ΔΕΝ ΠΑΤΙΝΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΣΚΟΥ-ΠΛΑΤΟ.
-
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΜΟΣΤΙΣΕΡ. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ.
-
ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΟ ΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 2500rpm ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΑΙΤΙΑ Η ΚΑΚΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. ΕΓΙΝΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
-
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΜΠΡΟΣΘΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ (45000Km).
-
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΟΛΟΥΣΕ ΤΟ 'ΤΡΕΛΟ' ΣΤΟ ΒΟΛΑΝ (45000Km).
-
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΥΘΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ.
-
ΜΙΚΡΟΤΡΙΓΜΟΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΛΟΓΩ ΣΥΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.
-
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΣΑΖΜΑΝ ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ 307.
-
ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΑ 1η ΣΕ 2η ΚΑΙ 2η ΣΕ 3η ΣΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ.
SERVICE:
-
ΚΟΣΤΟΣ SERVICE ΤΩΝ 45000Κm: 225 Euro.
-
AΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΘΕ 7500Κm ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ. (ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ 5w-40). ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑ ΣΤΙΣ 15000Km O KINHTHΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΙΟ ΤΡΑΧΥ ΗΧΟ.
-
ΤΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ 45000Κm.
-
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 38000Κm.
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - KATAΝΑΛΩΣΗ:
-
190-195Km/hr ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΕΥΘΕΙΑ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΤΟ 1/4. 2 ΑΤΟΜΑ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 22-23οC. BENZINH V-POWER RACING.
-
205-207Km/hr ΣΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΜΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΤΑ 3/4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 27-28οC. BENZINH V-POWER AΠΛΗ.
-
ΡΕΠΡΙΖ. ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ALFA 156 1,6 ME 3Η ΚΑΙ 4η. ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΕ BMW COMPACT 1,6.
-
ΑΠΟ 7,7-10,5 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100Km.
ΓΕΝΙΚΑ
-
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ VALUE OF MONEY.
-
KΙΝΗΤΗΡΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙ.
-
ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΕΕΙ.
-
ΥΠΟΥΛΟ ΞΕΚΟΛΗΜΑ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΩΝ ΣΕ ΓΛΙΣΤΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ, ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΝΟ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
- ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΦΙΞΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ?
-
-
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΜΕ 1η ή 2η ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΕΝΟΙ ('ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ' ΣΑΖΜΑΝ) ΛΟΓΩ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΜΟΥΙΤ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΡΙΒΗΣ. ΔΕΝ ΠΑΤΙΝΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΣΚΟΥ-ΠΛΑΤΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ!ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ?ΕΙΝΑΙΠΡΟΒΛΗΜΑ ...ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ?ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΟ ΣΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ!
PEUGEOT FORUM