-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ευτυχισμένος είμαι, έτσι τουλάχιστον νομίζω!Nα εισαι!
Πάλι όμως θα είχαμε γνωριστεί γιατί θα είχα 307 για το ...Supermarket δίπλα σε μια 911 που είναι το 'αυτοκίνητό μου' εδώ και ... 35 χρόνια περίπου!
Καλα, 35 χρονων αυτοκινητο θα ηθελες να εχεις;;;;
Παρεπιπτόντως, 911 πήρε στην κόρη του αυτός που πραγματικά παίρνει τα ...παραπάνω για την αποφοίτησή της!
Στερημενο κοριτσι....
-
Καλημέρα σε όλους.
Μολις γύρισα απο γνωστό εξατμισάδικο. Το πρόβλημα με το ζουαν επιτέλους λύθηκε, με την τοποθέτηση διπλού ζουάν από Honda
. Κουφό αλλα δούλεψε μια χαρουλα. Μέχρι στιγμη δεν έχει κανει το παραμικρο. Το πρωι που εβαλα μπροστα το αμαξι για να το πάω στον εξατμισά μου ειχε πάρει τα αυτια, με το που γύριζα την μίζα έσκουζε. Επιτέλους μπορώ και εγώ να οδηγήσω με ανοικτα παράθυραΕπίσης δεν συγκρατήθηκα και έβαλα και ένα πολύ ωραίο τελικο της Sebring, το οποιο έκανε το αμάξι πολυ πιο όμορφο, και του έδωσε ένα πολύ γλυκό μπάσο ήχο. Παραθέτω photos Εδώ και Εδώ για να το δείτε.
Κόστος 300 μαζι με το ζουαν και την εργασία.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλω κανα φιλτρακι.
-
Billy οι φωτογραφιες δεν ανοιγουν! Κατι παιζει με τον pathfinder προφανως!
-
Μόλις τις έφτιαξα πρέπει να είναι οκ τώρα
-
Kαλοριζικη! Πολυ ωραια και διακριτικη οσο χρειαζεται....
-
thank you thank you
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
thank you thank youEλα τωρα... Μη το παιρνεις και πανω σου!!!
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Κουφό αλλα δούλεψε μια χαρουλα. Μέχρι στιγμη δεν έχει κανει το παραμικρο.ελπίζω να αντέξει πάνω από τα 3.500 χλμ που αντέχει το ζουάν της πεζώ...
Επίσης δεν συγκρατήθηκα και έβαλα και ένα πολύ ωραίο τελικο της Sebring, το οποιο έκανε το αμάξι πολυ πιο όμορφο, και του έδωσε ένα πολύ γλυκό μπάσο ήχο.
καλορίζικο! οι απαραίτητες ερωτήσεις τώρα:
α) είδες καμία διαφορά στην απόδοση;
β) το τελικό ήταν universal ή custom fit για 307;
γ) πρόλαβες να κάνεις καμιά σχετικά μεγάλη απόσταση, για να δεις αν είναι κουραστικός ο ήχος στα πολλά χλμ;αναμένουμε εντυπώσεις...
-
re billy ασε τις φωτογραφίες με τις εξατμίσεις και τις παπαριές και βάλε τη φωτό της γκόμενας με την 911. ηλικία , υψος βάρος και φωτοτυπία του Ε9 θα συνεκτιμηθούν.
ειναι ελεύθερο το μωράκι? ενδιαφέρεται για νέο ωραίο δραστήριο με λευκό αρχοντικό 307 με δερμάτινα μπεζ καθίσματα?
παιδες για 25η παίζει τίποτα? εγώ θ ανέβω αριδαία (κοντα στην έδεσσα) και πάσχα μάλλον άγιο νικόλαο κρήτης.
για να δούμε πόσα χμ θα μαζέψουμε...
α! και για να ζηλέψετε, το καλοκαιρι θα πάω κανα μήνα στην αδερφή μου στο παρίσι, μάλλον οδικώς για να της ανεβάσω και πράγματα.
α! και μια και λέμε για εκδρομές: αν πάτε προς αράχωβα να κάνετε τεστ ντραιβ στα τζιπάκια της σουζούκι και της τζιπ που εχουν ειδικα διαμορφωμενες πιστες στα λειβαδια παρανσσού. όλα τα λεφτά κι είναι και τσάμπα. αν πάτε με παρέα, στο γυρισμό στάση στη λειβαδιά για κοψίδια και μετα στο δρόμο απο λειβαδιά προς θήβα έχει μια μικρή πιστούλα καρτ που ξεδίνεις. Στο δεκάλεπτο που τρέχαμε με ένα φίλο του έριξα πάνω από γύρο.
-
Εχω την εντυπωση πως το αμαξι είναι λιγο ποιο προθυμο χαμηλα, αλλα δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος πρεπει να κανω περισσότερα. Η εξάτμιση ήταν custom fit. O ήχος είναι πολύ όμορφος, με οσο μπασο πρεπει δεν ειναι κουραστικός, έχω κάνει απο το πρωι καμια 20ρια χιλιόμετρα και δεν με κουρασε καθολου. Βέβαια πρεπει να κανω περισσοτερα χιλιομετρα για να βγάλω καλύτερο συμπέρασμα
-
Σιγα ρε ...ενας ενας για συμμετοχη στο τρακντεϊ(και γω βαριεμαι να αλλαζω!!!) που προτινει ο φιλος gmantz(εδω την πατησα....επρεπε αναγκαστικα να αλλαξω!!!)
Οπως διαπιστωσες αγαπητε gmantz οι κατοχοι 307 (πλην Takinen) ειναι ολοι πολλοι γρηγοροι και δεν εχουν αναγκη την πιστα για αυξησουν τις επιδοσεις τους
Μου φαινεται οτι μονος θα πας στα Μεγαρα και θα βρεις τον Τakinen εκει...
Πες τε μου ποτε θα πατε να ερθω να κραταω χρονους.
Θα σας κανω και μια χαρη..
Θα μπω συνοδηγος μαζι σας(τρεχω σαν συνοδηγος σε ραλλυ πανω απο 25 χρονια αλλα με αραιες συμμετοχες,και εχω μπει στους καλυτερους οδηγους στην Ελλαδα σε στιγμες εντονης δρασης) οποτε ολο και κατι θα σας προσφερω...(δεν ξερω αν σας λεει κατι για 15 γυρους με Μιχελακακη στα κουμαντα και τουλαχιστον 3 οριακους και χωρις αγχος χρονομετρου γυρους ...εμενα ομως μου ειπαν ΠΟΛΛΑ...) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
.....Ειμαι σιγουρος οτι την πρωτη φορα που θα σε περασει 'απο πανω' καποιος και δεν θα ξερεις απο σου ηρθε(οπως την επαθα εγω) θα γινεις πιο προσεκτικος στον τροπο σκεψης σου.....Μιχάλη ευχαριστώ γενικά για τις συμβουλές και τα καλά λόγια όμως εντελώς άστοχο και άτοπο το παραπάνω σχόλιο.
Δεν βλέπω την γρήγορη οδήγηση ως κάτι ανταγωνιστικό, όπως ίσως την βλέπεις εσύ (διαβάζοντας το συγκεκριμένο σχόλιο), αλλά ως μια δραστηριότητα που με ικανοποιεί αφάνταστα αλλά μόνο επί προσωπικού. Ο λόγος που ανέφερα εξ'αρχής ένα χρόνο που πέτυχα είναι για να διασταυρώσω απόψεις, εμπειρίες κλπ άλλων φορουμάδων κατόχων 307.
Μακάρι να βρεθεί κάποιος που να πει έκανα 1:17 με το νορμάλ 307 μου ώστε να γίνει μια όμορφη συζήτηση για τα φρένα, τα σημάδια, τις πιέσεις κλπ. -
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Σχετικα με το σχολιο του Τακινεν, Σκεφτομαι και εγω να βαλω το 1.6 μου στα μεγαρα και εχω βρει και 15ιντσες σιδερενιες και ημισλικ ΓιοκοΚλαμα σε πολυ καλη κατασταση και τιμη. Τα φρενα ταλαιπωρουνται πολυ? Ειμαστε για νεα τακακια μετα δηλαδη? Τα αμορτισερ μετα απο ποσους γυρους γινονται 'σουπα'? Μπορει να παθουν μονιμη ζημια μετα απο πολλους γυρους και ψηλεσ θερμοκρασιες? Ποσους γυρους να κανω καθε φορα ωστε να μην το ζορισω πολυ? Θελει κανεις να κανονισουμε μια ατυπη 'τρακντει' (σορυ βαριεμε να αλλαξω γλωσσα ) και να παμε παρεα (μεσα στον Απριλιο)Έχω πάει 2 φορές στα Μέγαρα με το 307. Υπολογίζω πως πρέπει να έκανα 70-80 γύρους κάθε φορά, άρα 140-160 στο σύνολο. Συνήθως έκανα 7-10 γύρους και έβγαινα ώστε να κρυώσει. Μια φορά μόνο πρέπει να έκανα γύρω στους 20 συνεχόμενους όταν με κυνηγούσε άλλος ανώριμος φορουμάς με Αstra , αλλά και πάλι το αυτοκίνητο δεν έδειξε κανένα σημάδι κόπωσης. Καλύτερα όμως κάθε 7-8 γύρους να βγαίνεις από την πίστα.
Φθορές: Μετά την πρώτη φορά που πήγα στα Μέγαρα, αμέσως μετά του έκανα αμορτισερομέτρηση και τα αμορτισέρ ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση!! Περίπου 80% μπροστά και 75% τα πίσω αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως μετά από μια φορά δεν θα υπάρξουν σημαντικές φθορές ούτε σε αμορτισέρ ούτε σε τακάκια!
Τώρα με τη δεύτερη φορά που πήγα στα Μέγαρα τα τακάκια θέλουν αλλαγή, αλλά είναι έτσι και αλλιώς φυσιολογικό λόγων των χιλιομέτρων. Τα ('μαμά') αμορτισέρ δεν δείχνουν οτί θέλουν αλλαγή ακόμα, αν και έχουν συμπληρώσει πολλά χιλιόμετρα για γαλλικό αυτοκίνητο!Έτσι λοιπόν η μοναδική σημαντική φθορά είναι τα λάστιχα, τα οποία από ότι κατάλαβα δεν θα σε νοιάζουν και πολύ. Πάντως ισχύει γενικά πως ένα νορμάλ αυτοκίνητο φθείρεται περισσότερο με αγωνιστικά λάστιχα, επειδή οι πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι σημαντικά μεγαλύτερες.
Κατά τα άλλα ακόμα και με 2 Μέγαρα στην πλάτη του, κανένα πρόβλημα για το 307!!!
ΥΓ.
Αν πας
TIP1: Εμπιστεύσου όσο μπορείς τα φρένα! Είναι απίστευτα, αρκεί να ασκείς όση δύναμη μπορείς από την πρώτη στιγμή του φρεναρίσματος. Το ABS και το EBD βοηθούν πολύ μέσα στην πίστα!
TIP2: Μην στρίβεις το τιμόνι περισσότερο από ότι χρειάζεται! Φρενάρουμε με το φρένο όχι με το τιμόνι!
ΤΙΡ3: Πρώτα φρενάρουμε, μετά στρίβουμε και μετά πατάμε γκάζι! -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Μου φαινεται οτι μονος θα πας στα Μεγαρα και θα βρεις τον Τakinen εκει...Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω άμεσα με το 307 στα Μέγαρα....
-
Καλημέρα σε όλους.
Μολις γύρισα απο γνωστό εξατμισάδικο. Το πρόβλημα με το ζουαν επιτέλους λύθηκε, με την τοποθέτηση διπλού ζουάν από Honda
. Κουφό αλλα δούλεψε μια χαρουλα. Μέχρι στιγμη δεν έχει κανει το παραμικρο. Το πρωι που εβαλα μπροστα το αμαξι για να το πάω στον εξατμισά μου ειχε πάρει τα αυτια, με το που γύριζα την μίζα έσκουζε. Επιτέλους μπορώ και εγώ να οδηγήσω με ανοικτα παράθυραΕπίσης δεν συγκρατήθηκα και έβαλα και ένα πολύ ωραίο τελικο της Sebring, το οποιο έκανε το αμάξι πολυ πιο όμορφο, και του έδωσε ένα πολύ γλυκό μπάσο ήχο. Παραθέτω photos Εδώ και Εδώ για να το δείτε.
Πες μας και εμάς πόσο κόστισε η ΄΄μαΙμουδιά΄΄ με το ζουάν από honda και που την έκανες?
Κόστος 300 μαζι με το ζουαν και την εργασία.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλω κανα φιλτρακι.
-
Φιλε Τακινεν ευχαριστω για το ποστ με τα ΤΙΠς. Ξεχασα να ρωτησω το πιο βασικο, με τι διασταση ελαστικων εκανες τους γυρους σου? Εγω στα σιδερενια 15' ελεγα να βαλω τα Γιοκοχαλια που βρηκα με αντιστοιχη διασταση (αντιστοιχη με δρομισια λαστιχα) 195/50 οχι για αλλο λογο απλα γιατι αυτα υπαρχουν. Το κοντερ και ο υπολογιστης ταξιδιου θα δειχνουν οτι να ναι βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα θα εχει καλυτερο μπαμ λογω κοντυτερου βηματος (απο τα 195/65).
Οσο για το ΤΙΠ3 σου εχω μια μικρη ενσταση -ισως να ειμαι λαθος-. Οταν οδηγεις με σκοπο να κανεις οσο καλυτερο χρονο γινεται, τοτε το αυτοκινητο δεν πρεπει ποτε απλως να 'τσουλαει'. Πρεπει να ειναι παντοτε ειτε σε πληρη επιβραδυνση η πληρη επιταχυνση. Ετσι μπορεις να καθυστερησεις λιγο το σημειο που φρεναρεις και να στριψεις προς το απεξ χαλαρωνοντας την πιεση στα φρενα (ειπαμε δεν εχουμε σλικ). Επειτα εισαι παλι ετοιμος για σανιδα. Αυτο οδηγει σε καλυτερους χρονους σε πολλες πιστες στο απολυτο για μενα racing simulator το EA F1 2002.
Απλα μια αποψη ηταν. θα το δοκιμασω στα Μεγαρα και θα δω.
-
Φιλε Τακινεν ευχαριστω για το ποστ με τα ΤΙΠς. Ξεχασα να ρωτησω το πιο βασικο, με τι διασταση ελαστικων εκανες τους γυρους σου? Εγω στα σιδερενια 15' ελεγα να βαλω τα Γιοκοχαλια που βρηκα με αντιστοιχη διασταση (αντιστοιχη με δρομισια λαστιχα) 195/50 οχι για αλλο λογο απλα γιατι αυτα υπαρχουν. Το κοντερ και ο υπολογιστης ταξιδιου θα δειχνουν οτι να ναι βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα θα εχει καλυτερο μπαμ λογω κοντυτερου βηματος (απο τα 195/65).ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΧΑΛΙΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ 1,5 ΧΡΟΝΟ TA YOKOHAMA ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!!
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Φιλε Τακινεν ευχαριστω για το ποστ με τα ΤΙΠς. Ξεχασα να ρωτησω το πιο βασικο, με τι διασταση ελαστικων εκανες τους γυρους σου? Εγω στα σιδερενια 15' ελεγα να βαλω τα Γιοκοχαλια που βρηκα με αντιστοιχη διασταση (αντιστοιχη με δρομισια λαστιχα) 195/50 οχι για αλλο λογο απλα γιατι αυτα υπαρχουν. Το κοντερ και ο υπολογιστης ταξιδιου θα δειχνουν οτι να ναι βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα θα εχει καλυτερο μπαμ λογω κοντυτερου βηματος (απο τα 195/65).Ήμουν με την 'μαμά' διάσταση 195-65-15.
Τα λάστιχα ήταν τα άθλια Yokohama V500..(μακριά από μας) τα οποία όμως ήταν αρκετά φαγωμένα λόγω της πρώτης επίσκεψης στα Μέγαρα.
Έτσι αντικατέστησα μόνο το εμπρός αριστερό (του οδηγού) με τη ρεζέρβα, δηλαδή το Θεϊκό Continental που φόραγε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο. Του έβαλα και 39 πίεση και το αυτοκίνητο δούλευε ρολόι!
195 -50 πιστεύω πως θα είναι τέλεια διάσταση για το αυτοκίνητο!
Πιθανόν έτσι να περνούν οι φυστικιές με 3η!Οσο για το ΤΙΠ3 σου εχω μια μικρη ενσταση -ισως να ειμαι λαθος-. Οταν οδηγεις με σκοπο να κανεις οσο καλυτερο χρονο γινεται, τοτε το αυτοκινητο δεν πρεπει ποτε απλως να 'τσουλαει'. Πρεπει να ειναι παντοτε ειτε σε πληρη επιβραδυνση η πληρη επιταχυνση. Ετσι μπορεις να καθυστερησεις λιγο το σημειο που φρεναρεις και να στριψεις προς το απεξ χαλαρωνοντας την πιεση στα φρενα (ειπαμε δεν εχουμε σλικ). Επειτα εισαι παλι ετοιμος για σανιδα. Αυτο οδηγει σε καλυτερους χρονους σε πολλες πιστες στο απολυτο για μενα racing simulator το EA F1 2002.
Απλα μια αποψη ηταν. θα το δοκιμασω στα Μεγαρα και θα δω.
Τέλειος!!!
Αυτό που έχω βάλει με bold είναι το 'Πάτερ Ημών' όσον αφορά τα αυτοκίνητα πίστας.
Ή όπως λέει και ο Milliken 'Το διάνυσμα της επιτάχυνσης να είναι πάντα μέγιστο'!
Σϊγουρα αυτό επιδιώκουμε, αλλά δεν μπορούμε στην πράξη να το πετύχουμε με ένα normal λάστιχο σε ένα normal αυτοκίνητο.
Μερικές φορές αυτό δεν είναι εφικτό ούτε στη F1! Στην γνωστή Parabolica της Monza πρώτα φρενάρουν, ρολάρουν (ελάχιστα ok) μέχρι το apex και μετά σανιδώνουν. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν δεις in car πλάνα από Monza πρόσεξέ το!
Είναι μεγάλη συζήτηση όμως και έχει πολύ ενδιαφέρον.Καλή διασκέδαση όταν πας και όλα αυτά θα τα δεις από πρώτο χέρι.
-
Τακη κατ¨αρχην ειμαι χαρουμενος που εξελαβες τα σχολια μου θετικα(εξαλλου αυτος ηταν ο σκοπος μου)
Δεν θα κανω παραθεσεις οι οποιες κατα την γνωμη μου αλλοιωνουν σε μεγαλο βαθμο τα γραφομενα απλα το θα 'σε περασει απο πανω' συνδιαζοταν με το 'πολυ δυσκολο να κατεβει ο χρονος'.
Η θεωρηση της οδηγησης σαν μεσο απολαυσης ηταν το πιο σωστο που εγραψες και μακαρι φιλε μου να οδευσεις με αυτο σαν πρωτυπο γιατι πιστεψε με ειναι ο μοναδικος τροπος να πας γρηγορα και να βελτιωνεσαι.
Τα τρια τιπακια που εγραψες ειναι ολοσωστα αλλα θα σας πω και κατι αλλο για να το περασετε στην μνημη σας και να το αναλυσετε αναλογα.
Σιγουρα υπαρχουν ορισμενοι βασικοι κανονες που τηρουνται στη αγωνιστικη οδηγηση αλλα....
ΚΑΘΕ οδηγος εχει τον δικο του τροπο οδηγησης και μεσα απο αυτον γινεται και ο καθε χρονος.
Επειδη εχω μπει σε αρκετους απο αυτους εχω διαπιστωσει οτι ο καθε οδηγος κανει τα δικα του και οταν αυτο συνδιαζεται με καλο χρονο τοτε πιστευει οτι αυτο ειναι και ο ΜΟΝΟΣ τροπος να γινει πραγμα που φυσικα ειναι λαθος.
Ο χωρος εδω μεσα δεν ειναι ο καταλληλος για να σας πω πραγματα και προσωπα αλλα αν θελετε ακουστε μονο αυτο...
Οδηγηστε οπως σας βολευει και παρτε ενα χρονομετρο....
Αν δειτε τις γραμμες που ακολουθουν μερικοι οδηγοι ειναι ανορθοδοξες και ομως οι χρονοι γινονται(ειδικα αν παρακολουθειτα GP moto θα δειτε τα πιο αλλοπροσαλα πραγματα)
Ακουτε παντα αυτο που σας λεει ενας αποδεδειγμενα γρηγορος οδηγος δοκιμαστε το και αν σας βολευει και βγαζει χρονο τοτε καντε το .
Αν οχι τοτε πεταξτε το...
Δεν ειναι κανενας πιο μαγκας απο σας αλλα και σεις δεν εισαστε πιο μαγκες απο τους αλλους.
Ποτε μην ασπαζεστε σαν ευαγγελιο αυτα που θα σας πει ο οποιοσδηποτε.
Και στο παγκοσμιο πρωταθλημα ραλλυ ο Σαϊνθ ειχε πει οτι αν δεν ξερεις να φρεαναρεις με το αριστερο εισαι αχρηστος
Ας παει να ρωτησει τον Λεμπ και τον Πανιζι που στην ασφαλτο σπανια το χρησιμοποιουν.
Και οσο και αν δεν σας αρεσει η πιστα(εγω την σιχαινομαι) ειναι μεγαλο σχολειο και σου δινει την δυνατοτητα να αποβαλλεις τις περιτες κινησεις και τις τιμονιες οποτε ειναι και απαραιτητη(δυστυχως!!)
Ευχομαι να σας δω στα Μεγαρα για να πουμε πιο πολλα για αυτο που αγαπαμε -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Ευχομαι να σας δω στα Μεγαρα για να πουμε πιο πολλα για αυτο που αγαπαμεΝαι ρε παιδες.Και γω Μεγαρα μενω οποτε ειναι καλη ιδεα να τα πουμε απο κοντα.
PEUGEOT FORUM