-
παίδες, ελπίζω να περάσατε όμορφο και ξεκούραστο τριήμερο...
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Εγώ έχω αλλάξει 2 φορές το πίσω δεξί φως πορείας. Άλλαξα επίσης το ζουάν προχτές για μια ακόμη φορα, και σήμερα άρχισε πάλι τα δικά του. Δεν με ενοχλεί πλέον.φίλε, billy, πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει και έχεις προλάβει να αλλάξεις δύο φορές κιόλας το πίσω δεξί πορείας; κάηκε και το δικό μου μπροστά αριστερό χτες (δεν έχει καεί ασφάλεια νομίζω, γιατί την άλλαξα), και ψιλοχαλάστηκα, ομολογώ. υπάρχει περίπτωση να περαστεί στην εγγύηση; επίσης, αν κάποιος έχει δοκιμάσει να αλλάξει μόνος του μπροστινό λαμπτήρα, είναι εύκολο, ή να μην το παιδέψω καθόλου και να τον αλλάξω στο συνεργείο;
φίλε 307άκια, έπειτα από ενδελεχή και πολύχρονη παρατήρηση του επιστημονικού αυτού μυστηρίου που ονομάζεται 'ζουάν 307' έχω καταλήξει στη θεωρία που λέει ότι όταν ο καιρός είναι υγρός το ζουάν ως εκ θαύματος σταματάει να τρίζει. για τα υπόλοιπα, περιμένω τηλέφωνο από τον mulder και τη scully
καλή εργάσιμη εβδομάδα. σκουικ-σκουικ...
-
ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΙΣ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΕΛΑΖΕΙ!ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΑ ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 65.000ΚΜ ΕΧΩ 62.00ΚΜ ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΒΓΟΥΝΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ!ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΙΖΕΙ?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
...έχει δοκιμάσει να αλλάξει μόνος του μπροστινό λαμπτήρα, είναι εύκολο, ή να μην το παιδέψω καθόλου και να τον αλλάξω στο συνεργείο...Tazz καλή εβδομάδα και σε σένα.
Λάμπες αλλάζεις εύκολα με το manual ανά χείρας αλλά και με ευλυγίστους χείρας. Κάθε εμπρόσθιο φωτιστικό σώμα έχει δύο βιδωτές τάπες που κρύβουν τις λάμπες, και εκεί χρειάζεται το ευλύγιστο χέρι, ίσως και φακός. Στα 36.000 χλμ. μεχρι τώρα έχω αλλάξει τρεις καμμένες λάμπες μεσαίων μπροστά. Τώρα έχω βάλει cool blue της osram με κόστος 35 € οι δύο. Βέβαια εκεί που θα αγοράσεις λάμπες, τις τοποθετούν και ξεμπερδεύεις.
Δεν ξέρω αν ισχύει η εγγύηση για λάμπες και ασφάλειες. Υποθέτω πως θεωρούνται αναλώσιμα, όπως τα λάδια. -
τάκη, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. το κόστος μου φαίνεται λογικό για τις λάμπες. από φωτεινότητα πώς πάνε; παράγουν λευκό ή γαλάζιο φωτισμό; ισχύει το ότι οι γαλάζιοι λαμπτήρες δεν είναι 100% νόμιμοι;
thanx προκαταβολικά
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
... από φωτεινότητα πώς πάνε; παράγουν λευκό ή γαλάζιο φωτισμό; ισχύει το ότι οι γαλάζιοι λαμπτήρες δεν είναι 100% νόμιμοι;Το φως είναι πολύ ελαφρύ λευκό-γαλάζιο, ιδιαίτερα όμορφο χωρίς να είναι κραυγαλέο, κατά την άποψή μου. Αντίστοιχες λάμπες αν θέλεις μπαίνουν και στα μεγάλα αλλά και στα ομίχλης, τα οποία δεν έβαλα λόγω κόστους και σπανιότητας χρήσης. Έχω βάλει όμως στα μικρά (θέσης-στάθμευσης).
Περί νομιμότητας, δεν γνωρίζω τίποτα πέρα από την γνωστή-σωστή απαγόρευση άσκοπης χρήσης προβολέων ομίχλης. Ίσως να αναφέρεται στα μπλε led που αντικαθιστούν τα εμπρός φώτα στάθμευσης ή τις κόκκινες 'ψείρες' πίσω, στον αριθμό κυκλοφορίας.
-
Πάντως τα πίσω φώτα είναι εύκολο να αλλαχτούν. Αγόρασα τα λαμπάκια απο βενζινάδικο, και μετα ανοίγωντας το πορτ-παγκαζ, βγάζεις το καπάκι που κρατάει την μοκέτα στην θέση και με το χερι σου προσεκτικα βγαζεις την πλαστικη βάση και αλλάζεις το λαμπάκι. Σκέφτομαι και εγώ να βάλω μπλε φως στα μπροστα. Άραγε θα μπορούσαμε να βάλουμε xenon?
-
Ναι Βασιλη μου μπορεις αμα δωσεις 300-400(και λιγα λεω)Ευρω και αμα ρισκαρεις το multiplex και βεβαια μπορεις!!!
Τι λες τωρα???
ΜΠΟΡΕΙΣ??? -
Multiplex και επεμβάσεις για Xenon ή οτιδήποτε;
Λίγο νερό... σβήνω και που το σκέφτομαι....Μόνο με εγγύηση Peugeot θα το σκεφτόμουνα σε συνάρτηση με τιμή...
Καλά είναι και έτσι πάντως!
-
.. καλα μη τρελλαθουμε, xenon επεμβαση κατοπιν αγορας ???
Καινουργιο ανεκδοτο στην πιατσα!!!
Επομενη μετατροπη, πηγαινε το σε πριονοκορδελα και πες του 'μαστορα, οτι ειναι πανω απο τη λαμαρινα της πορτας, κοφτο, γιατι το θελω cabrio'
Τα xenon δεν μπαινουν ετσι απλα.. χρειαζεται περα απο τα μαγικα λαμπακια, ειδικους μετασχηματιστες, απαραιτητα συστημα πλυσιματος τον κρυσταλλων των φωτων και αλλα τετοια χαροπα!!!Τακη τα cool blue ειναι τρομερα.. Τα ειχα δει, αλλα εγω ειχα προτιμησει τα αντιστοιχα της Philips.. Τα εβαλα στην Alfa και ειδα φως ρε γαμωτο!!!
-
Αλήθεια, έχετε ακούσει τιμές ανταλλακτικής λάμπας xenon;
Άκουσα τιμή για Mercedes και σας λέω μόνο ότι με τα λεφτά αυτά αλλάζω λάστιχα (205/55-16) και κάνω και service! Να το πιστέψω; -
ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ....!
Τα ηλεκτρονικα του Pug τα εχασαν τελιως...!!Ακουστε και την ιστοριουλα...
Παω ολο χαρα να βαλω μπρος τα αμαξακι μου μετα απο 4βδομαδες ακινησιας.
Παω να γυρισω μιζα αλλα ...δεν...Ισα που εκανε 1-2στροφες και τεζαρε.
Εεε λεω 2 χρονια μπαταρια ειναι μπορει να ηθελε αλλαγμα..
Βαζω καλωδια λοιπον και παω να βαλω μπρος.Αμ δε.....Η μιζα να γυρναει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και αναφλεξη 0...!
Εκει αρχιζω να τα περνω....Θα το βαλω σκαστο λεω και να πει να μπιπ και ο καταλυτης....
Ελα ομως που ΔΕΝ επερνε με τπτ...Απο την αντιδραση σα να καταλαβα οτι κατι ετρεχε με τα ηλεκτρικα του.Το αραζω και ανοιγω καπο να δω αν τα μπουζι δινουν ρευμα.Αλλη παπαρα και απο κει...τα μπουζι ειναι κατω απο ενα κεντρικο μακροστενο σιδερο και περνουν ρευμα απο ενα φις.Αστο καλητερα λεω μη τα κανω χειροτερα....
Και καπου εκει ανακαλυπτω πως ΔΕΝ κλειδωνουν οι πορτες !Κεντρικο κλειδωμα γιοκ.Αλλαζω κλειδι αλλα τπτ παλι.
Και τοτε γινετε και το κορυφαιο!!
Με το που ανοιγεις την πορτα αναβει το AC!
Mε το που βαζεις το κλειδι στη μιζα δουλευει ασταματιτα η τρομπα του υδραυλικου τιμονιου!!
Για τις ενδειξεις δεν το αναφερω καν...!
Προφανος ο εγκεφαλος επαθε εγκεφαλικο.....
Πηγα στην Peugeot Λαρισας και περιμενω να δω τι θα γινει...
Ααααααρε Γαλλια με τα τρελο τσιπ σου..........(αν και Bosh ο εγκεφαλος αλλα λεμε τωρα....!) -
Πριν ένα περίπου μήνα 'τρελλάθηκε' και το δικό μου. Για να πω την αλήθεια βέβαια, έβαλα κι εγώ το χεράκι μου. Μετά από ολονυκτία Παρασκευή βράδυ με ξεχασμένα φώτα μέσα στο γκαράζ, λογικό επακόλουθο ήταν όχι μόνο να μην κάνει ούτε 'τσακ' η μίζα το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά ούτε να ξεκλειδώνουν οι πόρτες με το τηλεχειριστήριο, παρά μόνο με το κλειδί στην κλειδαριά του οδηγού. Γυρνώντας το διακόπτη άναβαν μόνο λαμπάκια στο ταμπλό, ακόμα και του ESP, που δεν έχω! Τα γνωστά: τηλέφωνο στην οδική βοήθεια Peugeot, και σε 20' καταφθάνει mega scooter με μπαταρία ανά χείρας, καλώδια και παίρνει μπρος με τη μία, αλλά εξακολουθούν να ανάβουν τα πάντα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και μαζί γκλιν-γκλον η υπενθύμιση φώτων, κλειδιών κ.λ.π. 'Στάκα' μάστορα να κάνω reboot, μήπως και δεν ξαναπάρει, λέω και ο τύπος με χάζευε. Σβήνω, περιμένω λίγο, ξαναγυρίζω το κλειδί και όλα μέλι-γάλα χωρίς βοήθεια! Συμπεραίνω: 'η έλλειψη επαρκούς ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, βλάπτει σοβαρά το multiplex!'. Το λέει και το manual εξάλλου, και ίσως έχετε διαπιστώσει στιγμιαίες αυτόματες διακοπές κλιματισμού, ηχοσυστήματος και οργάνων αν ο υπολογιστής διαπιστώσει 'λίγο ρεύμα'.
-
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Μηπως μπορει να μου πειτε που αγοραζουν αυτες τις περιεργες καιρεες(τις αντικλεπτικες εννοω) γιατι μου την βουτηξανε την δικια του?????
Σε μια αντιπροσωπεια που ρωτησα δηλωσαν πληρη αγνοια του γεγονοτος... -
Μιχάλη υποθέτω πως τέτοια κεραία βρίσκεις σε αξεσουάρ-ηλεκτρολογεία γενικώς. Τουλάχιστον εγώ εκεί σκέπτομαι να ψάξω μόλις βρω λίγο χρόνο!
-
Καλη εβδομαδα και καλη Σαρακοστη παιδες.
Για να βαλεις αντικλεπτικη κεραια πρεπει να αλλαχθει και η βαση της. Αν βαλεις αντικλεπτικη στην υπαρχουσα βαση (που δε νομιζω να γινεται), δεν θα μπορεις να τη βγαλεις ουτε ο ιδιος οποτε δεν μπορεις να βαλεις και κουκουλα για παραδειγμα... Μη το ψαχνετε λεω εγω! -
μιχάλη και τάκη, τέτοιες κεραίες υπάρχουν στο otomoto στου ρέντη (ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση), ακριβή διεύθυνση δεν θυμάμαι, αλλά υπάρχει site με χάρτη και οδηγίες.
-
Εγώ σκέπτομαι να αλλάξω την 'μαμά' κεραία, με κοντή 'κλεπτική', για να μην βρίσκει η αεροτομή με το άνοιγμα της πίσω πόρτας...
-
Αντρέα στην Πελασγία χωρίς κουκούλα δεν πάω...
-
Αν νομιζετε κυριε hiluxboy οτι θα κανω εγω πλουσιες τις αντιπροσωπειες πλανασθε πλανην οικτρα!!!!
Νομιζετε οτι εχω καθε φορα να δινω το υπερογκο ποσο των 4.77 Ευρω που κοστιζει η κεραια
Καλα τα λες φιλε μου .Ας μην το ψαχνουμε παραπερα.Ειναι τοσο φτηνη που δεν αξιζει τελικα ο κοπος. -
Πως κάνουμε reboot στο 307?? κραταμε πατημένο Control+Alt+Del???
PEUGEOT FORUM