-
30.000
μετά λένε για τους μηχανικούς οτι χαλάνε τα αμάξια
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
30.000μετά λένε για τους μηχανικούς οτι χαλάνε τα αμάξια
Το πότε θα χαλάσει θα το δούμε, και θα ενημερώσω εδώ.
Πάντως το προηγούμενο που έφτασε στα 74000, με 2 αλλαγές, μία στα 30 και μια στα 60, πήγαινε μια χαρά.
-
κοιτα απο την στιγμή που κινήσε στο λεκανοπέδιο, το βρίσκω απαράδεκτο νούμερο το 30k. Το καλοκαιρι έβαλα λάδι, εκανα τον γύρο της Ευρώπης και οταν γύρισα με 8000 στην πλάτη τους, τα εβγαλα .. και ισως δεν χρειαζόταν γιατι ηταν ψιλοξανθά ακόμη και το μοτέρ ακουγόταν να δουλεύει τέλεια (ουτε κροταλισματάκια στο ρελαντι, κρύα πρωινά κτλ)
Μεσα στην πολη με το σταμάτα-ξεκινα ταλαιπωρείται και χάνει τις λιπαντικές του ιδιότητες γρηγορότερα.. και μπορω και το ακούω και το νιώθω στο αμάξι μου οταν αυτό συμβαίνει..Επισης 30.000 ειναι ΟΚ, αν συνείδητοποιήμενα πας με το σκεπτικό οτι σε 2-3 το αμάξι θα φύγει ή ειναι λιζάδικο. Το κρίμα σε αυτόν που θα το αγοράσει μετά. Γιαυτό και οταν πουλάω αυτοκινητο μου, λέω στο αγοραστή με πόσο μεράκι και καθε 7000χλμ αλλαζα φουλ συνθετικά κτλ.
Ειδικά αν έχεις και σπορτιβ τάσεις στην οδήγηση σου, το βρίσκω δις απαράδεκτο τα 30.000...
-
Και στο δικο μου (307 1.6) προτεινει η Peugeot αλλαγη καθε 30.000 και αυτο εκανα στην πρωτη αλλαγη. Για να το κανει αυτο η εταιρια, δεν εχει υπολογισει περιθωρια ασφαλειας για διαφορετικες συνθηκες χρησης (οδηγος, περιβαλλον, ταχυτητες, σκονη, υγρασια κτλ);
Και επισης: Γιατι να το κανει ρε παιδια η εταιρια; ΟΚ, κερδιζει ισως καποιους πελατες. Αν ομως πραγματι οι τοσο αραιες αλλαγες προκαλουν προβληματα, δεν θα της κοστισει περισσοτερο η κακη φημη που θα αποκτησουν οι κινητηρες της; Και επιπλεον, θα χαριζε τα εσοδα απο τα επιπλεον σερβις, ειδικα αν δεν ηταν απολυτα σιγουρη;ΥΓ: Το θεμα με ενδιαφερει ιδιαιτερα, γιατι εχω φτασει ηδη τις 15.000 απο την πρωτη αλλαγη και με αυτα που διαβασα εδω και στο topic για το 307 κλονιστηκα για το αν πρεπει στον ενδιαμεσο ελεγχο των 45.000 να τους ζητησω αλλαγη λαδιων. Η αντιπροσωπεια επιμενει πως δεν χρειαζεται.
Καθε βοηθεια δεκτη. -
(double post)
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
...κοιτα απο την στιγμή που κινήσε στο λεκανοπέδιο...
...Μεσα στην πολη με το σταμάτα-ξεκινα ταλαιπωρείται και χάνει τις λιπαντικές του ιδιότητες γρηγορότερα...Το αυτοκίνητο έχει ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ διάστημα σέρβις, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ (πόσες φορές θα το πώ?????????????????).
Οκ, αμφισβήτησε αν θέλεις ότι το διάστημα είναι μεγάλο, αλλά όχι λέγοντας ότι 'αν κινήσε στην πόλη...'. Διάβασε το κείμενο στο λίνκ που έβαλα, για να καταλάβεις οτι ο κατασκευαστής έχει φροντίσει γι' αυτό. Αν είσαι συνέχεια στην πόλη, θα σου βγάλει ένδειξη για αλλαγή πολύ πιό γρήγορα.Επισης 30.000 ειναι ΟΚ, αν συνείδητοποιήμενα πας με το σκεπτικό οτι σε 2-3 το αμάξι θα φύγει ή ειναι λιζάδικο.
Κάνω ~45.000χλμ το χρόνο, και η οικονομική μου κατάσταση δεν επιτρέπει την γρήγορη αλλαγή του αυτοκινήτου. Σκοπεύω να το κρατήσω πολλά χρόνια! Εκτός αν μου πεί κάποιος που έχει το ίδιο μοντέλο, ότι ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή, και ο κινητήρας του τα έφτυσε πχ στα 150.000χλμ. Όλα τα άλλα είναι θεωρία.
-
κοιτα ενα 4λιτρο συνθετικό δεν πάει πάνω απο 30-40ε..
δώσε και 5ε για ενα OEM φιλτράκι, δώσε και 5ε σε ενα μηχανικό/βενζιναδικο να στα αλλάξει και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 50ε τα χαλάς ενα βράδυ εξω..
αντι να τα αλλάξεις μια φορά το χρόνο, αλλάχτα 2Δεν επιμένει κανείς, αλλα η λίπανση ειναι αυτή που κρατάει την μηχανή υγειή.-
εχετε αναρωτηθει γιατι μπαίνει ξανθο το λάδι και βγαίνει μαύρο κατράμι?
Μιλάμε για βρώμα και σκουριά πολυ.. γιατι να την ανακυκλώνεις στο μοτεράκι σου? Αν ειχα λιζαδικο θα ακολουθουσα τα σέρβις των εταιρειών γιατι ο γνώμονας οταν φτιάχνουν μια μηχανη ειναι να βγάλει ζωή κάποιες φορές τον κύκλο της γής -δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα ηταν καπου στα 160.000χλμ.
Αν θες να σου ζήσει περισσότερο, κοιτα να το προσέχεις καλύτερα.. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Μιλάμε για βρώμα και σκουριά πολυ.. γιατι να την ανακυκλώνεις στο μοτεράκι σου? Αν ειχα λιζαδικο θα ακολουθουσα τα σέρβις των εταιρειών γιατι ο γνώμονας οταν φτιάχνουν μια μηχανη ειναι να βγάλει ζωή κάποιες φορές τον κύκλο της γής -δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα ηταν καπου στα 160.000χλμ.
Αν θες να σου ζήσει περισσότερο, κοιτα να το προσέχεις καλύτερα..Αυτό φαίνεται και από το βιβλιαράκι συντήρησης του αυτοκινήτου.
Τα λευκά πλαίσια μέσα στα οποία συμπληρώνεις τις εκτελεσθείσες εργασίες φτάνουν μέχρι τα 170.000 χιλιόμετρα.Γενικά, κατά την σχεδίαση του αυτοκινήτου, λαμβάνεται ένα σενάριο χρήσης, ανάλογα τον χαρακτήρα και την ποιότητά/κόστος του. Αυτό το σενάριο χρήσης διέπει την αντοχή όλων των επιμέρους εξαρτημάτων του, από τα ρουλεμάν του έως τα ελατήρια λαδιού.
Η φιλοσοφία είναι να δουλεύει το αυτοκίνητο άψογα μέχρι ένα όριο και από 'κει και πέρα να καταρεύσει απότομα.Βέβαια αυτό ισχύει στην θεωρία. Η πράξη διαφέρει σημαντικά. Και για λόγους κύρους (μην χάσουν το καλό όνομα), για λόγους οικονομίας (μειωμένος αριθμός εξαρτημάτων, μειωμένο κόστος εξέλιξης, π.χ. 2-3 κινητήρες κινούν 15 διαφορετικά μοντέλα), αλλά και για λόγους τεχνολογίας (ακόμα δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν με απόλυτη ακρίβεια όλα τα φαινόμενα. Κάποια είναι ακόμα υπό έρευνα). Αυτό οδηγεί στο να μην έχουν τα αυτοκίνητα ημερομηνια λήξης.
Η διάρκεια ζωής τους μπορεί να επιμηκυνθεί κατά πολύ, βάσει της χρήσης και της συντήρησης την οποία υφίστανται. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
δώσε και 5ε για ενα OEM φιλτράκι, δώσε και 5ε σε ενα μηχανικό/βενζιναδικο να στα αλλάξει και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 50ε τα χαλάς ενα βράδυ εξω..
αντι να τα αλλάξεις μια φορά το χρόνο, αλλάχτα 2Δεν επιμένει κανείς, αλλα η λίπανση ειναι αυτή που κρατάει την μηχανή υγειή.-
Αν θες να σου ζήσει περισσότερο, κοιτα να το προσέχεις καλύτερα..Τα 'καλυτερα' λογια που διαβασα σε αυτο το τοπικ!
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
To θέμα βλέπω έχει ξεφύγει. Δεν έχει να κάνει με υποδείξεις για πιό λάδι πρέπει να βάζουμε, για κάτι τέτοιο ας ανοιχτεί άλλο θέμα.Επανέρχομαι δίνοντας ένα link με τεχνικό κείμενο που εξηγεί τις παραμέτρους για τα μεταβλητά διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών στα VAG: http://volkswagen.msk.ru/service/service_interval.pdf
Με την χρήση που κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο, φτάνω το μέγιστο διάστημα αλλαγής λαδιών, 30.000χλμ. και εκεί αλλάζω τα λάδια, ακόμα και 1η αλλαγή.
που είναι ο Petran;
-
Ρε παιδια, να ξαναρωτησω: Γιατι η Χ εταιρια να λεει λαδια καθε 30.000 και να ρισκαρει το ονομα της, οταν αν ελεγε πχ καθε 15Κ θα μου τα επαιρνε διπλα και θα κοιματαν και ησυχος ο CEO;
Πριν απο λιγα χρονια αλλαζαμε στα 5.000 max και οποιος μιλουσε για 10.000 τον λεγαμε τρελο. Τι εγινε; Τιποτα. Τωρα τα 10.000 ειναι το ελαχιστο. Πολυ απλα, τα λιπαντικα και κινητηρες εξελισσονται.
Επισης βριζαμε τις εταιριες επειδη, ενω οι προδιαγραφες συνιστουσαν αλλαγη καθε Χ χλμ αυτοι τα αλλαζαν στα Χ/2. Τωρα τους κατακρινουμε για το αντιθετο... -
Οι λόγοι ειναι πολλοί κυρίως οικονομοτεχνικοί. Πάνε να δημιουργήσουν το λεγόμενο TCO (Total Cost Ownership) καλυτερο απο τους ανταγωνιστές τους. Στα 170,000χλμ δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει γιατι με τον ρυθμό που λάνσάρουν τα νέα μοντέλλα ΔΕΝ θέλουν να το κρατήσεις πολύ καιρό το αυτοκίνητο σου. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανθρώπους πιο ειδικευμένους απο εμάς να τους το αναλύσουν και να τους βγάλουν φόρμουλα να μένει ο πελάτης 'ευχαριστημένος', να συμβαδιζουν με κοινοτικές προδιαγραφές αλλα κυριότερο να μπαίνει χρήμα στην τσέπη τους.
Οταν πάει η κυρα Μαριώ να πάρει αμαξάκι να πηγαίνει στην λαική να κάνει τα ψώνια της και της πουνε π.χ στην Mazda οτι πρέπει να το φέρνετε 1 φορά το χρόνο για service ενώ μετά πάει στην Toyοta και τις πούνε φέρτε το 2 φορές λογικό ειναι να στραβώσει και να προτιμήσει την πρώτη εταιρεία. Τώρα απο την στιγμή που ειμαστε φόρουμ αυτοκίνησης με ότι αυτό συνεπάγετε καλό θα ήταν να το ψάχναμε λίγο εις βάθος το θέμα..
Π.χ η μάνα μου πήρε μια A150 και τις είπαν σερβις κάθε 25.000χλμ.
Λέω δεν συμφωνώ και ο πωλητής πήγε να με βγάλει τρελό. Τελως πάντων στα 7000χλμ τσέκαρα λάδια και ειχα κάψει αρκετό.. χώρια που στο ρελαντί το αμάξι κροτάλιζε σχεδόν σαν diesel. Πηγα αγόρασα Mobil1 0-40 το οποιο υπερκαλύπτει ολες τις προδιαγραφές που έγραφε μέσα το Owners Manual και το πήγαν στο αρχιμηχανικό. Άρχισε να μου πουλάει τρέλλα οτι δεν μπορούμε να βάλουμε άλλα λάδια, θα χάσω εγγύηση κτλ.. καλά του λέω θες να το δουμε νομικα το θέμα.. πιάσαμε την κουβέντα και μόλις ειδε οτι δεν είμαι τυχαίος συμφώνησε μαζί μου και λέει και εγώ στο δικό μου τα αλλάζω συχνότερα. Λοιπόν το αμάξι έχει κάνει αλλα 7000χλμ... δεν έχει κάψει σταγόνα και το μοτέρ δουλεύει σαν βελουδένιο..
Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μουΣτην χειροτερη, ας κάνουμε ενα τεστ έτσι για το γ@μώτο της υπόθεσης..
Ας βγάλουμε τα λάδια μετά απο 10κ και μετά απο 30κ και να τα στείλουμε για oil analysis. Πιστεύω θα αναθεωρήσετε.. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
δώσε και 5ε για ενα OEM φιλτράκι, δώσε και 5ε σε ενα μηχανικό/βενζιναδικο να στα αλλάξει και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Για τα Valvoline που βάζει η Βιαμάρ χρειάζομαι 80Ε για αλλαγή λαδιών. Είναι καλό λάδι, ειδικό για να κρατάει τόσα χιλιόμετρα. Όταν βγω από την εγγύηση, βλέπουμε (υπάρχουν και πιό φτηνά στις ίδιες προδιαγραφές).
50ε τα χαλάς ενα βράδυ εξω..
Δεν βγαίνω τα βράδια (τουλάχιστον όχι έτσι), και 50Ε για ένα βράδυ έξω τα θεωρώ τρομερή σπατάλη (για εμένα).
αντι να τα αλλάξεις μια φορά το χρόνο, αλλάχτα 2
Μα δεν διαφωνώ εδώ, αν αμφιβάλεις για τα διαστήματα αλλαγής που δίνει η εταιρία, να το κάνεις.
Ένα 'πρόβλημα' που έχουν παρατηρήσει κάποιοι στους 1.8Τ, είναι ότι το ξανθό λάδι που βάζεις, μετά από 1000χλμ έχει γίνει μαύρο. Τι σημαίνει αυτό? Οτι θέλει αλλαγή? Για εμένα οτι δεν έχει σημασία το χρώμα.
γιατι ο γνώμονας οταν φτιάχνουν μια μηχανη ειναι να βγάλει ζωή κάποιες φορές τον κύκλο της γής -δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα ηταν καπου στα 160.000χλμ.
ΟΚ αυτό που το είδες. Απόδειξέ το. Έστω μην μου το δείξεις για VAG που έχω εγώ, δείξτο μου για άλλο κατασκευαστή.
Διαβάζοντας για τον κινητήρα 1.4ΤSI, βρήκα το εξής:
'More than 250 prototype and pilot series engines have been put through their paces in all necessary test cycles. Every single component of this new power plant has been designed for the engine service life and has come through its baptism of fire. Endurance runs corresponding to a mileage of 300,000 km (186,420 miles) have been successfully completed.'Θα υποθέσω οτι και για τους υπόλοιπους κινητήρες τους έχουν κάνει τα ίδια. 300.000 μου φτάνουν εμένα (σχεδόν).
Εγώ κάνω αυτό που κάνω και πιστεύω οτι θα αντέξει πολύ περισσότερο (από 160.000 που λές).
ΔΕΝ είμαι σίγουρος, ΕΧΩ αμφιβολία, γι' αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα! Ήθελα όμως να ακούσω εμπειρίες από κάποιους που έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα. Ήθελα να με παραπέμψουν σε επίσημες πληροφορίες εταιριών για το προβλεπόμενο διάστημα αντοχής των κινητήρων τους.
Το μόνο που έχω ακούσει μέχρι τώρα όμως είναι ΓΝΩΜΕΣ (καλοδεχούμενες και αυτές). Δέχομαι το 'εγώ αμφιβάλω για τα μεγάλα διαστήματα, και για να είμαι σίγουρος αλλάζω πιό συχνά'.
Αλλά φαίνεται οτι οι περισσότεροι λένε τις γνώμες τους σαν συμπεράσματα εμπειριών (που δεν έχουν). Το ίδιο και το δικό σου post.Αν θες να σου ζήσει περισσότερο, κοιτα να το προσέχεις καλύτερα..
ΟΚ, και αν αλλάζω λάδια κάθε 1000χλμ, θα μου κρατήσει 2.000.000χλμ
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Π.χ η μάνα μου πήρε μια A150 και τις είπαν σερβις κάθε 25.000χλμ.
Λέω δεν συμφωνώ και ο πωλητής πήγε να με βγάλει τρελό. Τελως πάντων στα 7000χλμ τσέκαρα λάδια και ειχα κάψει αρκετό.. χώρια που στο ρελαντί το αμάξι κροτάλιζε σχεδόν σαν diesel. Πηγα αγόρασα Mobil1 0-40 το οποιο υπερκαλύπτει ολες τις προδιαγραφές που έγραφε μέσα το Owners Manual και το πήγαν στο αρχιμηχανικό. Άρχισε να μου πουλάει τρέλλα οτι δεν μπορούμε να βάλουμε άλλα λάδια, θα χάσω εγγύηση κτλ.. καλά του λέω θες να το δουμε νομικα το θέμα.. πιάσαμε την κουβέντα και μόλις ειδε οτι δεν είμαι τυχαίος συμφώνησε μαζί μου και λέει και εγώ στο δικό μου τα αλλάζω συχνότερα. Λοιπόν το αμάξι έχει κάνει αλλα 7000χλμ... δεν έχει κάψει σταγόνα και το μοτέρ δουλεύει σαν βελουδένιο..
Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μουΚαλά αυτό δεν το είπαμε παραπάνω για τον φίλο με την BMW? Ότι τα μεγάλα διαστήματα δεν σημαίνουν οτι δεν έχουμε κατανάλωση λαδιού και οτι πρέπει να τσεκάρουμε συχνότερα?
Εσένα ένας μηχανικός σου είπε έτσι, και εμένα άλλοι μηχανικοί μου έχουν πεί αλλιώς. Απόδειξη δεν είναι κανένας από αυτούς (εκτός αν μας πούν οτι είχαν εμπειρίες με κινητήρες που ακολουθούσαν τα μεγάλα διαστήματα αλλαγής).
Να σου πω το εξής επεισόδιο και πές μου το συμπέρασμά σου: όταν ξανααγόρασα το ίδιο αυτοκίνητο, μου λέει ο πωλητής: 'αλλαγές κάθε 7.500', μα λέω αφού στο προηγούμενο έφτανα μέχρι 30.000. Έχει έρθει οδηγία από Βιαμάρ μου λέει. Ρωτάω τον τεχνικό, και μου λέει για την οδηγία ότι ήταν κάθε 15.000 (δηλαδή ότι ήθελε έλεγε ο πωλητής). Τον ρωτάω αν αυτό έγινε επειδή παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα. Όχι μου λέει, και εσύ αν θές ακολουθείς το προβλεπόμενο. Επέμενα και μου είπε πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Για να είμαι σίγουρος ρώτησα και τον τεχνικό διευθυντή της Βιαμάρ και μου είπε οτι ισχύει το προβλεπόμενο, μέγιστο διάστημα 30.000.
Στην χειροτερη, ας κάνουμε ενα τεστ έτσι για το γ@μώτο της υπόθεσης..
Ας βγάλουμε τα λάδια μετά απο 10κ και μετά απο 30κ και να τα στείλουμε για oil analysis. Πιστεύω θα αναθεωρήσετε..ΟΚ πές μου που να το κάνω, θα δω το κόστος και μπορεί να το κάνω.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To θέμα βλέπω έχει ξεφύγει. Δεν έχει να κάνει με υποδείξεις για πιό λάδι πρέπει να βάζουμε, για κάτι τέτοιο ας ανοιχτεί άλλο θέμα.
Επανέρχομαι δίνοντας ένα link με τεχνικό κείμενο που εξηγεί τις παραμέτρους για τα μεταβλητά διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών στα VAG: http://volkswagen.msk.ru/service/service_interval.pdf
Με την χρήση που κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο, φτάνω το μέγιστο διάστημα αλλαγής λαδιών, 30.000χλμ. και εκεί αλλάζω τα λάδια, ακόμα και 1η αλλαγή.
που είναι ο Petran;
τα ίδια συζητάμε στο skodaclub.gr, μην ανησυχής!!!
-
GeorgeX γιατί απαντάς επιλεκτικά με quotes.Αν διαβάσεις ολοκληρομένα θα πιάσεις το νοήμα (βλ. κροτάλισμα). Δες το και αλλιώς, αν έχεις αυτί άκου πως δουλεύει το μοτέρ σου με φρέσκο λάδι και άκου πως δουλεύει με 30.000χλμ στην πλάτη του.
Για ανάλυση στην Ελλάδα που κοίταξα δεν βρήκα κάτι, αλλά αν κοιτάξεις στο google με oil analysis θα βρείς κάμποσα στο Αμέρικα.
Επισης αν πληρώνεις 80ε για 5 λίτρα λάδι Valvoline, σου πιάνουν τον πωπό ωραία όταν το καλύτερο λάδι δεν κάνει πάνω απο 50-60ε. Δεν σε αδικώ που δεν θέλεις να τα αλλάζεις με τέτοιο πιάσιμο
-
Δεν αναφέρθηκα στο κροτάλισμα, γιατί στο δικό μου δεν είχα προσέξει καμμιά διαφορά. Επίσης πολλές φορές το ακούω διαφορετικά (ανάλογα με τα κέφια του?) οπότε προσωπικά δεν το θεωρώ αξιόπιστη μέθοδο. Δεν αμφισβητώ οτι εσύ το άκουσες διαφορετικά, αλλά πολλές φορές ακούμε αυτό που περιμένουμε να ακούσουμε.
Για το κόστος του Valvoline δεν ξέρω αν χρεώνουν υπερβολικά, δεν έχω κοιτάξει πόσο έχει έξω (κακώς). Αν έχει 15Ε αντί 19Ε το λίτρο (αμφιβάλλω), οκ με 'πιάνουν' 20Ε κάθε 30.000χλμ. Σιγά...
Όπως σου είπα όταν λήξει η εγγύηση θα κοιτάξω για φθηνότερο. -
με 35ε αγοράζεις Μobil1 (full Synth) 4λιτρό στον Πειραιά..
με 80ε = 9 λίτρα -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
με 35ε αγοράζεις Μobil1 (full Synth) 4λιτρό στον Πειραιά..
με 80ε = 9 λίτραΠληρεί το VW503.00 ? αν όχι, δεν είναι το σωστό λάδι.
-
VW503.1 ?
http://www.mobil.com/Greece-English/Lub ... _0W-40.aspΚαι μην τους αφήσεις να σου πούνε μα-μου-σου-του στο συνεργείο (δεν τους αρέσει να χάνουν ευκολό κέρδος) δείξε τι ΑΚΡΙΒΩΣ προδιαγραφές και ιξώδες λέει το manual.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν δουλεύω στην Mobil, ούτε μετοχές έχω δυστυχώς αλλα ούτε λάδια πουλάω Απλως ειμαι ενας petrolhead που δοκίμασε/έψαξε και μοιράζετε την πληροφορία. Να ξέρεις οτι Μ1 τα βάζω σε ΟΤΙ αμάξι πέρασε απο τα χέρια μου (δοκίμασα και αλλά που δεν ομως) ειδικά το Uno μου έχει 200.000χλμ (Fire 45S) και το έδωσα σε έναν φίλο και ακόμη δουλεύει σαν Ελβετικό Ρολόι! Μιλάμε του '89 αυτοκινητάκι που του έπινα το αιμα
Κάποια χρονια δεν το έβρισκες με τίποτα στην Ελλάδα και μου το έφερναν ειδική παραγγελία απο την Γαλλία. Aν αγαπάς το αμάξι σου, δείξτου το και να είσαι σίγουρος θα στο ανταποδώσει
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?