-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Όπως έμαθα σήμερα ΔΕΝ τοποθετούνται στο αμάξι μου, καθώς διαθέτει την ανάρτηση της Sport έκδοσης (που έχει λίγο πιο σκληρά και χαμηλά ελατήρια από τις απλές εκδόσεις).
Ξερεις νουμερα? Ποσο πιο σκληρα και χαμηλα ειναι?
1,5cm πιο χαμηλα και 25% πιο σκληρα....ειχα τα ιδια στο πολο
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Βαλε τα απλα τα b4 με τα ελατηρια που εχεις και εισαι κυριλαΣόρρυ κιόλας αλλά τρελή μούφα τα μαύρα της Bilstein
Τα φορούσα στο προηγούμενο αμάξι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σόρρυ κιόλας αλλά τρελή μούφα τα μαύρα της Bilstein
Δηλαδή; Πολύ μαλακά; Τι αμάξι ήταν;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σόρρυ κιόλας αλλά τρελή μούφα τα μαύρα της Bilstein
Δηλαδή; Πολύ μαλακά; Τι αμάξι ήταν;
Σε Fiat Tipo 1.4. Ήταν αρκετά μαλακά, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημά τους. Άλλωστε δε θέλουν όλοι σφιχτή ανάρτηση. Το σοβαρό πρόβλημά τους ήταν ότι τα έφτυσαν πάρα πολύ γρήγορα. Αν θυμάμαι καλά δεν άντεξαν ούτε 30000 χλμ...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Mε τι αμορτισερ?
Υποτιθεται πως οταν συνδιαζεις κοντυτερα ελατηρια με οχι αναλογα αμορτισερ, δεν ενδεικνυται.
(Τωρα βεβαια, το 1,5cm ειναι ελαχιστο...) -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το σοβαρό πρόβλημά τους ήταν ότι τα έφτυσαν πάρα πολύ γρήγορα. Αν θυμάμαι καλά δεν άντεξαν ούτε 30000 χλμ...Τα δικα μου αντεξαν περιπου 50.000χλμ τα μπροστινα και ισως να ειχαν και αλλο. Τα πισω 'εφυγαν' νωρις...
-
Mε τι αμορτισερ?
Υποτιθεται πως οταν συνδιαζεις κοντυτερα ελατηρια με οχι αναλογα αμορτισερ, δεν ενδεικνυται.
(Τωρα βεβαια, το 1,5cm ειναι ελαχιστο...)Με τα sachs μαυρα τα οποια ειναι τα ιδια με τα μπιλσταιν τα μαυρα...αυτα που φοραει η vw sportline αναρτηση...
Μια χαρα ειναι το κορντομπα με τα μαυρα τα μπιλσταιν...δεν θελει παραπανω...τι θα βαλεις δλδ?καμια coilover?
-
Το σοβαρό πρόβλημά τους ήταν ότι τα έφτυσαν πάρα πολύ γρήγορα. Αν θυμάμαι καλά δεν άντεξαν ούτε 30000 χλμ...
Τα δικα μου αντεξαν περιπου 50.000χλμ τα μπροστινα και ισως να ειχαν και αλλο. Τα πισω 'εφυγαν' νωρις...
Και σε μένα τα πίσω τα έφτυσαν τελείως, ε δε μπορείς να αλλάξεις μόνο αυτά όμως, οπότε τον π@υλ@ και τα 4...
Μια χαρα ειναι το κορντομπα με τα μαυρα τα μπιλσταιν...δεν θελει παραπανω...τι θα βαλεις δλδ?καμια coilover?
Πολύ υποκειμενική άποψη
Εγώ θεωρώ ότι ΔΕΝ είναι μια χαρά... δικαίωμά μου δεν είναι;
-
μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακομη τι ακριβως οδηγεις....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακομη τι ακριβως οδηγεις....Πάρα πολύ καλά σε πληροφορώ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχω δικαίωμα να το βελτιώσω κάπως, χωρίς αυτο φυσικά να σημαίνει ότι θεωρώ ότι θα αποκτήσω ένα σπορ αυτοκίνητο. Θα αποκτήσω όμως ένα αυτοκίνητο που θα κινείται με πολύ υψηλότερα περιθώρια πρόσφυσης απ' ότι όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Αυτό μου αρκεί και ΔΕ με απασχολεί αν θα τρίζει παραπάνω ή αν θα κοπανάει λίγο περισσότερο
Ε ναι λοιπόν τα μαύρα Bilstein ή τα μαύρα Sachs ΔΕΝ τα θεωρώ μια χαρά για να τα πληρώσω και να τα βάλω για τα δικά μου κριτήρια. Για τα κριτήρια του απλού οικογενειάρχη που αγόρασε το Cordoba για το χώρο αποσκευών μπορεί να είναι μια χαρά. Για τα δικά μου κριτήρια που το αγόρασα γιατί:- Μου αρέσουν τα σεντάν αμάξια και μου άρεσε περισσότερο από άλλα το συγκεκριμένο
- Ήταν η σπορ έκδοση με ζάντες αλουμινίου και σπορ πινελιές
- Είχε 101 άλογα από 1400 κ.ε. με καλές επιδόσεις για την κατηγορία του
- Είχε 36000 χλμ παρότι 5 ετών
- κτλ
Τα εργοστασιακά αμορτισέρ ήταν απλά συμβιβασμός. Τώρα λοιπόν αφού υπάρχουνε επιλογές βελτίωσης θα τις αξιοποιήσω, χωρίς να θεωρώ ότι κάνω κάτι ακραίο.
Έλεος δηλαδή! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί είστε τόσο απόλυτοι και μάλιστα χωρίς να λαμβάνετε υπόψιν σας σε τι αποσκοπούν οι ενέργειες του άλλου... κάτι που επαναλαμβάνεις συνεχώς με πολλούς χρήστες του φορουμ. Ο απόλυτος παντογνώστης...
-
Mπορεις να βαλεις την b12 τοτε. θα δωσει μια σπορ πινελια
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Mπορεις να βαλεις την b12 τοτε. θα δωσει μια σπορ πινελια -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Mπορεις να βαλεις την b12 τοτε. θα δωσει μια σπορ πινελια
Συγγνωμη δεν ειπες οτι η b4 δεν ειναι αυτο που ηθελες?σου προτεινα μια πιο εξελιγμενη αναρτηση...γιατι απαντας ετσι τωρα?
-
Mη βαλεις τιποτα,το μονο που θα καταφερεις ειναι να κοπαναει ποιο πολυ το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Mη βαλεις τιποτα,το μονο που θα καταφερεις ειναι να κοπαναει ποιο πολυ το αυτοκινητο.Μισό λεπτάκι γιατί επειδή εσύ μιλάς σοβαρά θέλω να μου εξηγήσεις γιατί το λες αυτό; Είναι δυνατόν να βελτιώνεις την ποιότητα της ανάρτησης και να μη βλέπεις διαφορά;
Σε όσα αμάξια έχω αλλάξει εγώ, ο αδερφός μου, φίλοι μου την ανάρτηση, ενώ επρόκειτο για απλά αυτοκίνητα η διαφορά ήταν απλά τεράστια. Προφανώς και δεν έγιναν Peugeot 306 Race, μιλάμε όμως για κατακόρυφη αύξηση της πρόσφυσης. Γι' αυτό δεν αναφέρομαι σε χαμήλωμα για μόστρα ή κάτι αντίστοιχο, αλλά σε καθαρά θέμα απόδοσης.
Ακόμα και στο Fiat Tipo που είχα η διαφορά των εργοστασιακών αμορτισέρ με τα KYB Excel-G και Gas-A-Just + H&R ήταν απλά τεράστια. Προφανώς πάλι ένα παλιό οικογενειακό αμάξι έμεινε, η διαφορά στο δρόμο όμως ήταν απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Το χαμήλωμα βέβαια δεν το συμπάθησα γιατί έβρισκε πιο εύκολα κάτω και γενικά σου έβαζε περιορισμούς, το αποτέλεσμα όμως άξιζε την επένδυση.
Αντίστοιχα και τώρα όσοι έχουν κάνει αντίστοιχη αλλαγή στο Seat Forum μιλάνε για μεταμόρφωση του αυτοκινήτου. Ε το μεταμόρφωση μου ακούγεται υπερβολικό, μια σημαντική διαφορά όμως την περιμένω. Το ερώτημά μου λοιπόν απ' την αρχή δεν ήταν αν αξίζει ή όχι η αλλαγή, αλλά γνώμες για το ποιά είναι πιο σκληρά (για να ΜΗΝ τα επιλέξω), καθώς και για το αν θα έχω αφενός πρόβλημα, αφετέρου αν αξίζει ή όχι η διατήρηση των εργοστασιακών ελατηρίων. Όλα τα άλλα σχόλια απλά δεν είχαν λόγο ύπαρξης...
-
Προσωπικα ειμαι της αποψης να συμβιβαζομαι με οτι εχει επανω το αυτοκινητο και να μην προβαινω σε βελτιωσεις.Σε οσα αυτοκινητα εχω μπει με αλλαγμενες αναρτησεις(πχ seat cordoba,fiat punto,toyota corolla)η διαφορα ηταν οτι μπορουσαν να μπουν σε στροφη με 5χλμ παραπανω και υπαρχει απλα και μονο η αισθηση και η ιδεα οτι αλλαξε η προσφυση,στην ουσια δεν υπαρχει καποια τρελη διαφορα.Φυσικα τα τρανταγματα ηταν εντονα και το μονο που καταφεραν ηταν να κανουν τα αυτοκινητα κουδουνιστρες.
-
Δεν έχω ακόμα καταλάβει τι προτίθεσαι να βάλεις στο αυτοκίνητο φίλε aserf. Γιατί απλά δεν αναβαθμίζεις στα B6 κρατώντας τα ελατήρια που έχεις; Είναι αυτό που θα κάνω κι εγώ, μάλλον η πιο συμφέρουσα overall λύση.
-
Αφαιρεθηκαν καποια offtopic .Σταματηστε αυτη την αντιπαραθεση [mod]
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δεν έχω ακόμα καταλάβει τι προτίθεσαι να βάλεις στο αυτοκίνητο φίλε aserf. Γιατί απλά δεν αναβαθμίζεις στα B6 κρατώντας τα ελατήρια που έχεις; Είναι αυτό που θα κάνω κι εγώ, μάλλον η πιο συμφέρουσα overall λύση.Η αλήθεια είναι ότι και γω δεν είμαι σίγουρος πλέον γιατί έχω ακούσει 500 διαφορετικές γνώμες...
Φοβάμαι μήπως τα Bilstein Sport είναι πολύ σκληρά για τα ελατήρια που φοράει το αμάξι μου και δε συνεργάζονται σωστά. Απ' την άλλη δε θέλω να το χαμηλώσω γιατί το βρίσκω όχι μόνο άχρηστο, αλλά και 'καταστροφικό'.
Αν ήξερα λοιπόν ότι υπάρχουν ψ ελατήρια που θα το κρατήσουν στο εργοστασιακό ύψος ή τέλος πάντως κανα πόντο πιο χαμηλά αλλά είναι φτιαγμένα για αμορτισέρ σκληρότητας Bilstein Sport ή Koni Sport θα τα είχα βάλει χτες...
Μπορεί να έχω γίνει κάπως κουραστικός οκ, ομολογώ όμως ότι δεν έχω σφαιρική άποψη για τις διαθέσιμες επιλογές, οπότε ψάχνομαι παντού και προσπαθώ να μαζέψω κάθε γνώμη. Πήγα σήμερα και στο Ζευγώλη που μου πρότεινε ο Coyot αλλά δυστυχώς έλειπε σε αγώνα και ο αδερφός του δε μπορούσε να με βοηθήσει...
-
Κρατάς τα μαμά ελατήρια και πας στον Μαρακάκη (BiMors), ο οποίος θα σου χτίσει ένα ολοκαίνουριο αμορτισέρ πάνω στο δικό σου (αφού δηλαδή θα αδειάσει και ξαναγεμίσει το δικό σου). Κόστος περί το 350άρι, αν δεν κάνω λάθος, ενώ από ό,τι μου έχουν πει φίλοι, που τον έχουν δοκιμάσει, επισκευάζονται με ελάχιστο κόστος (περί το 100€), ενώ έχουν αποδεικτεί και πολύ ανθεκτικά. Και το σετάρισμα της ανάρτησης γίνεται με βάση τις δικές σου απαιτήσεις.
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για την επόμενή μου ανάρτηση.
Περί Αναρτήσεων