-
...προφανώς και ΔΕΝ την λαμβάνουμε υπ'όψιν (την παράμετρο του βάρους) ... έχουν φροντίσει άλλοι γι'αυτό ... οι σχεδιαστές/κατασκευαστές των αμορτισέρ!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Παιδια καποια απαντηση για το τι προτεινουν οι εταιριες για το αυτοκινητο μου;Τα variant 1,2,3 τι λενε.Εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν ξερω αν τα λενε (τα καλυτερα εννοω) με τα δικα μου κριτηρια .Δηλαδη μαλακα πολη και καλα στις στροφες.Να διευκρινισω οτι το μαλακο στην πολη δεν εννοω να ειναι και πουπουλο αλλα να μην κοπαναει κιολας.Την παραμετρο του βαρους του οχηματος δεν ηξερα οτι την λαμβανουμε υπ'οψιν.custom
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Παιδια καποια απαντηση για το τι προτεινουν οι εταιριες για το αυτοκινητο μου;Τα variant 1,2,3 τι λενε.Εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν ξερω αν τα λενε (τα καλυτερα εννοω) με τα δικα μου κριτηρια .Δηλαδη μαλακα πολη και καλα στις στροφες.Να διευκρινισω οτι το μαλακο στην πολη δεν εννοω να ειναι και πουπουλο αλλα να μην κοπαναει κιολας.Την παραμετρο του βαρους του οχηματος δεν ηξερα οτι την λαμβανουμε υπ'οψιν.
custom
Δώσε και καμιά πληροφορία παραπάνω στον άνθρωπο
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
...προφανώς και ΔΕΝ την λαμβάνουμε υπ'όψιν (την παράμετρο του βάρους) ... έχουν φροντίσει άλλοι γι'αυτό ... οι σχεδιαστές/κατασκευαστές των αμορτισέρ!Μπα, μην ορκίζεσαι.....
-
popolaros@ Οταν λες custom;Τι εννοεις;Μια βοηθεια ενα λινκ βρε αδερφε
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
...προφανώς και ΔΕΝ την λαμβάνουμε υπ'όψιν (την παράμετρο του βάρους) ... έχουν φροντίσει άλλοι γι'αυτό ... οι σχεδιαστές/κατασκευαστές των αμορτισέρ!
Μπα, μην ορκίζεσαι.....
Να φανταστώ πως έχεις δουλέψει στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης κάποιας γνωστής φίρμας όπως κόνι μπιλστάιν καγιάμπα κλπ οπότε ξέρεις κάτι παραπάνω σωστός?
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
Να φανταστώ πως έχεις δουλέψει στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης κάποιας γνωστής φίρμας όπως κόνι μπιλστάιν καγιάμπα κλπ οπότε ξέρεις κάτι παραπάνω σωστός?
Αν συνέβαινε η 'έρευνα' που ελπίζεις ότι έχει πραγματοποιηθεί από τους κατασκευαστές aftermarket αμορτισέρ, η επιλογή τους δεν θα ήταν 'Λόττο'. Από την εμπειρία μου, στα δέκα αυτοκίνητα που θα βάλεις aftermarket αμοριστέρ (όχι αγωνιστικά), στα πέντε το αποτέλεσμα απογοητεύει. Όχι ότι το αυτοκίνητο δεν κρατάει καλύτερα, αλλά η αλλαγή προς το σκληρότερο είναι συνήθως υπερβολική, σαν να μην έχει ληφθεί υπόψη ο χαρακτήρας, το βάρος και η σκληρότητα των ελατηρίων του αυτοκινήτου. Λες και το μόνο που πρόσεξαν να ταιριάζει ήταν το μήκος και οι βάσεις στήριξης. Συχνά, υπάρχει και ανομοιογένεια μεταξύ των δυο αξόνων - π.χ. απλά σφιχτό εμπρός, κούτσουρο πίσω. Και βέβαια το αποτέλεσμα το εχουν αντιμετωπίσει αρκετοί, με τριγμούς στο ταμπλό, αυξημένες στρεβλώσεις στο αμάξωμα, 'ξεκώλιασμα' (με το συμπάθειο) των πίσω επιβατών στα σαμαράκια κ.λπ.
-
Πιο εκνευριστικό από το να οδηγείς σε εθνική οδό με ελαφρά σαμαράκια σκληρό αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Χοροπηδάς ολόκληρος...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αν συνέβαινε η 'έρευνα' που ελπίζεις ότι έχει πραγματοποιηθεί από τους κατασκευαστές aftermarket αμορτισέρ, η επιλογή τους δεν θα ήταν 'Λόττο'. Από την εμπειρία μου, στα δέκα αυτοκίνητα που θα βάλεις aftermarket αμοριστέρ (όχι αγωνιστικά), στα πέντε το αποτέλεσμα απογοητεύει. Όχι ότι το αυτοκίνητο δεν κρατάει καλύτερα, αλλά η αλλαγή προς το σκληρότερο είναι συνήθως υπερβολική, σαν να μην έχει ληφθεί υπόψη ο χαρακτήρας, το βάρος και η σκληρότητα των ελατηρίων του αυτοκινήτου. Λες και το μόνο που πρόσεξαν να ταιριάζει ήταν το μήκος και οι βάσεις στήριξης. Συχνά, υπάρχει και ανομοιογένεια μεταξύ των δυο αξόνων - π.χ. απλά σφιχτό εμπρός, κούτσουρο πίσω. Και βέβαια το αποτέλεσμα το εχουν αντιμετωπίσει αρκετοί, με τριγμούς στο ταμπλό, αυξημένες στρεβλώσεις στο αμάξωμα, 'ξεκώλιασμα' (με το συμπάθειο) των πίσω επιβατών στα σαμαράκια κ.λπ.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί εγώ από την εμπειρία μου έχω παρατηρήσει πως τα ΟΕΜ αφτερμάρκετ αμορτισέρ αν και συνήθως λίγο πιο σφιχτά από τα εργοστασιακά(κι αυτό όχι πάντα) ποτέ δεν ήταν πολύ σκληρότερα. Γι'αυτό και συνήθως προτιμούσα άφτερμάρκετ αλλά με προσανατολισμό στη ποιο σπορτίφ οδήγηση όπως κόνι κόκκινα ή κίτρινα ή μπιλστάιν κίτρινα κ.λ.π. Εκεί ναι τα πράματα είναι ποιο σφιχτά έως πολύ σφιχτά μιας και αυτά τα αμορτισέρ συνήθως φτιάχνονται με την προοπτική να συνεργαστούν με επίσης αφτερμάρκετ ελατήρια ποιο σκληρά από τα εργοστασιακά που συνήθως χαμηλώνουν και το αυτοκίνητο Σ' αυτή την περίπτωση το πόσο θα ταιριάξουν με τα εργοστασιακά ελατήρια είναι λίγο λόττο
-
Εγώ έβαλα τα κίτρινα Bilstein για κανονικά ελατήρια όχι χαμηλωμένα (επιπλέον υπήρχε το απλό μαύρο και μοντέλο για χαμηλωμένα ελατήρια). Ναι διάλεξα τα monotube δηλαδή τα πιο ενισχυμένα αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο σφιχτό από όσο περίμενα για στάνταρ ελατήρια. Σε πόλεις με τους παλιόδρομους, ανωμαλίες, καπάκια κλπ είναι κάπως ενοχλητικό. Το περίεργο είναι ότι σε κάτι κατσαρά οδοστρώματα είναι άνετο εκεί που δεν το περιμένεις! Σε καλή άσφαλτο όμως είναι θαύμα (ευχάριστα σφιχτό χωρίς να χτυπάει και που κρατάει πολύ καλά) και μάλλον με τέτοια προοπτική το προσέφεραν οι Γερμανοί....
Όπως λέω συχνά το κακό είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσεις να δοκιμάσεις το ανταλλακτικό έστω σε άλλο ίδιο αυτοκίνητο προτού το φορέσεις.... Και αυτό είναι κάτι σημαντικό για ελατήρια, αμορτισέρ, δίσκους, τακάκια, βελτιώσεις κινητήρα, λάμπες, υαλοκαθαριστήρες, λάστιχα και ζάντες και άλλα.Αναρωτιέμαι κατά πόσο στην περίπτωσή μου (σφιχτό αμορτισέρ) θα μπορούσε μια αύξηση του βάρους του τροχού να έχει θετική επίδραση στην άνεση. (βασικά ψάχνω δικαιολογία για να εξουδετερώσω το μειονέκτημα της αρνητικής επίδρασης στις επιδόσεις για να βάλω 17άρες....)
-
χθες μπηκα σε χουνται αξεντ με κιτρινα νπιλσταιν.
το αμαξι στην εθνικη χοροπηδαγε σαν κατσικι,δεν λεω καλο το κρατημα στις στροφες αλλα αμα ειναι να παω ταξιδι μαυτο, παω καλυτερα με γιουγκο 45. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
χθες μπηκα σε χουνται αξεντ με κιτρινα νπιλσταιν.
το αμαξι στην εθνικη χοροπηδαγε σαν κατσικι,δεν λεω καλο το κρατημα στις στροφες αλλα αμα ειναι να παω ταξιδι μαυτο, παω καλυτερα με γιουγκο 45.σε Χιούντεϊ Άκσεντ δεν βάζεις κίτρινα bilstein! Ήμαρτον Κύριε!
Υπάρχουν τα μαύρα bilstein ή και KYB που κάνουνε την δουλειά τους μια χαρά...
-
πηγα στην αντιπροσωπια για τον τριγμο που μου κανει απο την μπροστα αναρτηση.Τελικα μου ειπαν οτι ειναι απο το τιμονι.Αυτο εν μερει εξηγει το θορυβο γιατι μου το κανει σε κυκλικη πορεια καθως στριβω αργα το τιμονι (οπου κυκλικη πορεια εννοω σε μια αλανα να κανεις γυρους με σχεδον τερμα δεξια-αριστερα το τιμονι και αργη μεταβολη της γωνιας του.Δηλαδη τερμα δεξια-κυκλικη πορεια-αργο στριψιμο αριστερα) και πολλες φορες-οχι παντα ομως-σε παρκαρισμα η'ξεπαρκαρισμα σε κεκλιμενο και μη επιπεδο.
Πως εξηγει ομως το θορυβο που κανει σε σαμαρακια η' λακουβες οταν βρεχει; -
μπορει να πω χαζομαρα, αλλα ποτε δεν ξερεις....
ενα σφιξιμο την γεφυρα απο κατω???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μπορει να πω χαζομαρα, αλλα ποτε δεν ξερεις....ενα σφιξιμο την γεφυρα απο κατω???
Τι κανει η γεφυρα;
-
πηγα στην αντιπροσωπια για τον τριγμο που μου κανει απο την μπροστα αναρτηση.Τελικα μου ειπαν οτι ειναι απο το τιμονι.Αυτο εν μερει εξηγει το θορυβο γιατι μου το κανει σε κυκλικη πορεια καθως στριβω αργα το τιμονι (οπου κυκλικη πορεια εννοω σε μια αλανα να κανεις γυρους με σχεδον τερμα δεξια-αριστερα το τιμονι και αργη μεταβολη της γωνιας του.Δηλαδη τερμα δεξια-κυκλικη πορεια-αργο στριψιμο αριστερα) και πολλες φορες-οχι παντα ομως-σε παρκαρισμα η'ξεπαρκαρισμα σε κεκλιμενο και μη επιπεδο.
Πως εξηγει ομως το θορυβο που κανει σε σαμαρακια η' λακουβες οταν βρεχει;Ρίξε μια ματιά στους μπιλιοφόρους.
-
μπορει να πω χαζομαρα, αλλα ποτε δεν ξερεις....
ενα σφιξιμο την γεφυρα απο κατω???
Τι κανει η γεφυρα;
Kαταργει την αναγκη να ψηλωσεις το αμαξι για να μπεις στο ferry boat
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ έβαλα τα κίτρινα Bilstein για κανονικά ελατήρια όχι χαμηλωμένα (επιπλέον υπήρχε το απλό μαύρο και μοντέλο για χαμηλωμένα ελατήρια). Ναι διάλεξα τα monotube δηλαδή τα πιο ενισχυμένα αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο σφιχτό από όσο περίμενα για στάνταρ ελατήρια. Σε πόλεις με τους παλιόδρομους, ανωμαλίες, καπάκια κλπ είναι κάπως ενοχλητικό. Το περίεργο είναι ότι σε κάτι κατσαρά οδοστρώματα είναι άνετο εκεί που δεν το περιμένεις! Σε καλή άσφαλτο όμως είναι θαύμα (ευχάριστα σφιχτό χωρίς να χτυπάει και που κρατάει πολύ καλά) και μάλλον με τέτοια προοπτική το προσέφεραν οι Γερμανοί....
Όπως λέω συχνά το κακό είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσεις να δοκιμάσεις το ανταλλακτικό έστω σε άλλο ίδιο αυτοκίνητο προτού το φορέσεις.... Και αυτό είναι κάτι σημαντικό για ελατήρια, αμορτισέρ, δίσκους, τακάκια, βελτιώσεις κινητήρα, λάμπες, υαλοκαθαριστήρες, λάστιχα και ζάντες και άλλα.Αναρωτιέμαι κατά πόσο στην περίπτωσή μου (σφιχτό αμορτισέρ) θα μπορούσε μια αύξηση του βάρους του τροχού να έχει θετική επίδραση στην άνεση. (βασικά ψάχνω δικαιολογία για να εξουδετερώσω το μειονέκτημα της αρνητικής επίδρασης στις επιδόσεις για να βάλω 17άρες....)
Αν σε βοηθά, έχω βάλει κι εγώ bilstein B6 σε w211 (με τα μαμά ελατήρια) και την καλοκαιρινή περίοδο με λίγο πιο βαριές (φαρδύτερες) ζάντες και λάστιχα (φαρδύτερα - αλλά παντα 16'') μου δίνει την εντύπωση ότι είναι λιγότερο ξερό απ΄ ότι το χειμώνα με τα ελαφρύτερα ζαντολάστιχα (χειμερινά). Βέβαια μπορεί να είναι απλά η διαφορά στην πίεση του αέρα που δίνει αυτή την εικόνα. Επίσης η εντύπωση αυτή με το πέρασμα του χρόνου αμβλύνεται (είτε το συνηθίζεις είτε μαλακώνουν)
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Πως εξηγει ομως το θορυβο που κανει σε σαμαρακια η' λακουβες οταν βρεχει;Ρίξε μια ματιά στους μπιλιοφόρους.
Δεν ειναι οι μπιλιοφοροι γιατι δεν το κανει παντα οποτε στριβω,και εκτος αυτου ακουγεται καπου μεσα απο την κολωνα του τιμονιου.Το θεμα για οταν στριβει δεν με ''ανησυχει και τοσο'' γιατι το ψαχνουν με τη φιατ Ιταλιας και οτι και να γινει θα βγαλουν μια ακρη.Εμενα με καιει ο γαμωθορυβος που κανει μονο οταν βρεχει και ακουγεται απο μπροστα (μπορει και απο πισω δεν μπορω να το ξεχωρισω) σε σαμαρακια σαν αυτα που βαζουν στο δρομο για να κοβεις ταχυτητα.Ακουγεται σαν να βρισκει απο κατω σαν ''χρατς-χρατς'' και ακολουθει την ταλαντωση του αυτοκινητου,δηλαδη ανεβαινει το σαμαρακι -χρατς- κατεβαινει το σαμαρακι-χρατς-.Συγνωμη που πιθανοτατα να γινομαι ενοχλητικος αλλα δεν εμπιστευομαι και πολυ τους τεχνητες της αντιπροσωπιας.
-
μηπως εχει κοπει αυτη η μαλακια το λαστιχο που εχουν τα αμορτισερ απο πανω;
Περί Αναρτήσεων