-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
μια ερώτηση να κάνω
Οι βάσεις των αμορτισέρ όταν φθέρνονται και κάνουν θόρυβο όταν γυρνάς το τιμόνι δεξια-αριστερά χρειάζονται αντ/ση και για ποιο λόγο? τίθεται θέμα ασφάλειας?
Πάντως μου είπαν ότι δεν πάνε με τα αμοστισέρ αλλά τα αλλάζεις ξεχωριστα είναι όντως έτσι?Τον θόρυβο αυτό τον ακούς μόνο όταν γυρνάς το τιμόνι με πατημένο το φρένο ή και χωρίς;
Ρωτάω γιατί έναν αντίστοιχο θόρυβο (σαν ήχο μεταλλικής πόρτας σε στοιχειωμένο σπίτι 200 ετών) τον ακούω και γω όταν παρκάρω και στρίβω το τιμόνο πατώντας φρένο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
μια ερώτηση να κάνω
Οι βάσεις των αμορτισέρ όταν φθέρνονται και κάνουν θόρυβο όταν γυρνάς το τιμόνι δεξια-αριστερά χρειάζονται αντ/ση και για ποιο λόγο? τίθεται θέμα ασφάλειας?
Πάντως μου είπαν ότι δεν πάνε με τα αμοστισέρ αλλά τα αλλάζεις ξεχωριστα είναι όντως έτσι?Τον θόρυβο αυτό τον ακούς μόνο όταν γυρνάς το τιμόνι με πατημένο το φρένο ή και χωρίς;
Ρωτάω γιατί έναν αντίστοιχο θόρυβο (σαν ήχο μεταλλικής πόρτας σε στοιχειωμένο σπίτι 200 ετών) τον ακούω και γω όταν παρκάρω και στρίβω το τιμόνο πατώντας φρένο.
φίλε μου δεν είμαι και σίγουρος αλλά νομίζω ότι το κάνει και χωρίς φρένο αλλλα δεν είμαι και σίγουρος θα το δοκιμάσω και θα σου πω
εντομεταξύ ξέρεις τον συνηθίζεις τον θόρυβο και τον ξεχνάς
το θέμα μας είναι πάντως αν υπάρχει θέμα κυρίως ασφάλειας για το αν επιβάλλεται να τις αλλάξεις... -
Εχω το fiat bravo 150ps sport και σκεφτομαι για αναρτηση.Θελω να μην βαραει στην πολη και αρχισουν οι τριγμοι αλλα να στριβει και ωραια.Στην αντιπροσωπια μου ειπαν οτι αν θελουν αλλαγη αυτοι βαζουν boge.Για τα fsd της koni τι εχετε να μου πειτε;Κανουν αυτη την αυτορυθμιση που υποσχονται;Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
τα boge τα εχω στην λαντσια.
ειναι καλο αμορτισερ στα πολλα χλμ αλλα στα λιγα κοπαναει οχι εντονα αλλα εχει ενα παραξενο δουλεμα.τα κονι ειναι ακριβα και σπανε ευκολα.
τελος,μην ασχολεισαι με αμορτισερ απτη στιγμη που ειναι καινουριο ταμαξι,πεταμενα λεφτα.
-
Δεν θελω να αλλαξω τωρα απλα καπου στο θεμα του bravo διαβαζα οτι στα 40000χλμ τα μαμα αμορτισερ τελειωνουν και μεχρι τοτε θελω να αποκτησω μια αποψη για να ξερω τι θα κανω.Ουτε χαμηλωματα θελω ουτε τιποτα.Θελω να ειναι απλα μαλακο για πολη και οτι πρεπει για στροφες.
-
συνηθως αυτο το καταφερνουν το κονι τα κοκκινα στην μεσαια σκαλα .
αλλα επειδη το μπραβο ειναι βαρυ αμαξι δεν ξερω τι θα γινει.σε μια αλφα του 74 αλλαξαμε την ρυθμιση απο σκληρη σε μεσαια και το αμαξι εγινε πολυ ωραιο στις λακουβες και στα σαμαρια αλλα τερματιζε πιο ευκολα η αναρτηση χωρις να γερνει ομως στις στροφες.
μαλλον σε βλεπω για σκληρη σκαλα λογω βαρους παντα. -
Βαλε τα εργοστασιακα παλι αν εισαι ευχαριστημενος οπως ειναι τωρα το αμαξι σου.
-
Εγώ λέω κίτρινα Bilstein ή SACHS super touring.
-
Θα χρειαστω και ελατηρια;Τα εργοστασιακα δεν ξερω τι μαρκα ειναι και στην αντιπροσωπια μου ειπαν οτι στο εργοστασιο αυτα συνεχεια αλλαζουν.Απλα τωρα στhν αντιπροσωπια βαζουν boge που τους τα προτεινει η fiat.
-
Τα sachs ειναι αυτα που βαζει μαμα η kia;
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Εγώ λέω κίτρινα Bilstein ή SACHS super touring.ακυρο καμια σχεση το ενα με το αλλο.
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Τα sachs ειναι αυτα που βαζει μαμα η kia;Ναι, αλλά ελατήρια δεν χρειάζεται να αλλάξεις εκτός αν το πας για χαμήλωμα ή έχεις κάνει άπειρα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Εγώ λέω κίτρινα Bilstein ή SACHS super touring.
ακυρο καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Είσαι σίγουρος? Τα έχει ο father σε passat και είναι αρκετά παρόμοια με τα δικά μου.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Εγώ λέω κίτρινα Bilstein ή SACHS super touring.Τα κίτρινα τα Bilstein συγκρίνονται με τα SACHS Performance, όχι με τα Super Touring
-
Κάθε εταιρεία έχει διάφορα μοντέλα πιο ήπια ή πιο άγρια οπότε καλό είναι να αναφερόμαστε όχι σε μάρκες αλλά σε μοντέλα.
Επίσης Το κάθε αμορτισέρ που προτείνεται από την εταιρεία αμορτισέρ είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητο που λένε οπότε θεωρώ ότι έχουν υπολογίσει το θέμα βάρους κλπ και δεν πρέπει εμείς να το σκεφτόμαστε. -
Τι προτεινουν δηλαδη οι εταιριες αμορτισερ για το αυτοκινητο μου;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάθε εταιρεία έχει διάφορα μοντέλα πιο ήπια ή πιο άγρια οπότε καλό είναι να αναφερόμαστε όχι σε μάρκες αλλά σε μοντέλα.Ούτε αυτό είναι αρκετό δυστυχώς. Πρέπει να αναφέρεται και το αυτοκίνητο για το οποίο συζητάμε. Οπότε, πιασ' τ' αυγό και κούρευτο...
Παράδειγμα: Πισινά KYB Excel-G σε Punto: Μαλακά, σχεδόν Βάρκα γιαλό. Πισινά KYB Excel-G σε Μικρα: Κούτσουρο, μαύρο χάλι, τελείως άσχετα με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Προσωπικά έχω καταλήξει ότι η αγορά αμορτισέρ είναι λόττο. Η μόνη λύση αν δε θέλεις να ρισκάρεις είναι να ξαναβάλεις τα (συνήθως ακριβά) εργοστασιακά. -
Παδια ερωτηση:
Ποια ειναι πιο σκληρα;
Τα sachs super touring ή τα sachs advantage???
To site sachs λεει ως πιο ''σπορ'' τα δευτερα ενω σε 2 μαγαζια που ρωτησα μου ειπαν το αντιστροφο.Δηλαδη οτι πιο σπορ ειναι τα touring.
Θελω να αλλαξω αμορτισερ στο αυτοκινητο και επειδη φοραει αυτη τη μαρκα θελω να βαλω τα ιδια (δηλαδη τα ΠΙΟ ανετα).
Ευχαριστω. -
τα perfomance ειναι τα πιο σκληρα.
τα advantage ειναι τα απλα και τα sachs super touring τα μεσαια.
-
Παιδια καποια απαντηση για το τι προτεινουν οι εταιριες για το αυτοκινητο μου;Τα variant 1,2,3 τι λενε.Εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν ξερω αν τα λενε (τα καλυτερα εννοω) με τα δικα μου κριτηρια .Δηλαδη μαλακα πολη και καλα στις στροφες.Να διευκρινισω οτι το μαλακο στην πολη δεν εννοω να ειναι και πουπουλο αλλα να μην κοπαναει κιολας.Την παραμετρο του βαρους του οχηματος δεν ηξερα οτι την λαμβανουμε υπ'οψιν.
Περί Αναρτήσεων