-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πέρασα από το συνεργείο εχθές το απόγευμα μετά τη δουλειά.
Είχαν σχολάσει οι μηχανικοί (το γνώριζα πριν πάω) και δεν υπήρχε χρόνος να ανέβει σε ράμπα και να ελεγχθεί.
Παρόλα αυτά του έκανε μία βόλτα ένας τεχνικός, μου είπε ότι πιθανότατα είναι κάποιος ελαστικός σύνδεσμος (μπαλάκι ψαλιδιού, ζαμφόρ, ή κάτι τέτοιο), που θα φανεί όταν σηκωθεί το αμάξι.
Μου είπε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο μερικές μέρες μέχρι να το ξαναπάω (μάλλον το Σάββατο) για την επισκευή.
Τώρα, αν για την επισκευή δεν απαιτείται πλήρης λύσιμο του γονάτου, μάλλον θα αφήσω τα αμορτισέρ για τέλη του έτους, όπως σχεδίαζα. Αν μου πει ότι χρειάζεται σχεδόν όλη η εργασία που απαιτείται και για αλλαγή αμορτισέρ, μάλλον θα πάνε πακέτο .
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αναμείνατε στο ακουστικό σας για νεότερα.Καλυτερα αν βαλεις και τα αμορτισερ τωρα. Ειναι καλυτερο να ειναι σωστο το αυτοκινητο πριν το καλοκαιρι που αρχιζουν ταξιδακια μικρα και μεγαλα.
Τελικά το πιο απλό σενάριο:
είχε ψιλο-λασκάρει μία βίδα του αριστερού ψαλιδιού (~15.000 από τελευταίο service)
σφίχθηκε και κομπλέ!!!
Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα ))) -
Έχω μια απορία...
Ένα σωστά στημένο ή ένα λάθος στημένο αυτοκίνητο 'τρώει' περισσότερο λάστιχο ; Μιλάω κυρίως για συνθήκες πίεσης και όχι καθημερινή οδήγηση. -
δωσε λιγο παραπανω information
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δωσε λιγο παραπανω informationΈστω ότι κάνουμε 20/30/40 γύρους σε κάποια πίστα, όσους χρειάζεται για να υπάρξει αρκετή φθορά στα λάστιχα. Πως καταλαβαίνουμε τι γίνεται με το στήσιμο του αυτοκινήτου με βάση τη φθορά που βλέπουμε ; Πρέπει να έχουμε ομοιόμορφη φθορά; Περισσότερο φαγωμένα πλαϊνά απ' ότι στο κέντρο ;
Πιο απλά. Σωστά στημένο είναι αυτό που δεν ταλαιπωρεί τα λάστιχα ή αυτό που θα τα βγάλει off σύντομα ;
-
ο οδηγος ειναι οκ;
-
Ας πούμε πως ο οδηγός είναι ΟΚ και μπορεί να κάνει επαναλαμβανόμενους σταθερούς γύρους χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις και λάθη.
-
νιώθω ότι παίζουν τόσα πολλά ρόλο που είναι δύσκολο να δώσεις μια σωστή και ολοκληρωμένη απάντηση.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Έχω μια απορία...
Ένα σωστά στημένο ή ένα λάθος στημένο αυτοκίνητο 'τρώει' περισσότερο λάστιχο ; Μιλάω κυρίως για συνθήκες πίεσης και όχι καθημερινή οδήγηση.Τα λάστιχα θα πρέπει να φαγωθούν ομοιόμορφα. Ανάλογα με τη φορά της πίστας (δεξιόστροφη/αριστερόστροφη) θα έχεις μεγαλύτερη φθορά στη μια πλευρά. Δεν πρέπει όμως να έχουν τελειώσει τα πλαινά πρόωρα ούτε να έχουν τεράστια διαφορά τα ελαστικά του ενός άξονα με τον άλλο (αν και σε προσθιοκίνητα αναγκαστικά τα εμπρος θα έχουν μεγαλύτερη φθορα). Επίσης το πέλμα πρέπει να έχει ίδια φθορά στο εσωτερικό με το εξωτερικό ήμισυ. Αυτά εφόσον μπορείς να ρυθμίσεις τις γωνίες της ανάρτησης, ιδιαίτερα κάμπερ.
Πιο απλά, το σωστά στημένο δίνει την εντύπωση ότι τρώει λιγότερο λάστιχο.edit: Ενδεικτικά δες εδώ
-
γενικολογία.
-
Αν δεν έχεις κάτι να προσφέρεις μην γράφεις. Και μην είσαι παρασιτικός να ρωτάς τον άλλον ερωτήσεις για να του πεις τελικά ότι δε 'νιώθεις' απάντηση.
-
άι καλά. δώσε απάντηση εσύ σωστή και τεκμηριωμένη.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πιο απλά, το σωστά στημένο δίνει την εντύπωση ότι τρώει λιγότερο λάστιχο.1 Συμπληρώνω, σωστά στημένο για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Δεν μπορείς να το έχεις σωστά στημένο για παντού. Δηλαδή θα φας μερικές τετράδες για να δεις φθορά και να ρυθμίσεις ανάλογα κάμπερ, άλλες γωνίες κλπ ώστε τελικά όλα τα λάστιχα να έχουν τις ίδιες θερμοκρασίες μέσα έξω.
2. Αλλά βέβαια η σωστή ρύθμιση θα πρέπει να μην συνεπάγεται ταχύτερο γύρο γιατί τότε θα ασκείς περισσότερα ζόρια που ίσως θα εξουδετερώνουν το πλεονέκτημα 1. -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
δωσε λιγο παραπανω information
Έστω ότι κάνουμε 20/30/40 γύρους σε κάποια πίστα, όσους χρειάζεται για να υπάρξει αρκετή φθορά στα λάστιχα. Πως καταλαβαίνουμε τι γίνεται με το στήσιμο του αυτοκινήτου με βάση τη φθορά που βλέπουμε ; Πρέπει να έχουμε ομοιόμορφη φθορά; Περισσότερο φαγωμένα πλαϊνά απ' ότι στο κέντρο ;
Πιο απλά. Σωστά στημένο είναι αυτό που δεν ταλαιπωρεί τα λάστιχα ή αυτό που θα τα βγάλει off σύντομα ;
Ενα σωστα στημενο θα φαει αρκετα ομοιομορφα το λαστιχα του.
Για να το καταφερεις αυτο θελει βεβαια αρκετη δουλιτσα με αναρτηση-ευθυγραμμιση-πιεσεις ελαστικων.Σε καποια αυτοκινητα με καλο αρχικο επιπεδο δεν θα δυσκολευτεις,με καποια θα ταλαιπωρηθεις. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν δεν έχεις κάτι να προσφέρεις μην γράφεις. Και μην είσαι παρασιτικός να ρωτάς τον άλλον ερωτήσεις για να του πεις τελικά ότι δε 'νιώθεις' απάντηση.Έχει δίκηο ο popolaros, ο τυπάκος που έκανε το σχεδιάκι αναφέρει πχ εσωτερική σύγκλιση, εξωτερική σύγκλιση, όταν το σωστό είναι σύγκλιση , απόκλιση, αλλά και σωστό ? να είναι όπως το αναφέρει, που δεν είναι, κανείς δεν αναφέρεται έτσι, ούτε στα συνεργεία, ούτε στις ευθυγραμμίσεις, άρα το παλικάρι δεν γνωρίζει το αντικείμενο του από 1ο χέρι, αλλά το γνωρίζει από τα βιβλία μόνο, δεν είναι κακό, αλλά μια διασταύρωση με την ορολογία των συνεργείων θα τον έκανε καλύτερο αρθρογράφο, αυτή είναι η δική μου άποψη.
και η Αγγλική ορολογία είναι** toe in - toe out**
-
καλημερα!θα ηθελα να με κατατοπισετε στο τι kayaba να βαλω σε ενα honda hrv v tec και που να παω για σιγουρια
-
Παιδια θελω μια βοηθεια για την σειρα των αμορτισερ MONROE. Μπορει καποιος να μου ξεδιαλυνει τις σειρες γιατι απο το site δεν βγαζω ακρη. http://www.monroe.com/products
Καποια μαγαζια μου εχουν πει οτι υπαρχουν 3 σειρες ORIGINAL, REFLEX, ADVETURE. Εγω περα απο την REFLEX δεν βλεπω καποια απο τις αλλες σειρες στην επισημη ιστοσελιδα...
Μπορειτε να μου κατηγοριοποιησετε βαση σκληροτητας? Για hyundai tucson μου προτεινουν τη σειρα adveture που ομως δεν βρισκω τωρα, ειναι παλιο μοντελο?
-
up το θεμα για καποια απαντηση.
-
Τα adventure 4X4 ειναι για τζιπ, οποτε ορθως στα προτεινουν.
Αν googlαρεις λιγο με το ονομα θα δεις και εντυπωσεις απο φορουμ τζιπαδων. -
Περνώντας σημερα καινουρια αμορτισερ βρεθηκαν θρυψαλιασμενα 2 συνεμπλοκ της εμπρος γεφυρας. Μη φυσιολογικη φθορα για 100.000κμ. Γενικα ολα τα αμαξια αυτα (hyundai tucson) εκει πονανε,
Θελω μια γνωμη για την λυση που μου προτεινε ο μηχανικος για χειροποιητα συνεμπλοκ απο τεφλον ωστε να ξεχασω δια παντως αυτο το προβλημα, καθως δεν εχει ερθει καποια βελτιωμενη παρτιδα απο το εργοστασιο και συντομα θα ξανα εχω το ιδιο θεμα.Στεκει να βαλω ενα σκληρο υλικο εκει που ο κατασκευαστης εχει προβλεψει λαστιχο? (@@ λαστιχο δηλαδη)
Μηπως βαζοντας τεφλον στρεσσαρω αλλα σημεια της γεφυρας κανοντας αλλου ζημια? -
Εισαι σιγουρος οτι το τεφλον δε φθειρεται και αυτο και μαλιστα πιο γρηγορα και απο λαστιχο?
Περί Αναρτήσεων