-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Αντωνη,σε ιαπωνικο αυτοκινητο νομιζω ταιριαζουν τα καγιαμπα περισσοτερο.Είσαι τόσο καλός στις αναρτήσεις,όσο και στα λάστιχα; Συγνώμη ρε φίλε,αλλά τί σκ@τ@ κ@λογενίκευση είναι αυτή;Είναι δυνατόν;Τί υποστηρίζεις δηλαδή;.........Όπως τα Conti ταιριάζουν σε γερμανικά αυτ/τα και χίλιες-δύο λαλακίες;ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αντωνη,σε ιαπωνικο αυτοκινητο νομιζω ταιριαζουν τα καγιαμπα περισσοτερο.
Είσαι τόσο καλός στις αναρτήσεις,όσο και στα λάστιχα; Συγνώμη ρε φίλε,αλλά τί σκ@τ@ κ@λογενίκευση είναι αυτή;Είναι δυνατόν;Τί υποστηρίζεις δηλαδή;.........Όπως τα Conti ταιριάζουν σε γερμανικά αυτ/τα και χίλιες-δύο λαλακίες;ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!
Απλα τα καγιαμπα ταιριαζουν απολυτα στα ιαπωνικα οπως και σε πολλα ιταλικα
Μιλαμε παντα για απλα αμορτισερ και οχι για χαμηλωματα κτλ που εκει αλλαζουν τα πραματα. -
Ναι ναι....δουλεύουν ρολόι...
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις
οταν λεω δεν ειδα καμια διαφορα, το εννοω. το αυτοκινητο εξακολουθούσε και εξακολουθει να κοπαναει σε καθε λακουβα που πατω. Λες και τερματιζει η αναρτηση. σε μια μετρηση τα αμορτισερ εδειξαν 60% μετα απο 12000 χιλιομετρα, τιμη χαμηλη για τοσα χιλιομετρα.
Τα Monroe original τα εβαλα με το σκεπτικο να απορροφούνται καλυτερα οι κραδασμοι αλλα....
σκεφτομαι για ελατηρια και αλλα αμορτισερ αλλα δεν ξερω τι.
προσωπικα δεν θα ξαναεβαζα Monroe.
το λεω οτι δεν ειδα καμια διαφορα με τα μαμα αμορτισερ γιατι οταν πριν καποια χρονια εβαλα τα Bilstein τα κιτρινα σε ενα Astra G τη διαφορα την ειδα απο το πρωτο χιλιομετρο. Το αυτοκίνητο αλλαξε συμπεριφορα προς το καλυτερο .αλλη κατηγορια φυσικα τα Bilstein αλλα τα Monroe original δεν μου εδειξαν τιποτα.
και οπως προειπα γνωμονας η ανεση -
Ο χρήστης rainbowalker1 έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις
οταν λεω δεν ειδα καμια διαφορα, το εννοω. το αυτοκινητο εξακολουθούσε και εξακολουθει να κοπαναει σε καθε λακουβα που πατω. Λες και τερματιζει η αναρτηση. σε μια μετρηση τα αμορτισερ εδειξαν 60% μετα απο 12000 χιλιομετρα, τιμη χαμηλη για τοσα χιλιομετρα.
Τα Monroe original τα εβαλα με το σκεπτικο να απορροφούνται καλυτερα οι κραδασμοι αλλα....
σκεφτομαι για ελατηρια και αλλα αμορτισερ αλλα δεν ξερω τι.
προσωπικα δεν θα ξαναεβαζα Monroe.
το λεω οτι δεν ειδα καμια διαφορα με τα μαμα αμορτισερ γιατι οταν πριν καποια χρονια εβαλα τα Bilstein τα κιτρινα σε ενα Astra G τη διαφορα την ειδα απο το πρωτο χιλιομετρο. Το αυτοκίνητο αλλαξε συμπεριφορα προς το καλυτερο .αλλη κατηγορια φυσικα τα Bilstein αλλα τα Monroe original δεν μου εδειξαν τιποτα.
και οπως προειπα γνωμονας η ανεση
Έδωσα ένα δοκιμασμένο ‘πακέτο’ το οποίο δεν αδειάζει της τσέπες, και που δεν έχω εισπράξει παράπονα. Εσύ έβαλες τα αμορτισέρ σε άλλη σχεδίαση ελατηρίου και μάλιστα που έχουν κάνει και πολλά χιλιόμετρα!. Μα δεν μέτρησα σωστά την τσέπη σου, διότι οι απαιτήσεις σου ταιριάζουν, με πλήρες σετ κόκκινα KONI ή κίτρινα Bilstein!.
Α. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
H ελαστικη φυσουνα που μπαινει μεσα απο το ελατηριο για προστασια του αμορτισερ κρινεται απαραιτητη?Aν ξερει κανεις ας απαντησει για να μην πηγαινω να λυνω αμορτισερ για μια φυσουνα...
-
Νομίζω είναι για να προστατεύει τη μεταλλική ράβδο (αυτή τη γυαλιστερή!) από πετραδάκια κ.λπ που μπορεί να πεταχτούν από τον τροχό. Γιατί αν χτυπηθεί και πάψει να είναι εντελώς λεία, θα σου καταστρέψει την τσιμούχα και θα χάνεις λάδια.
Φαντάζομαι όταν αν οδηγείς μόνο στην πόλη (όχι χώματόδρομοι κ.λπ.) δε χάθηκε κι ο κόσμος αν για κάποιο διάστημα κυκλοφορείς χωρίς... -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Νομίζω είναι για να προστατεύει τη μεταλλική ράβδο (αυτή τη γυαλιστερή!) από πετραδάκια κ.λπ που μπορεί να πεταχτούν από τον τροχό. Γιατί αν χτυπηθεί και πάψει να είναι εντελώς λεία, θα σου καταστρέψει την τσιμούχα και θα χάνεις λάδια.
Φαντάζομαι όταν αν οδηγείς μόνο στην πόλη (όχι χώματόδρομοι κ.λπ.) δε χάθηκε κι ο κόσμος αν για κάποιο διάστημα κυκλοφορείς χωρίς...ΠΕτραδακια ,λασπες ,νερα.
-
..... το αυτοκινητο εξακολουθούσε και εξακολουθει να κοπαναει σε καθε λακουβα που πατω. Λες και τερματιζει η αναρτηση. σε μια μετρηση τα αμορτισερ εδειξαν 60% μετα απο 12000 χιλιομετρα, ....Εγώ δεν κατάλαβα τι είχες, τι έψαχνες και τι κατάφερες με την αλλαγή. Και εκεί που νόμιζα ότι θα έβγαζα άκρη μου έριξες στη σαλάτα που είχα φτιάξει και τα κίτρινα Bilstein και χάθηκα τελείως!
Μήπως να πεις κάτι για το τι απαιτήσεις έχεις, πως οδηγάς, πού, τι το φορτώνεις κλπ;
Είχε μαμά και ήταν σκληρά και ήθελες πιο μαλακά; Ή θέλεις πιο σπορ αλλά να μην χτυπάνε;
Ίσως τα ελατήριά σου να έχουν κάτσει οπότε τα αμορτισέρ τους πέφτουν σκληρά μια και δεν έχουν κάτι να αποσβέσουν. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
..... το αυτοκινητο εξακολουθούσε και εξακολουθει να κοπαναει σε καθε λακουβα που πατω. Λες και τερματιζει η αναρτηση. σε μια μετρηση τα αμορτισερ εδειξαν 60% μετα απο 12000 χιλιομετρα, ....
Εγώ δεν κατάλαβα τι είχες, τι έψαχνες και τι κατάφερες με την αλλαγή. Και εκεί που νόμιζα ότι θα έβγαζα άκρη μου έριξες στη σαλάτα που είχα φτιάξει και τα κίτρινα Bilstein και χάθηκα τελείως!
Μήπως να πεις κάτι για το τι απαιτήσεις έχεις, πως οδηγάς, πού, τι το φορτώνεις κλπ;
Είχε μαμά και ήταν σκληρά και ήθελες πιο μαλακά; Ή θέλεις πιο σπορ αλλά να μην χτυπάνε;
Ίσως τα ελατήριά σου να έχουν κάτσει οπότε τα αμορτισέρ τους πέφτουν σκληρά μια και δεν έχουν κάτι να αποσβέσουν.Πιστευω ημουν ξεκαθαρος
ξανα
εβαλα Mοnroe original μετα απο 80000 χλμ με τα εργοστασιακα και δεν ειδα καποια βελτιωση στην συμπεριφορα του αυτοκινητου. Σαν να μην αλλαξα καθολου αμορτισερ. Καμία διαφορα. Είπα ως παραδειγμα τα κιτρινα Bilstein γιατι μολις τα εβαλα είδα ΑΜΕΣΩΣ διαφορα σε σχεση με τα εργοστασιακα.
Το αυτοκινητο ειναι εκπαιδευτικο και θελω να το κανω πιο ανετο. Οταν το αγορασα καινουργιο δεν το πειραξα καθολου.
Ισως εχεις δικιο για τα ελατηρια. -
Ερώτηση: καινούρια αμορτισερ μετά από 1,5 χρόνο (~12.000 χλμ) πόσο % απόδοση θα πρεπε να δείχνουν σε μέτρηση ΚΤΕΟ;
Νορμαλ χρήση εννοείται.
-
μπροστά αριστερα 64%, δεξια 59%
πίσω αριστερα 60%, δεξια 58%
για αμορτισερ 12000 χλμ με οδηγηση πολης
και οχι 1,5 χρονο. Μετα απο εξάμηνο -
Δηλαδή σε 12.000 χλμ τα αμορτισέρ χάνουν το 35-40% της αποτελεσματικότητας τους;
-
βασικα απο την πρωτη μερα ηταν πεσμενα.
Δεν αισθανθηκα καποια διαφορα. ειτε τα αλλαξα ειτε οχι το ιδιο πραγμα.
και μενα μου κανει εντυπωση το 60% στα 12000 -
Τότε μήπως τίθεται θέμα για το αν σου έβαλε καινούρια αμορτισερ ή όχι;
-
Του κουτιου ηταν, τα ειδα και με τιμολογιο
να ειναι ελαττωματικα και τα 4; -
Χωρίς να είμαι σίγουρος, υποθέτω οτι σε αυτά τα ποσοστά το 0% αντιστοιχεί σε καθόλου απόσβεση και το 100% αντιστοιχεί σε κρίσιμη απόσβεση.
Αμφιβάλλω αν υπάρχουν αυτοκίνητα, ακόμα και αγωνιστικά που το αμορτισέρ τους είναι τέτοιο που να κάνει 100% απόσβεση, θα ήταν υπερβολικά σφιχτό και δέν θα δούλευε σωστά. Πέραν αυτού, έχουμε και το λάστιχο το οποίο συμπεριφέρεται σαν ένα πολύ σκληρό ελατήριο χωρίς αμορτισέρ. Οπότε θα είναι πρακτικά αδύνατον να δούμε νούμερο 100% σε αμορτισομέτρηση, ακόμα και σε αυτοκίνητο με 0 χιλιόμετρα.
Οπότε τα νούμερα αυτά έχουν νόημα μόνο αν ξέρεις ποιά θα ήταν η μέτρηση σε καινούρια αμορτισέρ (που θα είναι κάτι αρκετά κάτω απο 100%)
-
..... το αυτοκινητο εξακολουθούσε και εξακολουθει να κοπαναει σε καθε λακουβα που πατω. Λες και τερματιζει η αναρτηση. σε μια μετρηση τα αμορτισερ εδειξαν 60% μετα απο 12000 χιλιομετρα, ....
Εγώ δεν κατάλαβα τι είχες, τι έψαχνες και τι κατάφερες με την αλλαγή. Και εκεί που νόμιζα ότι θα έβγαζα άκρη μου έριξες στη σαλάτα που είχα φτιάξει και τα κίτρινα Bilstein και χάθηκα τελείως!
Ίσως τα ελατήριά σου να έχουν κάτσει οπότε τα αμορτισέρ τους πέφτουν σκληρά μια και δεν έχουν κάτι να αποσβέσουν.Πιστευω ημουν ξεκαθαρος
ξανα
εβαλα Mοnroe original μετα απο 80000 χλμ με τα εργοστασιακα και δεν ειδα καποια βελτιωση στην συμπεριφορα του αυτοκινητου. Σαν να μην αλλαξα καθολου αμορτισερ. Καμία διαφορα. Είπα ως παραδειγμα τα κιτρινα Bilstein γιατι μολις τα εβαλα είδα ΑΜΕΣΩΣ διαφορα σε σχεση με τα εργοστασιακα.
Το αυτοκινητο ειναι εκπαιδευτικο και θελω να το κανω πιο ανετο. Οταν το αγορασα καινουργιο δεν το πειραξα καθολου.
Ισως εχεις δικιο για τα ελατηρια.Οταν ηταν καινουριο το αυτοκινητο με τα μαμα αμορτισερ πως τα αισθανοσουν?
-
Γενικα το Micra πασχει στο θεμα της αναρτησης. Και με αλλους οδηγους που το εχω συζητησει και αυτοι παραπονο εχουν.
Προσωπικα θεωρω πως δεν πατα καλα στο δρομο. Για τα Vogtland γνωριζετε τιποτα; Εχω ακουσει καλα λογια. Δεν θελω ομως να χαμηλωσει. -
Ta monroe αμορτισερ ειναι ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!
Φιλος που εχει 146 αλφα, αλλαξε τα εργοστασιακα μετα απο 80.000 και εβαλε μονροε, και το αμαξι ηταν χειροτερο και απο τα πεσμενα μαμα αμορτισερ.
Βουταγε συνεχως στο φρεναρισμα, και εγερνε πολυ, κατι πρωτογνωρο για τα δεδομενα της 146.
Και γενικα η οδικη συμπεριφορα εγινε βαρκα γυαλο!
Περί Αναρτήσεων