-
Αυτο νομιζω και εγω.Την παρασκευη που θα τα βαλω θα σου πω πως βγηκε το συνολο.Οσο αφορα την τιμη ημουν σιγουρος οτι η τιμη θα ηταν καλη.γιατι εκτος απο γνωστος,του εχω σκαει και αρκετα(ζαντες,λαστιχα,ελατηρια).
-
Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Σε συνέχεια του θέματος (αμορτισέρ DeCarbon για Xsara κλπ), ο προημθευτής επιμένει πως αυτά είναι τα Performance για τα Xsara, τα ίδια που μπαίνουν σε ΖΧ και 306. Επίσης λέει πως πλέον έχουν αλλάξει και δε βγαίνουν σε πορτοκαλί αλλά σε μαύρο, όπως τα KYB.
Εχουμε πρόσφατο κατάλογο της Delphi για να δούμε αν όντως ισχύουν αυτά?
Σε ερώτησή μου 'αφού είναι τα Performance, τότε γιατί είναι πιο μαλακά από τα εργοστασιακά' μου απάντησε πως είναι αυτορυθμιζόμενα, δηλαδή σκληραίνουν σε μεγάλες πιέσεις/ταχύτητες, ενώ μέσα στην πόλη είναι πιο μαλακά.
Επόμενη κίνηση: πάω το αμάξι στο συνεργείο για να φωτογραφήσουμε τα αμορτισέρ και να σημειώσουμε τους κωδικούς τους. Θα στείλω και mail στην εταιρεία να ζητήσω την άποψή τους (ελπίζοντας σε απάντηση).
Ποια είναι η ελληνική αντιπροσωπεία των DeCarbon, γνωρίζουμε?
Πώς μπλέχτηκα έτσι αυτή τη φορά...
Μου φαίνεται θα πάρω σβάρνα όλους τους έμπορους που δουλεύουν DeCarbon να κάνω πλήρη έρευνα αγοράς. -
Ο χρήστης SILVER TOURBO έγραψε:
Οποιος ξερει θα ηθελα την γνωμη του.
Εχω βαλει στο 206 μου τα κοκκινα ελατηρια HR και σκεφτομαι να βαλω τα κιτρινα αμορτισερ της ΚΟΝΙ.Εχεις κανεις ιδεα αν ο συνδυασμος αυτος θα μου προσφερει το κρατημα που θελω?
Ευχαριστω.Mon dieu κοκκινα ελατηρια και κιτρινα αμορτισερ Connie. No no no! Το μονο κρατημα που θα παρεις απο αυτα θα ειναι δυο μερες σε κρατητηριο της fashion police. Για το τσιρκο Medrano καλα ειναι, αλλα καθολου chic για καθε μερα. Τελος παντων, το κιτρινο χρωμα ειναι τελειως out φετος, χρυσο μου. Θα μπορουσες να διαλεξεις καποια μαυρα αμορτισερ τα οποια σε συνδυασμο με τα κοκκινα ελατηρια θα εκαναν για ενα look περισσοτερο 'revolutionaire'.
Αν εισαι τολμηρο, θα προτεινα συνδυασμο κοκκινου ελατηριου και turqoise αμορτισερ διοτι μην ξεχναμε πως o Superman θα κανει θραυση φετος στις αιθουσες και ο συνδυασμος αυτος θα ειναι το must για το ερχόμενο Φθινοπορο/Χειμωνα. -
χωρις να σε στεναχωρησω εχω 2 ατομα με κιτρινα κονι σε 206 και οι δυο τα πεταξαν .....
ο ενας στα 10000χλμ... εχει πεσει κατακορυφα η ποιοτητα των κονι τα τελευταια χρονια απο οτι διαπιστωνω....ααααααααα τα αμορτισερ rc εχουν 240 και τα βαζει αυτη την ωρα φιλος με eibach +21 αντιστρ. εμπρος
21 πισω απο διλιτρο και 19.5 ραβδους...ειμαι περιεργος πως θα δουλεψει και αν θα τα ακουσω μετα
-
Ο χρήστης Lakis G έγραψε:
Mon dieu κοκκινα ελατηρια και κιτρινα αμορτισερ Connie. No no no! Το μονο κρατημα που θα παρεις απο αυτα θα ειναι δυο μερες σε κρατητηριο της fashion police.
-
Να ρωτήσω κι εγώ ρε παιδιά κάτι???
Έχω 50000 χλμ στο Clio μου και ψάχνω για σετάκι αμορτισέρ - ελατηρίων.
Μπορεί να προτείνει κάποιος ένα συνδιασμό πιο σφιχτού αμορτισέρ ελατ. χώρίς να γίνει κουραστικό?
Άκουσα κάτι για Bilstein Sprint - H&R ελατ. οτι είναι μια καλή λύση.
Ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα αμορτισέρ δεν έχω. -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Σε συνέχεια του θέματος (αμορτισέρ DeCarbon για Xsara κλπ), ο προημθευτής επιμένει πως
. . .
Μου φαίνεται θα πάρω σβάρνα όλους τους έμπορους που δουλεύουν DeCarbon να κάνω πλήρη έρευνα αγοράς.Το καλύτερο που έχεις να κανείς για αρχή …είναι να δεις τι κωδικούς έχεις Βάλη και να μας πεις …
Ο αντιπρόσωπος είναι http://www.amorteam.gr/
-
Ο χρήστης Dimikonomou έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ ρε παιδιά κάτι???
Έχω 50000 χλμ στο Clio μου και ψάχνω για σετάκι αμορτισέρ - ελατηρίων.
Μπορεί να προτείνει κάποιος ένα συνδιασμό πιο σφιχτού αμορτισέρ ελατ. χώρίς να γίνει κουραστικό?
Άκουσα κάτι για Bilstein Sprint - H&R ελατ. οτι είναι μια καλή λύση.
Ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα αμορτισέρ δεν έχω.Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.greekrenaultclub.gr
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ααααααααα τα αμορτισερ rc εχουν 240 και τα βαζει αυτη την ωρα φιλος με eibach +21 αντιστρ. εμπρος
21 πισω απο διλιτρο και 19.5 ραβδους...ειμαι περιεργος πως θα δουλεψει και αν θα τα ακουσω μετα
Μιά χαρά θα δουλέψει! Αφού ξέρεις ότι τοποθέτησα κι εγώ του RC. .
-
μην περιμενεις να στριβει και σαν το RC ομως!
-
δυστυχως στριβει καλυτερα.................................
αλλα χωρις τη δυναμη του rc γινεται πολλες φορες επικινδυνο.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
δυστυχως στριβει καλυτερα.................................αλλα χωρις τη δυναμη του rc γινεται πολλες φορες επικινδυνο.
αφου το λες εσυ......!!!κατι θα ξερεις!
-
Εξαρτάται για ποιό από τα δύο 206 μιλάμε. Αν μιλάμε για το 1ο με τα Eibach και αν έχει αλλάξει απλώς τις αντιστρεπτικές με του 2λιτρου, τότε 'ναι' το RC θα στρίβει λίγο καλύτερα. Αν μιλάμε για το δικό μου, τότε απλά 'όχι' γιατί έχω αλλάξει κάποια επιπλέον πράγματα καθοριστικής σημασίας για την οδηγική συμπεριφορά, κι ας μην έχω τον ενισχυμένο άξονα των νεότερων 206 (που θα μπει κι αυτός κάποια στιγμή αλλά δεν καίγομαι κιόλας).
Συμπεραίνω ότι ο Φώτης μιλάει για το 1ο 206 και ο Παναγιώτης για το 2ο. -
Μίλησα με το μάστορα που τα βάλαμε, μίλησα με τον προμηθευτή του, μίλησα και με την amorteam η οποία προμήθευσε τον προμηθευτή του μάστορα.
Ο κωδικός που έχω πίσω είναι ο V00 2937 13. Αυτός ο κωδικός είναι όντως DeCarbon Performance, αλλά για ΖΧ 1.1-1.4-1.6.
Επίσης ο κωδικός που έχω μπροστά είναι μάλλον ο V06 7538 13, επίσης για ΖΧ 1.1-1.4-1.6.
Τον ρωτάω τον amorteam λοιπόν: σου φαίνεται λογικό, ένα αμορτισέρ φτιαγμένο για αμάξωμα 940 κιλών να λειτουργεί το ίδιο σε ένα αμάξωμα 1170 κιλών?
Η απάντησή του ήταν ότι αυτούς τους κωδικούς δουλεύει εδώ και χρόνια, δεν έχει ζητήσει κανείς άλλον και κακώς δε με καλύπτουν γιατί είναι πολύ σκληρά και δεν πρέπει να μου φαίνονται μαλακά.
Δηλαδή κοινώς με βγάζει τρελό.
Επίσης, δεν μπορεί να τα πάρει πίσω γιατί δεν έχουν πρόβλημα.
Θα πάω να βάλω Selex μπλε να τελειώνω μου φαίνεται. Οσο για τα Performance, θα πάω να του τα βάλω στα οπίσθια. 350
-
Μίλησα με το μάστορα που τα βάλαμε, μίλησα με τον προμηθευτή του, μίλησα και με την amorteam η οποία προμήθευσε τον προμηθευτή του μάστορα.
Ο κωδικός που έχω πίσω είναι ο V00 2937 13. Αυτός ο κωδικός είναι όντως DeCarbon Performance, αλλά για ΖΧ 1.1-1.4-1.6.
Επίσης ο κωδικός που έχω μπροστά είναι μάλλον ο V06 7538 13, επίσης για ΖΧ 1.1-1.4-1.6.
Τον ρωτάω τον amorteam λοιπόν: σου φαίνεται λογικό, ένα αμορτισέρ φτιαγμένο για αμάξωμα 940 κιλών να λειτουργεί το ίδιο σε ένα αμάξωμα 1170 κιλών?
Η απάντησή του ήταν ότι αυτούς τους κωδικούς δουλεύει εδώ και χρόνια, δεν έχει ζητήσει κανείς άλλον και κακώς δε με καλύπτουν γιατί είναι πολύ σκληρά και δεν πρέπει να μου φαίνονται μαλακά.
Δηλαδή κοινώς με βγάζει τρελό.
Επίσης, δεν μπορεί να τα πάρει πίσω γιατί δεν έχουν πρόβλημα.
Θα πάω να βάλω Selex μπλε να τελειώνω μου φαίνεται. Οσο για τα Performance, θα πάω να του τα βάλω στα οπίσθια. 350
-
Καλή ιδέα η βελτίωση των De Carbon.
Αλλιώς η επόμενη πρότασή μου είναι Record SP, σπορ και πιο οικονομικά κι από τα De Carbon Performance. Απουσία των De Carbon Performance τα Record SP δεν έχουν αντίπαλο τουλάχιστον για γαλλικά αυτοκίνητα και για χαμηλά κοστολόγια.
Πάντως ρε παιδιά, τί τραβάμε από τα μαστόρια...
-
Καλή ιδέα η επισκευή/μετατροπή τους, αλλά πού? Μαραγκάκη? Αν είναι να μου κοστίσει άλλες δύο φορές η αγορά τους, τότε πήγαινα από την αρχή εκεί...
-
Μαρακάκη ναι! Ανεπιφύλακτα!
Μην το δεις σαν απόλυτο νουμερο.
Θα σου κοστίσει 600 -
Τα οποία όταν αλλάξω αυτοκίνητο (δηλαδή πολύ πιο σύντομα από 100.000, ελπίζω) θα τα βάλω πού ακριβώς?
Συμφωνώ, κορυφαία λύση ο Μαρακάκης, αλλά υπό προϋποθέσεις.
-
Άντε πάρε από Peugeot τα αμορτισέρ από 306 race 280ε έχουν περίπου.
Όσο για τα de carbon και εγώ όταν πήγα να βάλλω τα ίδια μου έκαναν ...
Παράγγειλα για 306 2,0 και μου έστειλαν για 1,1-1,4
Φυσικά τα έστειλα πίσω.
Περί Αναρτήσεων