-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι το τεφλον δε φθειρεται και αυτο και μαλιστα πιο γρηγορα και απο λαστιχο?Eτσι λεει ο μαστορας. (Πουπακης) Αλλα δεν ξερω τι θεμα τιθεται απο κραδασμους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι το τεφλον δε φθειρεται και αυτο και μαλιστα πιο γρηγορα και απο λαστιχο?
Eτσι λεει ο μαστορας. (Πουπακης) Αλλα δεν ξερω τι θεμα τιθεται απο κραδασμους.
Πες του χαιρετίσματα του μάστορα, ναί, του Πουπάκη αν στο είπε αυτός, και σε όσους αναφέρουν το λευκό βιομηχανικό πολυαμίδιο σαν Teflon από ασχετοσύνη, ότι το Teflon είναι τελείως ακατάλληλο υλικό, δεν έχει καμμία μηχανική αντοχή για τέτοιες εργασίες.
Τα βιομηχανικά πλαστικά που χρησιμοποιούνται για κουζινέτα, για τροχούς σε καρότσια, για τροχοί ερπυστριών, για γρανάζια, και χιλιάδες άλλες βιομηχανικές εφαρμογές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΦΛΟΝ.
Eίναι πολυαμίδια ή κοινώς νάϋλον τύπου ΡΑ - ΡΑ 6.6 - ΡΑ6 χυτό - ΡΡ11, POMC Acetal - RE Polyethilene, και διακινούνται με διάφορες εμπορικές ονομασίες όπως Ertalon, Ertacetal, Acetal, κλπ.
Το TEFLON ( PTFE ) Το τεφλόν κοινή ονομασία του πολυτετραφθοροαιθυλενίου (συντομογραφικά PTFE) είναι ένα εν δυνάμει τοξικό οργανικό πολυμερές που χρησιμοποιείται κυρίως ως επικάλυψη αντικειμένων και συστατικό πλαστικών αντικειμένων.
είναι χημικά αδρανές, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ολισθηρό και άκαυστο. Εκλύει τοξικές ουσίες κυρίως όταν θερμαίνεται, ενώ το ίδιο το υλικό δεν είναι τοξικό. Επιπλέον, το πολυτετραφθοροαιθυλένιο έχει πολύ καλές διηλεκτρικές ιδιότητες και προτιμάται στην κατασκευή ηλεκτρικών κυκλωμάτων γιατί ταυτόχρονα έχει υψηλή θερμοκρασιακή αντοχή. Χρησιμοποιείται με επικάλυψη σε άλλα αντικείμενα κυρίως σε εξαρτήματα ολίσθησης, ως στεγανωτικό, αντικολλητικό σε μαγειρικά σκεύη, στα ηλεκτρονικά κυκλώματα για την κατασκευή πυκνωτών και καλωδίων και στην κατασκευή πλαστικών αντικειμένων.Πες λοιπόν στον μάστορα αυτόν, και στους υπόλοιπους μάστορες όταν θέλουν να λέγονται σοβαροί να μάθουν πρώτα τα υλικά στα οποία αναφέρονται, τι υλικά είναι και για ποιά χρήση είναι κατάλληλα.
Το Πολυαμίδιο λοιπόν για να καταλήξω, είναι ακατάλληλο για silent block της γέφυρας, όπως και για άλλες χρήσεις που το χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητα, λάθος υλικό, λάθος χρήση, λάθος όνομα, έλεος πιά με τους πολύξερους. Αυριο θα ανεβάσω φωτό από ένα πολύ σοβαρό silent block, ουσιαστικά αθάνατο, το οποίο έκοψα στη μέση για να το δώ, αύριο λοιπόν.
Τώρα θα μου πείς γιατί τα πήρα στο κρανίο, τα πήρα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν κάνει ονόματα και περιουσίες σε βάρος άσχετων πελατών τους, όντας άσχετοι οι ίδιοι. ( που βέβαια οι πελάτες των συνεργείων δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν μηχανολογία, τεχνολογία και αντοχή υλικών και τα πάντα που αφορούν το αυτοκίνητο τους )
-
Δεν διαφωνω σε αυτα που λετε.
Ξερετε που μπορω να φτιαξω χειροποιητα απο αλλο υλικο(καποιο λαστιχο ανωτερο απο το μαμα)
ωστε να μην ξανα κανω αυτη την δαπανηρη επισκευη που απαιτει κατεβασμα ολης της γεφυρας;; -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν διαφωνω σε αυτα που λετε.
Ξερετε που μπορω να φτιαξω χειροποιητα απο αλλο υλικο(καποιο λαστιχο ανωτερο απο το μαμα)
ωστε να μην ξανα κανω αυτη την δαπανηρη επισκευη που απαιτει κατεβασμα ολης της γεφυρας;;Είναι κάποιος που εγω δεν γνωρίζω, απλά έχω ακούσει, στον Πειραιά, νομίζω όμως ότι θα πρέπει να έχεις μαζί σου και τα παλαιά για να μετρήσει τη σκληρότητα τους.
-
οι φωτό που υποσχέθηκα, είναι από τη γέφυρα το Renault 21 Turbo Quadra, 4 αυτά κρατάνε τη γέφυρα, έβγαλα το 1 και το έκοψα από περιέργεια και μου έπεσαν τα δόντια από το υλικό και την τεχνική που έχει εφαρμοστεί.
Όπως παρατηρείς, έχει μεταλλικά δακτυλίδια έκκεντρα τοποθετημένα για τους συντονισμούς, το λάστιχα ανάμεσα τους είναι πολύ σκληρό και δεν πατιέται. Όλο το silent block πρεσάρεται μέσα σε φωλιά, 1 σε κάθε γωνία της γέφυρας.
Όπως έχει ήδη καταλάβει, στο σημείο αυτό δεν θα βάλεις σε καμμία περίπτωση τάκο από Πολυαμίδιο γιατί θα φέρει κραδασμούς στη γέφυρα, και το πιθανότερο είναι να την κόψει σε εκείνα τα σημεία, και βέβαια όπως ήδη σου είπε ο S3 θα κρατήσει λιγότερο από το λάστιχο.
-
πραγματικα δεν περιμενεις τετοια μηχανολογικη σχεδιαση απο ενα silent block βλεπεις ενα λαστιχο με μεταλικο σωληνα για κεντρο και λες αυτο ειναι.
-
Πανο, αλιμονο και φτιαχνανε τετοια συνεμπλοκ σε ολα τα αμαξια...ασυμφορο να μην χαλαει ποτε.
Αληθεια εχεις συναντησει παρομοιο απο αλλης μαρκας αμαξι? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πανο, αλιμονο και φτιαχνανε τετοια συνεμπλοκ σε ολα τα αμαξια...ασυμφορο να μην χαλαει ποτε.
Αληθεια εχεις συναντησει παρομοιο απο αλλης μαρκας αμαξι?Όχι, μόνο στα Renault 21, σε όλα τα μοντέλα όμως, στα άλλα Renault είναι διαφορετικά και πιο μαλακά, στα VW είναι πιο χοντρά αλλά και πιο μαλακά, γενικά δεν είναι έτσι σαν τα δικά μου.
-
ΥΓεια σε όλους και καλό μήνα!
Θέλω να ρωτήσω γιατί κανείς δέν προωθεί τις αναρτήσεις OSRAV (http://www.osrav.it/PRO_104_eng.htm)?
Η Ιταλία δέν έχει δρόμους 'φιδίσιους' και με ποιότητα που ταιριάζει στον δικό μας ασφαλτοτάπητα?
Δηλαδή η Γερμανία (bilstein) και η Ολλανδία( Koni) έχει περισσότερες στροφές ή είναι πιό γειτονική χώρα?
Η μήπως ισχύει το ρητό: Ιταλικό είναι θα χαλάει. Μια μέρα σκεφτόμουν αυτό το ρητό...και παρατήρησα πόση ζημιά μπορεί να κάνει μια πληροφορία εάν διοχετευτεί τεχνιέντως στα ΜΜΕ (περιοδικά αυτοκινήτου) χωρίς να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη...
Παρά τα τις εποχής ,δέν έχω κάτι με τους Γερμανούς κλπ, αλλά θεωρώ ότι καλό είναι να προτειμάμε τον γείτονα(μιας και στα ίδια γεωγραφικά ύψη, βγάζουμε και ίδια γούστα ίσως).
Λέγαν φεριπείν ότι λίγο παλιότερα τα alfa romeo 'πάσχαν' στα ηλεκτρικά... Μπήκε στο μικροσκόπειο όμως το θέμα να φανεί ότι τα ηλεκτρικά που χαλούσαν ήταν bosh? Σίγουρα το αυτοκίνητο εκτός από γενικό σύνολο αποτελείται και από επιμέρους......
Κάτι άλλο. Ενα αυτοκίνητο που έχει χαμηλώσει ή έχει αλλάξει διάσταση ελαστικών, μπορεί να μπεί στην κλασικά ηλεκτρονική ευθυγράμηση ή πρέπει να μπεί στην άλλη.....την παλιά καλή? Η ηλεκτρονική μήπως έχει έτοιμη την συνταγή μόνο για τα 'μαμα' ύψη?
Ευχαριστώ -
Δεν έχει να κάνει με το πόσες στροφές έχει μια χώρα, αλλά με το τι θέλει να φτιάξει, πόσα θα διαθέση για έρευνα, αν θα έχει δυναμική συμμετοχή σε αγώνες κάθε είδους, αφού οι αγώνες βελτιώνουν το είδος κλπ.
Η Osrav πέρασε από την Ελλάδα από 2-3 χέρια, δεν ευτύχησε να έχει μόνιμη και δυναμική παρουσία για λόγους που δεν γνωρίζω, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας θεωρώ ότι ατύχησε και ότι η εμπορική της πορεία δεν είχε να κάνει με την ποιότητα της.
Μην ξεχνάς ότι δεν είναι κοινά αμορτισέρ απλής αντικατάστασης που με τον όγκο των πωλήσεων τους μπορούν να υποστηρίξουν και το κομμάτι των ειδικών αμορτισέρ με τις λίγες πωλήσεις και τα έξοδα διαφήμησης και προώθησης, sponsoring κλπ.
Έχουμε να κάνουμε με ειδικά αμορτισέρ σε μια μικρή αγορά με ισχυρό ανταγωνισμό εδραιωμένο για χρόνια, με άκρες στους αγωνιζόμενους, με πτωτική την τάση τόσο των αγώνων στην Ελλάδα λόγω της κρίσης αλλά και με την έλλειψη Ιταλικών αυτοκινήτων σε αυτούς, η Osrav στην Ελλάδα κινήθηκε την εποχή που υπήρχαν Ιταλικά αυτοκίνητα στους Ελληνικούς αγώνες, την εποχή των Lancia Integrale και Fiat Cinqucento - Seicento, ελπίζω να σου έλυσα την απορία.
-
Για Mazda 2 του 2007 και 45000χλμ τι αμορτισέρ ταιριάζουν??? Και τι προτείνεται
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Συνήθως φοράνε Kayaba και Tokico, στο Mazda μου όταν έβαλα Kayaba τα πίσω μου τα άλλαξε η αντιπροσωπεία τους τότε 2 φορές μέσα σε 5 μήνες, τα έδινε η Kayaba αερίου για το μονέλο μου πίσω και αυτά διαλούσαν, η Κονι που έβαλα και ησύχασε έλεγε ότι η ανάρτηση του Mazda πίσω ήταν αρκετά ζωηρή και ήθελε απλά, όχι αερίου.
Βέβαια από τότε έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι, έχουν αλλάξει τα πάντα, προσωπικά μου αρέσουν τα ΚΟΝΙ λόγω μεγάλης μηχανικής αντοχής, δεν δακρύζουν έυκολα έως καθόλου άσχετα αν μετά από πολλές χιλιάδες χλμ θέλουν service, γιατί όλα τα ΚΟΝΙ ανοίγονται και επισκευάζονται με κόστος υποπολλαπλάσιο ενός καινούργιου σετ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν έχει να κάνει με το πόσες στροφές έχει μια χώρα, αλλά με το τι θέλει να φτιάξει, πόσα θα διαθέση για έρευνα, αν θα έχει δυναμική συμμετοχή σε αγώνες κάθε είδους, αφού οι αγώνες βελτιώνουν το είδος κλπ.Η Osrav πέρασε από την Ελλάδα από 2-3 χέρια, δεν ευτύχησε να έχει μόνιμη και δυναμική παρουσία για λόγους που δεν γνωρίζω, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας θεωρώ ότι ατύχησε και ότι η εμπορική της πορεία δεν είχε να κάνει με την ποιότητα της.
Μην ξεχνάς ότι δεν είναι κοινά αμορτισέρ απλής αντικατάστασης που με τον όγκο των πωλήσεων τους μπορούν να υποστηρίξουν και το κομμάτι των ειδικών αμορτισέρ με τις λίγες πωλήσεις και τα έξοδα διαφήμησης και προώθησης, sponsoring κλπ.
Έχουμε να κάνουμε με ειδικά αμορτισέρ σε μια μικρή αγορά με ισχυρό ανταγωνισμό εδραιωμένο για χρόνια, με άκρες στους αγωνιζόμενους, με πτωτική την τάση τόσο των αγώνων στην Ελλάδα λόγω της κρίσης αλλά και με την έλλειψη Ιταλικών αυτοκινήτων σε αυτούς, η Osrav στην Ελλάδα κινήθηκε την εποχή που υπήρχαν Ιταλικά αυτοκίνητα στους Ελληνικούς αγώνες, την εποχή των Lancia Integrale και Fiat Cinqucento - Seicento, ελπίζω να σου έλυσα την απορία.
Ευχαριστώ!
Πάντως από ότι λέει εδώ κάποιος τα εισάγει ακόμα
http://www.koni.gr/ell/categories/�%9 ... F%84%CE%B1
τώρα πώς γίνεται να είναι στη σελίδα της koni μάλλον είναι άλλο θέμα.. -
Γιατί σου φαίνεται περίεργο ? Έμποροι είναι και μάλιστα πολλά χρόνια στην αγορά, από τη 10ετία του ΄70 τους ξέρω, μακάρι να στεριώσει εκεί η OSRAV, μήπως όμως την αγόρασε η ΚΟΝΙ την OSRAV οπότε λογικά πήγε στον Έλληνα αντιπρόσωπο ?
-
Το Νοέμβριο έκανα ανακατασκευή στα αμορτισερ bilstein B6 που έχω στη w211. Μετά από αρκετές χιλιάδες χλμ με τα ανακατασκευασμένα αμορτισερ οι εντυπώσεις παραμένουν ανάμεικτες. Πολύ καλό (εξαιρετικό) στις στροφές το αυτοκίνητο, φρενάρει καλά, αλλά έχει χάσει σε άνεση και ποιότητα κύλισης-δεν έστρωσε όπως ήλπιζα. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος από την ανακατασκευή ή καλύτερα θάλεγα ότι δεν ταιριάζει στο ύφος του αυτοκινήτου. Κοπανάει σε εγκάρσιες ανωμαλίες, πολύ μάλιστα αν πέσει σε λακούβες, και σε ανώμαλο οδόστρωμα τρίζει το αυτοκίνητο. Αυτό δεν το έκανε με τα εργοστασιακά b6, ήταν σφιχτό αλλά δεν κοπάναγε. Τώρα αν φταίει κάποιος άλλος παράγοντας, όπως δηλαδή ότι δεν συνεργάζονται πολύ καλά (μετά την ανακατασκευή που σκλήρυναν) τα αμορτισερ με τα μαμά ελατήρια, είναι κάτι που θα ήθελα τη γνώμη σας.
Είχα ξανακάνει ανακατασκευή koni κίτρινα σε σουζούκι gti 1.3 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά το suzuki φοράει τα eibach προοδευτικά ελατήρια. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Το Νοέμβριο έκανα ανακατασκευή στα αμορτισερ bilstein B6 που έχω στη w211. Μετά από αρκετές χιλιάδες χλμ με τα ανακατασκευασμένα αμορτισερ οι εντυπώσεις παραμένουν ανάμεικτες. Πολύ καλό (εξαιρετικό) στις στροφές το αυτοκίνητο, φρενάρει καλά, αλλά έχει χάσει σε άνεση και ποιότητα κύλισης-δεν έστρωσε όπως ήλπιζα. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος από την ανακατασκευή ή καλύτερα θάλεγα ότι δεν ταιριάζει στο ύφος του αυτοκινήτου. Κοπανάει σε εγκάρσιες ανωμαλίες, πολύ μάλιστα αν πέσει σε λακούβες, και σε ανώμαλο οδόστρωμα τρίζει το αυτοκίνητο. Αυτό δεν το έκανε με τα εργοστασιακά b6, ήταν σφιχτό αλλά δεν κοπάναγε. Τώρα αν φταίει κάποιος άλλος παράγοντας, όπως δηλαδή ότι δεν συνεργάζονται πολύ καλά (μετά την ανακατασκευή που σκλήρυναν) τα αμορτισερ με τα μαμά ελατήρια, είναι κάτι που θα ήθελα τη γνώμη σας.
Είχα ξανακάνει ανακατασκευή koni κίτρινα σε σουζούκι gti 1.3 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά το suzuki φοράει τα eibach προοδευτικά ελατήρια.Λογικά και το προοδευτικό ελατήριο παίζει το ρόλο του. Πέρα από το eibach αν πάς και στην περίπτωση αυτή σε προοδευτικό δοκίμασε τα Vogtland(το δοκίμασα σε 306 και είναι ενα κλίκ καλύτερα από τα επίσης καλά eibach).
Από κει και πέρα, μήπως έχουν ξεραθεί και τα τόπ μάουντ? Μήπως κάτι άλλο? Δέν ξέρω -
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Είχα ξανακάνει ανακατασκευή koni κίτρινα σε σουζούκι gti 1.3 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά το suzuki φοράει τα eibach προοδευτικά ελατήρια.Λογικά και το προοδευτικό ελατήριο παίζει το ρόλο του. Πέρα από το eibach αν πάς και στην περίπτωση αυτή σε προοδευτικό δοκίμασε τα Vogtland(το δοκίμασα σε 306 και είναι ενα κλίκ καλύτερα από τα επίσης καλά eibach).
Από κει και πέρα, μήπως έχουν ξεραθεί και τα τόπ μάουντ? Μήπως κάτι άλλο? Δέν ξέρωΤα top mount μάλλον είναι εντάξει. Τα είδαμε όταν κάναμε την ανακατασκευή. Εστιάζω το πρόβλημα σε λάθος συνεργασία ελατηρίων με αμορτισέρ. Πρέπει να δοκιμάσω άλλα ελατήρια, μήπως και λυθεί με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν σκληρότερα και πιο προοδευτικά χωρίς να πρέπει να χαμηλώσει το αυτοκινητο. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;
Η άλλη επιλογή είναι να πάω να τα ξαναγεμίσει με λιγότερη πίεση και καλύτερη ρύθμιση του rebound (τώρα είναι πολύ σφιχτό). -
xeno
ησουν τοσο ευχαριστημενος με τα ''μαμα'' Β6?
ανακατασκευη που εκανες;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
xenoησουν τοσο ευχαριστημενος με τα ''μαμα'' Β6?
ανακατασκευη που εκανες;
Όπως είχα γράψει και τότε που πρωτοέβαλα (το 2008 νομίζω) τα Β6, με τα μαμά ελατήρια, το έγινε αυτοκίνητο πιο σφιχτό (όχι σκληρό), δεν κοπάναγε, είχαν μειωθεί οι κλίσεις στις στροφές και το μπρουμήτισμα στα φρένα. Γενικά ήμουν ικανοποιημένος, έχοντας χάσει βέβαια εκείνο το βασιλικό πέρασμα που είχε η w211 στις διάφορες ανωμαλίες (με τα μαμά αμορτισέρ-νομίζω sachs). Μετά από 140.000 χλμ με τα Β6 έκανα την ανακατασκευή στο Θύμιο Μπουρνά, στη Γλυκή θεσπρωτίας. O Θύμιος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα ανάρτηση και αν του πεις τις ανάγκες σου, πόση άνεση ή απόσβεση, (θεωρητικά) μπορεί να στα κάνει όπως τα θέλεις. Ίσως εγώ δεν το εξήγησα καλά. Νοιώθω ότι τα αμορτισέρ πλέον σκλήρυναν αρκετά και έγινε πιο σφιχτό το rebound απ' ότι τα ήθελα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο στρίβει καταπληκτικά τόσο στην εθνική όσο και σε εξοχικά δρομάκια με στροφιλίκια και πέταλα που παλιότερα έδειχνε το βάρος και το μέγεθός του, και μάλλον έχει βελτιωθεί και η αίσθηση στο τιμόνι (η w211 δεν έχει και πολύ άμεσο). Δεν ξέρω αν φταίει που πλέον έγιναν μόνο λαδιού ενώ πριν είχαν και άζωτο. Μπορεί ακόμη να είναι και η ιδέα μου γιατί μετά από 140.000 χλμ. τα bilstein είχαν χάσει από τις αρχικές τους τιμές (ιδίως τα πίσω).
-
Η έλλειψη αζώτου και το ιξώδες του λαδιού έκαναν τη διαφορά που ανιχνεύεις, μη μπλέξεις με αλλαγές ελατηρίων προσπαθώντας να ταιριάξεις ελατήρια στον σημερινό χαρακτήρα των αμορτισέρ, δεν πρόκειται να βρείς άκρη και θα ξοδευτείς άδικα, η γνώμη μου είναι ή ξαναβάζεις καινούργια τα Β6 αζώτου. ή βάζεις τα μαμά της Merc, αλλιώς συμβιβάσου όπως είναι τώρα.
Περί Αναρτήσεων