-
εε αφου ειστε εσεις εντος χρονου τοτε παω πασο.
Να φανταστω οτι αλανια ειναι και τοσα ατομα απο το εξωτερικο, οι οποιοι οδηγοι εχουν και αλλη φιλοσοφια απο εμας (που τα ξερουμε ολα σαν λαος) και σου λενε αυτο που πρεπει να σου πουνε. Ρωτησα σε ενα πολυ γνωστο αγγλικο σαιτ/μαγαζι και ο τυπος που ειναι υπευθυνος για τις αναρτησεις/ελατηρια μου ειπε οτι καλο ειναι να αλλαχτουν και οι αναρτησεις για να εχω καλυτερο αποτελεσμα αλλα οταν του ειπα το αμαξι ειναι καινουργιο με λιγα χιλιομετρα, τοτε απαντησε οτι δεν θα εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα.
Παντως, ξανα λεω και συμφωνουμε οτι καλο ειναι να αλλαχτουν με την μια ολα, αναρτησεις+ελατηρια, θα εχεις και καλυτερο αποτελεσμα σε κρατηματα, σε συμπεριφορα κτλ κτλ. Αλλα δεν νομιζω πια για 5-6.000χλμ (το πολυ) τα οποια σκοπευω να αφησω τα ελατηρια να ειναι και καταστροφη/επικίνδυνο.
ΥΓ. Επειδη δεν εχω διαθεση να ερθω σε προστριβή ας μην το συνεχισουμε καλυτερα. Οποιο παλικαρι εχει καποια εμπειρια με τα ελατηρια WEITEC να μου στειλει ΠΜ. Ευχριστω.
-
Πρόβλημα δε θα υπάρχει απλά δε θα χεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα, στην ουσία δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξεις.
-
Φυσικά και θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα = μούρη.
Αν είναι για 5-6000 χλμ. για ποιό λόγο δεν περιμένεις τόσο ώστε να κάνεις σωστή δουλειά, τόσο χάλια φαίνονται οι τροχοί στους θόλους ?
-
ναι ετσι οπως τα λεει ο ΝΑΣΣ ειναι...... θελω να το παιξω μουρη. Γιαυτο βιαζομαι.......
ακουσατε ολοι οι 'χαμηλωμενοι'??? Το παιζεται μουρες.
Αναθεμα την ωρα που εγραψα για τα WEITEC. Mια γνωμη για τα ελατηρια ζητησα και εγινα και μουρη..... οτι θα σκοτωθω αν δεν αλλαξω αναρτησεις...... αλλο τιποτα?
Οτι να'νε.
-
Aφού τα ξέρεις όλα ρε αδερφέ, γιατί μπαίνεις σε ένα φόρουμ να ρωτήσεις;
Τέλος πάντων, δεν είναι αρμοδιότητα κανενός φόρουμ να σε πείσει, αλλά της Αστυνομίας και των ΚΤΕΟ, εάν υπήρχε κράτος.
Επειδή δεν υπάρχει, κάνε ό,τι αγαπάς. Μικρό μόνο μέρος των χαμηλωμένων σκοτώνεται (όπως επίσης μικρό μόνο μέρος σκοτώνεται και σκοτώνει, εξ όσων υπερφορτώνουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τους, κάνουν 'οικονομία' στα λάστιχα να τ' αλλάξουν το φθινόπωρο, δεν φοράνε ζώνη ή κράνος, κάνουν κόντρες σε δημόσιο δρόμο κλπ). -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Aφού τα ξέρεις όλα ρε αδερφέ, γιατί μπαίνεις σε ένα φόρουμ να ρωτήσεις;
Τέλος πάντων, δεν είναι αρμοδιότητα κανενός φόρουμ να σε πείσει, αλλά της Αστυνομίας και των ΚΤΕΟ, εάν υπήρχε κράτος.
Επειδή δεν υπάρχει, κάνε ό,τι αγαπάς. Μικρό μόνο μέρος των χαμηλωμένων σκοτώνεται (όπως επίσης μικρό μόνο μέρος σκοτώνεται και σκοτώνει, εξ όσων υπερφορτώνουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τους, κάνουν 'οικονομία' στα λάστιχα να τ' αλλάξουν το φθινόπωρο, δεν φοράνε ζώνη ή κράνος, κάνουν κόντρες σε δημόσιο δρόμο κλπ).Εγω φιλε μου ρωτησα ΑΝ καποιος εχει δοκιμασει τα weitec..... δεν ρωτησα για μαθηματα αναρτησης/αμορτισερ. Και δεν ειμαι εγω αυτος που τα ξερω ολα.........
Οσο για τα κρανοι, ζωνες, κοντρες, λαστιχα ΕΚΕΙ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Αλλα αλλο το ενα, αλλο το αλλο....
Εγω π.χ ισως να θελω να χαμηλωσω το τουτου για να φαινεται ακομα πιο ομορφο.... αυτο ολο.
-
Ο χρήστης ELLiNaRaS έγραψε:
ναι ετσι οπως τα λεει ο ΝΑΣΣ ειναι...... θελω να το παιξω μουρη. Γιαυτο βιαζομαι.......Ε για πες μας τότε για ποιό λόγο θέλεις τα ελατήρια χαμηλώματος ?
Αν είναι για βελτίωση οδικής συμπεριφοράς, αφού το παραδέχεσαι ότι το αυτοκίνητο δεν θα είναι σωστό χωρίς μια μελετημένη δουλειά, με αμορτισέρ κτλ., τότε γιατί επιμένεις ?
Και γιατί βιάζεσαι ? Αν είναι για 5-6000 χλμ. (ας πούμε 6 μήνες) τόσο πολύ βιάζεσαι να βελτιώσεις την οδική σου συμπεριφορά που δεν μπορείς να περιμένεις ? Τόσο άθλια είναι τώρα ?
Αν είναι τόσο άθλια γιατί δεν ξεκινάς από τα αμορτισέρ και όχι τα ελατήρια, για ποιό λόγο η #1 προτεραιότητά σου είναι τα ελατήρια ?
Και γιατί '3 εκατοστά' ? Που το ξέρεις ότι τόσο θα βελτιώσει όσο θέλεις την οδική συμπεριφορά ? Γιατί όχι 2 εκατοστά ? Ή 4 ?
Μήπως είσαι εσύ ο χρήστης 'MrTSI' στο http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?p=4005058 που ζητάει φωτογραφίες ? (δε φαντάζομαι των ελατηρίων, διότι τι να καταλάβεις κανείς για το 'ride quality' βλέποντας φωτο ενός ελατηρίου, οπότε υποθέτω του αυτοκινήτου μετά το χαμήλωμα) Αν όχι άκυρο. Αν ναι, τι διαφορά θα σου κάνουν οι φωτογραφίες στην οδική συμπεριφορά ?ακουσατε ολοι οι 'χαμηλωμενοι'??? Το παιζεται μουρες.
Οι περισσότεροι ναι. Ιδίως αυτοί που βάζουν 'ελατήρια χαμηλώματος' χωρίς συνολική προσέγγιση. Δες πχ. τη συζήτηση στο http://www.golfgtiforum.co.uk/index.php?topic=129585.0 που αλλάζουν τα ύψη μπροστά-πίσω για να δείχνει το μπροστά χαμηλότερο (WEITEC ελατήρια όμως)
Και το δικό μου είναι 'χαμηλωμένο' (όχι 3 εκατοστά όμως) αλλά με πολύ διαφορετική προσέγγιση από τη δική σου.Αναθεμα την ωρα που εγραψα για τα WEITEC. Mια γνωμη για τα ελατηρια ζητησα και εγινα και μουρη..... οτι θα σκοτωθω αν δεν αλλαξω αναρτησεις...... αλλο τιποτα?
Πιθανότατα δεν θα σκοτωθείς.
Πιθανότατα θα έχεις χειρότερη οδική συμπεριφορά σε σχέση με 'μαμά'
Πιθανότατα θα νομίζεις (και θα επιμένεις) ότι έχεις καλύτερη (*)
Πιθανότατα θα γουστάρεις να το βλέπεις χαμηλωμένο.(*) Είναι πολύ απλό: πόσο χρόνο κάνεις στα πχ. Μέγαρα ή τις Αφίδνες (ή έστω σε μία τυπική στριφτερή διαδρομή) τώρα και πόσο ελπίζεις να το βελτιώσεις με τα ελατήρια ? Αν η απάντηση στην πρώτη ιδίως ερώτηση είναι 'δεν ξέρω' τότε καταλαβαίνεις ότι δεν το παίρνεις και τόσο σοβαρά όσο νομίζεις. Αν απαντήσεις 'εγώ δεν κάνω αγώνες γιατί πρέπει να ξέρω τι κάνω στην πίστα' τότε δε χρειάζεσαι χαμήλωμα.
Οτι να'νε.
Ακουσε αγαπητέ: κανείς εδώ πέρα δεν είναι κακοπροαίρετος. Ολοι θέλουν να βοηθήσουν. Ελπίζω να το αναγνωρίζεις αυτό. Το ό,τι δε βρήκες ούτε έναν να σου απαντήσει σε αυτό που ερώτησες μπορεί να σημαίνει είτε ότι όλοι είναι άσχετοι είτε ότι η ερώτησή σου είναι άκυρη. Εγώ στη θέση σου θα προβληματιζόμουν αν αρμενίζω στραβά αντί να είμαι πεπεισμένος ότι είναι στραβός ο γιαλός.
-
Να καταθέσω και γω την άποψη - εμπειρία μου μήπως και βοηθήσω. Και γω ήθελα να βελτιώσω την οδική συμπεριφορά στην lancia delta αλλά και την εμφάνιση της ( δεν το κρύβω ) . Όμως επειδή είναι ορισμός ότι το κάθε ελατήριο δουλεύει σωστά και αποδίδει το 100% με το αντίστοιχο αμορτισέρ και αντίστροφα , ακολούθησα την τακτική να τα αλλάξω μαζί από τη στιγμή που θα πήγαινα πλέον σε νέο set up κοινώς στήσιμο του αυτοκινήτου. Έκανα υπομονή για να μην δώσω χρήματα από την αρχή που ήταν καινούργιο και στα δύο χρόνια που είχα κάνει και 70000 km αλλάχθηκαν με τέσσερα προοδευτικά ελατήρια viden και 4 αμορτισερ bilstein και ζαντολάστιχα για να γίνει ποιο ολοκληρωμένη δουλειά. Από τότε δεν έχω κάνει καμιά αλλαγή και το έχω καταευχαριστιθεί.
Ο λόγος που είναι ορισμός το να αλλάζονται μαζί ελατήρια - αμορτισέρ, είναι ότι το ελατήριο ανάλογα με το μήκος, την προοδευτικότητα και την σκληρότητα του, για να δουλέψει σωστά θέλει και το αντίστοιχο αμορτισέρ. Άκυροι συνδυασμοί απλά θα καταστρέψουν το αμορτισέρ, το αυτοκίνητο θα κοπανάει και γενικά δεν θα έχεις σωστή συμπεριφορά. -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Διάβασα όλη τη μέχρι τώρα αντιπαράθεση και μετά βλέπω αυτό:Μήπως είσαι εσύ ο χρήστης 'MrTSI' στο http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?p=4005058 που ζητάει φωτογραφίες ?
Μας παρακολουθείτε και εκτός φόρουμ?
Ιδια φωτο στο αβαταρ,τοπος Greece-USA ,ιδιες ερωτησεις.Δεν θελει πολυ κλικ-κλικ!!!
-
-
.... ο τυπος που ειναι υπευθυνος για τις αναρτησεις/ελατηρια μου ειπε οτι καλο ειναι να αλλαχτουν και οι αναρτησεις για να εχω καλυτερο αποτελεσμα....
... καλο ειναι να αλλαχτουν με την μια ολα, αναρτησεις+ελατηρια, .....Τα αμορτισέρ αποτελούν μέρος της ανάρτησης. Ανάρτηση δεν αλλάζεις απλά αντικαθιστάς κάποια μέρη της (αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές, σινεμπλόκ). Οπότε τουλάχιστον αφού δεν μπόρεσες να μάθεις αυτό που ήθελες τουλάχιστον προσπάθησε να ξεχωρίσεις τις έννοιες ανάρτηση και αμορτισέρ.... δεν είναι το ίδιο, ήδη εξηγήθηκε αλλά εσύ συνεχίζεις να τις χρησιμοποιείς εννοώντας το ίδιο.
Επειδή καμία περιγραφή δεν σημαίνει κάτι (είναι πολύ υποκειμενική και εξαρτάται πολύ από γούστα) προσπάθησε να οδηγήσεις αυτοκίνητο σαν το δικό σου που να φοράει τα ελατήρια αμορτισέρ που θέλεις να βάλεις. Ίσως δεις ότι ο συνδυασμός που σκέφτεσαι δεν σου δίνει αυτό που αναζητάς. Είναι κρίμα να έχεις δώσει τα λεφτά σου και να μην ικανοποιηθείς. Ειδικά η αλλαγή ελατηρίων επηρεάζει πολύ την όλη συμπεριφορά του αυτοκινήτου (κι αυτό ειπώθηκε ήδη).
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Ιδια φωτο στο αβαταρ,τοπος Greece-USA ,ιδιες ερωτησεις.Δεν θελει πολυ κλικ-κλικ!!!
Ναι,αλλά το θέμα είναι πώς τον βρήκε σε εκείνο το φόρουμ? [CIA mode on/]
Φαντασου ε??? Αφου εκατσε και ξοδεψε χρονο να με βρει σε ξενα φορουμ.... τιμη μου.
Απο εκει και περα δεν θα κατσω να ασχοληθω μαζι του... ας παει στο ξενο φορουμ να με διαβαζει.
On topic: φιλε μου ναι τα εχω σκεφτει ολα... σιγουρα θα αλλαχτουν συντομα με bilstein B8 ή με τα KW.
τωρα, οσο γιατι ζηταω φωτος γιατι ειναι απλο νομιζω... θελω να δω πως θα φαινεται το αμαξι με τα συγκεκριμενα ελατηρια. Κακο και αυτο??
-
Ναι,αλλά το θέμα είναι πώς τον βρήκε σε εκείνο το φόρουμ? [CIA mode on/]
Φαντασου ε??? Αφου εκατσε και ξοδεψε χρονο να με βρει σε ξενα φορουμ.... τιμη μου.
Δεν το έκανε για να σε τιμήσει, μα για να δει τι φρούτο είσαι. Να μετρήσει την σοβαρότητα σου….
Απο εκει και περα δεν θα κατσω να ασχοληθω μαζι του... ας παει στο ξενο φορουμ να με διαβαζει.
On topic: φιλε μου ναι τα εχω σκεφτει ολα... σιγουρα θα αλλαχτουν συντομα με bilstein B8 ή με τα KW.
Με Β8 η με KW, τι σχέση έχουν αυτά τα δυο μεταξύ τους?.
τωρα, οσο γιατι ζηταω φωτος γιατι ειναι απλο νομιζω... θελω να δω πως θα φαινεται το αμαξι με τα συγκεκριμενα ελατηρια. Κακο και αυτο??
Μα πέστο μας! , ‘’θέλω να το κάνω κατά την γνώμη μου ποιο Πουλ μουρ’’, να σου δώσουμε 100 διαφορετικές ιδέες!. Διότι για τεχνικά θέματα λέμε τα ίδια σχεδόν!. Είμαστε ένα δημοκρατικό forum για αυτοκίνητα, και κυκλοφορούν πολλοί ΙΔΙΚΟΙ εδώ μέσα….. αυτό παρεξήγησες.
Προσωπικά θα αρκούμην στην μελέτη όψης και ουσίας του κατασκευαστή. Το χαμήλωμα είναι για πίστες ή αγώνες ασφάλτινους, ή εάν νομίζεις ότι το γκομενίζειν εστί φιλοσοφείν''….. «…. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε….» (κατά δρακουμέλ!).
Α. -
αντωνη,
δηλ μερικα αμαξια τα οποια ερχονται απο μαμα χαμηλωμενα ειναι μονο για πιστες? -
To κακό είναι να μην παραδέχεσαι τα προφανή (πχ. ότι θέλεις να το κάνεις κατά 99% για αισθητικούς λόγους) και να πουλάς τρέλλα, εξυπνάδα και μαγκιά ('δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί του' τι λες ρε παλίκαρε
-
αντωνη,
δηλ μερικα αμαξια τα οποια ερχονται απο μαμα χαμηλωμενα ειναι μονο για πιστες?δεν υπαρχουν μαμα χαμηλωμενα,απλα πολλα αυτοκινητα εχουν τη ροδα πολυ κοντα στο θολο και φαινονται ετσι.
αυτο που μετραει ειναι η διαδρομη της αναρτησης ποσο μεγαλη ειναι. -
το θεμα ειναι πως ηξερες οτι ειμαι μελος στο σεατ κουπρα...... εκτος και παιζει κατι αλλο που δεν γνωριζουμε.
oσο για τα χαμηλωμενα αμαξια..... ενα που μου ερχεται στα γρηγορα ειναι το παλιο σουιφτ σπορτ το ειπε ερχεται με σπορτ αναρτησεις/ελατηρια της Μονροε αν θυμαμαι καλα. Νομιζω και το abarth ερχεται με σπορτ ανατησεις/ελατηρια κτλ κτλ
Κι ομως ολοι απαντησαν και μαλιστα πολυ ευγενικα, χωρις ειρωνιες και αλλα γλυκαναλατα.... ξενοι βλεπεις, δεν το παιζουν ξερολες και δεν τα βλεπουν ολα τραγικα. Να φανταστω οτι τα αλανια εκει ειναι και αυτα 'δηθεν' και μουρατοι. Την απαντηση ομως του Damian την ειδες??? πηγαινε να τον κραξεις που τολμησε να μου ειπε οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα, αφου βεβαια μου ειπε θα εχω καλυτερο αποτελεσμα με αλλες αναρτησεις.... ΤΕΣΠΑ.... ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ. Δεν θα ξανα-ασχοληθω.
Ευχαριστω.
-
Εγώ δεν ήξερα τίποτα, έβαλα στο Google 'Weitec springs Seat Ibiza' και το 3ο αποτέλεσμα είναι το εν λόγω (http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?p=4005058). Τα παράπονά σου στην Google.
Στο οποίο σου απάντησε μόνο ένας, ο 'mk4 Cupra', οπότε δεν καταλαβαινω τι λες 'όλοι απαντήσανε' κτλ. κτλ.Για τα χαμηλωμένα αμάξια: αν πρόσεξες όλα όσα ανέφερες έχουν και αμορτισέρ και ελατήρια. Τα 'ελατήρια χαμηλώματος χωρίς αμορτισέρ' είνα μια μαλακία και μισή που αποσκοπεί μόνο στη μούρη, δεν ξέρω αν σου έγινε σαφές Δεύτερον, αν πάλι πρόσεξες, δεν σου είπε κανείς (και σίγουρα όχι εγώ, δεν το πιστεύω άλλωστε) ότι ΟΛΑ τα χαμηλώματα είναι λάθος (αλλά όλα τα μη μελετημένα χαμηλώματα είναι λάθος, αυτό είναι σίγουρο). Τρίτον, κάποια 'σπορ' (και καλά) αυτοκίνητα, ακόμα και εργοστασιακά, είναι λάθος στημένα, πχ. πολύ σκληρά και βαράνε-κουδουνάνε-πέφτουν σφραγίσματα. Προφανώς δεν υπάρχει ένας μόνο απλός κανόνας αλλά το σίγουρο είναι το παραπάνω περί μαλακίας και μισής.
Bonus: τι θα γίνει αν σε ένα υποστροφικό αυτοκίνητο (πχ. Seat Ibiza) βάλεις σκληρότερα ελατήρια μπροστά ?
Κατά τα λοιπά περαιτέρω συζήτηση είναι χάσιμο χρόνου, συμφωνώ.
-
δεν εψαξες καλα.... εχω γραψει και σε αλλονων (αλανιων, μουρων) τα θεματα τα οποια πειρα απαντησεις, αυτο που βγαινει απο ολο αυτο ειναι οτι εψαξες για εμενα.
Οταν λες χωρις αμορτισερ τι εννοεις?? Γιατι εγω λεω με απορτισερ, του εργοστασιου και πανω σε αυτα τα αφτερμαρκετ που αργοτερα θα τοποθετηθουν KW ή Bilstein B8
Τα weitec απο οτι λενε δεν ειναι και πολυ σκληρα ελατηρια.... οπως π.χ τα H&R που μαλλον ειναι απαγορευτικα να μπουν σε μαμα αναρτησεις (μιλαω για ιμπιζα), ριχνουν και το αμαξι πιο χαμηλα. Λογικα θα γνωριζεις οτι σε μαμα shocks (να το πω ετσι) δεν μπορουν να μπουν ελατηρια τα οποια χαμηλωνουν πολυ ενα αμαξωμα.
Π.χ. στο Νισσαν μου εχω τα ΤΕΙΝ/KYB. Τα ΤΕΙΝ χαμηλωνουν 2.2'' μπροστα το οποιο δεν μπαινουν σε μαμα shocks.
-
δεν εψαξες καλα.... εχω γραψει και σε αλλονων (αλανιων, μουρων) τα θεματα τα οποια πειρα απαντησεις, αυτο που βγαινει απο ολο αυτο ειναι οτι εψαξες για εμενα.Και ποιός σου είπε ότι έψαχνα για σένα ? Για τα ελατήρια έψαχνα ('Weitec springs Seat Ibiza' έβαλα στο Google), μήπως έβρισκα καμιά χρήσιμη πληροφορία.
Οταν λες χωρις αμορτισερ τι εννοεις?? Γιατι εγω λεω με απορτισερ, του εργοστασιου και πανω σε αυτα τα αφτερμαρκετ που αργοτερα θα τοποθετηθουν KW ή Bilstein B8
Προφανώς εννοώ 'χωρίς ταυτόχρονη αλλαγή των αμορτισέρ με άλλα χαμηλώματος' φαντάστηκα θα ήταν προφανές
KW απ΄όσο γνωρίζω φτιάχνει μόνο coilovers δηλ. ρυθμιζόμενα σετ αμορτισέρ-ελατηρίου Είναι η άριστη λύση αλλά πολύ ακριβότερα και θα πετάξεις τα Weitec.
Το 'ταίριασμα' αμορτισέρ-ελατηρίου είναι το πιο δύσκολο απ΄όλα διότι η δουλειά του αμορτισέρ είναι να αποσβένει τις ταλαντώσεις του ελατηρίου οπότε αν δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά τους μπορείς να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.Τα weitec απο οτι λενε δεν ειναι και πολυ σκληρα ελατηρια.... οπως π.χ τα H&R που μαλλον ειναι απαγορευτικα να μπουν σε μαμα αναρτησεις (μιλαω για ιμπιζα), ριχνουν και το αμαξι πιο χαμηλα. Λογικα θα γνωριζεις οτι σε μαμα shocks (να το πω ετσι) δεν μπορουν να μπουν ελατηρια τα οποια χαμηλωνουν πολυ ενα αμαξωμα.
Αυτό το τελευταίο στο λένε όλοι εδώ μέχρι τώρα αλλά εσύ διότι δεν μπορείς να ποσοτικοποιήσεις το 'πολύ'. 3 cm μπορεί να είναι 'πολύ' μπορεί και όχι. Πχ. αν βρίσκει κάτω ο προφυλακτήρας σε κάθε ράμπα τότε είναι 'πολύ'.
Ασχέτως αν τα ελατήρια είναι 'όχι πολύ σκληρά' αν τα αμορτισέρ λόγω του χαμηλώματος χάσουν σημαντικό μέρος από τη διαδρομή τους (πχ. αν τα χαμηλώσεις 3 cm και έχουν συνολική διαδρομή 6 cm) είναι πολύ πιθανό να έχεις χτυπήματα και αναπηδήσεις λόγω τερματίσματος της εσωτερικής διαδρομής των αμορτισέρ. Αν βλαστημάς σε κάθε εγκάρσια ανωμαλία επειδή κοπανάνε τα αμορτισέρ τότε 3 cm είναι 'πολύ'.Π.χ. στο Νισσαν μου εχω τα ΤΕΙΝ/KYB. Τα ΤΕΙΝ χαμηλωνουν 2.2'' μπροστα το οποιο δεν μπαινουν σε μαμα shocks.
ΙΜΗΟ ΤΕΙΝ = μόνο για Ιαπωνία.
2.2'' = σίγουρα 'πολύ'
Περί Αναρτήσεων