-
Νομίζω υπάρχουν και στην Ελλάδα ή τουλάχιστον υπήρχαν.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
έχει κανείς ιδέα πόσο κοστίζουν χονδρικά τα bilstein b6? σε τι κατηγορία τιμής παίζουν; γύρω στα 500;τα kyb excel-g μου έχουν φάει 70.000+ ανελέητα χιλιόμετρα και έχει έρθει η ώρα της αλλαγής. Σαν αμορτισέρ ήταν καλύτερα απ τα μαμά, φτηνά (270 ευρώ, τότε, αν θυμάμαι καλά) και πολύ-πολύ τίμια για τα λεφτά τους.
τώτα σκέφτομαι για:
bilstein b6
koni srt.t (κάπου ανάμεσα στα απλά κόκκινα και τα κίτρινα, αν έχω καταλάβει καλά)
koni κόκκινα (τα κίτρινα μάλλον ξεφεύγουν σε τιμή)
τα ίδια πτωχά πλην τίμια kybδυστυχως τα sachs performance καταργήθηκαν για το punto μου
έχω την απορία αν θα χρειαζόμουν ένα σετ φρέσκα σινεμπλοκ (έστω και μαμά) στα 130.000 χλμ που θα αλλάξω τα αμορτισέρια
δυστυχώς το punto θα χρειαστεί και τακάκια, ιμάντες και ίσως δισκόπλακες στο προσεχές διάστημα, οπότε καλά θα ταν να συγκρατηθούμε στα έξοδα για τα αμορτισέρ
τελικά ψώνισα koni str.t με 300 αργύρια.
από δευτέρα τα φοράω, εντυπώσεις εν καιρώ.
τα kyb μου έχουν πεθάνει τελείως πάντως. -
έχει κανείς ιδέα πόσο κοστίζουν χονδρικά τα bilstein b6? σε τι κατηγορία τιμής παίζουν; γύρω στα 500;
τα kyb excel-g μου έχουν φάει 70.000+ ανελέητα χιλιόμετρα και έχει έρθει η ώρα της αλλαγής. Σαν αμορτισέρ ήταν καλύτερα απ τα μαμά, φτηνά (270 ευρώ, τότε, αν θυμάμαι καλά) και πολύ-πολύ τίμια για τα λεφτά τους.
τώτα σκέφτομαι για:
bilstein b6
koni srt.t (κάπου ανάμεσα στα απλά κόκκινα και τα κίτρινα, αν έχω καταλάβει καλά)
koni κόκκινα (τα κίτρινα μάλλον ξεφεύγουν σε τιμή)
τα ίδια πτωχά πλην τίμια kybδυστυχως τα sachs performance καταργήθηκαν για το punto μου
έχω την απορία αν θα χρειαζόμουν ένα σετ φρέσκα σινεμπλοκ (έστω και μαμά) στα 130.000 χλμ που θα αλλάξω τα αμορτισέρια
δυστυχώς το punto θα χρειαστεί και τακάκια, ιμάντες και ίσως δισκόπλακες στο προσεχές διάστημα, οπότε καλά θα ταν να συγκρατηθούμε στα έξοδα για τα αμορτισέρ
τα kyb μου έχουν πεθάνει τελείως πάντως.Πήρες και τον koutsan στο λαιμό σου με τις επιλογές σου και του σπάει την μέση κάθε φορά το Funto του!
Μπήκα πριν λίγες μέρες πάλι και πραγματικά απορούσα ποιος μουρλός έβγαλε αυτή την ανάρτηση στο δρόμο, ενώ και τα ΚΥΒ δεν βοήθησαν καθόλου!
Αν με είχε ακούσει και είχε βάλει τα Monroe, τώρα δεν θα είχε ανάγκη το Π! -
δεν ευθύνομαι εγώ για τα διάφορα προβλήματα το κουτσαν, αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος
-
Να ρωτήσω παίδες.
Τα sachs super touring που πήρα στην τιμή των 240 ευρώ θεωρείται καλή;
Μιλάμε για σκέτα αμορτισέρ, χωρίς τα περαστικά. -
Aλλαξα τα λαστιχα που βρισκονται στο πανω μερος των αμορτισερ εκει που βιδωνει με τον θολο, λογο αρκετου τζογου του αμορτισερ, και μετα απο 2-3 χιλιομετρα που κανα τριζουν εντονα στις λακκουβες και οταν στριβω(με τα προηγουμενα δεν ετριζε τιποτα, μονο βαραγαν απο τα μποσικα). Βαζουν λαδι εκει πανω(?), γιατι ο μαστορας δεν εβαλε κατι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Aλλαξα τα λαστιχα που βρισκονται στο πανω μερος των αμορτισερ εκει που βιδωνει με τον θολο, λογο αρκετου τζογου του αμορτισερ, και μετα απο 2-3 χιλιομετρα που κανα τριζουν εντονα στις λακκουβες και οταν στριβω(με τα προηγουμενα δεν ετριζε τιποτα, μονο βαραγαν απο τα μποσικα). Βαζουν λαδι εκει πανω(?), γιατι ο μαστορας δεν εβαλε κατι.Καμια ιδεα μεχρι να ξαναπερασω απο το συνεργειο?????
-
Μήπως να κοιτούσες και τίποτα άλλο που έχει τυχόν φθορές; (drop links, σινεμπλόκ κτλ)
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μήπως να κοιτούσες και τίποτα άλλο που έχει τυχόν φθορές; (drop links, σινεμπλόκ κτλ)Oλα οκ ειναι αυτα, τριζει καθαρα μετα την τοποθετηση των νεων λαστιχων στη βαση της αναρτησης(θολος).
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Να ρωτήσω παίδες.
Μιλάμε για σκέτα αμορτισέρ, χωρίς τα περαστικά.ναι
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Να ρωτήσω παίδες.
Μιλάμε για σκέτα αμορτισέρ, χωρίς τα περαστικά.ναι
Thanks...
Μαζί με τα περαστικά μου βγήκαν σύνολο 320 ευρώ.
Επιτέλους βρήκα και πάλι την παλιά καλή πρόσφυση που είχα........ -
τα kyb μου έχουν πεθάνει τελείως πάντως.Σε τι αμάξι??? Πρώτες εντυπώσεις?
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
...Μαζί με τα περαστικά μου βγήκαν σύνολο 320 ευρώ.......Οπότε εγώ είμαι δικαιολογημένα πολύ χαρούμενος που άλλαξα αμορτισέρ χωρίς να πληρώσω περαστικά (σε ένα από τα πιο μπελαλίδικα αυτοκίνητα σε αυτό για το οποίο μου ζητούσαν από 120-200 ανάλογα με το που θα γινόταν η δουλειά). Δεν πλήρωσα τίποτα (και αγόρασα και τα αμορτισέρ σε καλή τιμή, δεν είναι ότι τα έβγαλαν από εκεί) σε σχετικά λαστιχάδικο. Αξίζει λοιπόν να το ψάχνετε λίγο κι αυτό το θέμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Μαζί με τα περαστικά μου βγήκαν σύνολο 320 ευρώ.......
Οπότε εγώ είμαι δικαιολογημένα πολύ χαρούμενος που άλλαξα αμορτισέρ χωρίς να πληρώσω περαστικά (σε ένα από τα πιο μπελαλίδικα αυτοκίνητα σε αυτό για το οποίο μου ζητούσαν από 120-200 ανάλογα με το που θα γινόταν η δουλειά). Δεν πλήρωσα τίποτα (και αγόρασα και τα αμορτισέρ σε καλή τιμή, δεν είναι ότι τα έβγαλαν από εκεί) σε σχετικά λαστιχάδικο. Αξίζει λοιπόν να το ψάχνετε λίγο κι αυτό το θέμα.
Αν έχεις την καλοσύνη πες αμορτισέρ και τιμή.
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Πλέον έχουν στρωθεί και πιεστεί αρκετά για τα πρώτα συμπεράσματα. Σύγκριση με τα μαμά και τα φτωχά αλλά εξαιρετικά τιμια kyb excel-g.
- Άνεση: στρογγύλεψε κι άλλο το πέρασμα πάνω από ανωμαλίες. Μερικές γνωστές λακούβες εξαφανίστηκαν. Όχι ότι το πουντο έγινε μαγικό χαλί, αλλά είχαμε βελτίωση.
- Περιορισμένες κλίσεις κατά την αλλαγή κατεύθυνσης.
- Η μούρη πατάει πάντα κάτω, έχει αυξηθεί πάρα πολύ η πρόσφυση από το μέσον της στροφής και μετά, ακόμη και αν υπάρχει ανωμαλία στο apex.
- Το αυτοκίνητο έγινε αρκετά πιο υπερστροφικό. Η ουρά ανοιγει σε περιπτώσεις που ούτε κατά διάνοια δεν κουνιόταν με τα kyb (βέβαια είναι αυξημένοι οι ρυθμοί), μερικές φορές χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση. Και αυτά σε ένα αυτοκίνητο φύσιν υποστροφικό, με μη απενεργοποιήσιμο esp. Οπότε προσοχή αν τα βάλετε σε κανένα ραλλύε.
- Καλή απόδοση στο φρενάρισμα, δεν νιώθεις να χάνεται ιδιαίτερη ενέργεια στο βύθισμα.
Καλή αγορά γενικά, νομίζω πως αξίζουν τα 300 ευρώ τους. (πολύ καλή τιμή από θεσ/νίκη, άμα θέλετε πληροφορίες - πμ )Στο μάστορά μου τα έβρισκα 355.
Επιμένω όμως ότι τα kyb excel-g (180 ευρώ στον μάστορα, άρα μάλλον τα βρίσκεις και φτηνότερα) έχουν άπαιχτο value for money. (θέλω να δω ποπολάρο να αφρίζει)ps. fiat punto sporting 1.4 2003
-
- Το αυτοκίνητο έγινε αρκετά πιο υπερστροφικό. Η ουρά ανοιγει σε περιπτώσεις που ούτε κατά διάνοια δεν κουνιόταν με τα kyb
Ριξε λιγο την πιεση στα πισω ελαστικα.
-
Πλέον έχουν στρωθεί και πιεστεί αρκετά για τα πρώτα συμπεράσματα. Σύγκριση με τα μαμά και τα φτωχά αλλά εξαιρετικά τιμια kyb excel-g.
- Άνεση: στρογγύλεψε κι άλλο το πέρασμα πάνω από ανωμαλίες. Μερικές γνωστές λακούβες εξαφανίστηκαν. Όχι ότι το πουντο έγινε μαγικό χαλί, αλλά είχαμε βελτίωση.
- Η μούρη πατάει πάντα κάτω, έχει αυξηθεί πάρα πολύ η πρόσφυση από το μέσον της στροφής και μετά, ακόμη και αν υπάρχει ανωμαλία στο apex.
- Το αυτοκίνητο έγινε αρκετά πιο υπερστροφικό. Η ουρά ανοιγει σε περιπτώσεις που ούτε κατά διάνοια δεν κουνιόταν με τα kyb (βέβαια είναι αυξημένοι οι ρυθμοί), μερικές φορές χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση. Και αυτά σε ένα αυτοκίνητο φύσιν υποστροφικό, με μη απενεργοποιήσιμο esp. Οπότε προσοχή αν τα βάλετε σε κανένα ραλλύε.
- Καλή απόδοση στο φρενάρισμα, δεν νιώθεις να χάνεται ιδιαίτερη ενέργεια στο βύθισμα.
Καλή αγορά γενικά, νομίζω πως αξίζουν τα 300 ευρώ τους. (πολύ καλή τιμή από θεσ/νίκη, άμα θέλετε πληροφορίες - πμ )Στο μάστορά μου τα έβρισκα 355.
Επιμένω όμως ότι τα kyb excel-g (180 ευρώ στον μάστορα, άρα μάλλον τα βρίσκεις και φτηνότερα) έχουν άπαιχτο value for money. (θέλω να δω ποπολάρο να αφρίζει)ps. fiat punto sporting 1.4 2003
με ποια ελατηρια εχουν συνδιαστει?
-
μαμά ελατήρια
-
Τα ΚΥΒ πάντα ήταν καλά value for money και άσε τον Popol@ro να λέει.
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
Για leon1 20vt με τα πιο πολλά χλμ να γίνονται εθνική καμμιά πρόταση?
Να πω την αλήθεια τα σκεφτόμουν τα srt.t
Περί Αναρτήσεων