-
Φίλε tzortzi μια χαρά τα πήρες. Εγώ πάλι έσκασα 230 Επουλάκια για τα μαυρα τα bilstein. Αλλα δεν πειράζει, χαλάλι τους. Τώρα μετά από 60.000 km θα ξαναλλάξω καλώς εχόντων των πραγμάτων πάντα..
Πάντως μια χαρά μου φαίνονται...ελπίζω στο μέλλον να μην προκείψει κανένα προβλημα. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
@ tzortzis
στην ερώτηση (bilstein τα κιτρινα η τα μαυρα; ) δεν είναι απλή η απάντηση. Εξαρτάται από το αυτοκίνητο (το βάρος του και πώς θα δεχτεί η συγκεκριμένη ανάρτηση το αμορτισέρ) από το πώς το θέλεις εσύ (σφιχτό έως σκληρό ή άνετο). Εγώ μπορώ να σου πω για τα κίτρινα Β6 σε w211 (με τα μαμά ελατήρια) ότι στην αρχή που τα έβαλα μου φάνηκαν σφιχτά (όχι πάντως σκληρά με απότομα χτυπήματα) και ότι περιόριζαν αρκετά την άνεση και την βελούδινη αίσθηση του περάσματος από κακό δρόμο με λακούβες που μου έδιναν τα μαμά (sachs), αλλά είχα καλύτερο τιμόνι, φρένα και αίσθηση στις στροφές. Τώρα μετά από δύο σχεδόν χρόνια με αυτά μου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό να έχει τέτοια συμπεριφορά το αυτοκίνητο και δεν θα γυρνούσα σε κάτι πιο μαλακό.
ΥΓ. ξέχασα να γράψω ότι υπάρχει φυσικά και διαφορά στη τιμή, με τα κίτρινα να είναι αρκετά ακριβότερα.Πολύ καλή περιγραφή, ακριβώς τις ίδιες εντυπώσειςέχω κι εγώ για κίτρινα Β6 στην BMW E39 520 με μαμά ελατήρια. Η μόνη διαφορά ότι εγώ είμαι στον ένα χρόνο με αυτά!
-
Έχουν τα αμορτισερ ημερομηνία λήξης;
Ύπάρχει περίπτωση να μου βάλουν παλιάς χρονολογίας; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@ tzortzis
στην ερώτηση (bilstein τα κιτρινα η τα μαυρα; ) δεν είναι απλή η απάντηση. Εξαρτάται από το αυτοκίνητο (το βάρος του και πώς θα δεχτεί η συγκεκριμένη ανάρτηση το αμορτισέρ) από το πώς το θέλεις εσύ (σφιχτό έως σκληρό ή άνετο). Εγώ μπορώ να σου πω για τα κίτρινα Β6 σε w211 (με τα μαμά ελατήρια) ότι στην αρχή που τα έβαλα μου φάνηκαν σφιχτά (όχι πάντως σκληρά με απότομα χτυπήματα) και ότι περιόριζαν αρκετά την άνεση και την βελούδινη αίσθηση του περάσματος από κακό δρόμο με λακούβες που μου έδιναν τα μαμά (sachs), αλλά είχα καλύτερο τιμόνι, φρένα και αίσθηση στις στροφές. Τώρα μετά από δύο σχεδόν χρόνια με αυτά μου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό να έχει τέτοια συμπεριφορά το αυτοκίνητο και δεν θα γυρνούσα σε κάτι πιο μαλακό.
ΥΓ. ξέχασα να γράψω ότι υπάρχει φυσικά και διαφορά στη τιμή, με τα κίτρινα να είναι αρκετά ακριβότερα.Πολύ καλή περιγραφή, ακριβώς τις ίδιες εντυπώσειςέχω κι εγώ για κίτρινα Β6 στην BMW E39 520 με μαμά ελατήρια. Η μόνη διαφορά ότι εγώ είμαι στον ένα χρόνο με αυτά!
Άλλος ένας με B6 από σήμερα σε σεντάν αυτοκίνητο. Η πρώτη αίσθηση είναι ότι επιτέλους το αυτοκίνητο δε «μουριάζει» στο φρενάρισμα και δεν ανασηκώνεται στην εκκίνηση. Με τον καιρό θα ποστάρω τις εντυπώσεις μου γενικά.
-
καλά χιλιόμετρα!
-
Κατά την αλλαγή αμορτισέρ, έχει νόημα να αλλαχτούν και άλλα μέρη της ανάρτησης (π.χ. σινεμπλόκ); Αν ναι, πόσο μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και τι κόστος εισάγει σε γενικές γραμμές η έξτρα δουλειά;
-
topmount και τα ρουλεμαν τους
-
πειτε καποιο καλο-οικονομικο δοκιμασμενο αμορτισερ για οικογενειακο αυτοκινητο
-
μονροε αερος απλο και μπιλσταιν μαυρο,το πρωτο ειναι ποιο φθηνο και καλυτερο.
-
εχουν καποια συγκεκριμενη ονομασια...ψαχνω στο google
-
monroe gasmatic
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
topmount και τα ρουλεμαν τουςΕυχαριστώ dr
-
Εχω ξαναρωτησει στο παρελθον, αλλα δεν πηρα απαντηση:
Υπαρχει στη Θεσσαλονικη (κατα προτιμηση Ανατολικα)δοκιμασμενος, σωστος και ψειρας ευθυγραμμισας?
-
Κατάλαβες...
-
Καταλαβα.
Εστω καποιος που να 'κανει δουλεια' ?
-
για την σειρά αναρτήσεων SRT.T της ΚΟΝΙ έχουμε κάποιο feedback; http://www.koni.com/54.html
-
Ρε παίδες αν γνωρίζετε διαφωτίστε με..Παρέλαβα σήμερα αμορτισέρ και τα ελατήρια που περίμενα να ρθουν απο Γερμανία.
Στο site της Eibach για το δικό μου αυτοκίνητο ταιριάζουν τα Eibach ProKit (γκρί) με συγκεκριμένο κωδικό.Στην κούτα που παρέλαβα σήμερα είναι κανονικά στο αυτοκόλλητο ο σωστός κωδικός για Panda mod 169 ProKit κλπ κλπ αλλα ανοίγοντάς τα είναι κόκκινα και όχι γκρί..Απ' όσο είδα τα κόκκινα είναι τα SportLine..Γνωρίζει κανείς αν βγαίνουν κόκκινα ProKit? :S -
δε στέλνεις καλύτερα ένα μέηλ στην εταιρία που τα πήρες;;
-
klispera paides!!! elpizw oloi na ste kala, k na antexete stin kathe vlakeia ekei eksw.. thelw tin gnwmi sas... thelw na allaksw amortiser sto saxo mou alla o kathe voulkanizateras mou leei ta dika tou. den kserw ti marka na valw wste to amaksaki mou na pigainei kala k na min kopaniemai san katsiki..!! alla oute k na me klaine.. einai peripou 2 ekatosta xamilomeno kai tha allaksw k elatiria. kala kala den kserw idi ti foraei giati to peira metaxirismeno, k den mporoun oute autoi na mou poun.. egw eimai anamesa se kayaba,monroe,bilstein (kathe gnwmi dekti.!!!) sas euxaristw!!
-
Ο χρήστης petran saxo look vts έγραψε:
klispera paides!!! elpizw oloi na ste kala, k na antexete stin kathe vlakeia ekei eksw.. thelw tin gnwmi sas... thelw na allaksw amortiser sto saxo mou alla o kathe voulkanizateras mou leei ta dika tou. den kserw ti marka na valw wste to amaksaki mou na pigainei kala k na min kopaniemai san katsiki..!! alla oute k na me klaine.. einai peripou 2 ekatosta xamilomeno kai tha allaksw k elatiria. kala kala den kserw idi ti foraei giati to peira metaxirismeno, k den mporoun oute autoi na mou poun.. egw eimai anamesa se kayaba,monroe,bilstein (kathe gnwmi dekti.!!!) sas euxaristw!!Πετρο καλως ηλθες στο φορουμ,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται απο τον κανονισμο [mod]
Περί Αναρτήσεων