-
Απ' όσο ξέρω μόνο το σήμα τελών κυκλοφορίας είναι υποχρεωτικό. Κι αυτό όμως ξέρετε που βρίσκεται. Oh yes, στο ντουλαπάκι!
-
Καλησπέρα σε όλους . Και μία απορία για τις πιέσεις των ελαστικών.
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν να βάζω 2.2 (με κρύα ελαστικά). Ομοίως αναφέρεται και στο Manual του κατασκευαστή. Όμως αυτές οι πιέσεις αναφέρονται σε ελαστικά 16 ή 15 ιντσών. Το δικό μου που φοράει 17άρες (215) δε θα πρέπει να έχει διαφορετική πίεση;; Ας βοηθήσει κανείς γιατί είμαι ψιλοάσχετος με αυτά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους . Και μία απορία για τις πιέσεις των ελαστικών.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν να βάζω 2.2 (με κρύα ελαστικά). Ομοίως αναφέρεται και στο Manual του κατασκευαστή. Όμως αυτές οι πιέσεις αναφέρονται σε ελαστικά 16 ή 15 ιντσών. Το δικό μου που φοράει 17άρες (215) δε θα πρέπει να έχει διαφορετική πίεση;; Ας βοηθήσει κανείς γιατί είμαι ψιλοάσχετος με αυτά.
Ρώτησε καλύτερα έναν βουλκανιζατερά που είναι και ποιο υπευθυνος για θέματα ασφάλειας απο όλους εμάς που με ενα ψευδωνυμο μπορούμε να σου απαντήσουμε ότι θέλουμε
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους . Και μία απορία για τις πιέσεις των ελαστικών.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν να βάζω 2.2 (με κρύα ελαστικά). Ομοίως αναφέρεται και στο Manual του κατασκευαστή. Όμως αυτές οι πιέσεις αναφέρονται σε ελαστικά 16 ή 15 ιντσών. Το δικό μου που φοράει 17άρες (215) δε θα πρέπει να έχει διαφορετική πίεση;; Ας βοηθήσει κανείς γιατί είμαι ψιλοάσχετος με αυτά.
Eγω στην ιδια διασταση δουλευω 34 το καλοκαιρι και 36 το χειμωνα, στα ελληνικα οδοζτρωματα αυτο βολευει περισσοτερο τα F1 μου να αποδιδουν καλα γιατι κατα ταλλα ειναι ενα μετριο λαστιχο....
-
παιδιά, ώρα για λίγη γκρίνια....
έχω το αμάξι από Μάρτη 2003 και χτές κάηκε για 4η φορά λάμπα στα πρόβολα. Μάλιστα καίγονται σε δυάδες. Καίγεται η μία τη μία μέρα και στην ίδια βδομάδα η επόμενη. Την πρώτη φορά, πριν ένα εξάμηνο, κάηκε η μία μεσαία και μετά η άλλη. Πριν μια βδομάδα καίγεται το μικρό από το αριστερά και χτες η μεσαία από δεξιά
Είμαι αρκετά σχολαστικός, δεν ανοίγω τη μηχανή με τα φώτα αναμμένα και η μπαταρία μου δείχνει ok... έχετε καμμιά ιδέα τι [και αν] φταίει?
-
Τι λαμπες χρησιμοποιεις?
Εγω εχω το αυτοκινητο σχεδον 4 χρονια και εχω καψει ολες τις λαμπες απο μια φορα. Ορισμενες πχ τα μεσαια 2.
Μηπως υπαρχει καποιο ηλεκτρολογικο προβλημα?
Μια επισκεψη σε εναν εμπειρο ηλεκτρολογο σε βοηθουσε. -
δεν ξέρω, πραγματικά. Αύριο θα πάω σε ένα καλό ανεξάρτητο συνεργείο για αλλαγή λαδιών, θα βάλω λαμπάκια και ελπίζω να με διαφωτίσουν. BTW, σε 6500χλμ έκαψε μέχρι το minimum τα BP Visco3000 που μου έβαλαν στο Μοσχού, ας είναι 'καλά' τα 'παιδιά' που βάζουν το συνιστώμενο λάδι... αντιπροσωπεία μάλιστα...
-
Εμένα μετά από 3μιση χρόνια δεν έχει κάψει κανένα. Το αριστερό ομίχλης δεν άναβε για 2-3 μέρες, μέχρι που το απείλησα ότι θα το πάω στο συνεργείο, οπότε χωρίς να κάνω τίποτα άλλο ξαναλειτούργησε!!!
Θα σου συνιστούσα πάντως να τα αλλάξεις και τα δύο ταυτόχρονα, έστω κι αν το ένα δεν έχει πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έχει τεχνολογική βάση αυτό που λέω, αλλά σε φίλο δούλεψε! Γενικά ου μπλέξεις με ηλεκτρολογικά. -
Oσον αφορα αυτο με τα προβολοακια ομιχλης που αναβουν οποτε θελου.
Ειναι προβληματικο το Βισματακι τους ακριβως πριν την λαμπα.
(Ντουι νομιζω.)
Μαλλον εχει σπασει καπου και θελει κολλημα η αντικατασταση.
Ενας αρχαριος ηλεκτρολογος μπορει ευκολα να λυσει το πρβλημα με ελαχιστο κοστος. -
Συγγνωμη που μπαινω στο φορουμ 147 ενω εχω μια 155 SPORT 95μονντελο,αλλα θελω μερικες πληροφοριες απο τι μοντελο ταιριαζουν φρενα χωρις μετατροπες.Αυτην την στιγμη εχει 257 διαμετρο δισκοπλακα.280-285 θα αρκουσαν πιστευω.Καμμια καλη διευθυνση και ΤΗΛ παιζει απο καλο παλιατζη ALFA ROMEO
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ!! -
Γεια σε ολους. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προχωρησω στην αγορα μιας Α147 3D Dinstinctive 120HP του 2002 με 29,000 χλμ. Το αυτοκινητο εχει τις 17αρες ζαντες της 'μαμας', μπεζ δερματινο σαλονι και ολα τα καλουδια της εκδοσης.
Επειτα απο τον ελεγχο που εκανα διαπιστωσα οτι χρειαζεται να αλλαχθει ο λεβιες ταχυτητων και τα κουμπια του κλιματισμου (και τα δυο φαινονται σε ασχημη κατασταση). Αλλαγης χρηζουν και τουλαχιστον τα δυο απο τα τεσσερα Ρ9000 που φοραει. Εχετε καποιο κοστος για αυτα; Μπορειτε, με βαση την εμπειρια σας να μου πειτε τι πρεπει να προσεξω;
Σημειωνω οτι το αμαξι εχει γινει εισαγωγη απο Γερμανια και οτι η τιμη του ειναι 14,900 ευρω. Πως το βλεπετε;
Τελος μια μαλλον περιεργη ερωτηση. Η αγγελια ελεγε οτι εχει 4 αεροσακους αλλα ειδα οτι, εκτος απο οδηγου-συνοδηγου, υπηρχε η σχετικη ενδειξη στις μπροστα και πισω κολωνες του αυτοκινητου αρα συνολο 6! Τι γινεται εδω;Νομιζω (και ελπιζω) οτι ο μαντρας εκανε λαθακι!
Καθε σχολιο και συμβουλη ευπροσδεκτη... -
Να συμπληρωσω οτι προφανως θα ελεγθει και απο μηχανικους σε 'γνωστο' συνεργειο και οτι τα σχολια τα χρειαζομαι αμεσα γιατι....ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ!!!
-
Τα 14900 ευρώ για 147 είναι πολλά καθώς το ίδιο μοντέλλο από Ελλάδα πωλείται γύρω στα 14000. Όσον για το λεβιέ ταχυτήτων μήπως η φθορά του οφείλεται και σε κακή χρήση του κιβωτίου? Τα 2 λαστιχα που είναι φθαρμένα είναι τα μπροστινά? Γιατί τότε πιθανώς ο πρώην ιδιοκτήτης να σπίνάριζε τους τροχούς ή ακόμα χειρότερα να το πήγαινε πίστα. Κοίταξε το καλά για σαπίσματα καθώς 3 σχεδόν χρόνια Γερμανία με τα αλάτια που ρίχνουν δεν είναι και ότι καλύτερο. Μη σε παρασύρει ο καλός εξοπλισμός τα δερμάτινα κλπ. Κοίταξε να ρίξεις τη τιμή αρκετά τουλάχιστον 1000 ευρώ. Ο μαντράς έχει πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους. Μπες και στο
http://www.mobile.de να δεις πόσο πωλούνται οι 147 στη Γερμανία. Στην τιμή πρόσθεσε ένα 25% πάνω για εκτελωνισμό και έξοδα μεταφοράς και έτσι έχεις περίπου τη τιμή που το αγόρασε ο έμπορος. Και κάτι ακόμα. Με 18000 ευρώ αγοράζεις την progression 1.6 TS (120hp) ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και εσύ σκέφτεσαι να δώσεις στον μαντρά 14900 για 3 ετών από Γερμανία? τα 3000 είναιο πολύ λιγα αν πρόκειται να κάνουν τη διαφορά μεταξύ καινούριου και μεταχειρισμένου από άγνωστο ιδιοκτήτη. -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Με 18000 ευρώ αγοράζεις την progression 1.6 TS (120hp) ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και εσύ σκέφτεσαι να δώσεις στον μαντρά 14900 για 3 ετών από Γερμανία? τα 3000 είναιο πολύ λιγα αν πρόκειται να κάνουν τη διαφορά μεταξύ καινούριου και μεταχειρισμένου από άγνωστο ιδιοκτήτη.Συμφωνώ ψάξε και για καινούριο, άλλωστε και οι ψιλοαλλαγές που θα χρειαστούν θα κοστίσουν αρκετά (μόνο τα δύο λάστιχα κοντά στα 400 ευρώ) οπότε καλύτερα να στριμωχτείς λίγο, έστω και με δόσεις. Στα θετικά του καινούριου και τα τρία χρόνια εγγύηση.
Υγ. Όσο αφορά τους αερόσακους είναι μάλλον έξι, αν τελικά επιμείνεις στο μεταχειρισμένο δεν είναι τόσο άσχημη η πρόταση καθώς τα χιλιόμετρα είναι σχετικά λίγα, αλλά νομίζω πως μπορείς να βρεις καλύτερα...
-
Ο χρήστης seagull έγραψε:
Γεια σε ολους. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προχωρησω στην αγορα μιας Α147 3D Dinstinctive 120HP του 2002 με 29,000 χλμ. Το αυτοκινητο εχει τις 17αρες ζαντες της 'μαμας', μπεζ δερματινο σαλονι και ολα τα καλουδια της εκδοσης.
Επειτα απο τον ελεγχο που εκανα διαπιστωσα οτι χρειαζεται να αλλαχθει ο λεβιες ταχυτητων και τα κουμπια του κλιματισμου (και τα δυο φαινονται σε ασχημη κατασταση). Αλλαγης χρηζουν και τουλαχιστον τα δυο απο τα τεσσερα Ρ9000 που φοραει. Εχετε καποιο κοστος για αυτα; Μπορειτε, με βαση την εμπειρια σας να μου πειτε τι πρεπει να προσεξω;
Σημειωνω οτι το αμαξι εχει γινει εισαγωγη απο Γερμανια και οτι η τιμη του ειναι 14,900 ευρω. Πως το βλεπετε;
Τελος μια μαλλον περιεργη ερωτηση. Η αγγελια ελεγε οτι εχει 4 αεροσακους αλλα ειδα οτι, εκτος απο οδηγου-συνοδηγου, υπηρχε η σχετικη ενδειξη στις μπροστα και πισω κολωνες του αυτοκινητου αρα συνολο 6! Τι γινεται εδω;Νομιζω (και ελπιζω) οτι ο μαντρας εκανε λαθακι!
Καθε σχολιο και συμβουλη ευπροσδεκτη...Ειναι αρκετα τα λεφτα για 3ετιας και μαλιστα απο εμπορο.
Να ηταν απο ιδιωτη να πω ενταξει.
Σημαντικο ρολο παιζει η συντηρηση που εχει υποστει το αμαξι.
Να σε ενημερωσω οτι τα μπουζι μονο κανουν 250 ευρο!!!
Τα Λουρια που θα πρεπει να αλλαχθουν καμια 350-400αρα ευρο.
Και φυσικα τα χλμ που ειναι πολυ ευκολο να κατεβουν.
Το MAF δουλευει καλα 100 ευρο ? Aπο μεταβλητο πως παει 150 ευρω?
Το καλυτερο αν σε ενδιαφερει το αμαξι ειναι να το κοιταξει ενας πεπειραμενος μηχανικος.
Αν και νομιζω οτι μπορεις να βρεις τετοιες τιμες και καλυτερες ισως στην ελληνικη αγορα.Οσον αφορα τον μαντρα οντως ειναι ασχετος αφου εχουμε 4 αεροσακους και 2 κουρτινες = 6.
-
τα κλασσικά προβλήματα στα 147 είναι οι τριγμοί σε κολώνες-ταμπλώ, το πρόβλημα με το λαμπάκι του airbag από την αναδίπλωση του καθίσματος του οδηγού στα 3θυρα, κάποιο ακόμα πρόβλημα στην πόρτα στα 3θυρα, προβλήματα στο μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων μετά τα 20000χλμ [ελέγχεται μέχρι ένα βαθμό από την πληρότητα και ποιότητα λαδιού, αλλά άμα κάνει ακόμα και σε καλές συνθήκες θόρυβο σαν ντίζελ, θέλει άλλαγμα γιατί χάνεις σημαντικά σε ιπποδύναμη], η (μεγάλη) κατανάλωση λαδιού του κινητήρα και το ελαττωματικό συγχρονιζέ της 3ης στο κιβώτιο [γρατζουνάει στις γρήγορες αλλαγές]. Δεν νομίζω να ξεχνάω κάτι, ίσως το ελαττωματικό κούμπωμα στα πλαϊνά φλας σε πολλά 2001-2002 μοντέλα.
Βασικά δεν θα έπαιρνα τις 17άρες ακόμα κι αν μου τις έδιναν [το δικό μου φοράει 16άρες], μειώνουν την αποτελεσματικότητα του ήδη ευαίσθητου abs [και ειδικά στους Ελληνικούς δρόμους... άστα], αυξάνουν το ύψος του αυτοκινήτου [με λίγα λόγια χάνεις αντί να κερδίζεις σε στρίψιμο], έχουν πολύ χαμηλό προφίλ στα ελαστικά= εύκολα ζημιές στις λακούβες, ενώ είναι πολύ βαριές ως ζάντες, άρα χάνεις σε επιδόσεις και αυξάνεις πολύ την κατανάλωση.
Πάντως όλες οι 147 έχουν 6 αερόσακους. Εάν πάντως σε ενδιαφέρει η παθητική ασφάλεια, καλύτερα να ρίξεις και μια ματιά στις αξιολογήσεις της 147 στο http://www.EuroNcap.com
-
Θα συμφωνήσω με τον fellea και τους παραπάνω. Ο gmak αναφέρει κάποια σωστά πράγματα (αν και με λίγο απόλυτο τρόπο), ενώ κάπου αλλού είναι και λάθος.
Γενικά θα πρότεινα να το ψάξεις καλά. -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Βασικά δεν θα έπαιρνα τις 17άρες ακόμα κι αν μου τις έδιναν [το δικό μου φοράει 16άρες], μειώνουν την αποτελεσματικότητα του ήδη ευαίσθητου abs [και ειδικά στους Ελληνικούς δρόμους... άστα], αυξάνουν το ύψος του αυτοκινήτου [με λίγα λόγια χάνεις αντί να κερδίζεις σε στρίψιμο], έχουν πολύ χαμηλό προφίλ στα ελαστικά= εύκολα ζημιές στις λακούβες, ενώ είναι πολύ βαριές ως ζάντες, άρα χάνεις σε επιδόσεις και αυξάνεις πολύ την κατανάλωση.
Εχοντας περασει απο 15αρες και 195/60/15 σε 17αρες 215/45/17.
Αγαπητε gmak θα διαφωνησω σε μερικα σημεια μαζι σου.1ον το ABS. Καμια σχεση, θα μπορουσα να σε διαβεβαιωσω το αντιθετο.
Βεβαια εδω δεν παιζει μονο ρολο η διασταση αλλα και η πιεση των ελαστικων!
2ον Το στριψιμο και η αμεσοτητα του τιμονιου εχουν βελτιωθει αν πω 50% θα φανω υπερβολικος....
3ον η αυξηση της καταναλωσης δεν εχει γινει αισθητη.Οντως υπαρχει καποια επιβαρυνση στις επιδοσεις ιδιαιτερα στην ρεπριζ αλλα και μεγαλυτερες πιθανοτητες ζημιας.
Αν και μια 15αρα την εσπασε σε λακουβα τις 17αρες τις προσεχωΤελος τα Looks της 17αρας ειναι κ*&%α
-
για την βελτιωμένη πρόσφυση και καλύτερη αίσθηση είμαι σίγουρος, αλλά από κλίσεις αμαξώματος και μεταφορά βάρους πως πάμε? Ίσως να ήταν καλύτερα να συνδυάζονται με πιο σκληρά/χαμηλά ελατήρια οι 17άρες?
για το ABS μεταφέρω την γκρίνια από το alfaowner, τον καιρό που το διάβαζα. Κάποιοι είχαν στείλει τις 17άρες για 16άρες μάλιστα... εννοείται δεν έγραψα τα παραπάνω επειδή εγώ επέλεξα τις 16άρες.
τέλος για το look δεν το συζητώ, άλλωστε κι εγώ ταλανίστηκα για λίγο πριν πάρω την απόφαση για τις ζάντες
φιλικά,
gmak -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον fellea και τους παραπάνω. Ο gmak αναφέρει κάποια σωστά πράγματα (αν και με λίγο απόλυτο τρόπο), ενώ κάπου αλλού είναι και λάθος....κι εγώ δεν συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά μπορώ να πω ότι το πλαινό φλας το έχω αλλάξει ήδη δύο φορές και μια τον μεταβλητό (αυτά στα 3 χρόνια)
Alfa 147 forum