-
Μηπως θα επρεπε να ελεγε ο καθενας μας τι κλασικο αυτ-το εχει στην κατοχη του?
-
ναι, και να τα γράψουμε στην 1η σελίδα αυτού του topic σαν λίστα.
Σαν το τόπικ CITROEN FORUM και έτσι ξέρουμε πόσα Citroen έχουμε.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας - περί κλασικών αυτοκινήτων:Προς όλους εσάς που αγαπάτε το κλασικό αυτοκίνητο και δεν είστε ιδιοκτήτες κάποιας παλιάς 'σακαράκας'...
Γνωρίζετε ότι ΔΕΝ είναι ένα χόμπι για λίγους?
Αυτά που χρειάζεστε είναι τα κάτωθι:
- χώρο για να στεγάσετε το καινούριο σας απόκτημα
- λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας το σαβ/κο για να του κάνετε ένα σύντομο τσεκ και να το βγάλετε μια βόλτα (να ξεσκάσει )
- ένα μικρό σχετικά budget από 3.000€ μέχρι 7.000€ για να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το οποίο δε θα απιτήσει από εσάς όλο σας το βιο και την υπομονή για να το συνεφέρετε και να σας βάλει σε μια διαδικασία ανακατασκευής που θα σας εξουθενώσει τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά
Αν ποτέ δεν είχατε σκεφτεί πως με τόσο λίγα λεφτά μπορείτε να μπείτε στο 'χώρο'... τώρα δεν έχετε καμμία δικαιολογία... αρκεί να το έχετε αποφασίσει
νασο, διαφωνω στα σημεια
χρονος πιστευω χρειαζεται αρκετος, γιατι σε καθε περιπτωση, αυτα τα κουκλια θελουν παραπανω φροντιδα, εκτος κι αν τα αποκτηση κανεις με αρκετα περισσοτερα χρηματα απο αυτα που γραφεις
επισης μεχρι στιγμης δεν εχω δει η αγορασει κατι στα 3000ε και να μην χρειαζεται τουλαχιστον φανοποιια και βαφη, γιατι αυτο με τρομαζει και οχι χιλια μηχανικα προβληματα
τελος διαφωνω με την εκφραση μπειτε στο χωρο
πιστευω οπως και εσυ, ειμαι σιγουρος γιαυτο, οτι ο χωρος ειναι και πρεπει να ειναι ανοικτος και οχι κλειστο κυκλωμα οπως πολλοι θελουν να γινει...τελος συμφωνω στα γραφομενα του sir κωστα για αναγραφη λιστας με τα κλασσικα ολων
παντα φιλικα και καλοπροαιρετα
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
νασο, διαφωνω στα σημεια
χρονος πιστευω χρειαζεται αρκετος, γιατι σε καθε περιπτωση, αυτα τα κουκλια θελουν παραπανω φροντιδα, εκτος κι αν τα αποκτηση κανεις με αρκετα περισσοτερα χρηματα απο αυτα που γραφεις
επισης μεχρι στιγμης δεν εχω δει η αγορασει κατι στα 3000ε και να μην χρειαζεται τουλαχιστον φανοποιια και βαφη, γιατι αυτο με τρομαζει και οχι χιλια μηχανικα προβληματαφίλε KP61, κανείς δεν είπε 'αγοράστε παλιό για να μην έχετε ποτέ προβλήματα και να μην χάσετε ούτε ένα λεπτό χρόνου σας'
Είναι σίγουρο ότι και χρόνο θα χρειαστείς και λεφτά.απλά ο χρόνος είναι λιγότερος από όσο πιστεύει ο κόσμος γενικά, και τα λεφτά είναι επίσης λιγότερα από όσο νομίζουν οι περισσότεροι.
Σίγουρα αν πάρεις μια σάπια 911 θα την φτιάχνεις για μια ζωή.
Ένας σκαραβαίος όμως σε καλή κατάσταση δεν χρειάζεται πολλά, ούτε θα ζητάει πολλά.Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις!
πιστευω οπως και εσυ, ειμαι σιγουρος γιαυτο, οτι ο χωρος ειναι και πρεπει να ειναι ανοικτος και οχι κλειστο κυκλωμα οπως πολλοι θελουν να γινει...όχι δεν νομίζω ότι το λέει έτσι.
Με διάθεση γνωριμίας το λέει νομίζω και όχι να μπει κάποιος σε ένα κλειστό κύκλωμα
Εξάλλου πόσο κλειστό μπορεί να είναι το κύκλωμα όταν συζητάμε σε ένα φόρουμ με 1000άδες μέλη? -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
τελος συμφωνω στα γραφομενα του sir κωστα για αναγραφη λιστας με τα κλασσικα ολων
αυτό πρέπει να το αναλάβει ο x-con που άρχισε το θέμα...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
πιστευω οπως και εσυ, ειμαι σιγουρος γιαυτο, οτι ο χωρος ειναι και πρεπει να ειναι ανοικτος και οχι κλειστο κυκλωμα οπως πολλοι θελουν να γινει...όχι δεν νομίζω ότι το λέει έτσι.
Με διάθεση γνωριμίας το λέει νομίζω και όχι να μπει κάποιος σε ένα κλειστό κύκλωμα
Εξάλλου πόσο κλειστό μπορεί να είναι το κύκλωμα όταν συζητάμε σε ένα φόρουμ με 1000άδες μέλη?O sir-gus που με ξερει ειναι λογικό να μην με παρεξηγει και να καταλαβαινει τι θελω να πω
Τη φραση 'μπαινω στο χώρο' τη χρησιμοποιουμε πολυ συχνά μεταξύ μας, γιατί από πίσω της κρύβει μια άλλη φράση: 'μπαίνω στο χορό' χα χα χα -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
νασο, διαφωνω στα σημεια
επισης μεχρι στιγμης δεν εχω δει η αγορασει κατι στα 3000ε και να μην χρειαζεται τουλαχιστον φανοποιια και βαφη, γιατι αυτο με τρομαζει και οχι χιλια μηχανικα προβληματα
πιστευω οπως και εσυ, ειμαι σιγουρος γιαυτο, οτι ο χωρος ειναι και πρεπει να ειναι ανοικτος και οχι κλειστο κυκλωμα οπως πολλοι θελουν να γινει...τελος συμφωνω στα γραφομενα του sir κωστα για αναγραφη λιστας με τα κλασσικα ολων
παντα φιλικα και καλοπροαιρετα
Κι όμως... υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με λίγα χρήματα και να είναι κάτι που το μόνο που θα χρειάζεται, θα είναι η τακτική του συντήρηση κλπ.
Βέβαια με αυτά τα λεφτά μην περιμένει κάποιος να αποκτήσει κάτι σε σπορ ή ανοιχτό!
Μπορείς να πάρεις όμως ένα saloon που για τους περισσότερους είναι άνευ αξίας, αλλά για εμάς τους 'γεροντόφιλους' θα είναι ένα αυτοκινητάκι που θα κατέχει ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μας.Τέτοια αυτοκίνητα μπορείς να βρεις τόσο στην Ελλάδα αλλά πολύ περισσότερο στο Εξωτερικό.
Ας δεχτούμε όμως ότι τα 3.000€ είναι λίγα για ένα τέτοιο αμάξι. Για 5.500€ όμως τι λές? Είναι πολλά για ένα αυτοκίνητο 'έτοιμο'?
Όσον αφορά το χρόνο που θα σου 'τρώει'... πιστεύω ότι αν πάρεις κάτι 'έτοιμο' δε θα χρειάζεται να δαπανήσεις πολύ χρόνο και χρήμα πάνω σ αυτό...
-
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Μηπως θα επρεπε να ελεγε ο καθενας μας τι κλασικο αυτ-το εχει στην κατοχη του?εγώ τα έχω στην 'υπογραφή' μου... (αν και η BMW οδεύει προς το νέο της σπίτι όπου νά 'ναι)
-
αν είναι δυνατόν....
είναι τρελλοί αυτοί οι Ιάπωνες
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4638253552
-
Αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος να αποκτήσεις δαπανώντας ένα ποσό της τάξης των 3.000€-7.000€
Με τα συγκεκριμένα χρήματα μπορείτε να πάρετε αυτοκίνητο σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται φανοποιία, βαφή κλπ. Το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι το regular maintance.
BMW 2000
BMW 2002 Touring
Triumph Herald
Triumph 2000
Triumph Dolomite
Ford Cortina Mk2
Ford Taunus
Ford Taunus 17M
Peugeot 404
Mini
2CV
Renault 4L
Austin Cambridge
Fiat 500
Fiat 124 Coupe
Fiat 128 3p
.
.
.
.
.
.
και ο καταλογος μπορει να γινει πολυ μεγαλύτερος ακόμα...πόσο δηλαδή θα πουληθεί μια MB κάθετος, ή μια AlfaSud??? (θυμηθείτε το αυτοκίνητο που πήρε ο D-Jet, το οποίο είναι άψογο )
Και ίσως άν το ψάξει κάποιος ακόμη περισσότερο, να βρει και πιο ιδιαίτερα και σπάνια αυτοκίνητα για το budget μέχρι 7.000€
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Εξάλλου πόσο κλειστό μπορεί να είναι το κύκλωμα όταν συζητάμε σε ένα φόρουμ με 1000άδες μέλη?O sir-gus που με ξερει ειναι λογικό να μην με παρεξηγει και να καταλαβαινει τι θελω να πω
Τη φραση 'μπαινω στο χώρο' τη χρησιμοποιουμε πολυ συχνά μεταξύ μας, γιατί από πίσω της κρύβει μια άλλη φράση: 'μπαίνω στο χορό' χα χα χασωστη η διατυπωση, ειμαι απολυτα συμφωνος
-
Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το παλιό αυτοκίνητο, αλλα
- δεν έχει τις γνωσεις (και την όρεξη) για να εμπλακει σε μια ανακατασκευή
- Θέλει να πάρει κάτι΄'ετοιμο'
- Δε θέλει να δαπανήσει μεγάλο ποσό χρημάτων για την απόκτηση του αυτοκινήτου
- Δεν θεωρεί απαραίτητο ένα παλιό αυτοκίνητο να είναι E-Type ή Zagato για να τον συγκινήσει
Τότε υπάρχουν πολλές λύσεις... για όλα τα γούστα
-
[quote='SPITFIRE']Αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος να αποκτήσεις δαπανώντας ένα ποσό της τάξης των [b]3.000
-
[quote='Krusenstern'][quote='SPITFIRE']Αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος να αποκτήσεις δαπανώντας ένα ποσό της τάξης των [b]3.000
-
[quote='SPITFIRE'][quote='Krusenstern'][quote='SPITFIRE']Αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος να αποκτήσεις δαπανώντας ένα ποσό της τάξης των [b]3.000
-
@ Σπύρο
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4637875447
Ξέρεις Ιταλικα? Παρατήρησέ το πόσο θα φτάσει και πάρε μία γεύση για το πόσο μπορεί να φτάσει ένα τέλειο
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είχα βρει ένα 2ης γενιάς (παραλληλόγραμμα φώτα εμπρός), σε πολύ καλή κατάσταση και με σχεδόν άλλο ένα σε ανταλλακτικά, 4 χιλιάρικα. Θα δείξει.Εγώ θα προτιμούσα να δώσω 5.000€ και να πάρω **το καλύτερο που υπάρχει **στην Ελλάδα...
Αν υπάρχει προς πώληση ένα τέτοιο αυτοκίνητο, είμαι σίγουρος πως δε θα πάιξει πιο πάνω
-
Αν σας αρέσουν οι BMW...
Να κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο, και θεωρείται κάτι ιδανικό για κάποιον που θέλει να κάνει την αρχη της ενασχόλησής του με το κλασικό αυτοκίνητο
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4637133469
-
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4636988283
Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα αγγίξει τη τιμή των 7-7500€
Ακόμη και για αυτά τα λεφτά όμως... ίσως το σκεφτόμουν.
-
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ