-
ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΑΣ ΕΚΔΙΚΙΘΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ -
Και εγώ δεν θα συμφωνήσω στα κάθε είδους σαμάρια στους δρόμους, παρά μόνο έξω απο σχολεία. Βέβαια το πράγμα έτσι άρχισε και μετά εξαπλώθηκε παντού. Αλλά απο ότι βλέπω τώρα τελευταία είναι μάλον αναγκαίο κακό. Και το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να πείσω το γείτονά μου κάπου 50 μέτρα ποιό κάτω να σταματήσει να μπαίνει στο δρόμο με μεγάλη ταχύτητα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κοπανήσει κανένα φουκαρά. Η συνηθησμένη απάντησή του είναι πως του αρέσει να ακούει να σκάει το τούρμπο που πρόσφατα εγκατέστησε στον τετράτροχο τενεκέ του. Ετσι λοιπόν, τι να κάνουμε? τούρμπο αυτός, σαμάρια στο δρόμο μήπως και σωθεί κανείς μας στο τέλος.
ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΤΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΨΕΙ -
Χθες έγραφα για τον δρόμο στον Υμηττό που βάλαν ένα φανάρι μετά τη διασταύρωση. Σήμερα ανακάλυψα ότι εκεί ακριβώς υπάρχει παιδικός σταθμός. Τέσσερα χρόνια περνάω από εκεί και δεν το είχα δει, γιατί δεν υπήρχε ταμπέλα...
Πάντως ένα ακόμα σαμάρι πριν τη διασταύρωση θα ήταν καλό. Αφού πρώτα κλαδέψουν τα δέντρα που κρύβουν το στόπ, έ;
-
Δεν λέτε που με τα τρομερά σαμαράκια της πανεπιστημιούπολης κατάφερα και πέρασα ένα S3 !!!
Αναγκαστικά πήγαινε με 10
-
Ήθελα να ήμουν από μια μεριά να το δώ αυτό
-
Sirgus ελπίζω να είχες αρκετή φόρα, για να μη μείνεις στο μέσον αιωρούμενος με τους τροχούς στον αέρα...
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Όντως, αρκεί να είναι σωστά τοποθετημένοι. Στην Πάτρα, στην οδό Πανεπιστημίου και μέχρι τη διασταύρωση του Προαστίου έχουν τοποθετήσει ανακλαστήρες με τέτοιο τρόπο, που και με τη μικρότερη λογική ταχύτητα για την κυκλοφορία του δρόμου να περάσει κανείς, τραντάζεται ταμπλό και τιμόνι με μεγάλο θόρυβο (δεν είναι μόνο προσωπική εντύπωση). Το αποτέλεσμα; Μερικοί οδηγοί προτιμούν να οδηγούν μέρος του αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα ή να οδηγούν με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς το τράνταγμα του αυτοκινήτου μειώνεται. Η ρύθμιση δηλαδή έκανε τους οδηγούς περισσότερο επικίνδυνους!Πράγματι είναι απαράδεκτο αυτό που έχουν κάνει στο σημείο εκείνο... Είναι πολύ ενοχλητικό, και ανάλογα με τη σκληρότητα των αμορτισέρ γίνεται ακόμη πιο ενοχλητικό... Αντί να βάλουν ένα φανάρι, που θα βοηθούσε όσους έρχονται από την εθνική να μην περιμένουν ώσπου να φιλοτιμηθεί κάποιος από την πανεπιστημίου να σταματήσει για να περάσει, ειδικά τις ώρες αιχμής... αλλά τι λέω. Εδώ έχουν βάλει παρκόμετρα σ'όλο το κέντρο της Πάτρας, υποτίθεται για να μειώσουν διπλοπαρκαρίσματα και την κίνηση... Δε φτάνει που δεν υπάρχουν χώροι ΠΟΥΘΕΝΑ για να παρκάρει κανείς, να πληρώνει κιόλας αν βρει... Ελλάδα αθάνατη
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:lol: Ήθελα να ήμουν από μια μεριά να το δώ αυτόΓιατί μπορείτε εσείς να περάσετε S3?
To έχετε κάνει ποτέ?
(Μην ακούσω εξυπνάδες για παρκαρισμένα S3 )Sirgus ελπίζω να είχες αρκετή φόρα, για να μη μείνεις στο μέσον αιωρούμενος με τους τροχούς στον αέρα...
Είχα πατήσει TURBO BOOOOOOOOST !!!!
-
TA SAMARAKIA KALA THA HTAN NA TOPOTHETOUNTAI MONO EKSW APO SXOLEIA KAI SE DIABASEIS POU SYXNA DIASXIZONTAI APO MATHITES...
KATA TA ALLA KAI EGW EFARMOZW TH METHODO TOU KORNARISMATOS OTAN BLEPW OTI MPAINOUN SE SHMEIA POU DEN EPREPE NA BRISKONTAI...
ALLA APO THN ALLH AN DOUME TA XALIA TWN ELLHNIKWN DROMWN TA SAMARAKIA THA EPREPE NA EINAI TO TELEYTAIO PRAGMA POU NA MAS ENDIAFEREI.....
BTW.POU PANE TA LEFTA MAS????KAI GIATI PLHRWNOUME TA DIODIA??MHPWS EINAI WRA NA ALLAKSOUME TAKTIKH??? -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
ALLA APO THN ALLH AN DOUME TA XALIA TWN ELLHNIKWN DROMWN TA SAMARAKIA THA EPREPE NA EINAI TO TELEYTAIO PRAGMA POU NA MAS ENDIAFEREI.....
Πιο συχνά βλέπω τα ΑΝΤΙ-σαμαράκια παρά τα σαμαράκια!
Τι εννοώ? ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ στους δρόμους!
Αφού και αυτά μας αναγκάζουμε και κόβουμε ταχύτητα τι τα θέλουν τα σαμαράκια?
Θέλουν σαμαράκια κάπου? απλο!
Ένα έργο της ΔΕΗ ή για φυσικό αέριο ή ΕΥΔΑΠ ή κάτι ανάλογο και τελείωσε ! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πιο συχνά βλέπω τα ΑΝΤΙ-σαμαράκια παρά τα σαμαράκια!
Τι εννοώ? ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ στους δρόμους!
Αφού και αυτά μας αναγκάζουμε και κόβουμε ταχύτητα τι τα θέλουν τα σαμαράκια?
Θέλουν σαμαράκια κάπου? απλο!
Ένα έργο της ΔΕΗ ή για φυσικό αέριο ή ΕΥΔΑΠ ή κάτι ανάλογο και τελείωσε !Και ύστερα κοροϊδεύουμε τους 'αγρότες του Κολωνακίου'... Αν θέλουν να εξελίξουν ένα ανθεκτικό τανξ αρκεί να κινείται στην Αθήνα, αφού είναι πιο ανώμαλη και απ΄πο off road...
-
Πριν από κάποια χρόνια είχα διαβάσει ένα άρθρο , σχετικά με κάποια πειράματα που έκαναν για ένα νέο είδος 'σαμαρακίων'...... Θα ήταν γεμάτο νερό και άν πέρναγες με ταχύτητα έως 20-25 χιλιόμετρα τότε το νερό θα προλάβαινε να εκτοπιστεί και θα πέρναγες άνετα ..... αν πέρναγες με παραπάνω τότε θα ήταν σαν να πέρναγες κανονικό σαμαράκι..... τα αποτελέσματα της προσπάθειας δεν τα έμαθα ποτέ........
-
Κλασική και χαρακτηριστική Ελληνική αντίδραση. Παραπανιώμαστε για ότι δεν μας αρέσει, και υποδεικνίουμε λύσεις που είναι στα μέτρα μας.
Ναι λοιπόν, και εγώ έχω κάποιες στιγμές καταραστεί αυτόν που σκέφτηκε τα σαμαράκια.
Και έμενα δεν μου αρέσουν, αλλά!
ποιά είναι η πειθαρχεία μου μπροστά στο σήμα με όριο ταχύτητος?
πόσο άραγε υπολογίζω το σήμα που μου λέει προσοχή σχολείο?
πόσο άραγε τηρώ τα 50 ΧΑΩ μέσα σε κατοικημένη περιοχή?
γιατί άραγε στο κίτρινο φανάρι πατάω περισότερο γκάζι αντί φρένο?
γιατί ρισκάρω τον τενεκέ μου μαζί με τον δικό σου για να βγώ πρώτος στο φανάρι?
γιατί ρισκάρω την ζωούλα μου, αλλά και τη δικιά σου για να προσπεράσω ένα γρηγορότερο αυτοκίνητο στο εθνικό δύκτιο?
Οταν λοιπόν φύγουν όλα τα παραπάνω γιατί, τότε θα φύγουν και τα σαμαράκια. Αλλά επειδή η ράτσα μας είναι όλα μαλί χωρίστρα και κολοκουβαρίστρα και ο έγωϊσμός μας μαζί με τον τσαμπουκά μας πλέξανε πουλόβερ επάνω μας, μην περιμένετε να δήτε τα σαμαράκια νε φέυγουν, έτσι λοιπόν θα σπάω το τενεκέ μου συχνά πυκνά περνώντας πάνω απο τα σαμαράκια με μεγάλη ταχύτητα. Αλλά τουλάχιστον θα αισθάνομαι μάγκας και αλανιάρης που δεν υπολογίζει κανένα και τίποτα!!! (ακόμα και το τετράτροχο τενεκέ μου που τον χρωστάω ακόμη) -
Επειδή λοιπόν ο Έλληνας είναι 'μάγκας' κι 'αλανιάρης', θα πρέπει το κράτος (περιλαμβανομένης της τοπικής αυτοδιοίκησης) να φέρεται ως κακομαθημένος τσαμπουκάς;
Όπως είπαμε και σε άλλο θέμα, ο ίδιος Έλληνας που εδώ κινείται ως 'μελλοθάνατος', στο εξωτερικό είναι νομοταγής και ήρεμος... Γιατί; Διότι το σύστημα τον αντιμετωπίζει σαν πολίτη και όχι σαν υπήκοο μπανανίας...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Επειδή λοιπόν ο Έλληνας είναι 'μάγκας' κι 'αλανιάρης', θα πρέπει το κράτος (περιλαμβανομένης της τοπικής αυτοδιοίκησης) να φέρεται ως κακομαθημένος τσαμπουκάς;Όπως είπαμε και σε άλλο θέμα, ο ίδιος Έλληνας που εδώ κινείται ως 'μελλοθάνατος', στο εξωτερικό είναι νομοταγής και ήρεμος... Γιατί; Διότι το σύστημα τον αντιμετωπίζει σαν πολίτη και όχι σαν υπήκοο μπανανίας...
Και ποιός φτιάχνει το σύστημα φίλε μου Πέτρο? Μήπως αυτοί που το φτιάχνουν δεν είναι κάποιοι απο εμάς?
Εγώ δεν είμαι που έχοντας τα κονέξια στη δημαρχία της περιοχής μου κατόρθωσα και έδιωξα την αφετηρία των λεωφορείων απο το δρόμο μου πετώντας την την μέσα στην λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας για να μην ενοχλούμαι?
Εσύ δεν είσαι που έχοντας τις γνωριμίες σου μονοδρόμησες την περιοχή σου για να μην ενοχλείσαι αδιαφορόντας ότι έκλεισες ένα by-pass που τέλος πάντων βοηθούσε την κυκλοφορία?
Και άλλα πολλά-πολλά παραδείγματα. Οπως λοιπόν καταλαβαίνεις τα πάντα είναι θέμα συνηθειών του λαού. -
Όπως θα δεις στα περισσότερα μηνύματά μου αναφέρω την -πρωταρχική- ευθύνη του πολίτη για τα κακώς κείμενα. Απλώς βάζοντας ένα βαθμό παραπάνω ευθύνης στην οργανωμένη κρατική εξουσία, θεωρώ ότι είναι δική της ευθύνη ή κατ' αρχήν διακοπή αυτής της διεφθαρμένης διαπλοκής (σε ψηφίζω -> με βολεύεις).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Επειδή λοιπόν ο Έλληνας είναι 'μάγκας' κι 'αλανιάρης', θα πρέπει το κράτος (περιλαμβανομένης της τοπικής αυτοδιοίκησης) να φέρεται ως κακομαθημένος τσαμπουκάς;Όπως είπαμε και σε άλλο θέμα, ο ίδιος Έλληνας που εδώ κινείται ως 'μελλοθάνατος', στο εξωτερικό είναι νομοταγής και ήρεμος... Γιατί; Διότι το σύστημα τον αντιμετωπίζει σαν πολίτη και όχι σαν υπήκοο μπανανίας...
H κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα;
Τι θέλω να πω:
Φταίμε εμείς με την αδιαφορία μας και την έλλειψη σεβασμού που το κράτος μας φέρεται άσχημα, ή φταίει το κράτος που γίναμε έτσι;Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα το κράτος έκανε πράγματα που με έκαναν... ΤΟΥΡΚΟ!!
Από συστήματα παιδείας, μέχρι πως αντιμετωπίζονται τα πρεζόνια και πως οι μεγαλέμποροι...Μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορείς παρά να εναντιωθείς όπου σε παίρνει. Στο εξωτερικό θα είσαι νομοταγής και ήρεμος, αλλά δεν θα έχει όριο 30 σε τετράφαρδο αυτοκινητόδρομο και 70 μέσα στην πόλη, ούτε θα παίζουν με την φορολογία όπως παίζαμε μικροί με τα 'χαρτάκια'. Οπότε και το όριο θα αψηφήσεις, και τρόπους να μην φορολογηθείς θα σκαρφιστείς...
Το σύστημα βεβαίως συντηρείται και από εμάς, γιατί αν μια μέρα ξυπνήσουμε και είναι σωστό, δεν θα το πιστέψουμε, με αποτέλεσμα να εναντιωθούμε μέχρι να το διαλύσουμε....
Όμως το να γίνει το σύστημα τέτοιο που να μην ΜΠΟΡΕΙΣ να εκτονωθείς κάπου είναι ό,τι χειρότερο. Πλέον θα ηρεμήσουν τα πράγματα όχι επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να τα κάνουμε, αλλά επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Και αυτό θα οδηγήσει σε άλλα, πολύ χειρότερα. Σαν τον αποτυχημένο εραστή που έγινε βιαστής.
Οπότε αντί για σαμαράκια και πεζοδρόμους και κάμερες και λοιπές μπούρδες, θα αρκούσε να αρχίσει να γίνεται ΣΩΣΤΗ ΑΓΩΓΗ.
Όχι, ΔΕΝ θα δούμε αποτελέσματα στην γενιά μας. Θα δούμε όμως στην επόμενη. Και θα είναι αποτέλεσμα ΓΝΩΣΗΣ, όχι υποχρέωσης. Θα έχει γίνει αλλαγή ριζική, όχι μια κρούστα που κρύβει μέσα της ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
-
To λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε για να απαλλαγουμε απο τα 'σαμαρακια' που εβαλαν τα γαιδουρια-κατοικοι για να 'βρουν την ησυχια τους',ειναι να κορναρουμε οποτε περναμε απο πανω τους.
Ετσι θα αναγκασουμε τους κυριους που εβαλαν το 'μεσο' στη δημαρχια,να τα βγαλουν για να μην μας ακουνε(τις κορνες μας τουλαχιστον!)
-
Xμμ και γω μενω σε πανω σε δρομο (εισοδος χωριου) που μεχρι πριν 3-4 χρονια επειδη η περιοχη ηταν αραιοκατοικημενη τα αμαξια πηγαιναν γρηγορα... μου ειχε περασει απο το μυαλο πως αυτο για τους περιοικους μπορει να ειναι λιγο επικυνδινο οταν διασχιζουν τον δρομο... ομως σε καμια περιπτωση δεν μου περασε η ιδεα για σαμαρακια... ουτε για πλακα, στο κατω κατω ειναι υποχρεωση του πεζου να προσεχει οταν διασχιζει ενα δρομο που προοριζετε για αμαξια. Τελος παντων η περιοχη εγινε ποιο πυκνοκατοικημενη τελευταια και βλεπω πως απο μονοι τους οι οδηγοι περιοριζουν το γκαζι. Δεν υπαρχει θεμα ηλιθιων κατασταλτικων μεσων εφοσον οι οδηγοι αντιλαμβανονται τον κυνδινο. Αυτος που ειναι να κανει την μα*ακια θα την κανει ειτε με ειτε χωρις σαμαρακια...
Ουτε στα σχολεια χρειαζετε σαμαρακια.... εντονες φωσφορουχες διαγραμισεις χρειαζονται και καταλληλη σημανση και φωτισμος στα σημεια διαβασης... οσοι εχουν περασει απο Αγγλια ξερουν τι εννοω. Αλλα βλεπετε στην μπανανια ειναι ποιο φτηνο το σαμαρακι απο μια σωστη σημανση... ποιο φτηνη γι αυτους... ποιο ακριβη για εμας που πληρωνουμε τις ζημιες στα αμαξια
Η μονη λυση γι αυτη την χωρα δυστηχως ειναι... να την σερνεις στα Ευρωπαικα δικαστηρια μπας και βαλει μυαλο
ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ :ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ?