-
ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ......ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΕΤΣΙ , ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ , ΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ.ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ.
-
ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ......ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΕΤΣΙ , ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ , ΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ.ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ.
-
-
Τώρα έθιξες ώραιο θέμα. Την κόρνα την χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις ανάγκης. Η κατάσταση ειδικά στην πόλη είναι δραματική. Δεν καταλαβαίνουν ότι σε μποτιλιάρισμα μόνο εκνευρισμό προκαλούν. Μήπως και όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να μείνουν στο σημείο που βρίσκονται ακίνητοι.
Άλλη περίπτωση είναι το φανάρι. Στα 3 χιλιοστά του δευτερόλέπτου αφού γίνει πράσινο αρχίζουν να κορνάρουν. Εδώ οι ταρίφες έχουν προβάδισμα.
Γενικά η κατάσταση μου θυμίζει Κάιρο. Όποιος έχει πάει καταλαβαίνει. Σκέφτομαι ότι καμμιά φορά σε κατασταση έκτακτης ανάγκης, κανένας δεν θα μου δίνει σημασία ενώ εγώ θα κορνάρω. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άλλη περίπτωση είναι το φανάρι. Στα 3 χιλιοστά του δευτερόλέπτου αφού γίνει πράσινο αρχίζουν να κορνάρουν. Εδώ οι ταρίφες έχουν προβάδισμα.Αλλιώς γνωστό και ως ό πλεόν σωστός ορισμός του dt
dt: 'Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που το φανάρι θα ανάψει πράσινο μέχρι να κορνάρει το αυτοκίνητο από πισω σου!' -
Syele λάθος!
Ο χρόνος (t) παίρνει πάντα θετικό πρόσημο. Η κόρνα συνήθως ακούεται πριν ανάψει το φανάρι!
Γι αυτό ο σωστότερος ορισμός θα ήταν:dt = το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το πρώτο κορνάρισμα έως να ανάψει το φανάρι πράσινο
-
Πάντως να ομολογήσω ότι εγώ κορνάρω και σε **κάθε **στενάκι γιατί αν ένας βλάκας περάσει STOP τα ανταλλακτικά μου είναι απλά ανύπαρκτα!
-
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
-
Επικίνδυνη η ερώτηση του θέματος!!!
'Πότε κορνάρει ο Έλλην οδηγός;'Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν αποφασίσω να το απαντήσω αναλυτικά!!! Θα τεζάρει ο σέρβερ!!!
Περιορίζομαι στην παρακάτω απάντηση: ΔΙΑΡΚΩΣ!!!
Πιο σύντομη ερώτηση:
Πότε ΔΕΝ κορνάρει ο Έλλην οδηγός; -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πάντως να ομολογήσω ότι εγώ κορνάρω και σε **κάθε **στενάκι γιατί αν ένας βλάκας περάσει STOP τα ανταλλακτικά μου είναι απλά ανύπαρκτα!Γιατ'ι δεν κόβεις απλά ταχύτητα; Εμένα με ενοχλεί πολύ να κάθομαι σπίτι και να ακούω κάποιον που έρχεται από μακρυά και κορνάρει σε κάθε στενό.
Η μεγαλύτερη ντροπή είναι όμως να κορνάρουν δίπλα σε νοσοκομείο όπου υπάρχουν ασθενείς που αναρρώνουν.
-
Νομίζω οτι θα έχει πολύ πλάκα να σκεφτούμε τις περιπτώσεις που κορνάρουμε! Παλιότερα είχε κάνει και ο Σταθάκης ένα ρεπορταζ. Ας δούμε λοιπον:
-
Σε Γάμο!!!! Πρέπει να κορνάρει και το αμάξι της νύφης αλλά φυσικά και τα 2-3 αυτοκίνητα που ακολουθούν!
-
Οταν Χαιρετάμε κάποιον! Μπιπ Μπιπ! Γεια σου Μήτσοοοοοοοο
-
Οταν πανυγηρίζουμε που νίκησε η ομάδα μας! Ουρα!
-
Οταν κάποιος μας έχει κλείσει το γκαραζ ή γενικότερα στο παρκάρισμα. Επίμονο κορνάρισμα! 'Θα σε πιάσω δεν θα σε πιάσω στα χέρια μου?'
-
Οταν τρομάζουμε κάποιον πεζό! 'Φύγε από την μέση ρεεεεεεεεε! Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια?'
-
-
Στους γάμους, salome, δεν είναι 2-3.....είναι πολλοί περισσότεροι 10-15.
Παλαιότερα (και τώρα σε μικρότερο βαθμό) είχαμε και τις πολιτικές συγκεντρώσεις πριν τις εκλογές (80's).
...και βέβαια όταν πάμε να πάρουμε κάποιον και βάριόμαστε να κατέβουμε να του χτυπήσουμε το κουδούνι.... -
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Πάντως να ομολογήσω ότι εγώ κορνάρω και σε **κάθε **στενάκι γιατί αν ένας βλάκας περάσει STOP τα ανταλλακτικά μου είναι απλά ανύπαρκτα!
Γιατ'ι δεν κόβεις απλά ταχύτητα; Εμένα με ενοχλεί πολύ να κάθομαι σπίτι και να ακούω κάποιον που έρχεται από μακρυά και κορνάρει σε κάθε στενό.
Εγώ έρχομαι στην θέση σου φίλε voice of reason και μπορώ να πω πως έχεις *κάποιο *δίκιο.
Το θέμα όμως είναι ότι χωρίς να μιλάω για εσένα μόνο, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να έρθει κάποιος στην δικιά μου θέση και να καταλάβει τι σημαίνει η φράση : «Πετάω το αυτοκίνητο μου επειδή δεν κατάφερα να βρω την πόρτα και το φτερό που καταστράφηκε και δεν φτιάχνεται...» επειδή κάποιος ήθελε να περάσει το Stop ή το κόκκινο φανάρι ή την προτεραιότητα κλπ κλπΑν έχει βρεθεί κάποιος στη θέση μου τότε ok αν όχι όμως του εύχομαι να μην βρεθεί ποτέ !
Μακάρι και εγώ να μπορούσα να πάρω ένα τηλ στην Citroen και να φτιάξω το τρακάρισμα σε 1 μέρα.
Όταν κάποτε μου έτυχε όμως σε πληροφορώ ότι έφτιαξα το αυτοκίνητο μου σε 1 μήνα μόνο και μόνο επειδή έψαχνα για φτερό χάνοντας πολύτιμο χρόνο από άλλες δουλειές...Ακόμα όταν βρεθείς εσύ φίλε μου ή κάποιος άλλος στην θέση να κάνεις τον διάλογο :
Sirgus : Έχετε φτερό για Ami 8?
ΥπάλληλΟΙ Citroen : Τι είναι αυτό ? Πώς το είπες ?Τότε θα με καταλάβετε γιατί κορνάρω!!!
(αλλά ακόμα και ένα Saxo να έχω γιατί να τρέχω στα συνεργεία επειδή ο άλλος είναι βλάκας?)
Anyway μην αλλάζουμε τελείως το topic απλά ήθελα να δικαιολογήσω την πράξη μου...
Και ξέρεις κάτι άλλο ? έχω γλιτώσει πάρα πολλές συγκρούσεις από την κόρνα μου που άκουσε κάποιος και σταμάτησε τελευταία στιγμή.Βέβαια και ένα φτερό ή μία πόρτα καταστρέφεται αρκετά και ίσως και ολικά ακόμα και αν πηγαίνω και με 20 εγώ και με 40 ο άλλος.
Κάποιος που ξέρει θα ήθελα να μου πει αν στο εξωτερικό γίνονται τόσες παραβάσεις με τις προτεραιότητες στα stop κλπ κλπ...
thanks
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άλλη περίπτωση είναι το φανάρι. Στα 3 χιλιοστά του δευτερόλέπτου αφού γίνει πράσινο αρχίζουν να κορνάρουν. Εδώ οι ταρίφες έχουν προβάδισμα.
To κορναρισμα μερικες φορες εχει και τα θετικα του. Αν εισαι σε καποια αλλη χωρα περιμενεις κοιταζοντας τον φωτινο σηματοδοτη, χανοντας πολυτιμο χρονο. Εδω δεν εχεις τετοιο προβλημα. Μπορεις την ωρα που περιμενεις στο φαναρι να κανεις χιλια δυο πραγματα (να χαζευεις το γκομενακι που περναει διπλα, να στελνεις μηνυματα απο το κινητο σου κλπ κλπ) γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται να κοιταζεις το φαναρι! Μολις αναψει πρασινο θα ακουσεις τον χαρακτηριστικο ηχο.
-
Ακόμη χειρότερα. Το κορνάρισμα πλέον έχει γίνει στάνταρ (συνοδευτικό του οπτικού σήματος). Κι αυτό γιατί οι 'ξύπνιοι' (ταρίφες, μηχανάκια και λοιποί αναξιοπαθούντες) έχουν περάσει μπροστά από το φανάρι, περιμένοντας να τους κορνάρουν για να ξεκινήσουν!
Ιδίως με τα παπάκια, μου έρχεται να τα κουτουλήσω!!!
-
ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΞΗΣ.
'ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ!!!!!!!!
........ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ,ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!!!!!' -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ακόμη χειρότερα. Το κορνάρισμα πλέον έχει γίνει στάνταρ (συνοδευτικό του οπτικού σήματος). Κι αυτό γιατί οι 'ξύπνιοι' (ταρίφες, μηχανάκια και λοιποί αναξιοπαθούντες) έχουν περάσει μπροστά από το φανάρι, περιμένοντας να τους κορνάρουν για να ξεκινήσουν!Ιδίως με τα παπάκια, μου έρχεται να τα κουτουλήσω!!!
Σκέψου Πέτρο τι μπορούμε να προκαλέσουμε αν κορνάρουμε χωρίς να έχει ανάψει το φανάρι......
-
Όχι μόνο το έχω σκεφτεί, το έχω κάνει κι όλας σε έναν καραγκιοζάκο που πέρασε μπροστά μου στην Κηφισίας στην έξοδο για ΚΑΤ. Όταν αναψε το φανάρι του ΚΑΤ, του κόρναρα, πήγε να περάσει και έκοψε αυτούς που έβγαιναν. Έφαγε τις μούτζες του, το βρισίδι του, πήγε να κάνει πίσω ματαίως... γενικά ήταν να ανοίξει η γη να τον καταπιεί...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ιδίως με τα παπάκια, μου έρχεται να τα κουτουλήσω!!!Όταν έχω την 'τύχη' να είμαι πρώτος στο φανάρι, μου αρέσει να επιταχύνομαι γρήγορα, έστω και μέχρι τα 40, για να ξεδώσω λίγο από την μιζέρια της κίνησης.
Τίποτα χειρότερο από το να περνάνε ξυστά 3' πριν πρασινίσει και να μου το χαλάνε. Άσε που οι περισσότεροι ξεχνάνε να ξεκινήσουν.
Όμως πλέον έχω αρχίσει να επιταχύνομαι ξυστά δίπλα τους. Στο επόμενο φανάρι που βρίζουν τους λέω πως όπως αυτοί με πέρασαν με 20 ξυστά το ίδιο κάνω κι εγώ, και αν δεν τους αρέσει να πάνε να κουρευτούν. Είναι 10000000% σίγουρο πως ΔΕΝ τους αδικώ, αφού ΗΜΟΥΝ πρώτος στο φανάρι και με πέρασαν περνώντας ξυστά. Άρα δεν τίθεται θέμα πως θα το κάνω σε αναξιοπαθούντα.
Για τα αυτοκίνητα που χώνονται 'πρώτοι' θα βρω κι εκεί το αντίδοτο. Μια φορά τον είδα να έρχεται να χωθεί, πρασίνισε την τελευταία στιγμή και τινάχτηκα μπροστά. Εκτός του ότι δεν καβάλησε την νησίδα οριακά, τον έβρισα αποπάνω, αυτός λούφαξε και τελικά δεν τον άφησε ΚΑΝΕΙΣ να ξαναμπεί. Τελικά έχασε και χρόνο αποπάνω. Αλλά δεν πιάνει πάντα...
-
Η λύση είναι μία!!!...Αγορά απο τον ΟΔΔΥ μεταχειρισμένης 'Καναδέζας' (DEUTZ)!!1,5 πόντος ατσάλι,4 ταχύτητες ψιλο-ασυγχρόνιστες,φτυάρι, σκαπανικό...άααααφθονοι χώροι και ρόδες τεράστιες!!!!
Να σου πω εγω μετά,αν θα τολμήσει να χωθεί κανείς!!!!
ΠΟΤΕ ΚΟΡΝΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΟΔΗΓΟΣ?