-
ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ!
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΞΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΡΝΑΡΙΣΕΕΕΕ,Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΓΕΛΩΝΤΑΣ!
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!! -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Νομίζω οτι θα έχει πολύ πλάκα να σκεφτούμε τις περιπτώσεις που κορνάρουμε! Παλιότερα είχε κάνει και ο Σταθάκης ένα ρεπορταζ. Ας δούμε λοιπον:- Σε Γάμο!!!! Πρέπει να κορνάρει και το αμάξι της νύφης αλλά φυσικά και τα 2-3 αυτοκίνητα που ακολουθούν!
- Οταν Χαιρετάμε κάποιον! Μπιπ Μπιπ! Γεια σου Μήτσοοοοοοοο
- Οταν πανυγηρίζουμε που νίκησε η ομάδα μας! Ουρα!
- Οταν κάποιος μας έχει κλείσει το γκαραζ ή γενικότερα στο παρκάρισμα. Επίμονο κορνάρισμα! 'Θα σε πιάσω δεν θα σε πιάσω στα χέρια μου?'
- Οταν τρομάζουμε κάποιον πεζό! 'Φύγε από την μέση ρεεεεεεεεε! Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια?'
Salome, ξέχασες τον Παπανώτα...κορνάρουμε κάθε πρωί, όντας στο αυτοκίνητο, ακούγοντας KISS FM και όταν μας δώσει το σύνθημα ο παρουσιαστής
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η λύση είναι μία!!!...Αγορά απο τον ΟΔΔΥ μεταχειρισμένης 'Καναδέζας' (DEUTZ)!!1,5 πόντος ατσάλι,4 ταχύτητες ψιλο-ασυγχρόνιστες,φτυάρι, σκαπανικό...άααααφθονοι χώροι και ρόδες τεράστιες!!!!
Να σου πω εγω μετά,αν θα τολμήσει να χωθεί κανείς!!!!Την Καναδέζα του Σπύρου Δουκέρη!!! Σειριακό, μηχανή Κορβέτ, μεγάλο με ρολ μπαρ (εξωτερικό!!) και κίτρινο, σαν τα καναδέζικα πουροσβεστικά αεροπλάνα!! Όταν το οδηγούσα και πέρασα δίπλα από το Ιμπιζάκι μου και τα λοιπά παρκαρισμένα ένιωσα σαν να περπατάω σε προαύλιο νηπιαγωγείου!! Φοβόμουν μην τα πατήσω!!
Σε άλλο θέμα λέγαμε για τανξ στην κίνηση. Πάρε μια τέτοια Καναδέζα και είναι ακόμα καλύτερα. Έχει και γκάζι ΑΦΘΟΝΟ!!
Α! Και αν πιάσει κίνηση είμαι σχεδόν σίγουρος πως μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμα και σε τοίχο πολυκατοικίας!!! ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!! (Αν το οδηγεί ο Σπύρος, γιατί αν το οδηγώ εγώ κολλάει και στην ευθεία! )
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΞΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΡΝΑΡΙΣΕΕΕΕ,Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΓΕΛΩΝΤΑΣ!
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!!Καλά που κορνάρισε, αλλά πάω στοίχημα πως δεν ξεκίνησε γρήγορα, γιατί δεν έβλεπε τον μπροστινό να ξεκινάει!!
Με κάτι τέτοιους που κορνάρουν χωρίς να έχεις αργήσει μου έρχεται να ξεκινήσω με το πορτοκαλί...
-
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!!Μαλλον κορναρισε στον εαυτο του.
Νικος
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!!Καλά που κορνάρισε, αλλά πάω στοίχημα πως δεν ξεκίνησε γρήγορα, γιατί δεν έβλεπε τον μπροστινό να ξεκινάει!!
Με κάτι τέτοιους που κορνάρουν χωρίς να έχεις αργήσει μου έρχεται να ξεκινήσω με το πορτοκαλί...
Αντε βρε συ. Μετα το πορτοκαλι ερχεται το κοκκινο. Απο κοκκινο παει κατευθειαν πρασινο. Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι μπορεις να κοιτας το πορτοκαλι του αλλου φαναριου
Νικος
-
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!! -
ΒΕΒΑΙΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο Μ*****Σ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ , ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
-
Ο χρήστης George Tabs έγραψε:
Με κάτι τέτοιους που κορνάρουν χωρίς να έχεις αργήσει μου έρχεται να ξεκινήσω με το πορτοκαλί...Αντε βρε συ. Μετα το πορτοκαλι ερχεται το κοκκινο. Απο κοκκινο παει κατευθειαν πρασινο. Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι μπορεις να κοιτας το πορτοκαλι του αλλου φαναριου
Όχι, σωστά λέει. Μια φορά είχα έναν τέτοιον πίσω μου για πολλή ώρα. Σε κάθε φανάρι 'μπιπ'. Μπαίνουμε στη Βουλιαγμένης, όπου νομίζω ότι ξέρω καλά τον χρονισμό των φαναριών. Τον κρατάω πίσω όσπου περνάω εγώ με πορτοκαλί και αυτός μένει στο κόκκινο
-
Δε λες καλύτερα ότι ήσουν τυχερός που πέτυχες έναν από τους ελάχιστους νομιμοταγείς ταρίφες; Αν μη τι άλλο σταμάτησε στο κόκκινο!
-
Θα θελα να αναφέρω μια παρατήρηση που ειχε γινει κάποτε σε ένα τεύχος των 4Τροχών. Ο Έλληνας οδηγός κυρίως των μεγάλων αστικών πόλεων έχει ενα περίεργο συνδρομο. Κάθε φορά που βγαίνει στο δρόμο παθαίνει μια ταχυπαλμία, και από την αρχή συνήθως έχει και έναν ανεξήγητο εκνευρισμό....... Μήπως λοιπόν θα πρεπε να αναρωτηθουμε γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο που έχει ως συνεπεια και την ασύστολη χρήση του κλαξον και όχι καθε πότε κανει χρήση αυτου?
-
ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΚΙΑ , ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΚΙΑ.
-
Ο χρήστης DEPECHE έγραψε:
ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΚΙΑ , ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΚΙΑ.Νομίζω οτί αυτό που εσύ φίλε DEPECHE ονομάζεις Μ****ΚΙΑ είναι στην ουσία η μειψηφία των περιπτώσεων. Γι αυτό κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να ψάξουμε αλλού και ίσως πιο βαθιά για τη αιτία.
-
Ιδίως με τα παπάκια, μου έρχεται να τα κουτουλήσω!!!
Όταν έχω την 'τύχη' να είμαι πρώτος στο φανάρι, μου αρέσει να επιταχύνομαι γρήγορα, έστω και μέχρι τα 40, για να ξεδώσω λίγο από την μιζέρια της κίνησης.
Τίποτα χειρότερο από το να περνάνε ξυστά 3' πριν πρασινίσει και να μου το χαλάνε. Άσε που οι περισσότεροι ξεχνάνε να ξεκινήσουν.
Όμως πλέον έχω αρχίσει να επιταχύνομαι ξυστά δίπλα τους. Στο επόμενο φανάρι που βρίζουν τους λέω πως όπως αυτοί με πέρασαν με 20 ξυστά το ίδιο κάνω κι εγώ, και αν δεν τους αρέσει να πάνε να κουρευτούν. Είναι 10000000% σίγουρο πως ΔΕΝ τους αδικώ, αφού ΗΜΟΥΝ πρώτος στο φανάρι και με πέρασαν περνώντας ξυστά. Άρα δεν τίθεται θέμα πως θα το κάνω σε αναξιοπαθούντα.
Για τα αυτοκίνητα που χώνονται 'πρώτοι' θα βρω κι εκεί το αντίδοτο. Μια φορά τον είδα να έρχεται να χωθεί, πρασίνισε την τελευταία στιγμή και τινάχτηκα μπροστά. Εκτός του ότι δεν καβάλησε την νησίδα οριακά, τον έβρισα αποπάνω, αυτός λούφαξε και τελικά δεν τον άφησε ΚΑΝΕΙΣ να ξαναμπεί. Τελικά έχασε και χρόνο αποπάνω. Αλλά δεν πιάνει πάντα...
ΕΤΣΙ ΝΟΙΟΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.ΑΜΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΕΞΗΠΝΑΚΙΔΕΣ' ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ
Η λύση είναι μία!!!...Αγορά απο τον ΟΔΔΥ μεταχειρισμένης 'Καναδέζας' (DEUTZ)!!1,5 πόντος ατσάλι,4 ταχύτητες ψιλο-ασυγχρόνιστες,φτυάρι, σκαπανικό...άααααφθονοι χώροι και ρόδες τεράστιες!!!!
Να σου πω εγω μετά,αν θα τολμήσει να χωθεί κανείς!!!!ΣΩΣΤΟΟΟΣ
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!!ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕ:
ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΜΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΙΣΕ Ο ΚΑΘΕ.... ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΑΠ΄ΤΗ ΠΟΛΥ ΚΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ 'ΕΝΟΧΛΙΤΙΚΟΙ 'ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ.
ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΠΑΡΑΤΙΡΩ ΜΙΑ ΡΑΓΔΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΑΣ [url]ΠΡΩΤΡΕΠΩ ΟΛΟΥΣ[/url] ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ ΤΕΤΙΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΣΟΝΟΜΕΙΟ Η ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟΚ.Τ.Λ.
ΟΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΙΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ[/color][/url] -
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΗΡΕΜΟΣ,ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΚΟΡΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ. ΑΡΑ ΗΡΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΦΑΣΗ (ΣΥΝΗΘΩΣ )
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ιδίως με τα παπάκια, μου έρχεται να τα κουτουλήσω!!!
Όταν έχω την 'τύχη' να είμαι πρώτος στο φανάρι, μου αρέσει να επιταχύνομαι γρήγορα, έστω και μέχρι τα 40, για να ξεδώσω λίγο από την μιζέρια της κίνησης.
Τίποτα χειρότερο από το να περνάνε ξυστά 3' πριν πρασινίσει και να μου το χαλάνε. Άσε που οι περισσότεροι ξεχνάνε να ξεκινήσουν.
Όμως πλέον έχω αρχίσει να επιταχύνομαι ξυστά δίπλα τους. Στο επόμενο φανάρι που βρίζουν τους λέω πως όπως αυτοί με πέρασαν με 20 ξυστά το ίδιο κάνω κι εγώ, και αν δεν τους αρέσει να πάνε να κουρευτούν. Είναι 10000000% σίγουρο πως ΔΕΝ τους αδικώ, αφού ΗΜΟΥΝ πρώτος στο φανάρι και με πέρασαν περνώντας ξυστά. Άρα δεν τίθεται θέμα πως θα το κάνω σε αναξιοπαθούντα.
Τι σχέση έχει το ό,τι ήσουν πρώτος στο φανάρι με το αν είναι αναξιοπαθούντες ?
Γενικά συμφωνώ μαζί σου, είναι εκνευριστικά τα παπάκια στην αριστερή λωρίδα που πάνε με 30 και πολλές φορές περιμένουν να κορνάρεις για να ξεκινήσουν. Ομως σκέψου τα εξής:
(α) Είναι όντως 'αναξιοπαθούντες', με την έννοια πως είναι πιο αδύναμοι από εσένα, δεν έχουν 1 τόνο σίδερο γύρω τους και είναι πιο επικίνδυνο γι αυτούς να να τους περνάς 'ξυστά', απ΄ ό,τι είναι επικίνδυνο για σένα να σε περνάνε αυτοί.
(β) Για τα δίκυκλα το να βρεθούν πρώτα στο φανάρι είναι και ζήτημα ασφάλειας (εκτός από ταχύτητας μετακίνησης), καθώς δεν 'στριμώχνονται' ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ιδίως οι μηχανές που έχουν καλύτερη επιτάχυνση από όλα τα αυτοκίνητα είναι σημαντικό να την εκμεταλλεύονται ελεύθερα (προσοχή στους κρετίνους που περνάνε με κόκκινο από την άλλη ) για να κινούνται χωρίς αυτοκίνητά γύρω τους.
(γ) Την επόμενη φορά που θα σε βρώ να πηγαίνεις με 60 στην αριστερή θα σε περάσω από πάνω με το Fazer
Για τα αυτοκίνητα που χώνονται 'πρώτοι' θα βρω κι εκεί το αντίδοτο. Μια φορά τον είδα να έρχεται να χωθεί, πρασίνισε την τελευταία στιγμή και τινάχτηκα μπροστά. Εκτός του ότι δεν καβάλησε την νησίδα οριακά, τον έβρισα αποπάνω, αυτός λούφαξε και τελικά δεν τον άφησε ΚΑΝΕΙΣ να ξαναμπεί. Τελικά έχασε και χρόνο αποπάνω. Αλλά δεν πιάνει πάντα...
To έχω κάνει και εγώ. Και έχω κορνάρει και σε μαλ... που είχε χωθεί και ξεκίνησε και κόντεψε να τρακάρει. Να σου πω κάτι ? Στο τέλος αισθάνθηκα πως ο επικίνδυνος της υπόθεσης ήμουν εγώ, που ρίσκαρα την ασφάλεια άλλων οδηγών (διότι καλά ο μαλ...., οι άλλοι που περνούσαν με πράσινο τι έφταιγαν ?) για τον εγωισμό μου.
Καλύτερα να οδηγούμε αμυντικά (πές το 'ηττοπαθώς' αν θέλεις) και με ασφάλεια και ας κάνουν οι 'ξύπνιοι' ό,τι θέλουν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(α) Είναι όντως 'αναξιοπαθούντες', με την έννοια πως είναι πιο αδύναμοι από εσένα, δεν έχουν 1 τόνο σίδερο γύρω τους και είναι πιο επικίνδυνο γι αυτούς να να τους περνάς 'ξυστά', απ΄ ό,τι είναι επικίνδυνο για σένα να σε περνάνε αυτοί....
Σωστό αλλά γιαυτό και μόνο το λόγω θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί...
Τι εννοώ? Κράνος, Μηχανάκια με τα 2 παιδιά πάνω, παράβαση σε φανάρια κλπ κλπ και οι γνωστοί kamikaze delivery.To έχω κάνει και εγώ. Και έχω κορνάρει και σε μαλ... που είχε χωθεί και ξεκίνησε και κόντεψε να τρακάρει. Να σου πω κάτι ? Στο τέλος αισθάνθηκα πως ο επικίνδυνος της υπόθεσης ήμουν εγώ, που ρίσκαρα την ασφάλεια άλλων οδηγών (διότι καλά ο μαλ...., οι άλλοι που περνούσαν με πράσινο τι έφταιγαν ?) για τον εγωισμό μου.
Καλύτερα να οδηγούμε αμυντικά (πές το 'ηττοπαθώς' αν θέλεις) και με ασφάλεια και ας κάνουν οι 'ξύπνιοι' ό,τι θέλουν...
Συμφωνώ και εγώ...Με λίγα χρόνια οδήγησης κατάλαβα ότι μόνο η αμυντική οδήγηση θα μας σώσει γιατί αλλιώς κάποια στιγμή :
1)θα βρεθούμε εμείς σε κίνδυνο
2)Θα βάλουμε άλλον σε κίνδυνο
3)Θα φάμε ξύλο (και ποιος δεν έχει ακούσει παραδείγματα για ξύλο που έφαγε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ επειδή νόμιζε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει) -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
(α) Είναι όντως 'αναξιοπαθούντες', με την έννοια πως είναι πιο αδύναμοι από εσένα, δεν έχουν 1 τόνο σίδερο γύρω τους και είναι πιο επικίνδυνο γι αυτούς να να τους περνάς 'ξυστά', απ΄ ό,τι είναι επικίνδυνο για σένα να σε περνάνε αυτοί....
Σωστό αλλά γιαυτό και μόνο το λόγω θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί...
Τι εννοώ? Κράνος, Μηχανάκια με τα 2 παιδιά πάνω, παράβαση σε φανάρια κλπ κλπ και οι γνωστοί kamikaze delivery.To έχω κάνει και εγώ. Και έχω κορνάρει και σε μαλ... που είχε χωθεί και ξεκίνησε και κόντεψε να τρακάρει. Να σου πω κάτι ? Στο τέλος αισθάνθηκα πως ο επικίνδυνος της υπόθεσης ήμουν εγώ, που ρίσκαρα την ασφάλεια άλλων οδηγών (διότι καλά ο μαλ...., οι άλλοι που περνούσαν με πράσινο τι έφταιγαν ?) για τον εγωισμό μου.
Συμφωνώ και εγώ...Με λίγα χρόνια οδήγησης κατάλαβα ότι μόνο η αμυντική οδήγηση θα μας σώσει γιατί αλλιώς κάποια στιγμή :
1)θα βρεθούμε εμείς σε κίνδυνο
2)Θα βάλουμε άλλον σε κίνδυνο
3)Θα φάμε ξύλο (και ποιος δεν έχει ακούσει παραδείγματα για ξύλο που έφαγε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ επειδή νόμιζε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει)Εδω αγγιξατε κατι που δεν το πολυ καταλαβαινω. Πριν 3 βδομαδες ειμαουνα Ελλαδα και τα εβλεπα ολα απο κοντα αλλα αυτο που προσεξα ειναι οτι πολλοι δεν φορανε κρανος (το οποιο δεν με πειραζει) αλλα και αυτοι που φοραγανε κρανος δεν δενανε το λουρακι του κρανους η το δενανε πολυ χαλαρα. Δεν νομιζω οτι αξιζει να φορας το κρανος αμα δεν το φορας σωστα. Συνηθως αμα δεν ειναι σφιχτα δεμενο μπορει να φυγει με το ατυχημα, οποτε δεν υπαρχει πολυ προστασια.
Και ναι 'defensive driving' που λενε και εδω ειναι το καλυτερο πραγμα. Αλλα δεν ειναι και ευκολο.
Νικος
-
Νομίζω πως οι οδηγοί των αυτοκινήτων πρέπει να σέβονται τους οδηγούς των δικύκλων και να τους παραχωρούν κάποιο 'αέρα' (όχι απαραιτήτως προτεραιότητα, απλά όχι 'κόντρα'), έστω και αν οι τελευταίοι δεν φορούν κράνος (ή, όπως σωστά επισήμανε ο titsataki, το φορούν λάθος ή, ακόμα χειρότερα, το φορούν στον αγκώνα ) ή έχουν και τα παιδάκια τους πάνω (ιδιαίτερα τότε!) ή οδηγούν λάθος ή εμποδίζουν ή ή ή ...
Απλά δεν βλέπω σε τι επηρεάζει το τι κάνει ο δικυκλιστής το τι πρέπει να κάνει ο αυτοκινητιστής. Είναι απλά θέμα σεβασμού στον πιο αδύνατο (όπως και οι δικυκλιστές πρέπει να σέβονται τους πεζούς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...).
-
O σεβασμός είναι προϋπόθεση για όλους τους χρήστες του δρόμου και του... πεζοδρομίου.
Χρησιμοποιώντας όμως το αντίθετο σκεπτικό θα πω το εξής. Ακριβώς γιατί ο οδηγός του 'παπιού' είναι εκτεθημένος, πολλώ μάλλον δε άν δεν φοράει κράνος, δεν μπορεί να κάνει 'ηρωισμούς' μπροστά από 1-1,5 τόνους μετάλου. Και καλά να είμαι εγώ στο φανάρι τη στιγμή που ανάβει πράσινο και περάσει ξυστά από το φτερό μου, μπορεί και να σταματήσω, αν όμως είναι η 'γιαγιά μου' και περάσει από πάνω του χωρίς να τον πάρει χαμπάρι, άντε μετά από τα θυμαράκια να βρει το δίκιο του. Είναι δυνατόν για παράδειγμα να μείνω εγώ στη λωρίδα μου και να παίξω απλώς τα φανάρια στη νταλίκα που προσπερνά από απέναντι παραβιάζοντας διπλή διαχωριστική, μόνο και μόνο επειδή έχω δίκιο;;;
ΠΟΤΕ ΚΟΡΝΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΟΔΗΓΟΣ?