-
ψηφίζω Μοντόγια με την προϋπόθεση ότι θα είναι σε σοβαρή ομάδα ή θα σοβαρευτεί η Williams. Του έχουν στερήσει ένα σωρό καλές θέσεις.
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
ψηφίζω Μοντόγια με την προϋπόθεση ότι θα είναι σε σοβαρή ομάδα ή θα σοβαρευτεί η Williams. Του έχουν στερήσει ένα σωρό καλές θέσεις.Καλά, δηλαδή η μόνη προϋπόθεση για να πάει καλά ο Montoya είναι να σοβαρευτεί η Williams; Ο ίδιος δεν πρέπει να σοβαρευτεί καθόλου; Μην τρελαινόμαστε τώρα... Είναι πιο σοβαρός ο JPM από το Raikkonen; Το ίδιο πρωτάθλημα βλέπαμε πέρισυ;;;
-
Σας χαιρετω και πάλι μετά από απουσία μερικών μηνών. Αυτό το topic βλέπω να μένει επίκαιρο καθ' όλη τη διάρκεια το φετινού πρωταθλήματος καθώς οι μάχες των δύο οδηγών μάλλον θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον αυτής της χρονιάς, αν και όχι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μια που η θέση είναι καπαρωμένη για άλλη μια χρονιά.
Όσον αφορά τη θέση του Νάσου, θα διαφωνήσω φίλε μου μαζί σου. (ασχετο: πώς πάνε οι χρόνοι στο GP4; ) Συμφωνώ πως η πρώτη χρονιά του Μοντόγια ήταν καταστροφική από άποψη αστάθειας και επιπολαιότητας, αλλά δε νομίζω πως μπορεί κανείς να του καταλογίσει 'ανώριμές' και ασόβαρες κινήσεις εκτός του GP της Βραζιλίας. Κατα τ' άλλα έκανε το καθήκον του και κάτι παραπάνω στα δοκιμαστικά (διαλύοντας τον teammate του) αλλά είτε από καθαρή ατυχία κατ' εμε είτε από απλώς έλλειψη δυνατοτήτων του μονοθεσίου σε συνθήκες αγώνα, δε μπόρεσε να κατακτήσει τη νίκη. Θα αναφέρω ορισμένα παραδείγματα 'ατυχιών' όπου σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι: Μαλαισία, Μονακό και Καναδάς.
Η Williams από την άλλη, αντί να κλείσει την ψαλίδα με τη Ferrari, στο τέλος του πρωταθλήματος φάνηκε πως επέτρεψε στη Mclaren που ήταν σαφώς κατώτερη στις αρχές να τη φτάσει και ίσως να την ξεπεράσει στην εξέλιξη. Έπειτά από αυτά, δε μπορεί να έχεις την απαίτηση από τους οδηγούς σου να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, από τη στιγμή που δε τους δίνεις τα απαραίτητα εφόδια. Sorry για την άσχετη τοποθέτηση όσον αφορά το θέμα του topic. -
Σίγουρα ο Μοντόγια. Καταρχήν γιατί έχει αυτόν τον τσαμπουκά που χρειάζεται! Βέβαια την πρώτη χρονιά ήταν για γέλια αφού στούκερνε στην πρώτη στροφή. Πλέον έχει στρώσει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να το πάρει από το Schumi, από τη ferrari δεν μπορεί. Τουλάχιστον αυτό έδειξε πέρυσι. Μακάρι να βελτιωθεί η Williams φέτος και από του χρόνου θα το πάρουμε!
-
Μα καλά, εγώ συμφωνώ ότι ο Montoya ήταν άτυχος συχνά, απλά κάνουμε σύγκριση. Και λέμε τώρα: Από τους 17 αγώνες ο Kimi δεν τερμάτισε σε 11 νομίζω και σε όλους από μηχανικό πρόβλημα ή κάτι άλλο για το οποίο ΔΕΝ ευθυνόταν ο ίδιος! ΟΚ, δεν πήρε pole, σύμφωνοι! Αλλά τι να πάρεις με την MP4-17; Τώρα για νίκες φέτος, είναι μάλλον χαζό να συζητάμε. Θα έπρεπε να λέμε για 2η ή 3η θέση! Παρόλα αυτά, είδαμε όλοι ότι ο Kimi ήταν ΠΑΡΑ πολύ κοντά στην 1η του νίκη στη Γαλλία. Ο JPM δεν έφτασε τόσο κοντά. Επίσης, είπαμε ότι ο Φινλανδός είναι ΠΙΟ σοβαρός από το Juan-Pablo, και όταν λέω σοβαρός εννοώ συνεπής ως προς τον εαυτό του, την ομάδα και το αυτοκίνητο. Αυτό που εσείς λέτε 'μαχητικότητα' του Montoya και εγώ το λέω ανωριμότητα είναι ίσως το ίδιο πράγμα από διαφορετική οπτική. Σημαίνει ότι δεν κωλώνει ακόμα και όταν πρέπει να το κάνει. Ας πούμε η τράκα με το Ραλφ προς το τέλος της σεζόν (αν δεν κάνω λάθος) ήταν απαράδεκτη, τι να λέμε τώρα; Εκεί καλύτερα να χάσεις μία θέση και να τερματίσεις παρά να κάνεις αυτό που έκαναν να παλικάρια μας. Από την άλλη ο Kimi, μετά από μία μικρή έξοδο που είχε (συγχωρέστε με, πάλι δε θυμάμαι που) δεν χώθηκε μέσα στην πίστα με τη μία, αλλά περίμενε και μπήκε προσεκτικά χωρίς να κινδυνέψει κανένας έστω και αν αυτό σήμαινε μερικές θέσεις ακόμα. Εγώ αυτό λέω σοβαρότητα και σύνεση!
Σίγουρα και οι 2 έχουν ταλέντο, κότσια και καλές προοπτικές για το μέλλον. Σίγουρα η μεταξύ τους μάχη μάλλον θα είναι ο σοβαρότερος λόγος που θα έχουμε να βλέπουμε F1 φέτος και ελπίζω ότι θα δούμε τον έναν από τους δύο στη θέση του Σούμι ως πρωταθλητή σύντομα. Ασφαλώς και επιμένω ότι ο Kimi είναι καλύτερος, πιο πλήρης ως οδηγός! Και εν πάση περιπτώσει, κοντός ψαλμός αληλούια! Εδώ είμαστε! 40 μέρες έμειναν!
RAIKONEN Vs MONTOYA