-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Κάρλος χρόνια πολλά.Kαι με Κορόλα wrc στο ακρόπολις(πεθαίνω)!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=LXDcgv-b ... r_embeddedΕΡΩΤΗΣΗ(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ)
στο 6ο λεπτό η φουρκέτα είναι από την Ε.Δ Παύλιανη λίγο μετά την αφετερία?Είμαι 99% σίγουρος.Αλλά θέλω να σιγουρευτώ.
ΤΗΑΝΚΣΣιγουρα ΔΕΝ ειναι η φουρκετα που περιγραφεις.
Αυτην που εννοεις ειναι πολυ πιο στενος ο δρομος και πολυ χειριτερος απο αποψεως ποιοτητος.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Υπάρχει κάποιο βίντεο ή κάποιο report από κάποιο περιοδικό της εποχής.Πολύ θα ήθελα να μάθω-δω περισσότερα.Αυτή η εκδήλωση είχε γίνει στη Φιλανδία στα τέλη της δεκαετίας του '80 ή στις αρχές του '90, δε θυμάμαι ακριβώς πότε. Δεν είχε δημοσιευτεί τίποτα στον ελληνικό τύπο, αλλά επειδή έπαιρνα τότε το αγγλικό Autosport είχα διαβάσει εκτενή αναφορά. Είχαν συμμετάσχει, αν θυμάμαι καλά, 6 οδηγοί F1 και 6 οδηγοί του WRC, και είχε γίνει σε 3 διαφορετικά σκέλη σε πίστα και σε Ε.Δ. Νικητής ήταν ο Ragnotti τον οποίον, όπως σχολίαζε το Autosport, οι περισσότεροι οδηγοί της F1 ούτε καν τον ήξεραν. Λυπάμαι, δεν ξέρω πού θα βρεις περισσότερα.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Μήπως είναι οι Καρρούτες ανάποδα?
Πρέπει να είναι ανηφορικές Καρούτες, στη διασταύρωση για Προσήλιο.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Μήπως είναι οι Καρρούτες ανάποδα?
+1
Είναι στην διασταυρωση, εκεί που υπήρχε και το φυλάκιο.
-
Εκεί είναι στο φυλάκιο του Δασαρχίου. Έχω πάει εκεί πάνω από 10-15 φορές ανηφορική και κατηφορική, πάνω στο βουνό στη σκιά. Στο βίντεο μπορεί να είμαι και δίπλα στον...παραγωγό
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εκεί είναι στο φυλάκιο του Δασαρχίου. Έχω πάει εκεί πάνω από 10-15 φορές ανηφορική και κατηφορική, πάνω στο βουνό στη σκιά. Στο βίντεο μπορεί να είμαι και δίπλα στον...παραγωγόΕίναι στην διασταυρωση, εκεί που υπήρχε και το φυλάκιο.
Η γυναίκα μου λέει σε φίλους και γνωστούς ότι οι φανατικοί των ράλλυ έχουμε μια τρελή ικανότητα η οποία φτάνει τα όρια της ανωμαλίας. Όπως λέει, βλέπουμε ένα θάμνο ή ένα βράχο σε κάποιο βίντεο και αμέσως ξέρουμε πού είναι, σε ποια στροφή. Για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους όλοι οι θάμνοι και όλοι οι βράχοι είναι ίδιοι. Για εμάς όχι.
Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο σημείο είναι απλώς μια φουρκέτα. Παρόλα αυτά σε ένα πλάνο 2-3 δευτερολέπτων ξεχωρίζουμε την απέναντι πλαγιά της Γκιώνας στο φόντο, τη μορφή του χώματος που είναι πατημένο από τα φορτηγά των λατομείων, το πλάτωμα που μόλις φαίνεται στην άκρη, το βουναλάκι που έχει αφήσει στην άκρη του δρόμου το γκρέιντερ και λέμε πού είναι.
Αν το καλοσκεφτείτε, δεν έχει και πολύ άδικο...Παρεμπιπτόντως, το 'φυλάκιο του δασαρχείου' οι ντόπιοι το ονομάζουν 'η καλύβα του Δημόπουλου'.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, το 'φυλάκιο του δασαρχείου' οι ντόπιοι το ονομάζουν 'η καλύβα του Δημόπουλου'.
Σωστός!
-
Την συγκεκριμενη φουρκετα την εκαναν ποτε και σε κατηφορα;
-
Εμ βέβαια, στις 'κλασσικές' Καρούτες από το χωριό πάνω από το Λιδωρίκι προς Αμφισσα.
-
Αν ο McRae σε αυτην την φουρκετα τις πρωτες χρονιες που ετρεξε το Focus ηταν πλαγιασμενος απο 30-40μ μακρια, εχω βρεθει εκει!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμ βέβαια, στις 'κλασσικές' Καρούτες από το χωριό πάνω από το Λιδωρίκι προς Αμφισσα.Καποιες χρονιες (π.χ. 1979,80,81,82,) ειχαμε τη πρωτη μερα τις ΚΑΡΡΟΥΤΕΣ Ι απο Ιτεα προς το χωριο και την αλλη μερα τις ΚΑΡΡΟΥΤΕΣ ΙΙ απο το χωριο προς την Ιτεα.....
Τοτε ηταν συνηθες αυτο (και σε αλλες ειδικες,Ριτσωνα,Λουκισια κλπ) αλλα επειδη εγιναν κατι γερα τζαρτζαρισματα(!!) στις δοκιμες το κατηργησαν...Ωωωοοοπππ Συγνωμην....
-
Παιδιά ευχαριστώ, δεν ήταν η παύλιανη τελικά(ήμουν και 99% σίγουρος ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ).Κοιτάζοντας παλιές φώτο η φουρκέτα της παύλιανης διαφέρει.Είστε τσακάλια!!!!
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Την συγκεκριμενη φουρκετα την εκαναν ποτε και σε κατηφορα;Οι Καρούτες, όταν οι μεγάλοι του παγκοσμίου τις κατέτασσαν ανάμεσα στις καλύτερες Ε.Δ. στον κόσμο, ήταν κατηφόρα.
Πού να δεις τι γίνεται στο κομμάτι ακριβώς πριν από αυτή τη φουρκέτα! Εκεί, βγαίνοντας από μια κλειστή δεξιά, οι μεγάλοι τα κάνουν όλα ίσωμα στον κατήφορο, ανεβάζοντας ταχύτητες δίχως άφημα μέχρι που περνάνε και ένα τυφλό S με 6η και το πόδι στο πάτωμα. Είναι ένα από τα πιο τρελά σημεία σε όλο το Ακρόπολις και, υποψιάζομαι, σε όλο το WRC.
Για μένα είναι λάθος να μην μπαίνουν έτσι, ειδικά αν μπορούν να ενωθούν και με τους Βωξίτες και να φτάσουν ως τη θάλασσα. Κανένα χωμάτινο ράλλυ στον κόσμο δεν έχει Ε.Δ. 30 χλμ με συνεχόμενη κατηφόρα 25 χλμ. Οι Καρούτες θα μπορούσαν άνετα να γίνουν ατραξιόν και παγκοσμίου φήμης Ε.Δ. όπως το Turini στο Μόντε ή η Ouninpohja στη Φιλανδία. Έχω βρεθεί σε Καρούτες όπου τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έφταναν, στον παλιό δρόμο, μόλις 1 χλμ. μετά την Άμφισσα!!! Και ανάμεσα στους θεατές ήταν εκατοντάδες ξένοι. -
Πολύ καλά τα λές φίλε,μπράβο.
Αν θυμάμαι καλά,πρίν το S,υπάρχει και μια αριστερή κόκκαλο.......Τι μου θύμησες..... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εμ βέβαια, στις 'κλασσικές' Καρούτες από το χωριό πάνω από το Λιδωρίκι προς Αμφισσα.
Καποιες χρονιες (π.χ. 1979,80,81,82,) ειχαμε τη πρωτη μερα τις ΚΑΡΡΟΥΤΕΣ Ι απο Ιτεα προς το χωριο και την αλλη μερα τις ΚΑΡΡΟΥΤΕΣ ΙΙ απο το χωριο προς την Ιτεα.....
Τοτε ηταν συνηθες αυτο (και σε αλλες ειδικες,Ριτσωνα,Λουκισια κλπ) αλλα επειδη εγιναν κατι γερα τζαρτζαρισματα(!!) στις δοκιμες το κατηργησαν...Ωωωοοοπππ Συγνωμην....
Μκρή διόρθωση πατέρα, αν μου επιτρέπεις
Προς Αμφισσα. Διότι τότε υπήρχε και η ειδική 'Δρόμος του Βωξίτη' από ΣΤΟΠ Καρούτες προς Ιτέα (με τα ενδιάμεσα 370 μέτρα ασφάλτου απλή) αλλά και μερικές φορές ο αγώνας έστριβε προς Αμφισσα. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Για μένα είναι λάθος να μην μπαίνουν έτσι, ειδικά αν μπορούν να ενωθούν και με τους Βωξίτες και να φτάσουν ως τη θάλασσα.Φέτος προσπάθησαν να τη βάλουν έτσι αλλά δεν έβγαιναν τα χλμ. της αυτονομίας των αυτοκινήτων. Ισως του χρόνου.
Κανένα χωμάτινο ράλλυ στον κόσμο δεν έχει Ε.Δ. 30 χλμ με συνεχόμενη κατηφόρα 25 χλμ.
Νομίζω υπάρχει τέτοια ΕΔ στο Μεξικό και ίσως και την Αργεντινή.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω υπάρχει τέτοια ΕΔ στο Μεξικό και ίσως και την Αργεντινή.
Στο Μεξικό μάλλον κάνεις λάθος, δεν υπάρχει καμία τέτοια Ε.Δ.
Στην Αργεντινή είναι η ειδική El Condor η οποία από πέρυσι είναι 37 χλμ συνεχής κατηφόρα. Όμως, τα τελευταία 18 χλμ είναι απαίσια πατημένη άσφαλτος με τεράστιες ευθείες και μεγάλο πλάτος δρόμου. Αυτό το κομμάτι όλοι οι οδηγοί το θεώρησαν τρομερά επικίνδυνο και δεν άρεσε σε κανέναν. Χώμα είναι μόνο τα πρώτα 19 χλμ. που είναι η κλασσική Ε.Δ. El Condor που βλέπουμε από τη δεκαετία του '80.
Και πάλι είναι μικρότερο από το κατηφορικό κομμάτι στις Καρούτες που ξεκινά από το αλεξικέραυνο και, αν ενωθεί με τους Βωξίτες, φτάνει ως τη θάλασσα. Άσε που πριν ξεκινήσει η κατηφόρα υπάρχει το θαυμάσιο επίπεδο κομμάτι στο οροπέδιο που είναι από τα καλύτερα σημεία που υπάρχουν για το θεατή, και όχι μόνο. Επιπλέον, οι Καρούτες έχουν το χαρακτηριστικό ότι έχουν κάθε μορφής κομμάτια. Μπορείς να βρεις ό,τι φανταστείς, από πατημένα κομμάτια 6ης, κλειστά κομμάτια, φουρκέτες μέχρι και το άκρως τεχνικό κομμάτι από τη μία στην άλλη μέσα στη χαράδρα των βωξιτών. -
Πάσο!
Για τις Καρρούτες δε το συζητάμε -
Αυτο ειναι το επισημο καναλι του Mikko Hirvonen και δειχνει τα βιντεακια που κανουν αναμεσα απο καθε αγωνα.
http://www.youtube.com/user/MikkoHirvonenWRC?ob=0
Ο Jarmo Lehtinen ειναι κορυφη! -
WRC Videos