-
ψαχνωντας για καποιες απαντησεις σχετικα με τον καλυτερο οδηγο στην
FORMULA-1 σας δινω τη δυνατοτητα να ψηφησετε για αυτονΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ,
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ. -
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ. -
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ. -
ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ???
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ???
5 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ???
ΘΕΤΩ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ. -
Ego tha paro kai thesi.
Pisteuo oti o M. Shumacher einai o kaliteros mexri tora. Vevaia tha mou peis oti pairnei oles tis proties logo tou oti odigaei Ferrari, alla ego pisteuo kai allos na itan sti thesi tou de tha ta kataferne, alloste idame ti mporei na kanei kai pio palia kinigontas sto protathlima ton senna kai anevazontas etsi poli ton antagonismo tote.
Vevaios distixos gia olous mas o senna pethane to 94 kai pisteuo oti an zouse autos tha itan o kaliteros 100%. Alla ti na kanoume...
Auti einai aplos i apopsi mou kai de thelo na prokaleso kanenan. -
Ο Shumacher έπρεπε να είχε θέση αναμεσά τους! Είναι καταπληκτικός πιλότος άλλα χωρις να θελω να προκαλέσω κατα την γνώμη μου ο Senna μπροστά σε όλους τους ειναι ΘΕΟΣ!!!!!!!! Όσα ρεκορ και να γίνουν ο Ayrton πάντα θα είναι το κάτι άλλο όχι μόνο για τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με όλη την συμπεριφορα του εντός και εκτος πίστας!
-
Καλημέρα!
Προτείνω να μετακινήσουμε το θέμα στην ενότητα για τη Φόρμουλα 1.
Αν δεν έχει αντίρρηση ο Αιρτον για πάντα (συμφωνούμε!) να βάλουμε ακόμα μερικούς. Να τους φτάσουμε στους 10. Λείπουν, ο Κλάρκ, ο Στιούαρτ και βέβαια ο Σούμη... ίσως και άλλοι.
ΣΧ -
Ο χρήστης CooperS έγραψε:
Λείπουν, ο Κλάρκ, ο Στιούαρτ και βέβαια ο Σούμη... ίσως και άλλοι.
ΣΧΝiki, Nelson, Nigel συμπληρωνουν το top10 ολων των εποχων.
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Λείπουν, ο Κλάρκ, ο Στιούαρτ και βέβαια ο Σούμη... ίσως και άλλοι.
ΣΧΝiki, Nelson, Nigel συμπληρωνουν το top10 ολων των εποχων.
Symfono apolyta. Episis thelo na prostheso ton Lauda kai ton Moss. I F1 yparxei pano apo 50 xronia. Poly prin ton Senna kai ton Schumi. Min 3exniomaste.
-
Τοπ 10, με βάση τη λογική και τα αποτελέσματα
Φάντζιο, Ασκάρι, Νουβολάρι, Τζιμ Κλαρκ, Μος, Τζάκι Στιούαρτ, Λάουντα, Σένα, Προστ, Σουμάχερ
Με το χέρι στην καρδιά αντί Ασκάρι, Νουβολάρι, Μος θα βαζα, Βιλνέβ, Μάνσελ και βέβαια Ρόνι Πέτερσον. Είχα την τύχη να τον δω στο Μονακό να ντριφτάρει με μία Μάρτς. Απίστευτος!
Αουτσάιντερ, Πικέ και Μίκα Χάκινεν παίδες. Εξαιρετικός αθλητής και βέβαια πιλότος!
-
Το θέμα αυτό μετακινήθηκε από το Post «Πέρι αυτοκίνησης» στο «Formula 1».
Αφορά, βασικά, αγωνιστικό θέμα... -
Στο top10 πρέπει να είναι σίγουρα οι Gilles Villeneuve και Ronnie Peterson. Εντελώς πληροφοριακά ο Jacques Villeneuve τρέχοντας στο όριο με το μονοθέσιο που χρησιμοποιούσε ο Gilles στην Φόρμουλα ατλάντικ ήταν 6'' αργότερος και ο Schumi με το μονοθέσιο του Gilles του 1982 ήταν 11'' αργότερος . Μάλιστα ο Schumi δήλωσε ότι αν ζούσε εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσε να τρέξει. Επίσης ο Schumi κατάφερε να περάσει μόλις πέρυσι τον Gilles και έγινε ο ποιό δημοφιλής οδηγός που είχε ποτέ η Ferrari. Μολίς ο Gilles πέθανε εκατομύρια άνθρωποι ορκίστηκαν ότι δεν θα ξαναδούν F1. Δεν επιχειρώ σύγκριση MS vs GV καθώς θεωρώ ότι ο GV δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σύγχρονης F1 (λόγω της κάκιστης φυσικής του κατάστασης και γιατί πρέπει ο οδηγός να κάνει απαλές κινήσεις). Επίσης o James Hunt ήταν κορυφαίος. Προτείνω λοιπόν να κάνουμε ένα δημοψήφισμα στο οποίο αντί να ρωτάμε 'ποιός είναι ο καλύτερος' να ρωτάμε 'ποιός είναι ο αγαπημένος σας'. Θα έχει ενδιαφέρον.
-
Με ποια κριτήρια μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ πιλότων από διαφορετικές εποχές? Νομίζω πως πολύ απλά ΔΕΝ γίνεται!
Κατά τη γνώμη μου οι συγκρίσεις έχουν νόημα μόνο μεταξύ πιλότων της ίδιας γενιάς. Και πάλι υπάρχουν κενά, αφού σπάνια θα τους βρούμε να οδηγούν ίδια μονοθέσια.
-
Χωρις τον ΣΟΥΜΙ στην ψηφοφορια μου φαινεται οτι μας κανετε πλακα.
Για αλλαξτε την αμεσως. -
Συμφωνώ και με τις δύο τοποθετήσεις. Πάντως συνηθίζεται ο τίτλος καλύτερος κ.λπ χωρίς βέβαια να είναι ρεαλιστικός. Ισως οι δέκα καλύτεροι να είναι πιό σωστό... Τρέχα γύρευε...
Οποιος έχει κουράγιο ας στήσει μία ψηφοφορία με δέκα και περισσότερα ονόματα και τίτλο ο δημοφιλέστερος...
Καλό κουράγιο!
ΣΧ -
Ποιός είναι ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της F1;
Αυτή η ερώτηση δεν ισχύει γιατί το να συγκρίνεις οδηγούς διαφορετικών εποχών είναι σαν να συγκρίνεις αθλητές διαφορετικών αθλημάτων. Πως να συγκρίνεις τον Gonzales που τα πάχη του εξείχαν από την Ferrari του με τον Schumi που δεν καταλαβαίνει Χριστό από κούραση; Πως να συγκρίνεις τον Gilles που ρίσκαρε την ζωή του σε κάθε στροφή έτσι όπως περνούσε με τον φοβισμένο Schumi της Monza του 2001;
Ο Πουρναράκης ήταν ο πρώτος που έκανε τον διαχωρισμό μεταξύ καλύτερου και γρηγορότερου. Γρήγοροι είναι πολλοί σήμερα: Schumi, Villeneuve, Fisichella, Montoya, Raikonen. Αμφιβάλλει κανείς ότι καλύτερος είναι ο Schumi; Με ή χωρίς Ferrari. Αμφιβάλλει επίσης κανείς ότι γρηγορότερος (όχι καλύτερος) όλων των εποχών ήταν ο Gilles Villeneuve; Θα ήταν προτιμότερο ένα δημοψήφισμα για τον ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ οδηγό όλων των εποχών. -
Ο χρήστης Villeneuve έγραψε:
Αμφιβάλλει κανείς ότι καλύτερος είναι ο Schumi; Με ή χωρίς Ferrari. Αμφιβάλλει επίσης κανείς ότι γρηγορότερος (όχι καλύτερος) όλων των εποχών ήταν ο Gilles Villeneuve;Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω και για τα δύο.
-
Κι εγώ θα διαφωνήσω...
Κατάλαβα τι εννοείς για την σύγκριση, αλλά ούτε όπως το θέτεις πιστεύω πως ισχύει...
Πάντως θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν πρόλαβα τον Βιλνέβ, και ακόμη τυχερότερους τους νεότερους που δεν πρόλαβαν ούτε τον Σένα...
Σήμερα αναπολούσα παλιούς αγώνες και πάλι τα δάκρυα με πήραν... Τα δοκιμαστικά είτε τα είδα είτε όχι το ίδιο έκανε... Εγώ ήμουν πίσω... Πολύ πίσω... 8 χρόνια και 5 μήνες παρά 2 μέρες. Εδώ και οχτώμισι χρόνια εκεί είμαι...
-
Ο χρήστης Villeneuve έγραψε:
...Αμφιβάλλει κανείς ότι καλύτερος είναι ο Schumi; Με ή χωρίς Ferrari. Αμφιβάλλει επίσης κανείς ότι γρηγορότερος (όχι καλύτερος) όλων των εποχών ήταν ο Gilles Villeneuve; Θα ήταν προτιμότερο ένα δημοψήφισμα για τον ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ οδηγό όλων των εποχών.Εγώ, για παράδειγμα, αμφιβάλλω. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο Σούμι είναι ταχύτερος π.χ. του Μοντόγια ή του Ράικονεν ή του Ζακ? Ή πως είναι καλύτερος του Φισικέλα ή του Πανίς? Γνωρίζεις για παράδειγμα ότι όταν αποφοίτησαν από τη σχολή του Νέερπας, οι Φρέντζεν και Βέντλινγκερ ήταν ταχύτεροι του Σούμι και είχαν καλύτερα διαπιστευτήρια? Ή ότι ο Σούμι θεωρούσε πως ο Χάκινεν ήταν ο μοναδικός πιλότος της γενιά τους που μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα από τον ίδιον?
Το θέμα είναι πως για το μόνο πράγμα που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι πως ο Μ.Σουμάχερ ήταν ταχύτερος και καλύτερος από τους ομόσταβλούς του. Για τους υπόλοιπους δεν θα το μάθουμε ποτέ, εκτός αν οδηγήσουν το ίδιο μονοθέσιο.
Τα ίδια ισχύουν και για τον Ζιλ. Πως είσαι τοσο σίγουρος ότι ήταν ταχύτερος π.χ. του Σένα ή του Χαντ ή ακόμα και του Ρόζμπεργκ?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το θέμα είναι πως για το μόνο πράγμα που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι πως ο Μ.Σουμάχερ ήταν ταχύτερος και καλύτερος από τους ομόσταβλούς του. Για τους υπόλοιπους δεν θα το μάθουμε ποτέ, εκτός αν οδηγήσουν το ίδιο μονοθέσιο.Ακόμα κι εκεί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι... Θυμάστε που ο Ιρβάιν είχε τρακάρει το δικό του μονοθέσιο και πήρε το ΕΦΕΔΡΙΚΟ του Σουμάχερ και είπε τι καταπληκτικό μονοθέσιο που είναι αυτό, και πως δεν έχει σχέση με το δικό του;
Φέτος ο Μπαρικέλο πήρε το εφεδρικό και έκανε πολ ποζίσιον και στον αγώνα ο Σουμάχερ πήρε το εφεδρικό που έδειχνε καλύτερο και του έδωσε το δικό του...
Εκεί που μπορείς να πεις κάτι είναι στο πως αντιδρούσε ο καθένας όταν τα πράγματα ήταν αντίξοα. Ο Σένα είχε ξεφτιλίσει τον Προστ σε βρεγμένο, με ένα μονοθέσιο που ήταν F3 σε σχέση με του Γάλλου (1993 Ευρώπη). Ξανά με Τόλμαν και Λότους μην ξεχνάμε τι έκανε. Αξεπέραστος σε νίκες στο Μονακό ακόμα και σήμερα, και οι περισσότερες συνεχείς. Αν δεν έχανε την αυτοσυγκέντρωσή του από... ΒΑΡΕΜΑΡΑ όντας μακράν πρώτος και εγκατέλειπε θα είχε νομίζω 7 σερί νίκες!!!
Ο Χάκινεν στην Αυστρία, όταν τον χτύπησε ο Κούλθαρντ τους προσπερνούσε όλους σαν να ήταν μαθητευόμενοι σχολής οδηγών! Και ο Μπαρικέλο ακόμα φέτος στην Αγγλία τι έκανε από την τελευταία θέση; Άσε που κι ο Χάκινεν ακόμα πέρσι όταν είχε τις ατυχίες τη μία μετά την άλλη εγκατέλειψε τους αγώνες, ανώ ο Βραζιλιάνος απλά έσφιξε τα δόντια. Βέβαια αυτός ακόμα παλεύει, ενώ ο άλλος είχε ήδη 2 πρωταθλήματα...
Πιστεύω πως τέτοιοι πιλότοι είναι οι κορυφαίοι, και μπορούμε να μιλάμε για κορυφαίες στιγμές. Οι παλιότεροι μάλιστα που ήταν πιο συμμέτοχοι στην προσπάθεια είχαν ακόμα περισσότερες.
Πως ορίζω το ότι ήταν πιο συμμέτοχοι; Απλό. Βάλτε τον Γιούνκ στην Φεράρι και τον Σουμάχερ στην Μινάρντι. Ο Γιούνκ θα είναι ταχύτερος (εκτός άμα κάνει παρέα στις κάμπιες στο γρασίδι...). Σε κανονικές συνθήκες, γιατί στην βροχή ο πιλότος είναι (ευτυχώς ακόμα) αρκετά συμμέτοχος. Όμως και την βροχή σταμάτησαν!!! Αλλάζουν το πρόγραμμα για να τις αποφύγουν όλες...
THE BEST OF THE BEST