-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ συχνό το φαινόμενο που περιγράφεις! Έχει περίπτερο, ζαχαροπλαστεία, μαγάζι με περιοδικά, στάση λεωφορείου... Οπότε όλοι σταματάνε εκει...Ξέρεις πόσες φορές το έχω αφήσει Δημοκρατίας ή από την αλλη πλευρά της πλατείας για να μην διπλοπαρκάρω και προκαλέσω μποτιλιάρισμα>
-
Ναι, αλλά και οι τσέοι δεν γράφουν ποτέ κανέναν! Πάει ο κάθε γελοίος, παρκάρει ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ τη Χ5 του, να τη βλέπουν οι θαμώνες του 'Φειδίου Μελάθρου', παρκάρουν όλοι διπλοτριπλοτετραπλοσειρά ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ... Μη χάσουν την προσφορά του 'Επενδυτή', του 'Βλήματος', της 'Ημερησίας' και της 'Καθημερινής'. Θα πάθουν τίποτα μωρέ αν παρκάρουν λίγο παραπέρα και περπατήσουν; Στη Δημοκρατίας (ποτέ δεν θα αποδεχθώ τη μετονομασία της σε 'Ανδρέα Παπανδρέου' - αν είναι έτσι, να κάνουμε δρόμο και για το Μητσοτάκη και για τον Αλκιβιάδη και το Μέμνονα... Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν), έξω απ'το μαγαζί εκείνο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μπιλιάρδα (απέναντι απ'το δρόμο που βρίσκεται το δεσποτικό), παρκάρουν ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ. Παρκάρουν πάνω στις ράμπες των αναπήρων. Μην περπατήσουν οι κρετίνοι πενήντα μέτρα, θα χαθεί ο σκεμπές και η πατσοκοιλιά που'χουν κρεμάσει...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ συχνό το φαινόμενο που περιγράφεις! Έχει περίπτερο, ζαχαροπλαστεία, μαγάζι με περιοδικά, στάση λεωφορείου... Οπότε όλοι σταματάνε εκει...
Ξέρεις πόσες φορές το έχω αφήσει Δημοκρατίας ή από την αλλη πλευρά της πλατείας για να μην διπλοπαρκάρω και προκαλέσω μποτιλιάρισμα>
Εγώ το βάζω είτε στο δρομάκι εκείνο ανάμεσα στο χασάπικο και το Μαρινόπουλο (νομίζω Ρενιέρη λέγεται η οδός) ή στο πάρκινγκ των δικαστηρίων, για να μην αποτελώ εμπόδιο στην κυκλοφορία. Και, στην τελική, δεν θα πάθω και τίποτα αν περπατήσω λίγο!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Στη Δημοκρατίας (ποτέ δεν θα αποδεχθώ τη μετονομασία της σε 'Ανδρέα Παπανδρέου' - αν είναι έτσι, να κάνουμε δρόμο και για το Μητσοτάκη και για τον Αλκιβιάδη και το Μέμνονα...Υπάρχει και Μητσοτάκη παραπονιάρη... Είναι κάθετη στην Δημοκρατίας εκεί που είναι η εμπορική τράπεζα! Πάντως συγνώμη αν σε προσβάλω αλλά οι Χανιώτες οδηγοί δεν είναι ότι καλύτερο από θέμα συμπεριφοράς... Παρανομούν stop, τα αφήνουν όπου νάναι και κάτω στο κέντρο στην αγορά γίνεται ο χαμός! Μία φορά είχα δει μία που σταματήσει δεξιά στα goodys me alarm και ξεφνικά περνάει κάθετα το δρόμο και παρκάρει αριστερά!!
-
AXAXAXAXAXAXAXAXA
Χανιωτες οδηγοι.....αστερια μιλαμε
Οταν περασε ενας μπροστα μου παραβιαζωντας stop και με πολλη προσπαθεια δεν τον εμβολισα, γυρισε και κοιτωντας τις πινακιδες μου (ΥΜΙ-) μου λεει
'σιγα μην δωσω προτεραιοτητα σε αθηναιο'...αυτο παραβιαζωντας στοπ... -
Α καλά αυτό το κόμπλεξ με τα αθηναικά αυτοκίνητα (πινακίδες) υπάρχει σε όλες τις πόλεις της επαρχίας!
Οταν είχα ανέβει στην Κομοτηνή για να δω την κοπέλα μου όταν σπούδαζε πάρκαρα σε ένα σημείο για 5 λεπτά ίσα για να την πάρω.
Εκεί υπήρχαν άλλα 6 αυτοκίνητα (ντόπια με πινακίδες ΚΟ Χ-ΧΧΧ).
Είχαν γράψει μόνο εμένα!Βεβαίως κάλεσα την τροχαία (τους θύτες δηλ) και έγινε ο χαμός...αλλά αυτή η αντίληψη υπάρχει σε όλες τις πόλεις με αποκορύφωμα την Θεσ/νικη.
-
elteo φανταζομαι οτι αυτο το λες γιατι ετσι σου ειπανε. Ολοι οι αθηναιοι το λενε, αλλα αν τους πεις να σου δωσουν παραδειγμα ολοι μιλανε για καποιο φιλο του φιλου ω! φιλε που του ετυχε κατι.
-
Και εμενα με ειχαν γραψει σε δρομο που
α) απαγορευοταν το παρκαρισμα αλλα ηταν πολυ πολυ φαρδυς και δεν ενοχλουσα κανεναν. Αυτο το διευκρινιζω γιατι στα Χανια ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι δρομοι εχουν απαγορευτικο παρκαρισματος και δεν υπαρχει πουθενα που να μπορεις να παρκαρεις νομιμα. Φυσικα οι χανιωτες δεν ασχολουνται με αυτη την μικρη λεπτομερεια
β) εγραψαν μονο εμενα σε 50 αυτοκινητα, για ευνοητους λογους...
γ) Με εγραψαν για παρανομο παρκαρισμα λογω πινακιδας ΚΑΙ οτι ημουν παρκαρισμενος κοντα σε φαναρι, ενω ημουν το 5-6 αυτοκινητο απο το φαναρι, δηλαδη και ψευδης κατηγορηση αφου ημουν πολλα μετρα απο το φαναρι...
δ) ειχα σταματησει για να παω στην παρακειμενη πλατεια να γραψω με την καμερα κατι φιλους που εκαναν κολπα με bmx. Οταν ειδα τον ζητα να σταματαει κατ'ευθειαν στο δικο μου αυτοκινητο (καρφωμα...), πολυ απλα πηρα με την καμερα το ολο συμβαν, πλησιαζωντας μετα στο αυτοκινητο και ζουμαρωντας πανω στην κληση για να φαινεται το γιατι με εγραψαν και οτι η συγκεκριμενη κληση ηταν για το συγκεκριμενο σημειο που εισα σταματησει.
περιττο να σας πω τι παρτυ εκανα μετα στο τμημα, παρουσια του ζητα που με εγραψε, ο οποιος παραδεχτηκε οτι γραφουν μονο τα 'ετεροδημοτικα' αυτοκινητα (αφου δεν μπορουσε φυσικα να ισχυριστει και κατι αλλο απο την στιγμη που σε σειρα τοσον αυτοκινητων σταματησε μονο στο δικο μου που ηταν καπου στην μεση προς αρχη της σειρας), και που να βλεπατε την φατσα του διοικητη οταν το ειπε αυτο ο ζητας...
GREO
αστειευεσαι φυσικα....η γη ειναι στρογγυλη, γυρναει γυρο απο τον ηλιο, ο γαιδαρος δεν πεταει, και στις επαρχιες γραφουν μονο τα αθηναικα αυτοκινητα...Ολα αληθεια -
Kacey με εχουν γραψει οπως αναφερεις στα Χανια με νοικιαρικο αυτοκινητο απο Ηρακλειο. Με εχουν γραψει επισης με το δικο μου αυτοκινητο και πινακιδες Θεσσαλονικης στην Κοζανη (για καρτες), στις Σερρες (παρκαρισμα στη Νομαρχια), στο Βολο (καρτες παλι), στη Θεσσαλονικη (μονο αθηναιους δε γραφουν εδω; ) και φυσικα και στην Αθηνα. Το καλυτερο ηταν στη Σαλαμινα. Σε ολη την παραλια στα Παλουκια εφαγα μονο εγω κληση. Αθηναϊκες πινακιδες δεν εχει η Σαλαμινα;
Εξακολουθω να επιμενω: Για τη Σαλονικη εχει να πει κατι κανεις; Ή ολοι πιπιλατε την ιδια παλια καραμελα του φιλου ω! φιλε;
Η γη ειναι στρογγυλη αλλα το κεντρο της ΔΕΝ ειναι η Αθηνα, οσο και αν ειναι δυσκολο σε καποιους να το καταλαβουν.
-
To καλυτερο ειναι να εχεις κουκουλα να τη βαζεις οταν σταματας σε περιοχη αλλη απο εκει που πηρες το αμαηι!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
elteo φανταζομαι οτι αυτο το λες γιατι ετσι σου ειπανε. Ολοι οι αθηναιοι το λενε, αλλα αν τους πεις να σου δωσουν παραδειγμα ολοι μιλανε για καποιο φιλο του φιλου ω! φιλε που του ετυχε κατι.Εάν διαβάσεις ΣΩΣΤΑ και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αναφέρομαι σε προσωπική εμπειρία οπότε αυτά που λες τα αντιπαρέρχομαι...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kacey με εχουν γραψει οπως αναφερεις στα Χανια με νοικιαρικο αυτοκινητο απο Ηρακλειο. Με εχουν γραψει επισης με το δικο μου αυτοκινητο και πινακιδες Θεσσαλονικης στην Κοζανη (για καρτες), στις Σερρες (παρκαρισμα στη Νομαρχια), στο Βολο (καρτες παλι), στη Θεσσαλονικη (μονο αθηναιους δε γραφουν εδω; ) και φυσικα και στην Αθηνα. Το καλυτερο ηταν στη Σαλαμινα. Σε ολη την παραλια στα Παλουκια εφαγα μονο εγω κληση. Αθηναϊκες πινακιδες δεν εχει η Σαλαμινα;Εξακολουθω να επιμενω: Για τη Σαλονικη εχει να πει κατι κανεις; Ή ολοι πιπιλατε την ιδια παλια καραμελα του φιλου ω! φιλε;
Η γη ειναι στρογγυλη αλλα το κεντρο της ΔΕΝ ειναι η Αθηνα, οσο και αν ειναι δυσκολο σε καποιους να το καταλαβουν.
Δεν αντιλέγω αλλά αυτό γίνεται είτε με θεσ/κιες πινακίδες είτε με αθηναικές!
Μην στρουθοκαμηλίζουμε όμως, είναι μια πραγματικότητα! -
Aναφερομαι αν υπαρχει προσωπικη εμπειρια απο Θεσσαλονικη. Υπαρχει; Αμφιβαλλω σφόδρα.
Αλλο γραφουν τα Αθηναϊκα αυτοκινητα και αλλο ΔΕΝ γραφουν τα τοπικα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
AXAXAXAXAXAXAXAXA
Χανιωτες οδηγοι.....αστερια μιλαμε
Οταν περασε ενας μπροστα μου παραβιαζωντας stop και με πολλη προσπαθεια δεν τον εμβολισα, γυρισε και κοιτωντας τις πινακιδες μου (ΥΜΙ-) μου λεει
'σιγα μην δωσω προτεραιοτητα σε αθηναιο'...αυτο παραβιαζωντας στοπ...Eμένα μου έχει τύχει στα Χανιά να δω οδηγό να παραβιάζει stop και αφού οριακά γλύτωσαν το τρακάρισμα, κατέβηκε από το αυτοκίνητο βρίζοντας θεούς κλπ και ζήτησε τα ρέστα από αυτόν που είχε προταιρεόητα!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aναφερομαι αν υπαρχει προσωπικη εμπειρια απο Θεσσαλονικη. Υπαρχει; Αμφιβαλλω σφόδρα.Αλλο γραφουν τα Αθηναϊκα αυτοκινητα και αλλο ΔΕΝ γραφουν τα τοπικα.
Υπάρχει στο αυτοκίνητο του πατέρα μου!
Satisfied...?Mην είσαι τόσο απόλυτος...σου είπα ότι ισχύει κ το αντίθετο.
-
Οχι βεβαια! Τι εγινε; Τον εγραψαν ενω ηταν νομιμος επειδη ειχε αθηναϊκες πινακιδες; Παρανομουσαν ολοι και εγραψαν τον Αθηναίο ΜΟΝΟ; Δεν τον αφησαν να παρκαρει στην Τσιμισκη;Δεν του εστρωσαν χαλι οταν περασε;
Εκ των προτερων σε παρακαλω εχε υποψη σου οτι εμας τους ιθαγενεις εδω πανω μας εχουν αλοιθωρησει στις κλησεις οποτε δεν μου λεει απολυτως τιποτε οτι καποιος εφαγε κληση στη Θεσσαλονικη. Πρεπει να αποδειξει οποιος συνεχως επαναλαμβανει αυτην την κοτσανα οτι του φερθηκαν αδικα ΛΟΓΩ αθηναϊκων πινακιδων.
Και να μην ξεχασω: Σχεδον ολες οι εταιριες εχουν καταστηματα στη Θεσαλονικη. Και ολες δινουν στα στελεχη τους αυτοκινητα με αθηναϊκες πινακιδες. Οποτε ο συνειρμος Αθηναϊκες πινακιδες = Αθηναίος δεν πολυυπαρχει εδω πανω.Αν θες μου λες μερος, μερα, ωρα και λογο που τον γραψανε να σου πω αν ειναι σπανιο ή οχι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οχι βεβαια! Τι εγινε; Τον εγραψαν ενω ηταν νομιμος επειδη ειχε αθηναϊκες πινακιδες; Παρανομουσαν ολοι και εγραψαν τον Αθηναίο ΜΟΝΟ; Δεν τον αφησαν να παρκαρει στην Τσιμισκη;Δεν του εστρωσαν χαλι οταν περασε;
Εκ των προτερων σε παρακαλω εχε υποψη σου οτι εμας τους ιθαγενεις εδω πανω μας εχουν αλοιθωρησει στις κλησεις οποτε δεν μου λεει απολυτως τιποτε οτι καποιος εφαγε κληση στη Θεσσαλονικη. Πρεπει να αποδειξει οποιος συνεχως επαναλαμβανει αυτην την κοτσανα οτι του φερθηκαν αδικα ΛΟΓΩ αθηναϊκων πινακιδων.
Και να μην ξεχασω: Σχεδον ολες οι εταιριες εχουν καταστηματα στη Θεσαλονικη. Και ολες δινουν στα στελεχη τους αυτοκινητα με αθηναϊκες πινακιδες. Οποτε ο συνειρμος Αθηναϊκες πινακιδες = Αθηναίος δεν πολυυπαρχει εδω πανω.Αν θες μου λες μερος, μερα, ωρα και λογο που τον γραψανε να σου πω αν ειναι σπανιο ή οχι.
Mην τα παίρνεις στραβά βρε φίλε μου, βορειοελλαδίτης είμαι!
Και πίστεψε με έχω δει και τους μεν και τους δε... -
Tα παιρνω στραβα γιατι τα διαβαζουν ασχετοι και μετα λενε τερατα. Τοσο απο εδω οσο και απο την Αθηνα. Εχω γυρισει και ολη την Ελλαδα με το αυτοκινητο μου. Στην Αττικη και στη Θεσσαλονικη δεν εχω δει να παιζει ρολο η πινακιδα του αυτοκινητου. Στην υπολοιπη Ελλαδα ισχυει οτι ειπα και πιο πανω: Οι τοπικοι ειναι 'ατρωτοι'
-
Η αλήθεια είναι ότι παντού υπήρχε στο παρελθόν μία προτίμηση να γράφουν ξένα αυτοκίνητα (που δύσκολο να έχουν κ γνωστό να την σβήσουν... ) αλλά δεν νομίζω ότι πολυισχύει πλέον ούτε είναι δεδομένο!
Προσωπικά με τα 3+1 αυτοκίνητα που χρησιμοποιώ αλλά κ αρκετά από τα εταιρικά γυρίζω όλη την Ελλάδα κ ειδικά Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο κ Χανιά (Κρήτη κάθε καλοκαίρι κ πολλές φορές πάνω από μήνα στο παρελθόν) κ ίσως επειδή προσέχω ποτέ δεν έχω φάει κλήση, αλλά πάντα θα σκεφτώ πολύ που θα το αφήσω κ δεν έχω πρόβλημα να κάνω κ έναν κύκλο παραπάνω ή να περπατήσω!
Α! σημειωτέων ότι τα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες Αθηνών κ Πατρών κ με κανένα από αυτά δεν είχα πρόβλημα από Κρήτη (που οι Κρητικοί είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι άσχετα με τα 'εσωτερικά' τους θέματα...) μέχρι Βόρεια Ελλάδα....
-
Επειδη εχω ζησει ενα χρονο στα Χανια, θα σου πω το εξης
Οι μισοι ηταν πολυ φιλικοι, οι αλλοι μισοι ηταν τα μεγαλυτερα καθικια του κοσμου μολις μαθαιναν οτι εισαι αθηναιος (η καλυτερα μη χανιωτης).Και δεν ξερω για Θεσσαλονικη, αλλα γενικα στην επαρχια κανεις δεν γραφει τους ντοπιους ενω εχουν φροντισει πινακιδες κλπ να μην σου αφηνουν κανενα περιθωριο. Στα Χανια σε ολους μα ολους τους δρομους της πολης απαγορευεται το παρκαρισμα.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!