-
Εγω και ο πατερας μου εχουμε και οι δυο αδεια οπλοφοριας. Μου δανιζει το οπλο του που εχει αγορασει νομιμα, για να παω για σκοποβολη. Στον δρομο πλακωνομαι με καποιον, βγαζω το οπλο και του καρφωνω μια στο κεφαλι. Θα γυρισει καποιος δικαστης να πει στον πατερα μου 'περαστε απο την φυλακη μερικα χρονακια επειδη ειστε συνυπευθυνος για τον φονο γιατι επρεπε να ξερετε οτι ο γιος σας θα τρελλαθει και θα καθαριζει κοσμο στον δρομο'? Οχι, σε καμμια περιπτωση.
Μπα, από πότε; Η άδεια είναι προσωπική και δεν δίνει δικαίωμα 'δανεισμού' του όπλου. Δεν θα καταδικαστεί μεν για ανθρωποκτονία ο πατέρας, αλλά θα του αφαιρεθεί η άδεια λόγω κακής χρήσης της, άσε που θεωρητικά μπορεί να διωχθεί ως απλός συνεργός για το έγκλημα. Για το δε όπλο ούτε κουβέντα: θα κατασχεθεί ως μέσο διάπραξης εγκλήματος.
Στο μοναδικό που συμφωνώ είναι η δυνατότητα λήψης των πινακίδων πριν τις 20 ημέρες με πληρωμή τριπλάσιου προστίμου κι ας μου τις έχουν πάρει παράνομα στο παρελθόν. Άθλια πρακτική.
-
Για το όπλο είμαι σχεδόν σίγουρος πως εντελώς καθαρή ΔΕΝ θα τη βγάλει ο πατέρας σου.
Φυσικά θα κατάσχουν το όπλο (όχι την άδειά του) για ΠΑΝΤΑ πρακτικά, ως το φονικό όπλο για το δικαστήριο κλπ, αλλά θα πας κι εσύ φυλακή (αυτόφωρο), ενώ δεν θα μπορείς (αν έχεις) να χρησιμοποιήσεις το δικό σου όπλο ανενόχλητος μετά.
Πάντως πιστεύω πως είναι λάθος παράδειγμα, τόσο γιατί θα το χάσει το όπλο ο πατέρας σου, και θα έχει μπελάδες και ο ίδιος, όσο και γιατί μετά εσύ θα έχεις προβλήματα με την πολιτεία, όχι με τον πατέρα σου που έμεινε χωρίς αμάξι, αλλά και πολύ περισσότερο γιατί δεν συγκρίνεται το παρκάρισμα με φόνο!!! Ακόμα κι αν το κάνεις στη Βουλή, στη θέση του εκάστοτε πρωθυπουργού!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...καθως και το γεγονος οτι πληρωνοντας το τριπλασιο του προστιμου μπορεις να τις παρεις πισω την ιδια μερα, θα επρεπε να αρκουν για να σας πεισουν για το φοροεισπρακτικο χαρακτηρα του 'μετρου'.Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Οι πινακίδες δεν θα έπρεπε να επιστρέφονται σε κανέναν νωρίτερα, όσο και να πληρώσει.
Όσον αφορά το μέτρο γενικότερα, εγώ είμαι υπέρ. Και να εξηγήσω γιατί. Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο η απειλή εφαρμογής του οποίου να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγων για την συνέχιση τέλεσης της παράβασης, είτε αυτή είναι διπλοπαρκάρισμα, είτε είναι υπερβολική ταχύτητα, είτε επικίνδυνοι ελιγμοί. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο παραβάτης να υφίσταται την μεγαλύτερη δυνατή ταλαιπωρία ώστε να μην τολμήσει να το ξανακάνει. Από τότε που αναγκάστηκα να πάω στο πλημμελειοδικείο για υπερβολική ταχύτητα, να ταλαιπωρηθώ μια ολόκληρη μέρα (πήγα 9 και έφυγα 3!) και να αποχωρήσω σχεδόν 400 Ευρώ ελαφρύτερος, το σκέφτομαι πάρα πολύ πριν ξεπεράσω τα 120 στον Πατρών - Κορίνθου.
Αυτή είναι και η λογική της δαγκάνας που εφαρμόζεται στην Βρετανία. Το παράνομα παρκαρισμένο όχημα (όντας ακινητοποιημένο) εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία, αλλά ο ιδιοκτήτης κατά πάσα πιθανότητα θα το σκεφτεί πάρα πολύ πριν το ξαναφήσει σε παρόμοιο σημείο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εχθές στην ΑΟ.Suzuki Baleno Stattion...οδηγός ~60, συνοδηγός κυρία στα ίδια περίπου χρόνια!
Ολο το αυτοκίνητο νορμάλ.Ομως...
**Μια φτερούγα τύπου 205Τ16 τοποθετημένη στην οροφή!!!! **
Μιλάμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!Απίστευτο θέαμα!!!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Οι πινακίδες δεν θα έπρεπε να επιστρέφονται σε κανέναν νωρίτερα, όσο και να πληρώσει.
Όσον αφορά το μέτρο γενικότερα, εγώ είμαι υπέρ. Και να εξηγήσω γιατί. Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο η απειλή εφαρμογής του οποίου να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγων για την συνέχιση τέλεσης της παράβασης, είτε αυτή είναι διπλοπαρκάρισμα, είτε είναι υπερβολική ταχύτητα, είτε επικίνδυνοι ελιγμοί. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο παραβάτης να υφίσταται την μεγαλύτερη δυνατή ταλαιπωρία ώστε να μην τολμήσει να το ξανακάνει. Από τότε που αναγκάστηκα να πάω στο πλημμελειοδικείο για υπερβολική ταχύτητα, να ταλαιπωρηθώ μια ολόκληρη μέρα (πήγα 9 και έφυγα 3!) και να αποχωρήσω σχεδόν 400 Ευρώ ελαφρύτερος, το σκέφτομαι πάρα πολύ πριν ξεπεράσω τα 120 στον Πατρών - Κορίνθου.
Αυτή είναι και η λογική της δαγκάνας που εφαρμόζεται στην Βρετανία. Το παράνομα παρκαρισμένο όχημα (όντας ακινητοποιημένο) εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία, αλλά ο ιδιοκτήτης κατά πάσα πιθανότητα θα το σκεφτεί πάρα πολύ πριν το ξαναφήσει σε παρόμοιο σημείο.
και γεμίζουν τα δικαστήρια με το παραμικρό κι όπως γράφτηκε υπήρξε παραγραφή σε όσες δίκες εκκρεμούσαν.
Αφού εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία ένα παράνομα παρκαρισμένο, δέν λύνεται το πρόβλημα ούτε με κλήσεις, ούτε με αφαίρεση πινακίδων, δαγκάνες και λοιπά φαιδρά. Σήμερα θα είναι ένας, αύριο άλλος και με τόσες χιλιάδες οδηγούς -και ζώα- πάντα θα υπάρχει κάποιος, οπότε το μόνο που γίνεται είναι να γεμίζουν όσο μπορούν τα ταμεία.
Αν δημιουργεί πρόβλημα το μαζεύεις κι αν θέλει να το πάρει πίσω να τα σκάσει
-
Δεν γίνεται να τα μαζέψουν όλα. Θα χρειαζόταν ένας τεράστιος στόλος γερανών και πολύ προσωπικό. Μη μου πείτε ότι οι κάφροι δεν στενοχωριούνται όταν βλέπουν το τουτού τους χωρίς πινακίδες. Αν τις έπαιρναν εκεί που πραγματικά πρέπει, θα ήταν σίγουρα καλύτερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν γίνεται να τα μαζέψουν όλα. Θα χρειαζόταν ένας τεράστιος στόλος γερανών και πολύ προσωπικό. Μη μου πείτε ότι οι κάφροι δεν στενοχωριούνται όταν βλέπουν το τουτού τους χωρίς πινακίδες. Αν τις έπαιρναν εκεί που πραγματικά πρέπει, θα ήταν σίγουρα καλύτερα.δεν χρειάζονται τόσοι πολλοί γερανοί. Είναι γνωστά τα σημεία που παρκάρουν τα ζώα και δημιουργούν το χάος. Μισθώνεις χώρο πάρκινγκ σε ιδιωτικά γκαράζ/μάντρες εντός Αθηνών και το μίσθωμα φυσικά θα το πληρώσει στο πολλαπλάσιο (να βγάλουμε και τίποτα ) αυτός που παρκάρει παράνομα.
Φυσικά όταν το πάρκινγκ της αστυνομίας είναι σε 1-2 απομακρυσμένες περιοχές στο λεκανοπέδιο χρειάζονται άπειροι γερανοί προφανώς
-
Ξέρω ότι ιδιωτικό κλειστό πάρκινγκ κοντά στην Ομόνοια όπου ξεφορτώνονται σηκωμένα αυτοκίνητα.
-
Το παραδειγμα μου δεν ηταν καθολου ατυχες.
Αν η αδεια οπλοφοριας εκτος απο προσωπικη, κολλαει και στο συγκεκριμενο οπλο (που δεν το ηξερα), τοτε ναι θα βρει τον μπελα του ο πατερας μου για την παραβαση του δανεισμου του οπλου. Αν ομως η αδεια ειναι απλα προσωπικη, και δεδομενου οτι και οι δυο εχουμε αδεια οπλοφοριας, τοτε δεν θα εχει κανενα προβλημα. Εχω αδεια, εχει αδεια, μου εδωσε το οπλο του. Τελος.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κανεις δεν θα του προσαψει κατηγορια για τον φονο (ουτε ως συνεργια), καθως μου εδωσε το οπλο οχι για να σκοτωσω καποιον αλλα για να να παω για σκοποβολη, ενω φυσικα δεν γνωριζε οτι μπορει και να σκοτωσω καποιον.
Και το παραδειγμα ειναι επιτηδες πολυ σοβαρο. Αν δεν υπαρχει μεταφορα ευθυνης σε τετοια θεματα, ειναι δυνατον να υπαρχει σε παραβασεις ΚΟΚ?
Αν το πνευμα του νομου (γιατι το γραμμα ειναι ξεκαθαρο, ο ιδιοκτητης ΔΕΝ εχει ευθυνη παρα μονο στις περιπτωσεις που ανεφερα πριν) ηθελε τον ιδιοκτητη συνυπευθυνο για τις παραβασεις του οδηγου, τοτε γιατι μαζι με αδεια/πινακιδες/διπλωμα οδηγου δεν αφαιρειται και το διπλωμα οδηγησης του ιδιοκτητη? Γιατι ειναι υπευθυνος για την πληρωμη του προστιμου ο οδηγος και οχι ο ιδιοκτητης του οχηματος (αν δεν πληρωθει η κληση μετα θα ερθει τριπλασια ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ και οχι στον ιδιοκτητη, ελεγμενο αυτο, για αυτο αλλωστε πανω στις κλησεις τωρα πια γραφονται το ΑΦΜ και το ΑΔΤ του ΟΔΗΓΟΥ)? Επειδη δεν εκανε την παραβαση εκεινος και για αυτο δεν πρεπει να την πληρωσει εκεινος.
Λοιπον για να το ξεκαθαριζουμε, η αφαιρεση πινακιδων ειναι καθαρα εκβιαστικο μετρο για να αναγκαζει τους παραβατες να πληρωνουν το προστιμο, με παραπλευρη απωλεια την ακινητοποιηση του οχηματος ακομα και για τον χρηστη που δεν εχει κανει καμμια παραβαση. Αντι να στηθει μια σωστη μηχανοργανωση ωστε τα προστιμα να πληρωνονται οταν και απο αυτους που πρεπει, παιρνουμε τις πινακιδες για να αναγκαστεις να ερθεις να πληρωσεις. Στην αγγλια ακομα και προστιμο 30 λιρες να εχεις (παρκαρισμα), δεν το γλυτωνεις με τιποτα. Θα σου ερθει φουσκωμενο, παρεα με εναν debt collector, και αν δεν πληρωνεις θα σου παρουν κατι πολυτιμο για να βγαλουν τα λεφτα τους. Ακομα και το αυτοκινητο ολοκληρο. Κανεις ομως δεν σου ακουμπαει πινακιδες ωστε να μπορει να χρησιμοποιειται το οχημα.
ΕΔΙΤ:
Τα αυτοκινητα που σηκωνουν γερανοι καταληγουν κατα κυριο λογο σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ παρκινγκ, και οχι στα παρκινγκ της τροχαιας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το παραδειγμα μου δεν ηταν καθολου ατυχες.Αν η αδεια οπλοφοριας εκτος απο προσωπικη, κολλαει και στο συγκεκριμενο οπλο (που δεν το ηξερα), τοτε ναι θα βρει τον μπελα του ο πατερας μου για την παραβαση του δανεισμου του οπλου. Αν ομως η αδεια ειναι απλα προσωπικη, και δεδομενου οτι και οι δυο εχουμε αδεια οπλοφοριας, τοτε δεν θα εχει κανενα προβλημα. Εχω αδεια, εχει αδεια, μου εδωσε το οπλο του. Τελος.
Εάν δεν απατώμαι, κατά τη μεταφορά το όπλο πρέπει να το έχεις στο πορτ μπαγκάζ όχι επάνω σου ζωσμένο σαν πιστολέρο. Ή μήπως κάνω λάθος;
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Το παραδειγμα μου δεν ηταν καθολου ατυχες.
Αν η αδεια οπλοφοριας εκτος απο προσωπικη, κολλαει και στο συγκεκριμενο οπλο (που δεν το ηξερα), τοτε ναι θα βρει τον μπελα του ο πατερας μου για την παραβαση του δανεισμου του οπλου. Αν ομως η αδεια ειναι απλα προσωπικη, και δεδομενου οτι και οι δυο εχουμε αδεια οπλοφοριας, τοτε δεν θα εχει κανενα προβλημα. Εχω αδεια, εχει αδεια, μου εδωσε το οπλο του. Τελος.
Εάν δεν απατώμαι, κατά τη μεταφορά το όπλο πρέπει να το έχεις στο πορτ μπαγκάζ όχι επάνω σου ζωσμένο σαν πιστολέρο. Ή μήπως κάνω λάθος;
Το όπλο πρέπει να το μεταφέρεις αποσυναρμολογημένο και μόνο στην διαδρομή σπίτι-σκοπευτήριο.
-
Δεν γνωριζω αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια που δεν νομιζω να επηρεαζει το νοημα αυτο που προσπαθω να περασω.
-
Επειδή εδώ δεν είμαστε δικηγόροι, ούτε συμμετέχουμε σε φορουμοδικείο, ας μην καταφεύγουμε σε τραβηγμένες εκδοχές για να στηρίξουμε κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει.
Kacey, δεν γουστάρεις να σου παίρνουν τις πινακίδες. Αυτό διότι χάνεις το 'παιχνίδι' σου και δεν μπορείς να κάνεις τα γούστα σου καθώς αμέσως θα γίνεις αντιληπτός. Θες να τρως ένα πρόστιμο, μικρό ή μεγάλο είναι κάτι το σχετικό (αφού μιλάει το πορτοφόλι του καθενός) και την επόμενη μέρα να κάνεις ό,τι σου καπνίσει. Αν σου πάρουν το δίπλωμα, σίγουρα θα το διακινδυνεύσεις να οδηγήσεις χωρίς αυτό, αφού αυτό είναι το 'μεράκι' σου και ο κίνδυνος να πιαστείς πολύ μικρός σε σχέση με τις ανύπαρκτες πινακίδες.
Υπάρχει και η άλλη λογική βέβαια, σαν αυτή που γράφει ο GeorgeTabs: μια προστιματάρα τόσο μεγάλη που κάποιοι ίσως υποχρεωθούν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους για να την πληρώσουν. Ή αυτό που γίνεται σε κάποια χώρα της Σκανδιναυΐας, όπου πληρώνεις πρόστιμο βάσει της περιουσιακής σου κατάστασης.
Η ΟΥΣΙΑ: Όταν θέλει το κράτος να σταματήσει μια κατάσταση, έχει 1000 τρόπους να το κάνει. Το δικό μας διάλεξε τις πινακίδες και τα αυτόφωρα, άλλοι έχουν επιλέξει τα εξοντωτικά πρόστιμα ή ένα πολύ αυστηρό point-system. Μη γελιέστε όμως, αν υπάρχει η βούληση δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα παραθυράκι. Γιατί και τώρα παραθυράκι είναι αυτό με τις πινακίδες, αφού πληρώνεις και τις παίρνεις πίσω. Και πάλι καλά να λέτε εσείς οι 'ατακτούληδες'.
-
Εγω εχω φαει τα δαχτυλα μου στο πληκτρολογιο να στηριξω το οτι η αφαιρεση πινακιδων ειναι λαθος επειδη τιμωρουνται περισσοτεροι του ενος που οντως φταιει χωρις αυτοι να εχουν κανει τιποτα, εσυ μου λες οτι με πειραζει γιατι δεν μπορω να παρανομω και να συνεχιζω να οδηγω. Τι να σου πω...
ΥΓ για να μην σχολιασω το αυθαιρετο συμπερασμα οτι θα οδηγουσα χωρις διπλωμα...Κοντρακιας ειμαι (και μαλιστα - θεωρω εγω - με λιγο μυαλο στο κεφαλι μου), οχι ηλιθιος και μαλακας να οδηγω με αφαιρεμενο διπλωμα (=ανασφαλιστος)...
-
Ποιοι τιμωρούνται δηλαδή; Εσύ (που έτρεχες, έκανες κόντρες, έκανες σφήνες ανάμεσα στα ΙΧ - υποθετικά όλα αυτά) και ο ...;
Ο πατέρας σου που σού έδωσε το αυτοκίνητο; Ο πατέρας-θείος-αδελφός που του βούτηξες τα κλειδιά; Ο συνιδιοκτήτης του αυτοκινήτου; Η γυναίκα σου που θέλει να πάει στη δουλειά της την άλλη μέρα; -
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να πάρουμε σώνει και καλά το αυτοκίνητο μας στο κέντρο της Αθήνας αφού ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να βρούμε νόμιμο χώρο στάθμευσης (εκτός αν πληρώσουμε) και αναγκαστικά θα σταθμεύσουμε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και αφού κάνουμε τη παρανομία μας και μας κόψουνε κλήση/ πάρουνε της πινακίδες/ πάρουνε το αμάξι διαμαρτυρόμαστε ότι δεν φταίμε εμείς αλλά το κακό κράτος που δεν φτιάχνει χώρους στάθμευσης και μας κόβει κλήσεις μόνο και μόνο για να τα κονομάει κ.λ.π. Ε λοιπόν για μένα φταις ΕΣΥ που πήρες το αυτοκίνητο σου στο κέντρο ενώ ήξερες ότι θα παρκάρεις παράνομα και από εκεί και πέρα τελειώνει για μένα η κουβέντα μιας και ο έλληνας δεν ξέρει άλλο τρόπο εκτός από τον βούρδουλα για να καταλάβει μιας και είναι εγωιστής και θέλει με το έτσι θέλω να γίνεται το δικό του (στην προκειμένη περίπτωση να σταθμεύσει σε χώρους που δεν υπάρχουν ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις στάθμευσης). Προσωπικά αν έβγαινε ένας νόμος που θα έλεγε στις 3 κλήσεις παράνομης στάθμευσης να σου δεσμεύουν το αυτοκίνητο για 1-2 μήνες δεν θα με πείραζε καθόλου, μπας και βάλουμε μυαλό αν και δεν το βλέπω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιοι τιμωρούνται δηλαδή; Εσύ (που έτρεχες, έκανες κόντρες, έκανες σφήνες ανάμεσα στα ΙΧ - υποθετικά όλα αυτά) και ο ...;
Ο πατέρας σου που σού έδωσε το αυτοκίνητο; Ο πατέρας-θείος-αδελφός που του βούτηξες τα κλειδιά; Ο συνιδιοκτήτης του αυτοκινήτου; Η γυναίκα σου που θέλει να πάει στη δουλειά της την άλλη μέρα;ναι, ολοι αυτοι. πραγματικα απορω για το οτι πρεπει να αποδειξω τα αυτονοητα, οτι ειναι αδικο να ταλαιπωρειται οποιοσδηποτε τριτος για λαθος καποιου αλλου. Λογικες 'ας προσεχες σε ποιον το εδινες, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΩΡΑ' ειναι εκδικητικες και μου φερνουν σε αντιστοιχη της 'ενας κανει την μλκια, ολοι την πληρωνουν' που ισχυε επι χουντας καθως και στον στρατο (που ειναι δεκτο απο ολους οτι 'εκει που αρχιζει ο στρατος τελειωνει η λογικη'), πραγματικα με κανουν να απορω.
και για αλλη μια φορα θα ξαναπω οτι ο ΚΟΚ ΔΕΝ αναγνωριζει συνυπευθυνοτητα του ιδιοκτητη σε παρανομιες του οδηγου, πως τωρα εσεις το δεχεστε και υπερασπιζεστε...?
ΥΓ Οταν θα ερθει ο γιος/κορη/αδερφος κλπ και θα σας πει 'Ρε συ συγνωμη, το αφησα για 10 λεπτακια παρανομα και μου πηραν τις πινακιδες, κατσε τωρα ενα μηνα χωρις', τοτε να σας δω ποσο θα σας αρεσει που θα κυκλοφορειτε με ταξι/ΜΜΜ χωρις να φταιξετε σε τιποτα αλλα απλα επειδη κανατε το αυτονοητο, δωσατε δηλ το αυτοκινητο σε αλλο μελος της οικογενειας.
-
Και σε αυτή την περίπτωση τα καντήλια δεν θα τα έριχνα σε αυτούς που αφαίρεσαν τις πινακίδες, αλλά στον γιο/κόρη/αδελφό μου που έκανε την βλακεία
-
Δεν τίθεται καθόλου θέμα εκδικητικότητας, αλλά υπευθυνότητας.
Είσαι γονέας και βλέπεις ότι το παιδί σου είναι λίγο ανεύθυνο. Δεν του δίνεις το αυτοκίνητο εύκολα ή, αν το δώσεις, το προειδοποιείς πως έτσι και κάνει καμιά στραβή, θα πηγαίνει με πατίνι για 1 χρόνο και βλέπουμε. Αν τελικά κάνει τη στραβή, πρώτα λες στον εαυτό σου 'Ευτυχώς που γύρισε σώος' και μετά του ρίχνεις την καμπάνα για να το συνετίσεις.
Είσαι αδελφός και ξέρεις ότι το αδελφάκι σου μπορεί να σουφρώσει τα κλειδιά και να πάει για 'παιχνίδι'. Τα κρύβεις ή του τραβάς το αυτί.
Είσαι συνιδιοκτήτης: ας πρόσεχες. Να κάνεις καλύτερες επιλογές στο μέλλον.Τώρα, αν πάρουν πινακίδες για παράνομη στάθμευση, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Αλλά ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις για το ποιος παρκάρει, αλλά το ότι το συγκεκριμένο όχημα δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία εκεί που βρέθηκε. Υπάρχουν και οι γερανοί εξάλλου, μέτρο πολύ βαρύτερο από την αφαίρεση πινακίδων.
-
Αν αναλογιστεις για ποιες παραβασεις προβλεπεται αφαιρεση πινακιδων και με ποιον τροπο βεβαιωνονται αυτες οι παραβασεις, θα καταλαβεις οτι δεν τιθεται θεμα υπευθυνοτητας η επικινδυνοτητας αυτου που εδωσες το αυτοκινητο, αλλα ΣΥΝΗΘΩΣ ευρηματικοτητας του οργανου και φοροεισπρακτικου χαρακτηρα του 'μετρου'. Για αυτο φωναζω οτι ειναι αδικο. Και στην τελικη, για αλλη μια φορα, αν το παιδι/αδερφος/τριτος που εδωσα το αυτοκινητο με ολη την καλη διαθεση και καλη πιστη οτι θα το χρησιμοποιησει σωστα, ειναι οντως επικινδυνος η απαραδεκτος (στην περιπτωση παρανομης σταθμευσης εκει που οντως ενοχλει), να ακινητοποιηθει ΕΚΕΙΝΟΣ και οχι εγω.
Χρησιμοποιωντας το επιχειρημα της απεναντι πλευρας οτι η αφαιρεση πινακιδων ειναι πολυ πιο αποτρεπτικη στο να κυκλοφορεις (γιατι κανει μπαμ οτι δεν εχεις πινακιδες) απο την αφαιρεση διπλωματος, σκεψου το εξης:
Δινω το αυτοκινητακι μου σε συγγενη και αυτος κατεβαινει την Αθηνας με μια 100αρα. Τον σταματανε και του παιρνουν διπλωμα, αδεια πινακιδες (δικες μου). Αυτος που ειναι και λιγο καφρος απλα συνεχιζει να μετακινειται με το δικο του αυτοκινητο (εστω χωρις διπλωμα ακριβως γιατι 'δυσκολα τους βρισκεις') και συνεχιζει τις καφριλες, ενω εγω μενω σπιτι για ενα μηνα (χωρις να εχω κανει τιποτα)...
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!