-
-
Μιλαμε παντα για κλειστο δρομο ενοειται με τσιμεντενια μπαριερα στην μεση και παντα για ευθεια.
-
Κλειστος δρομος = δεν υπαρχουν τρακτερ κλπ.
Μπορει να υπαρξει ζωο ομως. -
Καθε αμαξι επιβραδυνει αλλιως. Αλλιως θα φρεναρεις με τα μαμα φρενα αλλιως με τις τετραπιστονες. Παντα με καλο λαστιχο.
-
Το συγκεκριμενο κομματι που μαλλον δεν εχεις περασει απ οτι φενεται πληρει μια χαρα προδιαγραφες οταν υπαρχει λιγη κινηση να πας ανω των 140...
-
Αν πεταχτει ζωο στα 50 μετρα με 120 δεν σωζεσαι και παλι.
Ουτε και στα 170 βεβαια. -
Αν υπαρχουν λαδια κλπ και με 100 να πηγαινεις το λιγοτερο που εχεις φερει ειναι σβουρες. Εκει απλα την εκατσες.
Και θα μου πεις με τα 100 μπορει να βγεις και ζωντανος ενω στα 200 στανταρ φετες. Και στις 2 ταχυτητες οι πιθανοτητες κατα την γνωμη μου σε ενα καινουργιο οχημα ειναι πολυ μικρες και παντα υπαρχει και ο παραγοντας της τυχης (οσο ηλιθιο κ αν ακουγεται).
Δεν μου απαντησες ομως γιατι ειναι ασφαλες εξω απο την Λαμια να τρεχω με 110 σε δρομο που δεν εχει διαζωμα η ασφαλτος ειναι αθλια κ μπορει να πεταχτουν τα παντα και στην ευθεια Κατερινης εχω μονο 10 χλμ εξτρα.
Μιλαμε παντα για κλειστους δρομους. Σε δρομους οπως μετα το Αντιρριο οποιος περναει τα 100 ειναι απλα καφρος...
-
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Δεν μου απαντησες ομως γιατι ειναι ασφαλες εξω απο την Λαμια να τρεχω με 110 σε δρομο που δεν εχει διαζωμα η ασφαλτος ειναι αθλια κ μπορει να πεταχτουν τα παντα και στην ευθεια Κατερινης εχω μονο 10 χλμ εξτρα.Κι ούτε πρόκειται να δεις απάντηση. 110 πάντως στην ευθεία έξω απ'τη Λαμία με τις συνθήκες που επικρατούν συνήθως είναι 'με το Χάρο συνοδηγό'.
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Πες τα χρυσοστομε!!!Για συγκεκριμενο δρομο μιλαμε και οχι γενικα για τις ε.ο στην ελλεδα!!!Οποιος δεν εχει περασει απο το συγκεκριμενο κομματι καλυτερα να μην το βαζει στο ιδιο καζανι με δρομους οπως πατρα-πυργος
ΦιλικαΣτο κομμάτι από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη, είναι απολύτως λογικό να πας (όταν ΔΕΝ βρέχει) με 160+. Δεν ξέρω όμως αν βελτιώσανε την απορροή των ομβρίων γύρω απ'την Κατερίνη, γιατί κάθε που έβρεχε, έκανε κάτι απίστευτες λίμνες εκεί. Το δρόμο αυτόν έχω χρόνια να τον κάνω με βροχή.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις δρόμων που ακόμα και με 110 να πας, πας γυρεύοντας να σκοτωθείς (Λαμία).
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Γ)εθνικη οδος αθηνα-λαμια ωρα 2-3 το πρωι γυρναγα απο θεσσαλονικη με την ξαντια του πατερα μου,τελειως αδειος ο δρομος και εγω πηγαινα με 205-210 χλμΣχεδόν 60 μέτρα το δευτερόλεπτο, με μεσαία φώτα που φέγγουν στα 40 μέτρα, δυνατά που φέγγουν στα 200 μέτρα, ταχύτητα που θες πάνω από 200 μέτρα να ακινητοποιηθείς, και μέσο χρόνο αντίδρασης 1 δευτερόλετο (αν και τέτοια ώρα τη νύχτα ίσως και παραπάνω) ήτοι 60 μέτρα...
Αν υπήρχε ένα σκοτωμένο σκυλί στην λωρίδα σου πιστεύεις πως θα προλάβαινες να το δεις πριν το χτυπήσεις με 200;
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Για να ξεκαθαρισω το θεμα.Ωρα 2μιση το πρωι....το αυτοκινητο αψογα συντηρημενο με φρεσκα λαστιχα στην εθνικη οδο εξω απο την κατερινη και φυσικα κανενας αλλος στον δρομο.Πολυ επικινδυνο??Εγκλημα? .....με γνωριζεις προσωπικα για να ξερεις ποση εμπιστοσυνη εχω στις ικανοτητες μου και ποιες ειναι αυτες???Σου αναφερω οτι:Σεβομαι απεριοριστα πεζους,δεν οδηγω ποτε εχοντας πιει και ποτε δεν φερνω σε δυσκολη θεση τους αλλους χρηστες του δρομου.
Αυτα νομιζω οτι ειναι πολυ πιο σημαντικα απο το να παω για λιγο με 200 σε ενα εξαιρετικο δρομο με ενα σταθερο αυτοκινητο και χωρις φυσικα αλλους στον δρομο
Φιλικα[/u]
Όχι απαραίτητα έγκλημα.
Αυτοκτονία πιθανότατα όμως... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γ)
Αν υπήρχε ένα σκοτωμένο σκυλί στην λωρίδα σου πιστεύεις πως θα προλάβαινες να το δεις πριν το χτυπήσεις με 200;Τουλάχιστον δεν θα το σκότωνε αυτός
Πάντως τα 200 είναι πολλά γιατί όντως δεν ξ΄ρουμε τι μπορεί να προκύψει και όπως λές οι χρόνοι αντίδρασης είναι αργοί συγκριτικά με την ταχύτητα αυτή. Επίσης δεν ξέρουμε και το πως θα αντιδράσουμε σε περίπτωση απρόοπτου με 200
-
Τα 205 χ.α.ω. είναι 56.9 μέτρα το δευτερόλεπτο (αν και στην πραγματικότητα μια Xantia 1800άρα έχει τελική στα 194 χ.α.ω. και δεν πα'να λέει ό,τι θέλει το κοντέρ. Αν, μάλιστα, έχει και κάποιο φορτίο το αυτοκίνητο - 1-2 επιβάτες και καύσιμα, πάμε σε λιγότερο από 190). Το πόσο θα φέγγουν τα μεσαία φώτα εξαρτάται πολύ και από τη ρύθμιση και την ισχύ τους. Αν, τώρα, δεν υπήρχε ψυχή εκείνη την ώρα στο δρόμο (πολύ πιθανόν), μπορούσε άνετα να πάει με τα μεγάλα. Επίσης, παίζει ρόλο και ο φωτισμός του δρόμου (εάν υπάρχει).
Και πάλι, στο συγκεκριμένο δρόμο, τα 190, ακόμα και τα 200, είναι ρεαλιστικά. Χρόνος αντίδρασης εκ μέρους του οδηγού 1 δευτερόλεπτο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ μεγάλος, ανεξαρτήτως ταχύτητας.
-
Να υποθέσω πως εγώ που έχω κινηθεί με 200 χωρίς μάλιστα να είμαι μόνος μου στο δρόμο (και όχι μόνο στο Κατερίνη-Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Θήβα-Αθήνα και στο Τρίπολη-Αθήνα και δεν θυμάμαι που αλλού) εντάσσομαι στους... εγκληματίες? Και στην κατηφόρα της Κατεχάκη έχω κινηθεί με 160+... είμαι εγκληματίας?
Έχω μια απορία: πιστεύετε πως οι συντάκτες και οι αρθρογράφοι των 4Τ (και όχι μόνο του 'Οδηγώντας') δεν έχουν κινηθεί ποτέ με αυτές τις ταχύτητες? Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι το έχουν κάνει και μάλιστα επαναλαμβανόμενα (call it a... hunch ).
Απορώ δηλαδή γιατί την έπεσε τόσος κόσμος στο παλικάρι που έγραψε ότι πήγαινε με 200. Δεν είπαμε να το κανούμε συνέχεια, ούτε προτρέπουμε τους οδηγούς να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους, αλλά όχι και να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να μιλάμε για... εγκληματίες.
Φίλε manosk, αυτά που απαριθμείς φυσικά κι ενδέχεται να συμβούν, όπως ενδέχεται να προχωράς στο πεζοδρόμιο και να σου πέσει μια γλάστρα στο κεφάλι και να πεθάνεις. Ή να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να πέσει επάνω σου ένα αμάξι που έχει χάσει τον έλεγχο. Ή να πίνεις καφέ στη βεράντα σου και να σε σκοτώσει αδέσποτη σφαίρα από ένοπλη συμπλοκή στο δρόμο του σπιτιού σου.
Δεν γίνεται να αποστειρώσουμε πλήρως τη ζωή μας, επειδή ενδέχεται κάτι να μας συμβεί.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δεν γίνεται να αποστειρώσουμε πλήρως τη ζωή μας, επειδή ενδέχεται κάτι να μας συμβεί.Πολύ σωστά. Μη γινόμαστε και υποχόνδριοι.
-
Moυ αρεσει που ολοι απομονωσατε το κομματι που λεει 205-210χλμ.Η γιαγια που σε δρομο με 4 λωριδες και μπαριερα πηγαινε απο το αλλο ρευμα αναποδα ειναι οκ.Φυσικα η γιαγια πηγαινε με 120 οχι με 200,ε??Επειδη δεν εχω διαθεση να απολογουμαι επειδη πηγα για λιγο με 200 σε εναν απο τους καλυτερους εθνικους δρομους στην ελλαδα,χωρις κινηση ας τελειωσει το θεμα εδω......τουλαχιστον εγω το εκανα κατω απο τις καλυτερες δυνατες συνθηκες(εκτος της βραδυνης ωρας).Αλλοι πανε με 200 με βροχη,κινηση κ.α
Φιλικα -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν γίνεται να αποστειρώσουμε πλήρως τη ζωή μας, επειδή ενδέχεται κάτι να μας συμβεί.
Πολύ σωστά. Μη γινόμαστε και υποχόνδριοι.
Και εγω το παω λιγο παραπερα.
Εγω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να καθομαι να σκεφτομαι τα 1002 πιθανα σεναρια των ελληνικων δρομων, και αναλογα να κανονιζω το πως παω. Στην τελικη, τι να το κανω να ζησω μεχρι τα 80 μου αν δεν εχω κανει τιποτα στην ζωη μου. Οποτε, προσωπικα, αν δεν βαζω σε κινδυνο αλλους, θα παω με 200 και αν τυχει η αγελαδα-ufo-αυτοκτονικος ρανταροφερωντας μπατσος, τι να κανουμε, θα προσπαθησουμε να τους αποφυγουμε. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πολύ σωστά. Μη γινόμαστε και υποχόνδριοι.
Και εγω το παω λιγο παραπερα.
Εγω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να καθομαι να σκεφτομαι τα 1002 πιθανα σεναρια των ελληνικων δρομων, και αναλογα να κανονιζω το πως παω. Στην τελικη, τι να το κανω να ζησω μεχρι τα 80 μου αν δεν εχω κανει τιποτα στην ζωη μου. Οποτε, προσωπικα, αν δεν βαζω σε κινδυνο αλλους, θα παω με 200 και αν τυχει η αγελαδα-ufo-αυτοκτονικος ρανταροφερωντας μπατσος, τι να κανουμε, θα προσπαθησουμε να τους αποφυγουμε.ΧΑΧΑΧΑΧΑ Όλα τα λεφτά!!!!
-
Τελικά από εδώ το φέραμε, από εκεί το γυρίσαμε, καταλήγουμε (τουλάχιστον οι περισσότεροι) στο ότι είναι επικίνδυνο να οδηγούμε ένα αυτοκίνητο στο όριό του, πλην όμως είναι και ευχάριστο και μπορούμε να το ρίξουμε και λίγο στην τρελή για να περάσουμε όμορφα.
Για εμένα το ζητούμενο ήταν το πρώτο, τα υπόλοιπα δεν αναιρούν τα προηγούμενα, απλώς εξηγούν το γιατί κάποιοι, παρά τη δεδομένη επικινδυνότητα, κολλάνε το πόδι στο πάτωμα.
Καλή τύχη να έχουμε.ΥΓ: Πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2003 στους δρόμους και πώς (συγκρούσεις οχημάτων, απώλεια ελέγχου και στουκάρισμα σε ακίνητα εμπόδια, χτυπημένοι πεζοί κλπ); Που μπορώ να βρω τις στατιστικές;
-
Η ζωή από μόνη της είναι επικίνδυνη. Ξέρεις έξω που κυκλοφορείς τι μικρόβια υπάρχουν; Η κοπέλα που σου γυάλισε και της την έπεσες ξέρεις τι αφροδίσια μπορεί να έχει; Το γραφείο σου έχεις ιδέα τι εστία μολύνσεων είναι; Πού ξέρεις αν κάποιος παλαβωμένος/απελπισμένος Άραβας δεν θα αποφασίσει να τιναχθεί στον αέρα δίπλα στην πρεσβεία του Ισραήλ την ώρα που θα περνάς κι εσύ από εκεί; Εκεί που κάθεσαι και βλέπεις τηλεόραση, ποιος σου λέει ότι κάνας Αλβανός ή Ρουμάνος σε στυλ Σορίν Ματέι δεν σκαρφαλώνει το φωταγωγό να μπουκάρει σπίτι σου με χειροβομβίδες κλπ. να γίνει της οδού Νιόβης το κάγκελο; Η επιστολή που έλαβες σήμερα ποιος σου λέει ότι δεν έχει σκόνη άνθρακα (για το βιολογικό όπλο μιλάω); Τη στιγμή που κατεβαίνεις απ'το πεζοδρόμιο για να διασχίσεις (με πράσινο) το δρόμο, ποιος σου λέει ότι του οδηγού που έχει σταματήσει δεν θα του την καρφώσει ξαφνικά να γκαζώσει να σε κάνει αλοιφή στο δρόμο;
Αν κάτσεις να υπολογίσεις όλες αυτές τις επικινδυνότητες, τότε θα καταλάβεις ότι οι πιθανότητες που έχει ο καθένας μας να τη βγάλει καθαρή είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αν, τώρα, αποφασίσεις να το ρίξεις στην τρελλή ασφάλεια, τότε θα γίνεις χειρότερος κι απ'την Κατακουζήνα που είχε βρωμοκοπήσει το σπίτι του με Betadine κι είχε γίνει μεγάλο νούμερο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά από εδώ το φέραμε, από εκεί το γυρίσαμε, καταλήγουμε (τουλάχιστον οι περισσότεροι) στο ότι είναι επικίνδυνο να οδηγούμε ένα αυτοκίνητο στο όριό του, πλην όμως είναι και ευχάριστο και μπορούμε να το ρίξουμε και λίγο στην τρελή για να περάσουμε όμορφα.
Για εμένα το ζητούμενο ήταν το πρώτο, τα υπόλοιπα δεν αναιρούν τα προηγούμενα, απλώς εξηγούν το γιατί κάποιοι, παρά τη δεδομένη επικινδυνότητα, κολλάνε το πόδι στο πάτωμα.
Καλή τύχη να έχουμε.ΥΓ: Πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2003 στους δρόμους και πώς (συγκρούσεις οχημάτων, απώλεια ελέγχου και στουκάρισμα σε ακίνητα εμπόδια, χτυπημένοι πεζοί κλπ); Που μπορώ να βρω τις στατιστικές;
Γιατί όσο περισσότερη ώρα βρίσκεσαι στο δρόμο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα. Statistics
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
1).... Σε δρομους οπως μετα το Αντιρριο οποιος περναει τα 100 ειναι απλα καφρος...Δηλαδη εγινα και εγω καφρος????
Επειδη περναω απο το δρομο αυτο πολυ συχνα, λεω απλα οτι εισαι... υπερβολικος!
Σαφεστατα ειναι απο τους πιο επικυνδυνους στην Ελλαδα, αλλα οχι και 100χαω!!! Ενταξει υπαρχουν σημεια που πρεπει να πας και με 60-70, αλλα σε καποια αλλα μπορεις να φθασεις και τα 130 για λιγο. Απλα πρεπει να ξερεις που να το κανεις
Πως θα περασεις τα φορτηγα και τις νταλικες οταν πας με 80 σε αυτον το δρομο?? Απλα οπως ειπα, πρεπει να ξερεις που και ΠΩΣ να το κανεις.Η μεση ταχυτητα παντως δεν ειναι πανω απο 70-80 με το δικο μου, αργο, στυλ.
Πρεπει να καταλαβουμε ΟΛΟΙ οτι η οδηγηση ειναι μια πολυ δυσκολη και επικινδυνη δραστηριοτητα. Για μενα τα ορια τα θετει μονος ενας καλος οδηγος, αλλα το θεμα ειναι οτι ΟΛΟΙ πιστεουμε οτι ειμαστε εξαιρετικοι. Αντε να βγαλεις ακρη μετα...
Αυτος που λεει οτι δε 'τρεχει', αλλα ταυτοχρονα οδηγει εχοντας πιει 3-4 ποτακια, ειναι πολυ πιο επικυνδυνος απο εναν που οδηγει στην εθνικη με 130.
-
Αλλο πραγμα το να ειμαστε υπερβολικοι, αλλο να παιζουμε με τις πιθανοτητες...
Το να πηγαινεις με 200 αντι με 120 σε ενα δρομο (ΟΠΟΙΟΣ και να ειναι αυτος) αυξανει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ τις πιθανοτητες σου αν συμβει κατι, να ειναι και μοιραιο...
Ταυτοχρονα ομως, δεν μειωνει** Τοσο** πολυ πια τον χρονο που γλυτωνεις... -
Μειώνει όμως την πιθανότητα να βαρεθείς και να χάσεις την εγρήγορσή σου. Με 120 στην εθνική σκυλοβαριέμαι κι είμαι έτοιμος να κοιμηθώ (και μην πει κανείς ότι αυτό δεν είναι επικίνδυνο). Με 140-150 είμαι σε εγρήγορση τόσο όσο χρειάζεται για να έχω τα αντανακλαστικά μου έτοιμα για ό,τι κι αν συμβεί, χωρίς όμως να είμαι και τελείως στην τσίτα (και μπορώ και να συνομιλήσω με τον συνοδηγό, αν έχω). Με 170 και πάνω έχω την προσοχή μου τελείως συγκεντρωμένη στο δρόμο (τόσο που δεν μπορώ να επεξεργασθώ καμία άλλη πληροφορία που μπορεί εκείνη την ώρα να φτάσει στ'αυτιά ή στα μάτια μου).
Αυτά βέβαια πάντα σε εθνική οδό με 3 λωρίδες ανά ρεύμα και διαχωριστικό τοιχίο. Σε περίπτωση που έχουμε δυο λωρίδες ανά ρεύμα και απουσιάζει το τοιχίο, κόψε από 10 ως 20 χ.α.ω. από τις προαναφερθείσες ταχύτητες, ανάλογα με την κίνηση που επικρατεί.
-
Μην τα πιανετε ολα κυριολεκτικα...
Οταν λεω 100 μιλαω παντα μερα που ο δρομος εχει ενα νορμαλ φορτο και σε αυτο το δρομο το νορμαλ δεν σου δινει πολλες δυνατοτητες.
Οταν θα χρειαστει να περασεις βεβαια θα πας και 120 κ 140 για λιγο σε σημειο ομως που μπορεις να το κανεις.Εχω περασει τον δρομο μεχρι Αγρινιο 3 το βραδυ και σε αρκετα σημεια ημουν πανω απο 120. Αλλα ειμουν μονος και αν κατι πεταγοταν εγω θα γινομουν μπιλιες κ κανεις αλλος...
Αυτοι που λεω καφρους ειναι που πανω στις στροφες πανε και περνανε φιλερ απο εσενα υπολογιζοντας οτι στο αντιθετο αν ερθει καποιος περναει οριακα...Δεν ειπαμε να πηγαινουμε ολοι φετες αλλα και η πολυ 'νομιμοτητα' παλι υπερβολη ειναι. Νομιμοτητα με τα αθλια ορια ταχυτητας που υπαρχουν παντα.
Για πες μου γιατι τα περισσοτερα ρανταρ λειτουργουν βραδυ κ οχι μερα οπως θα επρεπε???
Γιατι παντα πρεπει να φταιει ο οδηγος κ οχι ο δρομος???Κ οντως αν πας με 80 στο Ξυλοκαστρο και 50 στη Βαρης-Κορωπιου μαλλον θα σε παρει ο υπνος...
Οπως καποιος ειπε πολυ σωστα οσο πιο πολυ εισαι στο δρομο τοσο αυξανουν οι πιθανοτητες... Μπορει να πηγαινεις με 100 σε μια ευθεια και να σου πεταχτει ενα σκυλι και να γινεις βιδες... Δεν μου λεει κατι αυτο..
Ο σωστος οδηγος ξερει τα ορια του, του δρομου κ του οχηματος του. Ο καφρος τα ξεπερναει κ σκοτωνεται... Αυτο εχω να πω..
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί όσο περισσότερη ώρα βρίσκεσαι στο δρόμο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα. Statistics [/quοτε]
Δεν θα το ελεγα οτι αυτο ισχυει για τα Ελληνικα δεδομενα, σε μια αλλη ευροπαΐκή χωρα, που ολοι οι οδηγοι ειναι πιο, ας πουμε λογικοι και εγκρατεις, εχουν πιθανοντητες εμπλοκης αναλογα με την ωρα χρησης του οδικου δικτυου.
Στην Ελλαδα απο την αλλη, οι πιθανοτητες για εμπλοκη σε ατυχημα ειναι μεγαλυτερες σε οδηγους που ή δεμ ξερουν να οδηγουν ή ειναι κάφροι.
Π.Χ εγω οδηγω 7 χρονια (νομιμα) και δεν εχω εμπλακει ΠΟΤΕ σε ατυχημα, κανω πολλα χιλιομετρα / μηνα που σημαινει οτι περναω (πιστευω) περισοτερες ωρες στον δρομο απ οσες περναει ο μεσος ορος των Ελληνων οδηγων.
Ομως γνωριζω αρκετα ατομα που εμπλεκονται σε ατυχηματα αρκετες φορες τον χρονο. Αυτο το παραδιγμα δεν ειναι αντιθετο με αυτο που ανεφερες φιλε ikar;
Απλα πιστευω οτι οι ελληνες οδηγοι ειμαστε πολυ 'μπροστα' ακομα και απο τον νομο των πιθανοτητων!!!Για να ξεφυγουμε και λιγο, ειδα σημερα το βραδυ στην Γρ. Λαμπρακη στην νικαια μια cayenne μαυρη με βαμμενες Ελληνηκες σημαιες πανω της ( τωρα βαμμενες αυτοκολητες δεν μπορεσα να ξεχωρισω) δυο τεραστιες σημαιες στα πλαγια και μια ακομα μεγαλυτερη στο καπω!
Α ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!