-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
2)3) Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαγγελματίες, γιατί δεν κάνουν, αναλύσεις λαδιών στο χημείο.
Τα λάδια μας με ταχυδρομείο στην Αμερική στέλνουμε, αν θέλουμε να έχουμε μια ανάλυση.ΕΛΕΟΣ .... όχι άλλη παραπληροφόρηση. Κρίμα είναι να 'χαλάσουμε' το τόπικ, σαν αυτό με τις λάμπες xenon.
που μπορεί να λέει ο καθένας, είτε από άγνοια, είτε ηθελημένα, ειδικά οι 'έμποροι και μάστορες' που θέλουν να προωθήσουν για δικούς τους λόγους τα προϊόντα τους. Έχω δει πολλλες φορές να βάζουν ακατάλυτα λάδια σε συνεργεία / αντιπροσωπίες .... τις περισσότερες φορές για να βγάλουν από την μύγα ...... Ξ.
.......... Τώρα κατάλαβες ότι δεν λέω
ότι θα το καίει, μα θα το πληρώνει άδικα?. Το 0 ιξώδες σε αυτοκίνητο 270000κμ, το πρωί
με το κρύο, απλός θα ‘κατουράει’ τα κομβία, μέχρι να ζεσταθεί και να δημιουργεί φιλμ,
προστασίας τριβής.Antonis-team.
Φίλε Αντώνη, δεν γεννήθηκα να τα ξέρω όλα, μα προσπαθώ να έχω ανοιχτά τα μάτια μου να βλέπω,
να κρίνω και να ενημερώνομαι από έγκυρες πηγές. Από τις τόσες φορές που έχω αλλάξει λάδια, μετά από λάθη που έχω κάνει, πιστεύω ότι πλέον είμαι σε πιο σωστή κατεύθυνση από πριν, για να επιλέγω πιο κατάλληλα, για τον κινητήρια μου και για την τσέπη μου, σε σχέση με πιο πρίν. Δεν έχω απολύτως τίποτα με την Ελληνική γλώσσα, κάθε άλλο, μα αφού σε αυτή την χώρα δεν κατασκευάζουμε ούτε καρφίτσες, μην περιμένουμε να υπάρχουν στα Ελληνικά οι επιστημονικές εργασίες, έρευνες κτλ, ούτε εξειδικευμένα forum που να ασχολούνται μόνο με τα λάδια. Ευτυχώς ή όχι, δεν είμαι του χώρου, μα το ξέρεις ποιος είμαι εγώ και το πόσα χρόνια κάνω αυτή την δουλεία δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ. Αν έχεις να πεις κάτι τεκμηριωμένο, με μετρήσεις, αριθμούς τύπους κτλ, θεωρεία, πείραμα, καλώς .... Διαφορετικά λυπάμαι....σχετικά με αυτό που είπες ... ότι θα το πληρώνει μάλλον άδικα το 0-40, συμφωνούμε, αυτό είχα γράψει κι εγώ πιο πάνω .... μα είπα ότι θα τα επέλεγα αν δεν είχα οικονομικό πρόβλημα και ήθελα την απόλυτη προστασία, στις κρύες εκκινήσεις, που το 0w έχει πιο αποτελεσματικό φίλμ από το 5-10-15-20.
τώρα σχετικά με το αν 'κατουράει' τα κομβία με το 0w το πρωί δεν το ξέρω ... αλλά αν το κάνει αυτό, φαντάσου τι θα κάνει με ένα 5-10-15-20w, (ένα λάδι 0w40, φαντάζομαι να συμφωνείς ότι σε απόλυτους αριθμούς ρευστότητας (φυσικό μέγεθος) ότι είναι πιο παχύ στους 0 από ότι στους 100C. Σε σκανδιναβικές χώρες υπάρχει extra εξοπλισμός στα αυτοκίνητα, που πριν ξεκινήσουν, προθερμαίνουν με ηλεκτρική ενέργεια, τα λάδια τους. Θερμή παράκληση, να δεις το ιξώδες των πολύτυπων λιπαντικών συνάρτηση της θερμοκρασίας. Σχετικά τώρα με τους αγωνιστικούς κινητήρες, το πράγμα είναι πολύ ειδικό, με σημαντικότερο το γεγονός ότι τα λάδια 'αν τα λέω καλά' τα αλλάζουν σε κάθε αγώνα.τα links που παρέθεσα παραπάνω ...και αγγλικά και ελληνικά είναι μια προσφορά συν-φορουμίτων που τα παρέθεσαν πιο 'παλια', τα μοιράστηκαν μαζί μας και άνοιξαν λίγο τα μάτια μας. Οι αντιπαραθέσεις είναι πολύ εποικοδομητικές μεταξύ μας, αρκεί για τα πράγματα που λέμε να υπάρχει και η αντίστοιχη βιβλιογραφία και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά αναγνωρισμένα - έγκυρα περιοδικά. Είναι πολύ επικίνδυνο, περισσότερο για μας και λιγότερο για τους άλλους να επικαλούμαστε τον εαυτό μας για 'αυθεντία'. Πριν αρχίσουμε να γράφουμε, καλό είναι να διαβάζουμε τις σελίδες που έχουν προηγηθεί, καθώς από πολλούς έχουν γραφεί πραγματικά διαμάντια .... Ότι παρέθεσα παραπάνω είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, δεν το έγραψα για να ΣΟΥ δείξω με ύφος κακού καθηγητή, τι διαφορετικό λέει η βιβλιογραφία, αλλά για να έχουν τη δυνατότητα οι φίλοι που διαβάζουν το τόπικ, να δουν και μια διαφορετική εκδοχή και να κρίνουν. Aν στο χώρο της επιστήμης μου, βγω σε ένα συνέδριο, χωρίς βιβλιογραφία, χωρίς μετρήσεις, χωρίς πείραματα, ακόμα και 'σωστά' πράγματα να λέω (που ίσως αποδειχτούν από άλλους στο μέλλον), θα με αγνοήσουν και στο επόμενο συνέδριο δεν θα κάνουν δεκτή την αίτηση συμμετοχής μου. Υπάρχουν κάποιοι 'κανόνες', αν θέλουμε τους αποδεχόμαστε, αν πάλι θέλουμε όχι, κινδυνεύουμε όμως να γίνουμε γραφικοί.
επίσης θα σε παρακαλούσα να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε επίθετα, γιατί αν δεν είναι επιτυχημένα, εκτιθέμεθα περισσότερο.
ελπίζω ..... γράφοντας και διαβάζοντας ... σε αυτό το τόπικ να γίνουμε όλοι πιο σοφοί. τόσο χρόνο δαπανούμε άλλωστε.
-
http://www.gamato.info/details.php?id=2c9da4251b9dfe1cc0233d38151b56835ea48513
ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΛ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ 2 ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ WORD
ΒΙΒΛΙΑ
ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΝ
ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ -
θελω να ρωτησω κατι :
οταν περασει νερο μεσα στο λαδι εχοντας απολεια παραφλου πχ, η οποια ειναι εντονη οταν θα βγαλουμε τα λαδια σε μια λεκανη θα παρατηρησουμε μεσα ασπρα κομματι και να εχει γινει πιο πιχτο ??
ισχυει αυτο ή ειναι αερολογιες ??
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
θελω να ρωτησω κατι :οταν περασει νερο μεσα στο λαδι εχοντας απολεια παραφλου πχ, η οποια ειναι εντονη οταν θα βγαλουμε τα λαδια σε μια λεκανη θα παρατηρησουμε μεσα ασπρα κομματι και να εχει γινει πιο πιχτο ??
ισχυει αυτο ή ειναι αερολογιες ??
Αυτο δεν το ξερω αλλα στην πανω ταπα λαδιων θα δεις κατι σαν μαγιονεζα.Εκτος αν κανεις μικρες διαδρομες που δεν επιτρεπουν να εξατμιστει η υγρασια τωρα τον χειμωνα.Εγω πχ στο χιουνται εχω συνεχεια τετοιο στην ταπα οταν το κυκλοφορω εντος πολης,οταν παω στο χωριο(20χλμ αποσταση) εξαφανιζεται.Στον VFD ομως δεν εχω δει ποτε.
Αν υπαρχει εισροη νερου στο λαδι δεν θα ξεχωριζει στην λεκανη; -
για αυτο ρωταω επειδη δεν βλεπω κατι περιεργο στη λεκανη . . . ουτε εχω δει κατι σαν μαγιονεζα πανω στην ταπα και ο λοβος το εκκεντροφορου που φενετε απο την ταπα ειναι πεντακαθαρος . . .
και εχω ακουσει οτι αν οντως περναγε νερο στο λαδι οτι το λαδι γινετε πιχτο και υπαρχουν ασπριλες μεσα.απλα ρωταω αν ισχευει ή αν ειναι ενας τροπος για να επιβαιβεωνεις οτι εχεις διαροη νερου. -
Θα μου επιτρέψεις να γράψω, συμπληρώνοντας, ότι μετά από πείραμα που έκανα κάποια Τετάρτη απόγευμα στο μαγαζί, απέδειξε το έξεις. Βάλαμε σε έναν κινητήρα με 300000κμ που έκαιγε πολλά λαδιά, και το οποίο είχε όργανο πιέσεως ‘βεγκλια’, 5-40. Στο ρελαντί δεν έσβηνε το λαμπάκι με τίποτα. Όταν βεβαίως πατήσαμε το γκάζι έσβησε μεν, αλά η πίεση μέχρι το 2.5. χύσαμε τα λαδιά, και βάλαμε 20-50. Το λαμπάκι έσβησε άμεσος με πίεση 1. όταν το γκαζώσαμε πάλη 4000 στροφές πήγε 3.5.
Αυτό είναι εκείνο που γράφω. Η ‘σφηνώσει’ της αντλίας λαδιού, είναι μεγαλύτερη όταν το λαδί είναι πιο παχύρρευστο, και αποδίδει καλύτερα, όταν η ανοχή στα κομβία είναι μεγάλη. Όταν ο κινητήρας επισκευάσθηκε, με 10-40, είχε ρελαντί κρύο 2+ και 4000 στροφές 4.5+. τότε και το 5-40, θα δούλευε καλύτερα τον χειμώνα.Αυτό που θέλω να πω σχετικά με το συγκεκριμένο πείραμα είναι ότι η σύγκριση ήταν μεταξύ 5w40 και 20w50, οπότε μόνο με αυτό το πείραμα δεν μπορείς να απομονώσεις την επίδραση του 5w- vs 20w- και του 40 vs 50. Αν βάζατε ένα 5w50 τι συμπεριφορά θα είχε; Ένα 20w40; (δεν είναι πολύ συχνό, αλλά υπάρχει για μοτοσυκλέτες).
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εφόσον ένας κινητήρας με πολλά χιλιόμετρα συμπεριφέρεται φυσιολογικά (πίεση λαδιού, κατανάλωση, κτλ) με ένα 10w40 σε όλο το φάσμα θερμοκρασιών, τότε θα πρέπει να συμπεριφέρεται φυσιολογικά και με ένα 0w40. Σε απόλυτα νούμερα ιξώδους, το λεπτότερο λάδι που θα συναντήσει αυτός ο κινητήρας είναι το 10w40 στους 100 βαθμούς. Οτιδήποτε άλλο (10w40 κρύο/χλιαρό, 0w40 κρύο/χλιαρό) είναι πιο παχύ από το 10w40 ζεστό, οπότε και δεν θα το καίει. Στους ακριβώς 100 βαθμούς, θα πρέπει να είναι ισοδύναμα, οπότε πάλι δεν μπαίνει θέμα.
-
Ψάχνω βαλβολίνες της FUCHS (75W-80) και το γνωστό μαγαζί δεν της έχει στο σάιτ του (τηλ δεν πήρα είναι η αλήθεια).Ξέρει κανείς κανένα σημείο πώλησης στην Αθήνα;
-
Διαβάζετε της επαγγελματικές, όσο και κρυπτοδιαφημιστικές μπουρδογραφείες και της πιστεύετε με το 100%?. Πούνε η εξυπνάδα?. Που είναι η ευρηματικότητα?. Που είναι ο προβληματισμός της φυλής μας?. Εσείς θα διαδεχτείτε τους μεγάλους σε ηλικία και γνώση, συνεργιαρχες?. Βλάκα με ανεβάζετε, άσχετο με κατεβάζετε. Λαοπλάνο με ανεβάζετε, προβοκάτορα και ‘μαγαζάκια’ με κατεβάζετε.
Το έχεις κουράσει πολύ πλέον! Ναι, εγώ προτιμώ να διαβάζω εργαστηριακές μετρήσεις και να βγάζω από εκεί συμπεράσματα παρά να να ακολουθώ τον άνευ επιχειρημάτων λόγο του '40 χρόνια φούρναρης, ξέρω τι λέω'
-
Hμαρτον πια με τις αοριστες μπουρδολογιες.
Το θεμα ηταν μια χαρα και με σωστα στοιχεια.
Δε μας ενδιαφερει τι δουλεια κανεις, τι μαρμαρο και τι μηχανηματα εχει το μαγαζι σου, ποσα χρονια εισαι μαστορας, ποσα αγωνιστικα εχεις φτιαξει, τιποτα απο ολα αυτα.ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!!
Το αν καποιος εχει σκοπιμοτητα, ειμαστε μεγαλα παιδια να το δουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Δεν θελουμε** κανεναν** να μας το φωναζει, οπως δε μας ενδιαφερει να βλεπουμε για χιλιοστη φορα το ποσο αθωα Post κανεις, το ποσο δεν προμοταρεις το μαγαζι σου, το κατα ποσο εχεις δεχθει πολεμο η ο.τιδηποτε αλλο γραφεις.
Εδω μεσα ειμαστε μια μειοψηφια που εχει φθασει στο σημειο να διυλιζει τον κωνωπα και πιστεψε μας, οι περισσοτεροι το χαιρομαστε.
Δεν χρειαζεται να μας επαναφερεις σε ενα τετοιο επιπεδο μετριοτητας επικαλουμενος απλα και μονο εμπειρια.Προσεφερε εργαστηριακα αποτελεσματα, μετρησεις μηχανηματων, επισημα εγγραφα, η οποια αλλα επιστημονικως αποδεκτα στοιχεια.
Προς το παρον εκτειθεσαι και κουραζεις.
Πιστευω φθανει. -
Γιατι δεν αφηνετε τον ανθρωπο να πει τη γνωμη του ρε παιδια?
Ακομα και λαθος να ειναι, μπορειτε να τον διορθωσετε σαφως πιο ευγενικα. -
Το εχεις παρακολουθησει απο την αρχη το ολο θεμα?
Δε ρωταω κοροιδευτικα, απλα ισως καταλαβαινες.Αλλο αποψη, αλλο παραπληροφορηση, παρουσιαζοντας κατι ως σιγουρο, χωρις ιχνος επιχειρηματων, παρα μονο επειδη ''κανενα δεν εχει χαλασει'' και αραδιαζοντας μετα τα χρονια της εμπειριας μου, διαφημιζοντας το μαγαζι μου, χωρις να το διαφημιζω .
Που στην τελικη, μπορει και να μην ειναι το ζητουμενο σε απλα αυτοκινητα δρομου.
Εχω περισσοτερες απαιτησεις απο ενα θεμα που ειναι απο τα κορυφαια για μενα σε αυτο το forum.Καποια πραγματα ειναι εξωφθαλμα.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Το εχεις παρακολουθησει απο την αρχη το ολο θεμα?
Δε ρωταω κοροιδευτικα, απλα ισως καταλαβαινες.Αλλο αποψη, αλλο παραπληροφορηση, παρουσιαζοντας κατι ως σιγουρο, χωρις ιχνος επιχειρηματων, παρα μονο επειδη ''κανενα δεν εχει χαλασει'' και αραδιαζοντας μετα τα χρονια της εμπειριας μου, διαφημιζοντας το μαγαζι μου, χωρις να το διαφημιζω .
Που στην τελικη, μπορει και να μην ειναι το ζητουμενο σε απλα αυτοκινητα δρομου.Καποια πραγματα ειναι εξωφθαλμα.
To θεμα το παρακολουθω απο την αρχη.
Ο antonis-team εχει καποια αποψη επι του θεματος, εστω και αν δεν ειναι σωστη ή παραπληροφορει, νομιζω πρεπει να ακουστει. Αλλιως θα τον ειχαν απομακρυνει οι διαχειριστες.
Απο εκει και περα, οποιος νομιζει οτι ο εν λογω χρηστης εχει καποιο λαθος, μπορει απλα να το διορθωσει, χωρις να δωσει ιδιαιτερη σημασια στο λαθος αυτο καθ' αυτο.
-
Το θεμα ειναι οτι δεν γραφονται πληροφοριες (μονο) για το θεμα.
Και οχι μονο αυτο αλλα ''ντυνονται'' επιχειρηματα γυρω απο αοριστα πραγματα που δε συμβαλουν στη συζητηση.Κανεις δεν ειπε να μην μιλα καποιο μελος.
Αλλα τι να αντιπαραθεσεις στο 50 χρονια εμπειριας η στο τα αγωνιστικα μου δεν ειχαν προβλημα η ο.τιδηποτε αλλο περι κομμωτριων και καφετζουδων που ειπωθηκαν στο τελος?Για αυτο και λενε καποια παιδια εδω και πολυ καιρο και σε αλλα θεματα..
Θελουμε στοιχεια.
Και παλι παιρνουμε την απαντηση οτι τα στοιχεια που διαβαζουμε ειναι κρυπτοδιαφημιστικα αρα οχι επιστημονικα σωστα αφου μερολυπτουν (αρα καλυτερα να μη βαζουμε??).
Και παλι...Τι να αντιπαραθεσεις και τι να διορθωσεις?
Με αυτο το τροπο και αυτη τη λογικη, το να στησουμε το δικο μας εργαστηριο μενει.
Αυτα τα στοιχεια εχουμε, αυτα παραθετουμε στα post.
Το καθολου στοιχεια, επειδη δε ξερεις ποιανου το μερος παιρνουν, ειναι προτιμοτερο?Τελος παντων, επειδη ειμαστε off και ξεκινησε απο off (υγρα φρενων) το σταματαω.
Ευχαριστως με pm να απαντησω σε κατι αλλο, οπως και αν επιλεξεις να το γραψεις. (δημοσια η μη). -
μιλα ελευθερα κε antonis team.
εγω δεν εχω προβλημα να πεις ποια προιοντα δουλευεις.
εδω υπαρχουν αρκετοι ξερολες...
πες εσυ και οποιος εχει επιχειρηματα ας τα αντικρουσει...
ξεκινα..ο μεγαλυτερος αντιπαλος σου ειμαι εγω,αρκει οντως να εχεις δικιο...
εδω ειμαστε για να συζηταμε..οχι για να κλα...ουμε!!!
-
Τον φάγατε τον άνθρωπο μπρε.
Επαγγελματίες με τόση πείρα σπανίζουν**(εδώ μέσα)** , μη τον χάσουμε κι αυτόν. -
Τα σχετικά με τα υγρά φρένων μεταφέρθηκαν στο θέμα Φρένα!! Εντυπώσεις και απόψεις. Εδώ είναι για λάδια (ναι ξέρω και τα υγρά φρένων 'λάδια' είναι... )
(Moderator nass)
-
Ειδα στην λεώφορο αμφιθεας κοντα στον διογενη παλλας ενα νεο κτιριο με την επιγραφη ΕΝΕΟΣ OIL καινουργεια αντιπροσωπεια?Ερχονται τα ιαπωνεζικα λαδια ? http://www.eneos.eu/product/index.html και http://www.eneos.us/ http://www.eneos.co.jp/english/
-
Ενδιαφέρον , βρήκα και το παρακάτω >'ENEOS' was coined from the words 'ENERGY' and 'NEOS' which means NEW in Greek.
από http://www.eneos.co.jp/english/company/ ... hilosophy/
-
Σερβις αύριο και αφήνω τα M1 0W40 για τα:
Aral 5W40 ή Amsoil 5W40
Με λίγα λόγια επειδή έκανα βλακεία με την παραγγελία από Λαμπριανίδη, εάν τα βρω μέχρι αύριο τα Amsoil καλώς (όποιος γνωρίζει που είναι διαθέσιμα στη Θεσσαλονίκη plz ας στείλει ένα pm) εάν δεν τα βρώ τότε βαζω τα Aral! -
είχες πρόβλημα με τα Μ1 ? πιστεύω ότι είναι ' καλλίτερα ' από τα Aral τουλάχιστον ...
Περι λιπαντικών γενικώς