-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
romilos
ελπίζω αύριο να είναι ανοιχτά!Eχω μια εντυπωση πως ολα τα λαδαδικο-ανταλλακτικοειδη ειναι ανοικτα σαββατο
Μονο τα συνεργεια κλεινουν (καλα οχι και ολα παντα αλλα λεμε...)Παντως απο οτι καταλαβα ο υπευθυνος του ολου καταστηματος ειναι στο καταστημα στον πειραια και μαλιστα οχι μετα το μεσημερι...
στην καλλιροης ειναι υποκαταστημα -
thanks
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
thanksτιποτα!
ΠΑντως αν μενεις κοντα πηγαινε καλυτερα επιτοπου να δεις μιας και το βλεπω δυσκολο να σου πει απο το τηλ ολα τα λαδια.. (εχει παρα πολλα!) -
Εχουν περασει σχεδον 3 ωρες, και εχω διαβασει μονο τις πρωτες 10 σελιδες και εχω αρχησει να ζαλιζομαι!!! Μπορει καποιος να μου προτεινει τι λαδι να βαλω στην επομενη προγραμματισμενη αλλαγη? Εχω ενα Mitsubishi Colt CZT, η αντιπροσωπεια τους μονους περιορισμους που μου βαζει ειναι να ειναι 10-40. Στην αρχη σκεφτομουν για τα Motul V300, αλλα ειδα οτι δεν κανει για καθημερινη οδηγηση και θελει και συχνοτερες αλλαγες. Μαλλον λεω να βαλω τα Mobil 1, αλλα στο site της εταιρειας ειδα οτι δεν βγαινει σε 10-40. Κανω λαθος? Εσεις τι λετε να βαλω?
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Παντως ενας φιλος που τα χρησιμοποιει (και μαλιστα 10/40 ημισυνθετικα) ανταπερχερχονται μια χαρα στην βιαιοτατη χρηση!!
Δες τι λάδι προτείνει η ferrari στην Αμερική.
http://www.ferraritechinfo.com/index.cf ... archModelsΔιάλεξε ένα μοντέλο από δεξιά, πάτα Go και μετά ψάξε στη σελίδα για agip..
-
Ο χρήστης mitsotakis έγραψε:
Παντως ενας φιλος που τα χρησιμοποιει (και μαλιστα 10/40 ημισυνθετικα) ανταπερχερχονται μια χαρα στην βιαιοτατη χρηση!!
Δες τι λάδι προτείνει η ferrari στην Αμερική.
http://www.ferraritechinfo.com/index.cf ... archModelsΔιάλεξε ένα μοντέλο από δεξιά, πάτα Go και μετά ψάξε στη σελίδα για agip..
Το ειδα ...
εχουμε κανενα στοιχειο για τα λαδια αυτα? -
Μόλις γύρισα από τον Λαμπριανιδη.
απλά μιλάμε για άλλο επίπεδο γνώσεων και εξυπηρέτησης.
Επίπεδο που δεν το βλέπεις στην Ελλάδα με τίποτα.
Απέχει έτη φωτός από το 'Έλα πάρε αυτό το λαδάκι, τι το ψάχνεις τώρα ρε φίλε.....έλα επόμενος'
Νόμιζα ότι θα τον κουράσω με τις απορίες μου και τελικά μου έβγαλε περίπου 7 λάδια και μου έλεγε τι διαφορές έχει το κάθε ένα.
Απίστευτοι.Μεταξύ του 15W50 και του 20W50 μου είπε ότι για τον συγκεκριμένο κινητήρα καλύτερα 20W50 αφού είναι αερόψυκτο και χρειάζομαι πιο μικρό εύρος στις μεγάλες θερμοκρασίες (αν θυμάμαι καλά)
εντύπωση μου έκανε ότι πάλι για εμένα ειδικά μου πρότεινε μονότυπο λάδι.
Κάποιο 40αρι το καλοκαίρι και 30αρι το χειμώνα.
τι λέτε? -
α! τελικά κατέληξα στο Castrol GTX High Mileage.
SAE 20W50, API SM
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
εντύπωση μου έκανε ότι πάλι για εμένα ειδικά μου πρότεινε μονότυπο λάδι.Κάποιο 40αρι το καλοκαίρι και 30αρι το χειμώνα.
τι λέτε?Το συνηθίζουν σε αερόψυκτα γιατί ζεσταίνεται πολύ το λάδι και 'χαλάνε' οι βελτιωτές ιξώδους. Ο κινητήρας τι λάδι γράφει, επιτρέπει μονότυπο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
τι λέτε?Το συνηθίζουν σε αερόψυκτα γιατί ζεσταίνεται πολύ το λάδι και 'χαλάνε' οι βελτιωτές ιξώδους. Ο κινητήρας τι λάδι γράφει, επιτρέπει μονότυπο;
το 70+ έλεγε για 10W30 χειμώνα ή 10W40 το καλοκαίρι
από τότε όπως ξέρεις καλύτερα από εμένα τα λάδια έχουν γίνει πάρα πολύ καλύτερα!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
α! τελικά κατέληξα στο Castrol GTX High Mileage.SAE 20W50, API SM
High Mileage: φουσκώνει (και μαλακώνει) τις φλάντζες του κινητήρα για να σταματήσουν μικροδιαροές. Αν αρχίσουν διαρροές από φλάντζες μη ξαναβάλεις High Mileage.
-
Τελικα πηγες στον πειραια ή στο αλλο?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Μόλις γύρισα από τον Λαμπριανιδη.απλά μιλάμε για άλλο επίπεδο γνώσεων και εξυπηρέτησης.
Επίπεδο που δεν το βλέπεις στην Ελλάδα με τίποτα.
Απέχει έτη φωτός από το 'Έλα πάρε αυτό το λαδάκι, τι το ψάχνεις τώρα ρε φίλε.....έλα επόμενος'
Νόμιζα ότι θα τον κουράσω με τις απορίες μου και τελικά μου έβγαλε περίπου 7 λάδια και μου έλεγε τι διαφορές έχει το κάθε ένα.
Απίστευτοι.Μεταξύ του 15W50 και του 20W50 μου είπε ότι για τον συγκεκριμένο κινητήρα καλύτερα 20W50 αφού είναι αερόψυκτο και χρειάζομαι πιο μικρό εύρος στις μεγάλες θερμοκρασίες (αν θυμάμαι καλά)
τι λέτε?Αερόψυκτος;! Άρα ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα από έναν υγρόψυκτο. Γι αυτό και φθείρεται λιγότερο με τις κρύες εκκινήσεις με σχετικά παχύ ιξώδες. Συμφωνώ και για με την χρήση μονότυπου λιπαντικού αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Πάντως σου θυμίζω ότι η CITROEN για τον κινητήρα σου πρότεινε (την δεκαετία του '80 δηλ. 1980-1988) 10W30 API SF...Αυτό για το εύρος των θερμοκρασιών ισχύει και έχει λογική μόνο όταν η σύγκριση γίνεται μεταξύ ισοδυνάμων λιπαντικών, αλλιώς είναι παραπλανητική-άτοπη. Τα περισσότερα 20W50 είναι κατώτερες συνθέσεις (Group I/II) από τα 15W50 τα οποία είναι (Group II/III). Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα 20W50 έχουν έγκριση A2/B2 κατά ACEA ενώ τα 15W50 Α3/Β3 (άρα είναι μεγαλύτερης αντοχής). Γι αυτό και στην πράξη θα δεις ότι συνήθως τα 15W50 κρατάνε καλύτερα το ιξώδες τους από τα 20W50. Παρομοίως συμβαίνει και με τα 15W40 σε σχέση με τα 10W40 και αυτά πάλι σε σχέση με τα 5W40.
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Τελικα πηγες στον πειραια ή στο αλλο?πειραιά
-
http://www.castrol.com/liveassets/bp_in ... strol_usa/
STAGING/local_assets/downloads/p,q/pds_gtx_high_mileage_usa.pdf -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
α! τελικά κατέληξα στο Castrol GTX High Mileage.
SAE 20W50, API SM
High Mileage: φουσκώνει (και μαλακώνει) τις φλάντζες του κινητήρα για να σταματήσουν μικροδιαροές. Αν αρχίσουν διαρροές από φλάντζες μη ξαναβάλεις High Mileage.
μα εδώ λέει για '....μπλα μπλα recuce oil leakage' λες να έχω περισσότερη διαρροή?
-
Διάβασε προσεκτικά τι γράφω παραπάνω - μερικές φορές οι φλάντζες φουσκώνουν πιο πολύ απ' όσο πρέπει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Διάβασε προσεκτικά τι γράφω παραπάνω - μερικές φορές οι φλάντζες φουσκώνουν πιο πολύ απ' όσο πρέπει.δεν το αμφισβητώ απλά το άκουσες από κάποιον?
-
Πάντως τέτοιες 'ειδικές' συνθέσεις δεν θα δεις ποτέ από MOTUL, AMSOIL, RED LINE, TORCO, FUCHS-SILKOLENE, TOTAL/ELF κλπ παρασκευαστές κορυφαίων λιπαντικών. Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί φαντάζομαι...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πάντως τέτοιες 'ειδικές' συνθέσεις δεν θα δεις ποτέ από MOTUL, AMSOIL, RED LINE, TORCO, FUCHS-SILKOLENE, TOTAL/ELF κλπ παρασκευαστές κορυφαίων λιπαντικών. Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί φαντάζομαι...αρχικά μου πρότεινε TORCO με επέμενε....απλά εγώ δεν την ήξερα...
Την άλλη φορά λέτε TORCO?
Περι λιπαντικών γενικώς