-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ετοιμάζομαι να βάλω Motul 8100 X-max 5W-30 (ελπίζοντας σε οικονομία καυσίμου και καλύτερο στροφάρισμα)
Πολύ καλά λάδια, τα έχω βάλει ως τώρα 2 φορές στο Mazda
αυτά δεν είναι Α3/Β3 ? το mazda δεν λέει Α5/Β5 ?
Στο δικό μου η Mazda προτείνει Α1/Α5 οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα έχω βάλει το ASL (A5) για δοκιμή
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Τετοια λεγε μου να μου κανεις την καρδια περιβολι!! Σημερα με την παγωνια κροταλιζε καμποσα λεπτα ο κινητηρας οταν τον εβαλα μπροστα και λειτουργουσε πρωτη, δευτερα στη κινηση.Και οι άλλες 2 αντιπροσωπείες λάδια με ετικέτα MB σου βάζουν! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις λάδια πιο κατάλληλα για τη χρήση που κάνεις που μπορεί να είναι και πολύ καλύτερα!
Οπότε τα αγοράζεις και όταν πας για αλλαγή τους τα δίνεις να τα βάλουν! -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
ετοιμάζομαι να βάλω Motul 8100 X-max 5W-30 (ελπίζοντας σε οικονομία καυσίμου και καλύτερο στροφάρισμα)
Στο δικό μου η Mazda προτείνει Α1/Α5 οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα έχω βάλει το ASL (A5) για δοκιμή
τα Α1/Α5 δεν είναι συμβατά με τα Α3
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Τετοια λεγε μου να μου κανεις την καρδια περιβολι!! Σημερα με την παγωνια κροταλιζε καμποσα λεπτα ο κινητηρας οταν τον εβαλα μπροστα και λειτουργουσε πρωτη, δευτερα στη κινηση.
Και οι άλλες 2 αντιπροσωπείες λάδια με ετικέτα MB σου βάζουν! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις λάδια πιο κατάλληλα για τη χρήση που κάνεις που μπορεί να είναι και πολύ καλύτερα!
Οπότε τα αγοράζεις και όταν πας για αλλαγή τους τα δίνεις να τα βάλουν!Έχεις στο νού σου σου κάτι να μου προτείνεις? Αν τους πάω τα δικά μου δεν θα πουν τίποτα? Με ενδιαφέρει να παραμείνω στο mobilo life τουλάχιστον λίγα χρόνια ακόμα.
-
Αν τηρούν προδιαγραφές Mercedes δεν μπορούν να πούνε τπτ. Αλήθεια τα δικά τους λάδια τι γράφανε πάνω στην ετικέτα από προδιαγραφές κτλ?
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Πιθανό να είναι piston slap. Αν είναι, μη δίνεις σημασία εκτός αν το κάνει και όταν ζεσταθεί.
Καλό θα ήταν να μη κροταλίζει αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία στη μακροζωία του κινητήρα.Τι ακριβώς εννοείς με αυτό? Όταν ζεσταθεί ο κινητήρας λειτουργεί ρολόι. Το θέμα με αυτά τα λάδια noname είναι ότι τα βάζουν σε οποιοδήποτε αμάξι τους έρθει στο συνεργείο, απο ένα ταπεινό Α Class μέχρι μια S Class.
Πολύ χοντρικά, είναι το 'παίξιμο' που κάνει το πιστόνι μέσα στο χιτώνιο του κυλίδρου τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του κινητήρα - μέχρι να ζεσταθεί και να 'μαζέψει τα μπόσικα' από τη διαστολή του. Το πόσο έντονα θα το κάνει είναι θέμα σχεδίασης (υλικών, ανοχών) και επιπέδου φθοράς του κινητήρα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν τηρούν προδιαγραφές Mercedes δεν μπορούν να πούνε τπτ. Αλήθεια τα δικά τους λάδια τι γράφανε πάνω στην ετικέτα από προδιαγραφές κτλ?Έγραφαν Roboil w05-40 ήταν σε γκρι δοχειο και είχε το σήμα της Mercedes αν θυμάμαι καλά γιατί πέρασε και μισός χρόνος περίπου. Επειδή θα ξαναπάω την άλλη βδομάδα για μια δουλειά απο εκεί, θα τους ρωτήσω για προδιαγραφές και θα σας πω. Πριν χρόνια όταν πήγαινα στον Ιωαννίδη για το παλιό μου Α, θυμάμαι έβαζαν mobil 1 0-40.
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Αν τηρούν προδιαγραφές Mercedes δεν μπορούν να πούνε τπτ. Αλήθεια τα δικά τους λάδια τι γράφανε πάνω στην ετικέτα από προδιαγραφές κτλ?
Έγραφαν Roboil w05-40 ήταν σε γκρι δοχειο και είχε το σήμα της Mercedes αν θυμάμαι καλά γιατί πέρασε και μισός χρόνος περίπου. Επειδή θα ξαναπάω την άλλη βδομάδα για μια δουλειά απο εκεί, θα τους ρωτήσω για προδιαγραφές και θα σας πω. Πριν χρόνια όταν πήγαινα στον Ιωαννίδη για το παλιό μου Α, θυμάμαι έβαζαν mobil 1 0-40.
Τα συγκεκριμένα Mobil μου πρότειναν και εμένα τα παιδιά από εδω μέσα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος!
Προδιαγραφές MB 229.3 & 229.5 και λογικά είσαι εντάξει, δες τι αναφέρει το manual να το επιβεβαιώσεις!Προσωπικά στη δεύτερη αλλαγή που είχα κάνει σε άλλο επίσημο αντιπρόσωπο, τους ρώτησα εάν μπορώ να πηγαίνω με δικά μου λάδια και ήταν αρνητικοί! Με δική μου ευθύνη και λοιπές φίφες! Στο τελευταίο Service, συμπληρώσαμε τη φόρμα παραλαβής και τους ενημέρωσα ότι τα λάδια βρίσκονται στο πορτ μπαγκάζ! Μου επέστρεψαν και μισό λίτρο, οπότε όλα καλά
Γνώμη μου, κάνε πιο συχνές αλλαγές λαδιών από αυτές που σου περνάνε στο Assyst! Εμένα μου το βάζουν στα 15.000km όπου γίνεται το Service, αλλά τα αλλάζω και ενδιάμεσα στα 7.500km! -
Εχω κανει ηδη 7000χλμ με τα mobil 1 esp formula 5-30 και εχω να δηλωσω ευχαριστημενος για δυο λογους. Πρωτον δεν εχει καψει γραμμαριο και δευτερον για το ΦΟΒΕΡΟ πρωινο ξεκινημα που προσφερει. Τα προηγουμενα λαδια μαλλον ηταν castrol 5-30 (απο το εργοστασιο) και στο πρωινο ξεκινημα τους καλοκαιρινους μηνες ακουγωταν τα ωστηρια, ενω τωρα με τα mobil χειμωνα ακομα και με -10 απλα ανεβαινε το ρελαντι για λιγα δευτερολεπτα.
Αυτα σε golf tsi 122 με 17000χλμ.
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Έγραφαν Roboil w05-40 ήταν σε γκρι δοχειο και είχε το σήμα της Mercedes αν θυμάμαι καλά γιατί πέρασε και μισός χρόνος περίπου. Επειδή θα ξαναπάω την άλλη βδομάδα για μια δουλειά απο εκεί, θα τους ρωτήσω για προδιαγραφές και θα σας πω. Πριν χρόνια όταν πήγαινα στον Ιωαννίδη για το παλιό μου Α, θυμάμαι έβαζαν mobil 1 0-40.
Το οτι είχαν το σήμα πάνω δεν λέει τπτ το θέμα είναι τι προδιαγραφές γράφει πάνω η ετικέτα. Αν δεν γράφει βέβαια προδιαγραφές της MB και παρόλα αυτά υπάρχει το σήμα...τότε σηκώνει κάρφωμα στα κεντρικά το όλο θέμα
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα Α1/Α5 δεν είναι συμβατά με τα Α3
Για την ακρίβεια προτείνει Α1 ή Α3 (API SJ/ACEA A1 or A3 5w30)
-
μήπως Α1 ή Α5 ..... ? τι να πω ... θα μας τρελάνουν με τα manual τους ....
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Τα συγκεκριμένα Mobil μου πρότειναν και εμένα τα παιδιά από εδω μέσα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος!
Προδιαγραφές MB 229.3 & 229.5 και λογικά είσαι εντάξει, δες τι αναφέρει το manual να το επιβεβαιώσεις!Προσωπικά στη δεύτερη αλλαγή που είχα κάνει σε άλλο επίσημο αντιπρόσωπο, τους ρώτησα εάν μπορώ να πηγαίνω με δικά μου λάδια και ήταν αρνητικοί! Με δική μου ευθύνη και λοιπές φίφες! Στο τελευταίο Service, συμπληρώσαμε τη φόρμα παραλαβής και τους ενημέρωσα ότι τα λάδια βρίσκονται στο πορτ μπαγκάζ! Μου επέστρεψαν και μισό λίτρο, οπότε όλα καλά
Γνώμη μου, κάνε πιο συχνές αλλαγές λαδιών από αυτές που σου περνάνε στο Assyst! Εμένα μου το βάζουν στα 15.000km όπου γίνεται το Service, αλλά τα αλλάζω και ενδιάμεσα στα 7.500km!Στην αντιπροσωπεια μου είπαν ότι το αυτοκίνητο θέλει 5-40. Θα ήταν σωστο να παω σε άλλο ιξώδες? Στο 5-40 τι μάρκα λάδι να πάρω να τους πάω?
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Στην αντιπροσωπεια μου είπαν ότι το αυτοκίνητο θέλει 5-40. Θα ήταν σωστο να παω σε άλλο ιξώδες? Στο 5-40 τι μάρκα λάδι να πάρω να τους πάω?Μήπως να ανοίξεις το εγχειρίδιο και να δεις τι λέει το εργοστάσιο που το έφτιαξε σχετικά με το τί λάδι θέλει το αυτοκίνητό σου.... Θα το εμπιστευόμουν περισσότερο από τον κάθε τοπικό αντιπρόσωπο που σου βάζει λάδι με το όνομά του....
Συνήθως αναφέρονται διάφορες απαιτήσεις πχ κατά API SL, ACEA A3, ή ειδικές προδιαγραφές της Mercedes που αναφέρονται με αριθμούς σαν 229.51 που συνήθως υπερκαλύπτουν τα πιο πάνω. Οι προδιαγραφές αυτές μπορεί να καλύπτονται από περισσότερα από ένα ιξώδες πχ 5W-40, 0W-40, 0W-30, 5W-30. Το κάθε λάδι λέει τι είδους προδιαγραφές καλύπτει. Αν τις καλύπτει τότε είναι εντάξει και συνήθως κάνει και για χειμώνα στη Σουηδία και για καλοκαίρι στην έρημο....Ένα σύγχρονο καλό συνθετικό 30άρι λάδι δεν κολλάει με θερμοκρασίες, σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει. -
Ο χρήστης metro έγραψε:
Γνώμη μου, κάνε πιο συχνές αλλαγές λαδιών από αυτές που σου περνάνε στο Assyst! Εμένα μου το βάζουν στα 15.000km όπου γίνεται το Service, αλλά τα αλλάζω και ενδιάμεσα στα 7.500km!Στην αντιπροσωπεια μου είπαν ότι το αυτοκίνητο θέλει 5-40. Θα ήταν σωστο να παω σε άλλο ιξώδες? Στο 5-40 τι μάρκα λάδι να πάρω να τους πάω?
5W40 -> Aral High Tronic
0W40 -> Mobil1 Mobil1
(Προδιαγραφές
Yπερκαλύπτει τις: API SM /SL/CF, ACEA A3/A5/B3/B4/B5/C2/C3Εγκεκριμένο κατά: Mercedes-Benz 229.51/229.31, VW 504.00/507.00 και 503.01, BMW LL-04. )
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Πήγα χθες στο συνεργείο του Ρομπόπουλου. Εκτός άλλων, του ζήτησα να ξαναδώ τα λάδια που βάζει με την επωνυμία του. Έγραφαν Roboil w05-40, ήταν σε μαύρο δοχείο (οχι σε γκρί με το σήμα της Mercedes όπως είχα γράψει) και έγραφαν by Valvoline. Μου είπαν πως το λάδι του κινητήρα της Α-150 σύμφωνα με το κατασκευαστή πρέπει να πληρεί τη προδιαγραφή 229.3 μόνο και δεν τους νοιάζει αν είναι 5-40 ή 0-30 ή κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
5W40 -> Aral High Tronic
0W40 -> Mobil1 (Προδιαγραφές
Yπερκαλύπτει τις: API SM/SL/CF, ACEA A3/B3/B4, ILSAC GF-3Εγκεκριμένο κατά: Mercedes-Benz 229.3/229.5, Opel GM-LL-A-025/GM-LL-B-025, VW 502.00/505.00 και 503.01, BMW LL-01. Εγκεκριμένο από την Porsche)
5W30 -> Mobil1
(Προδιαγραφές
Yπερκαλύπτει τις: API SM /SL/CF, ACEA A3/A5/B3/B4/B5/C2/C3Εγκεκριμένο κατά: Mercedes-Benz 229.51/229.31, VW 504.00/507.00 και 503.01, BMW LL-04. )
Εγώ θα έβαζα στη λίστα και το ARAL supertronic full synthetic 0W 30 (τοχρησιμοποιώ απ' όταν πήρα το αυτοκίνητο και είναι πραγματικό καλό.)
http://www.schmierstoff-basics.de/lubri ... arNum=0536 -
+1
Όπως και το SuperTronic 0W40!
(θυμήθηκα μόλις και τα 5 λίτρα που ακόμα δεν έχω διώξει από την αποθήκη...) -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
5W40 -> Aral High Tronic
0W40 -> Mobil1 >(Προδιαγραφές
Yπερκαλύπτει τις: API SM/SL/CF, ACEA A3/B3/B4, ILSAC GF-3Εγκεκριμένο κατά: Mercedes-Benz 229.3/229.5, Opel GM-LL-A-025/GM-LL-B-025, VW 502.00/505.00 και 503.01, BMW LL-01. Εγκεκριμένο από την Porsche)
5W30 -> Mobil1
(Προδιαγραφές
Εγώ θα έβαζα στη λίστα και το ARAL supertronic full synthetic 0W 30 (τοχρησιμοποιώ απ' όταν πήρα το αυτοκίνητο και είναι πραγματικό καλό.)
http://www.schmierstoff-basics.de/lubri ... arNum=0536' target='_blankΤο ερώτημα μου τώρα αφορά την προμήθεια του λιπαντικού και τη γνησιότητα τους. Έχω συγγενή ο οποίος λειτουργεί βενζινάδικο σε χωριό. Οι πελάτες του επειδή προτιμούν το φθηνό λάδι, αυτός ψάχνει σε βιοτεχνίες λαδιού που κάνουν παραγωγή και έχει παρατηρήσει σε αυτές να βρίσκονται κουτιά με επώνυμα λάδια, πράγμα που τον έκανε να πιστεύει πως επωνυμα λάδια που προσφέρονται από κάποιους ίσως να είναι imitation.
-
Περι λιπαντικών γενικώς