-
Πρέπει να περιμένεις αρκετή ώρα μέχρι να ζεσταθεί ΚΑΛΑ το χοντρό λάδι για να πιέσεις τον κινητήρα.
Με λεπτό λάδι δεν χρειάζεται να ζεσταθεί τόσο πολύ το λάδι, και με λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία μπορείς να αρχίσεις να πιέζεις.
Το λεπτό λάδι δεν ζεσταίνεται τόσο πολύ όσο το χοντρό.
-
ενοειτε οτι περιμενω να ζεσταθει πριν αρχισω να το λιωνω.ετσι και αλλιως περιμενω στο ρελαντι μεχρι να πεσουν οι στροφες στο κανονικο σε αυτο το διαστημα εχει ειδη φτασει στους 50 βαθμουν μετα παω σιγα σιγα πορεια με 2500 στροφες μεχρι να παει στους 70 και μετα δινω κανονικα και φτανει μεχρι τους 73 με 75.
αρα απο οτι καταλαβαινω βαζοντας λεπτοτερο λαδι δεν σημαινει οτι θα ζεσταθει περισσοτερο απλα θα φτανει στους 70 βαθμους πιο γρηγορα.
-
Σκάλιζα έναν ξεχασμένο λογαριασμό mail και βρήκα ένα mail του 2002. Τους είχα στείλει κι ένα mail το 2001 και με θυμόταν !! Μάλλον δεν υπήρχαν και πολλοί τρελοί που χρησιμοποιούσαν 300V σε matiz . Αυτή η απάντησή τους αφορούσε κάποιες ανησυχίες που είχα για τις κατάλληλες προδιαγραφές.
Από: 'technik'
Προς: 'preco@in.gr'
Cc:
Θέμα: Re: your inquiry 300V Chrono
Ημερομηνία: 24/5/2002 4:14:02 μμDear Mr. Kariotis,
nice to hear from you again; thank you for your inquiry and for your interest in our products. Attached you will find detailed information regarding your request.
The 300V series was designed only for racing application and therefore no need for actual approvals. You can use it without any risk in your car (when its still the Daewoo Matiz?). But if you are driving under heavy stressed conditions you have to drain the oil earlier. Because the manufaturer says: 15.000 km or once per year for this car when it runs under normal operating conditions.
If you are only looking for an approved product you can take:
MOTUL 6100 SYNERGIE 10W40, but this is not a fully synthetic one.
I hope these information helps you further.
Best regards,
MOTUL Deutschland GmbH
Alexander Hornoff
Technical Dept. -
ρε σεις 10-50 VW 505 συνθετικό θα μου πει κάποιος που να βρω? έχω φάει το κόσμο
-
http://www.liqui-moly.com/liquimoly/pro ... _2452.html
-
re mousatos! Ελλάδα λέμε.
εναλλακτικά 10-60 ή 5-50, το 5αρι το λεω γιατί με έχετε φοβίσει. -
Special Oil Export
language: D - NL - F - GR - ARAB
-
Πριν λίγες μέρες άλλαξα μετά από μόλις 6000km τα Motul 8100 X-cess 5w40 με τα αρκετά ακριβότερα 300V (πάλι σε 5w40). Δυστυχώς (το λέω επειδή κοστίζουν 40% παραπάνω) υπάρχει διαφορά, όχι τόσο σε θερμοκρασίες όσο στο πώς ξεκινάει και πως ακούγεται ο κινητήρας μου το πρωί (δουλεύει λες και ήταν ήδη ζεστός) και σε ευστροφία, η οποία μπορεί να είναι και ιδέα μου οπότε θα πρέπει να κάνω κάποια τεστ που είχα κάνει και με τα 8100 για να το επιβεβαιώσω.
Μαζί με τα λάδια άλλαξα και βαλβολίνες - προτίμισα τη δοκιμασμένη λύση που λέγεται elf TRP (75w80). Tο σασμάν πλέον είναι εντελώς βούτηρο. Όχι ότι με την προηγούμενη βαλβολίνη είχε κάποιο πρόβλημα αλλά πλέον είναι δύσκολο να φανταστώ πώς θα μπορούσε το ίδιο σασμάν να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση.
Μένει να δούμε σε βάθος χρόνου πως εξελίσονται τα πράγματα με το 300V.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πριν λίγες μέρες άλλαξα μετά από μόλις 6000km τα Motul 8100 X-cess 5w40 με τα αρκετά ακριβότερα 300V (πάλι σε 5w40). Δυστυχώς (το λέω επειδή κοστίζουν 40% παραπάνω) υπάρχει διαφορά, όχι τόσο σε θερμοκρασίες όσο στο πώς ξεκινάει και πως ακούγεται ο κινητήρας μου το πρωί (δουλεύει λες και ήταν ήδη ζεστός) και σε ευστροφία, η οποία μπορεί να είναι και ιδέα μου οπότε θα πρέπει να κάνω κάποια τεστ που είχα κάνει και με τα 8100 για να το επιβεβαιώσω.Μαζί με τα λάδια άλλαξα και βαλβολίνες - προτίμισα τη δοκιμασμένη λύση που λέγεται elf TRP (75w80). Tο σασμάν πλέον είναι εντελώς βούτηρο. Όχι ότι με την προηγούμενη βαλβολίνη είχε κάποιο πρόβλημα αλλά πλέον είναι δύσκολο να φανταστώ πώς θα μπορούσε το ίδιο σασμάν να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση.
Μένει να δούμε σε βάθος χρόνου πως εξελίσονται τα πράγματα με το 300V.
φιλε μου με ενδιαφερει πολυ οσον αφορα της θερμοκρασιες εχεισ οργανακι και τις μετρας ??
επισης σε τι αμαξι ειναι και αν μπορεις πες μου τι θερμοκρασιες εβλεπες πριν με τα 8100 και τι τωρα μετα v300 ?ειμαι σε μια σχετικα ομοια κατασταση περιπου δηλαδη και ψαχνω καποια πραγματα
οσο για την ευστροφια που λες εγω αυτο που εχω παρατηρηση ειναι τις πρωτες τρεις μερες το μοτερ ειναι απλα σε αλλο επιπεδο ευστροφιας και δυναμης και κανει εναν ηχο λες και περναει και γω δεν ξερω τι.την πρωτη φορα που τα εβαλα λεω σιγα μωρε ιδεα μου ειναι αλλα στις επομενες αλλαγες φανηκε καθαρα.αλλα δυστυχως κραταει μονο για 3 μερες δεν ξερω γιατι μαλλον επειδη ειναι ακομα φρσκα τι να πω.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρε σεις 10-50 VW 505 συνθετικό θα μου πει κάποιος που να βρω? έχω φάει το κόσμοΕγώ θα προτιμούσα 15W50 αντί γι αυτά που θέλεις. Πιο σταθερό αν κι αυτό δεν βγάζει πολλά χιλιόμετρα.
Πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί καλά πριν πιέσεις τον κινητήρα. Μη φοβάσαι το 15W, ξεκινάει με -20C.
Το σκίζεις αλύπητα και θέλεις 50άρι;
-
Μια ερώτηση για τους πιό παλιούς:
Ποιό είναι το Castrol που όποιο αμάξι το είχε άφηνε πίσω του μια χαρακτηριστική μυρωδιά? Υποθέτω ήταν λάδι για δίχρονα? Αλλιώς σε τετράχρονο που δέν καίει λάδι γίνεται να αφήνει μυρωδιά?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ρε σεις 10-50 VW 505 συνθετικό θα μου πει κάποιος που να βρω? έχω φάει το κόσμο
Εγώ θα προτιμούσα 15W50 αντί γι αυτά που θέλεις. Πιο σταθερό αν κι αυτό δεν βγάζει πολλά χιλιόμετρα.
Πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί καλά πριν πιέσεις τον κινητήρα. Μη φοβάσαι το 15W, ξεκινάει με -20C.
Το σκίζεις αλύπητα και θέλεις 50άρι;
15-50/60 λέει το manual αλλά με έχετε τρομάξει. όλοι 0 και 5 βάζουν
το 50 είναι must γιατί πηγαίνω πατημένος πολύ εθνική. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ποιό είναι το Castrol που όποιο αμάξι το είχε άφηνε πίσω του μια χαρακτηριστική μυρωδιά? Υποθέτω ήταν λάδι για δίχρονα? Αλλιώς σε τετράχρονο που δέν καίει λάδι γίνεται να αφήνει μυρωδιά?
Κάτι τέτοιο εννοείς;
. -
Έλεος! Λάδι με άρωμα φράουλα
Όχι, το Castrol που λέω είναι αρχαίο. Νομίζω τότε τα Castrol προέρχονταν απο φυτικά λάδια. Όσο για τη μυρωδιά μου έχουν πεί διάφοροι μπαρμπάδες που πηγαίνανε στα ράλυ Ακρόπολις τη δεκαετία του 60 και 70. Ήταν λάδι που το χρησιμοποιούσαν κυρίως σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ξέρει κανένας παλιός να μας περιγράψει σαν τί περίπου μύριζε αυτό το λάδι?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το 50 είναι must γιατί πηγαίνω πατημένος πολύ εθνική.Αν το αμάξι δεν το σκίζεις αλλά μόνο το τρέχεις (πολύ) στην εθνική και το λάδι σου δεν βλέπει τακτικά 150C+, δεν χρειάζεσαι 50άρι. Μπορείς να βάλεις αν θέλεις (και να το αλλάζεις συχνά) αλλά δεν χρειάζεται. Μόνο να περιμένεις να ζεσταθεί καλά πριν το πατήσεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έλεος! Λάδι με άρωμα φράουλαΌχι, το Castrol που λέω είναι αρχαίο. Νομίζω τότε τα Castrol προέρχονταν απο φυτικά λάδια. Όσο για τη μυρωδιά μου έχουν πεί διάφοροι μπαρμπάδες που πηγαίνανε στα ράλυ Ακρόπολις τη δεκαετία του 60 και 70. Ήταν λάδι που το χρησιμοποιούσαν κυρίως σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ξέρει κανένας παλιός να μας περιγράψει σαν τί περίπου μύριζε αυτό το λάδι?
Το θέλεις για το (δίχρονο) μηχανάκι; Πρόσεξε μην πάρεις αυτό που διαλύεται με οινόπνευμα - δεν κάνει. Θα βάλεις λίγο μέσα στο λάδι που έχεις για το δίχρονο, για μυρωδιά.
(λίγο γιατί θα σου μαυρίζει τα μπουζί - ρώτησε κάποιον που ξέρει, castor oil για αεροπλανάκια)
-
Νομίζω εννοείς το παλιό καστορέλαιο (castor oil ==> Castrol). Που δεν ξέρω τι σχέση έχει με τους κάστορες...
Δυστυχώς πολλά αυτοκίνητα έχουν 'μυρωδάτα' καυσαέρια από την καύση λαδιού και αν είσαι κολλημένος πίσω από ένα τέτοιο δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστο και υποθέτω ούτε υγιεινό...Αισίως φτάσαμε τις 400 σελίδες!! Μπράβο μας!
-
Το Καστρόλ που μύριζε στην δεκαετία του ΄60-70 είναι σήμερα για τους δεινόσαυρους. Ακόμα κάποια λάδια της Castrol ( όταν καίγονται σε φθαρμένους κινητήρες) μυρίζουν την μούχλα του περασμένου αιώνα, αλλά δεν ξέρω πια είναι αυτά, στείλε mail στην Castrol Αγγλίας, αυτοί εκεί τα πάνε καλά με τους αρχαιοκάπηλους, έχουνε πολλά προϊστορικά μοτόρια που τα κρατάνε στην ζωή για τα κυριακάτικα track-day, σίγουρα θα υπάρχουν και τα λάδια της Castrol που ταϊζουν τους δεινόσαυρους.
-
Σωστός ο Quadra, castrol u.k
http://www.castrol.com/castrol/sectiong ... Id=7027099 -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το 50 είναι must γιατί πηγαίνω πατημένος πολύ εθνική.Αν το αμάξι δεν το σκίζεις αλλά μόνο το τρέχεις (πολύ) στην εθνική και το λάδι σου δεν βλέπει τακτικά 150C+, δεν χρειάζεσαι 50άρι. Μπορείς να βάλεις αν θέλεις (και να το αλλάζεις συχνά) αλλά δεν χρειάζεται. Μόνο να περιμένεις να ζεσταθεί καλά πριν το πατήσεις.
leonp pls πες τα μου λίγο πιο αναλυτικά.
1.αν βάλω 15-50 πρέπει να το αλλάζω πιο συχνά? πιο συχνά απο τι απο το 0-40 ή το 10-60 πχ?
2.να περιμένω πριν το πατήσω (για 15-50)?
Περι λιπαντικών γενικώς