-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Tο κακόμαθες το μοτεράκι με 10W-40 ... πως να μην το κάψει το λεπτότερο λαδάκι
Αυτό
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτό
δε το εβαζα εγω, αυτο εβαζαν στη Σεατ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτό
Ποιός σε είπε να το πας στη σεατ?
Ας προσεχες -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτό
Ας προσεχεςγιατι το συνεργειο της γειτονιας τι θα μου προτεινε? amsoil 0/30?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτό
Ας προσεχεςγιατι το συνεργειο της γειτονιας τι θα μου προτεινε? amsoil 0/30?
Εχει και εξειδικευμένα
Από πότε τα amsoil απέκτησαν προδιαγραφές 540.00 507.00?
Δεν είναι όλα τα 0/30 ίδια λέμε -
οπως λες και εσυ σε αλλα τοπικ, 'ο κατασκευαστης ξερει καλυτερα'. Ε, αυτο εκανα.
λεγε τωρα τι προτεινεις...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οπως λες και εσυ σε αλλα τοπικ, 'ο κατασκευαστης ξερει καλυτερα'. Ε, αυτο εκανα.λεγε τωρα τι προτεινεις...
Ο κατασκευαστής,όχι τα τσιράκια
ΠΥΡΗΝΈΛΑΙΟ
Αν και δεν είναι ανησυχητικό το κάψιμο ,αν δε σε πειράζει το συνεχίζεις.
Το κάψιμο δε θα σταματήσει πλέον.
Διαφορετικά 6100 10/40 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια βοηθεια.μεχρι τα 60000χλμ το αμαξι δεν ειχε καψει σταγονα λαδι. Εβαζα μεχρι τοτε 10/40.
...
λεω λοιπον να παω σε κατι αλλο για να τη περιορισω.
...το μοτερ εχει 72000χλμ, φοραει προγραμμα, κινειται κυριως μεσα στη πολη, κανει ταξιδια πολλες φορες με 5000+ στροφες για αρκετη ωρα.ποιον τυπο λαδιου και ποιας φιρμας να δοκιμασω και γιατι?
ψωνιζω απο εδω: http://www.trade-wind.gr/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank , οποτε το κοστος δεν με ενδιαφερει.
Σύμφωνα με αυτά -κυρίως για το πρόγραμμα - θα πρότεινα redline 5w30 ή 10w30
Δες http://www.redlineoil-europe.com/downloads/pdf/4.pdf και http://www.redlineoil-europe.com/motoro ... il%5F00007.Όπως φαίνεται το 5w30 είναι ψιλότερο κρύο και παχύτερο ζεστό αλλά θεωρητικά έχει μικρότερη αντοχή στο χρόνο λόγω περισσοτέρων βελτιωτικών ιξώδους.
Για να καταλήξω 10w30
-
a) το 5W30 του Μίλτου, επειδή για να το διαλέξει το έψαξε.
b) ένα 5W40 της porsche επειδή είναι τα καλύτερα σε αυτό το ιξώδες
c) επιστροφή σε ένα καλό-επώνυμο 10W40 επειδή δεν είχες προβλήματα με αυτά. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
a) το 5W30 του Μίλτου, επειδή για να το διαλέξει το έψαξε.
b) ένα 5W40 της porsche επειδή είναι τα καλύτερα σε αυτό το ιξώδες
c) επιστροφή σε ένα καλό-επώνυμο 10W40 επειδή δεν είχες προβλήματα με αυτά.+1
Δεν είναι νομίζω πρόβλημα η κατανάλωση 1λτ/7000 χιλιόμετρα.Πιστεύω πως και η δική μου πρόταση είναι αρκετά καλή, ειδικά αν δεν είναι θέμα τα χρήματα. Ακριβά βλέπεις τα redline Πιστεύω πως θα μειωθεί και η κατανάλωση ...
-
Παιδιά θέλω τα φώτα σας σχετικά με ένα μεταχειρισμένο alto 1100cc μοντ 08/2005 με 46,000 χλμ.
Το βιβλίο λέει 'προτεινόμενο 10w-30', αλλά αναφέρει και τα 10w-40 στο πινακάκι.Κατόπιν τηλεφωνικών επαφών με 5 εξουσιοδοτημένα συνεργεία suzuki έμαθα τα εξής:
Οι 4 είπαν sae 10w-40 υμισυνθετικά και αλλαγές κάθε 7,500 χλμ, και μόνο ο ένας συνθετικά sae 10w-40 και αλλαγές κάθε 15,000 χλμ.Σύμφωνα με το suzuki user manual οι αλλαγές πρέπει να γίνονται κάθε 15,000 χλμ αλλά σύμφωνα με το ελληνικότατο service manual κάθε 7,500 χλμ.
Το αυτοκίνητο έχει μάθει σε αλλαγές κάθε 7,500 με ημισυνθετικό.
Θα προτιμούσα να βάζω συνθετικό 10w-40 και να αλλάζω κάθε 15,000 χλμ. - εσείς τι λέτε για αυτό όπως και ποιά εταιρία να εμπιστευτώ? -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Παιδιά θέλω τα φώτα σας σχετικά με ένα μεταχειρισμένο alto 1100cc μοντ 08/2005 με 46,000 χλμ.
Το βιβλίο λέει 'προτεινόμενο 10w-30', αλλά αναφέρει και τα 10w-40 στο πινακάκι.Ξεκινα με 10W-30.
Αν κανει χιλιομετρα μεσα στην πολη, δεν προλαβαινει να ζεσταθει καλα, και εισαι συνεχεια στο σταματα -ξεκινα, αλλαζε καθε 5000-7500χλμ.(Παντα με φιλτρο)
Δες καποιο καλο και επωνυμο ημισυνθετικο (πχ Μotul) η καποιο σχετικα φθηνο συνθετικο.
Ελεγχε τακτικα τη σταθμη του λιπαντικου για να βεβαιωθεις οτι δεν καταναλωνει (που μαλλον δεν) και αν ειναι οκ συνεχισε με το ιδιο ιξωδες. -
Φίλε saxon_747 δεν σε πρόλαβα με όλες τις πληροφορίες.
Το ζητούμενο είναι αν θα κάνω κακό συνεχίζοντας με αλλαγές full συνθετικού κάθε 15κ, τη στιγμή που το μοτέρ έχει μάθει σε ημισυνθετικό κάθε 7,5κ - πάντα με 10w-40 που φορά από την αρχή και προτείνουν και όλα τα εξουσιοδοτημένα. -
Σχεδον ολα τα συνεργεια βαζουν λαδια 10-40 και σχεδον ολοι οι λαστιχαδες φουσκωνουν τα λαστιχα με 30αρες... Ομως ο κατασκευαστης γνωριζει μαλλον καλυτερα ποιο ειναι το σωστο...
Γνωμη μου ειναι πως το μοτερ θα ειναι καλυτερα με ενα ημισυνθετικο 10-30 και αλλαγη στα 7500χλμ , παρα με ενα συνθετικο και αλλαγη στα 15000...
Ακομα καλυτερα, συνθετικο και αλλαγη στις 7500χλμ. Δεν χρειαζεται να βαλεις καποιο κορυφαιο και ακριβο συνθετικο 'επιδοσεων', απλα καποιο επωνυμο και αξιοπρεπες.Κακο δεν κανεις σε καμμια απο αυτες τις περιπτωσεις.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Φίλε saxon_747 δεν σε πρόλαβα με όλες τις πληροφορίες.
Το ζητούμενο είναι αν θα κάνω κακό συνεχίζοντας με αλλαγές full συνθετικού κάθε 15κ, τη στιγμή που το μοτέρ έχει μάθει σε ημισυνθετικό κάθε 7,5κ - πάντα με 10w-40 που φορά από την αρχή και προτείνουν και όλα τα εξουσιοδοτημένα.Motul 8100 X-cess 5W-40 από Λαμπριανίδη μεριά με 40€ τα 4 λίτρα (2χ2lt) και σου έρχεται και οικονομικά μια η άλλη με τα ημί που σου βάζουν στο service και σαφώς πολύ καλύτερα. Σε αυτά σκέφτομαι και εγώ να γυρίζω το Jimny από την επόμενη αλλαγή.
10W-40 AMO για συνθετικά που από αυτά που λέγονται και γράφονται είναι εξαιρετικά!
Οποιοδήποτε καλό συνθετικό πιστεύω πως μόνο καλό κάνει στη υγεία και ευρωστία του κινητήρα μας. Τα 15.000 χλμ ή χρόνος είναι ναι εφικτό αλλά προσωπικά τα αλλάζω νωρίτερα και στο Leon από την αρχή και στο Corolla τώρα που πάλιωσε. (Αν είχα ασχοληθεί νωρίτερα με το θέμα λίπανση θα τα άλλαζα από την αρχή νωρίτερα).
10w-30 λίγα υπάρχουν. Νομίζω μόνο Amsoil & Red Line. Υπάρχουν όμως πολλά και καλά 5W-30.
Αυτά από εμένα χώρις πολλές γνώσεις μιας και εδώ υπάρχουν αλλά μέλη με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση. -
Ο χρήστης opc έγραψε:
10w-30 λίγα υπάρχουν. Νομίζω μόνο Amsoil & Red Line. Υπάρχουν όμως πολλά και καλά 5W-30.
Αυτά από εμένα χώρις πολλές γνώσεις μιας και εδώ υπάρχουν αλλά μέλη με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση.10w-30 Mπορει να βρει ανετα Mobil 1. (Εκτος απο Redline & Amsoil)
Ομως, αφενος μπορει να βαλει 5w-30, αφετερου να δοκιμασει 5w-40 σε περιπτωσει που δε βρει 10w-30. -
Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από το ιξώδες πρέπει να κοιτάμε και τις άλλες προδιαγραφές. Και σαν πιο σημαντική θα έλεγα την κατά ACEA. Αν λοιπόν θέλει Α3 να μην του βάλουμε κάτι λιγότερο (Α1, Α5) και αν θέλει κάτι άλλο να μην του βάλουμε Α3. Αρκετά 30άρια δεν καλύπτουν Α3.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από το ιξώδες πρέπει να κοιτάμε και τις άλλες προδιαγραφές. Και σαν πιο σημαντική θα έλεγα την κατά ACEA. Αν λοιπόν θέλει Α3 να μην του βάλουμε κάτι λιγότερο (Α1, Α5) και αν θέλει κάτι άλλο να μην του βάλουμε Α3. Αρκετά 30άρια δεν καλύπτουν Α3.Φυσικα!
Φιλε evolander αν μπορεις γραψε ΑΚΡΙΒΟΣ τι γραφει το manual. Προδιαγραφες, ιξωδες κτλ,
-
A3/B3 Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline and car + light van diesel engines and/or for extended drain intervals where specified by the engine manufacturer, and/or for year-round use of low viscosity oils, and/or for severe operating conditions as defined by the engine manufacturer.
A3/B4 Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline and direct injection diesel engines, but also suitable for applications described under A3/B3.
A5/B5 Stable, stay-in-grade oil intended for use at extended drain intervals in high performance gasoline and car + light van diesel engines designed to be capable of using low friction low viscosity oils with a High temperature / High shear rate viscosity of 2.9 to 3.5 mPa.s. These oils may be unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.
-
Δεν το έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή, αλλά θυμάμαι που το διάβασα εχθές βράδυ για Α3 ήταν.
Περι λιπαντικών γενικώς