-
Το cz3 μου δουλευει με mtg και amo εδω και ενα χρονο περιπου..
Απολυτα ικανοποιημενος απο τς βαλβολινες, δουλευουν μαλακα, εστω και αν ειναι κρυο το αυτοκινητο...
Τα amo τα εβαλα μετα απο shell helix ultra, λιγο παραπανω θορυβος χαμηλα, μαλλον μου εκοψαν ελαχιστες στροφες ψηλα (το ηθελα αυτο, αφου σημαινει οτι παραμενει παχυ το φιλμ σε υψηλες στροφες)!
Ικανοποιημενος μεχρι τωρα, θα δω στο service σε τι κατασταση θα βγουν..
Τα motul χρειαζονται την πιο συχνη αλλαγη απο τα 3 αυτα λιπαντικα.. -
@Johnkyr: Γιάννη βασικά θέλω να μπει ένα σωστό(ανθεκτικό,ποιοτικό,αξιοπρεπές) λάδι στον κινητήρα του αυτοκινήτου...Εντάξει σαν παιδί κι εγώ του ρίχνω κάτι ξεγυρισμένα τελικιάσματα στην εθνική,οπότε θέλω να έχει κάποιες προδιαγραφές αυξημένες!!!Τώρα δεν ξέρω κατά πόσον θα είναι μια χαρά η προδιαγραφή 0W-40 στον κινητήρα του Swift(μήπως αρχίσει να το καίει το λαδάκι,αυτό εννοώ)...
**@aserf:**Οντως πολύ ικανοποιημένος από τη Motul,γι'αυτό και θα παίξουν πολύ ψηλά στο μυαλό μου μέχρι και το επόμενο σέρβις ,που ακολουθεί στα 52500χλμ(τώρα έχω 49000χλμ)...Απλώς ψάχνωντας για καλύτερης ποιότητας πράγματα,στην πορεία ανακαλύπτει κανείς ακόμα περισσότερες εναλλακτικές κι εξίσου ποιοτικές εταιρίες(Amsoil,Red Line κ.α)και μπερδεύεται/περιπλέκεται η κατάσταση!!!Ένα είδος πλεονεξίας...
**@g47:**Μου έφυγε ένα βάρος όσον αφορά τις βαλβολίνες,αφού μου είπες ότι είναι μια χαρά στο Coltάκι σου!Μια χαρά από ότι λες και το λαδάκι το AMO...Μα ούτως ή άλλως και τα Motul να επιλέξω ή οποιοδήποτε άλλο λαδάκι,στα 7500χλμ και ουχί παραπάνω,θα τα αλλάζω...
xmmmmm ...Θα πέφτουν κεφάλια μέχρι να απόφασίσω,μεταξύ των 3 προαναφερθέντων...
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
@Johnkyr: Γιάννη βασικά θέλω να μπει ένα σωστό(ανθεκτικό,ποιοτικό,αξιοπρεπές) λάδι στον κινητήρα του αυτοκινήτου...Εντάξει σαν παιδί κι εγώ του ρίχνω κάτι ξεγυρισμένα τελικιάσματα στην εθνική,οπότε θέλω να έχει κάποιες προδιαγραφές αυξημένες!!!Τώρα δεν ξέρω κατά πόσον θα είναι μια χαρά η προδιαγραφή 0W-40 στον κινητήρα του Swift(μήπως αρχίσει να το καίει το λαδάκι,αυτό εννοώ)...Το Mobil 1 0w40 δεν το καίει Rallye 16V μοντ. 99 (στην αρχή μόνο). Πόσο μάλλον το δικό σου που πρέπει να έχει μικρότερες ανοχές.
Εγώ θα προτιμούσα ένα 30αρι με A3 και όχι 40άρι εκτός αν - που δεν νομίζω - στο καεί υπερβολικά.
Τέλος, απαιτητικός φίλος πάλι με Rallye (2002) έβαζε AMO αλλά βρήκε 'ησυχία' με redline 5w30.Σίγουρα φεύγοντας από 10w40 θα έχεις καλύτερη προστασία στην εκκίνηση
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
@Johnkyr: Γιάννη βασικά θέλω να μπει ένα σωστό(ανθεκτικό,ποιοτικό,αξιοπρεπές) λάδι στον κινητήρα του αυτοκινήτου...Εντάξει σαν παιδί κι εγώ του ρίχνω κάτι ξεγυρισμένα τελικιάσματα στην εθνική,οπότε θέλω να έχει κάποιες προδιαγραφές αυξημένες!!!Τώρα δεν ξέρω κατά πόσον θα είναι μια χαρά η προδιαγραφή 0W-40 στον κινητήρα του Swift(μήπως αρχίσει να το καίει το λαδάκι,αυτό εννοώ)...
Το Mobil 1 0w40 δεν το καίει Rallye 16V μοντ. 99 (στην αρχή μόνο). Πόσο μάλλον το δικό σου που πρέπει να έχει μικρότερες ανοχές.
Εγώ θα προτιμούσα ένα 30αρι με A3 και όχι 40άρι εκτός αν - που δεν νομίζω - στο καεί υπερβολικά.
Τέλος, απαιτητικός φίλος πάλι με Rallye (2002) έβαζε AMO αλλά βρήκε 'ησυχία' με redline 5w30.Σίγουρα φεύγοντας από 10w40 θα έχεις καλύτερη προστασία στην εκκίνηση
Βρε λες να κοιτάξω και για 5W-30???
Στο μάνιουάλ της η Σουζούκι κάνει λόγο 'ότι συνίσταται ιδιαίτερα λάδι 5W-30'
Μήπως όμως έχουν επιλέξει να βάζουν το 10W-40,επειδή εδώ είναι Ελλάδα,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κλίμα μας???
Μακάρι να ήξερα...Μπερδέματα...
-
Το 5W30 της red line σύμφωνα με την εταιρεία αντιστοιχεί σε ένα απλό 10W40. Το ίδιο θα έλεγα και για τη motul.
Όμως αν πιέζεις πραγματικά το αυτοκίνητο τα 10W40 που αναφέρεις παραπάνω είναι καλύτερη επιλογή.
Σύμφωνα με τη red line , το πάχος του φίλμ λαδιού του 10W40 αντιστοιχεί σε ένα συμβατικό 20W50.http://www.redlineoil.com/products_moto ... tegoryID=1
http://www.redlineoil.com/products_moto ... tegoryID=1 -
Το Mobil 1 0w40 δεν το καίει Rallye 16V μοντ. 99 (στην αρχή μόνο). Πόσο μάλλον το δικό σου που πρέπει να έχει μικρότερες ανοχές.
Απο ο.τι ξερω και οπως μουχε πει και ο Μιλτος, το amo ρεει κρυο σαν ενα οποιοδηποτε 5w-40 οποτε δε νομιζω να εχει προβλημα...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το 5W30 της red line σύμφωνα με την εταιρεία αντιστοιχεί σε ένα απλό 10W40.Λες, αν αλλαξω το selenia 10W-40 (ημισυνθετικο) να βαλω 5w30 η καλυτερα 5w-40...? Μου μπηκαν και ψυλλοι στα αυτια με την περιπτωση του παιδιου με το stilo 1-2 σελιδες πριν...
-
Η Φιατ τι προτείνει για το αμάξι σου;
Για το δικό μου λέει ότι θέλει 15w-50 (τεχνολογία αιχμής )
και γω βάζω 5w-40 χωρίς να μου καίει λάδι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η Φιατ τι προτείνει για το αμάξι σου;Για το δικό μου λέει ότι θέλει 15w-50 (τεχνολογία αιχμής )
και γω βάζω 5w-40 χωρίς να μου καίει λάδι.
Προτεινει συνθετικα η ημισυνθετικα 5W-30 / 10W-40. Οι προδιαγραφες που πρεπει να εχει, υπερκαλυπτονται απο ολα τα συγχρονα λαδια...
Η Redline ομως λεει οτι το δικο της συνθετικο 5W30, ειναι παχυτερο απο απλο 10W-40 ... -
Παχύτερο σίγουρα δεν είναι, αλλά εφόσον το 30άρι είναι μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, μάλλον θα είσαι οκ. Τουλάχιστον θα είσαι οκ όταν καθαρίσει ο κινητήρας από τα κατάλοιπα του παλιού λαδιού. Αυτό που μάλλον διαφημίζει η RedLine είναι ότι έχει ανθεκτικότερο φιλμ λαδιού και αναφέρεται στον δείκτη HTHS. Σ'αυτό έχει δίκιο, ξεπερνά πολλά κορυφαία 40άρια με το 3.8 που έχει για HTHS το 30άρι τους.
-
Αρα απο ημισυνθετικο Selenia 10w-40 να παω αφοβα σε συνθετικο 5w-40?
Ειμαι λιγο διστακτικος μετα το ποστ του mellodos ...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το 5W30 της red line σύμφωνα με την εταιρεία αντιστοιχεί σε ένα απλό 10W40.
Λες, αν αλλαξω το selenia 10W-40 (ημισυνθετικο) να βαλω 5w30 η καλυτερα 5w-40...? Μου μπηκαν και ψυλλοι στα αυτια με την περιπτωση του παιδιου με το stilo 1-2 σελιδες πριν...
Όταν μιλάμε για red line και motul 300V μπορείς να πάς σε 30αρι( ίσως και με το 30αρι του Μίλτου) , με τις άλλες μάρκες ένα 5W40 που να καλύπτει την προδιαγραφή της porsche . Τα shell έχω διαβάσει οτι τα πίνουν και οι ferrari οπότε είναι θέμα μάρκες και όχι ιξώδους.
Αν το σκίζεις τότε 300V , amo ή red line σε 10W40 ή 5W40, αν οδηγείται με πιό ανθρώπινους ρυθμούς ένα της porsche, αν το πίνει τότε agip 10W40 για 5.000 χλμ ._
Για την πόλη το παιδί με το stilo ίσως θα έπρεπε να δουλεύει ένα 5W30 το οποίο δημιουργεί παχύτερο στρώμα λαδιού στα πιστόνια( μόνο εκεί όμως, όχι σε άλλα μέρη της μηχανής , φυσικά αυτό δεν ισχύει σε φθαρμένη μηχανή). -
mousatos
τα agip αντέχουν μόνο 5.000 χλμ ή ό,τι και να βάλεις τόσο τα κρατάς; -
charmak66
Αποκλειεται να αντεχουν μονο τοσο. Μαλλον ο Mousatos το προτεινει σαν λυση για υπερβολικη καταναλωση λαδιου.
-
Eγω στο Seicento μου με 100.000χλμ εβαλα Motul 8100 5-40.Μεσα σε 10.000χλμ συμπληρωσα 500μλ με αρκετους κοφτες και βαρβαρη χρηση και το συμπληρωμα το εκανα στα πρωτα 5000χλμ.Τα υπολοιπα 5000 δεν εκαψε ουτε σταγονα.Στην επομενη αλλαγη σκοπευω να βαλω 8100 0-30.Τι λετε?Το αμαξι κανει πολυ εθνικη και γενικα πολλααααα χιλιομετρα κα8ε μηνα.(περιπου 8.000χλμ).Πηγαινοερχομαι Χαλκιδα καθημερινα..
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το 5W30 της red line σύμφωνα με την εταιρεία αντιστοιχεί σε ένα απλό 10W40. Το ίδιο θα έλεγα και για τη motul.
Όμως αν πιέζεις πραγματικά το αυτοκίνητο τα 10W40 που αναφέρεις παραπάνω είναι καλύτερη επιλογή.
Σύμφωνα με τη red line , το πάχος του φίλμ λαδιού του 10W40 αντιστοιχεί σε ένα συμβατικό 20W50.http://www.redlineoil.com/products_moto ... tegoryID=1
http://www.redlineoil.com/products_moto ... tegoryID=1Εγω το εχω πει οτι η redline ειναι κατωτερη απο αυτο που αξιζει. Πολλα λεφτα για το τιποτα, την πιο τιμια τιμη και ποιοτητα την εχουν τα motul.
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Eγω στο Seicento μου με 100.000χλμ εβαλα Motul 8100 5-40.Μεσα σε 10.000χλμ συμπληρωσα 500μλ με αρκετους κοφτες και βαρβαρη χρηση και το συμπληρωμα το εκανα στα πρωτα 5000χλμ.Τα υπολοιπα 5000 δεν εκαψε ουτε σταγονα.Στην επομενη αλλαγη σκοπευω να βαλω 8100 0-30.Τι λετε?Το αμαξι κανει πολυ εθνικη και γενικα πολλααααα χιλιομετρα κα8ε μηνα.(περιπου 8.000χλμ).Πηγαινοερχομαι Χαλκιδα καθημερινα..Motul 8100 5w40, the best!
Ειναι και ενας λαδας στα πρακτορεια του ΚΤΕΛ στον Κηφισσο που πουλαει το διλιτρο 17,60, λιγο ακριβοτερα απο trade wind αλλα εχει καλο service και σου τα αλλαζει κιολας με μια μικρη επιβαρυνση (9 ευρω) -
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Eγω στο Seicento μου με 100.000χλμ εβαλα Motul 8100 5-40.Μεσα σε 10.000χλμ συμπληρωσα 500μλ με αρκετους κοφτες και βαρβαρη χρηση και το συμπληρωμα το εκανα στα πρωτα 5000χλμ.Τα υπολοιπα 5000 δεν εκαψε ουτε σταγονα.Στην επομενη αλλαγη σκοπευω να βαλω 8100 0-30.Τι λετε?Το αμαξι κανει πολυ εθνικη και γενικα πολλααααα χιλιομετρα κα8ε μηνα.(περιπου 8.000χλμ).Πηγαινοερχομαι Χαλκιδα καθημερινα..Λογικά αυτά που σου έκαψε είναι τα υπολείμματα του παλιού σου λαδιού
Πιστεύω πως μπορείς να πας σε 0w30 αλλά καλό είναι - αν θες να πας βήμα βήμα - να δοκιμάσεις πρώτα με κάποιο που να καλύπτει Α3 (HTTS>3.5)
Με 30άρι θα δεις λογικά και καλύτερη ευστροφία
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
mousatos
τα agip αντέχουν μόνο 5.000 χλμ ή ό,τι και να βάλεις τόσο τα κρατάς;Τα απλά 10W40 έχουν πολλά ενισχυτικά ιξώδους ( VII, viscosity index improvers) που δημιουργούν κατάλοιπα στα πιστόνια αν τα λάδια μείνουν στη μηχανή για πολλά χιλιόμετρα ή αν πιεστούν υπερβολικά.
Γι'αυτό το λόγο η GM στην Αμερική είχε βγάλει οδηγία που απαγόρευε τη χρήση τους και το θεωρούσε αιτία ακύρωσης της εγγύησης. Γι'αυτό το λόγο επίσης στην Αμερική προτιμούν τα 10W30 και 5W30 ή 15W40 στο νότο.
Αν όμως τα αλλάζεις συχνά(5-7,5 χιλ.) , είναι μια χαρα ιδιαίτερα αν είναι Ιταλικά αφού έκαστος στο είδος του και οι Ιταλοί στα 10W40.
Επίσης οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές (που είναι πιο αυστηρές από τις αμερικανικές) )ACEA A1,A2,A3 και C1,C3 περιλαμβάνουν διάφορα τεστ που ελέγχουν τα επίπεδα των καταλοίπων και των φθορών, έτσι αν ένα λιπαντικό της περνά λογικά είναι ΟΚ.
Τα τεστ της MB 229.3 ,229.31 ή της porsche είναι αυστηρότερα από αυτά της ACEA , ένα λιπαντικό που τις καλύπτει έχει εξαιρετικά μεγάλες αντοχές και επιλέγοντάς το έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Π.χ ένα λιπαντικό για να πάρει την έγκρισητης porsche πρέπει να περάσει το τέστ που περιλαμβάνει:
This test will last 203 hours. The engine, and the oil, will go through:- 4 times the simulation of 35 hours of summer driving,
- 4 times the simulation of 13.5 hours of winter driving,
- 40 cold starts,
- 5 times the simulation of 1-hour sessions on the “Nürburgring” racetrack,
- 3.5 hours of “running-in” program
Measurements on the engine and on the oil will be done at regular intervals, and the following parameter will be taken into account to grant the approval or not: - torque curve (internal friction),
- oxidation of the oil,
- Piston cleanliness and ring sticking,
- Valve train wear protection. Cam & tappet wear must be less than 10 µm.
- Engine cleanliness and sludge: after 203 hours, no deposits must be visible.
- Bearing wear protection: visual rating according to Porsche in-house method.
Δεν υπάρχει πλέον 10W40 που να περνά τα τεστ της porsche, δεν αντέχει τόσες ώρες πίεσης. Βέβαια αυτό δε σημαίνει οτι δε θα είναι εξ'ίσου καλά στο μισό χρονικό διάστημα.
-
Eγω στο Seicento μου με 100.000χλμ εβαλα Motul 8100 5-40.Μεσα σε 10.000χλμ συμπληρωσα 500μλ με αρκετους κοφτες και βαρβαρη χρηση και το συμπληρωμα το εκανα στα πρωτα 5000χλμ.Τα υπολοιπα 5000 δεν εκαψε ουτε σταγονα.Στην επομενη αλλαγη σκοπευω να βαλω 8100 0-30.Τι λετε?Το αμαξι κανει πολυ εθνικη και γενικα πολλααααα χιλιομετρα κα8ε μηνα.(περιπου 8.000χλμ).Πηγαινοερχομαι Χαλκιδα καθημερινα..
Λογικά αυτά που σου έκαψε είναι τα υπολείμματα του παλιού σου λαδιού
Πιστεύω πως μπορείς να πας σε 0w30 αλλά καλό είναι - αν θες να πας βήμα βήμα - να δοκιμάσεις πρώτα με κάποιο που να καλύπτει Α3 (HTTS>3.5)
Με 30άρι θα δεις λογικά και καλύτερη ευστροφία
Ναι οντως ετσι ειναι.Το προηγουμενο λαδι ηταν ενα 15/40 της Selenia το οποιο το ειχα μεσα για 300χλμ μονο και μονο για να φυγουν τα χοντρα.Το 0-30 της Motul καλυπτει την Α3 και απο οτι βλεπω δεν εχει μεγαλη διαφορα στη ρευστοτητα στους 100 βαθμους παρα μονο στις κρυες εκκινησεις.
Σκεφτομαι να προχωρησω στην επομενη αλλαγη το πολυ πολυ το ενα καινουργιο μοτερ 400 ευρω εχει
Περι λιπαντικών γενικώς