-
αργείς...
-
Τα selenia τα άλλαζα στα 5500-6000χλμ το πολύ.Το αμάξι κινήται κατα 90% (και βάλε)στην πόλη.Για διαρροές δεν υπάρχει θέμα σίγουρα.Απο ότι κατάλαβα , το λάδι περνάει στον θάλαμο καύσης για αυτό και το καίει.Να συνεχίσω με selenia?
-
Ο χρήστης mellodos έγραψε:
Τα selenia τα άλλαζα στα 5500-6000χλμ το πολύ.?Τότε τα πιστόνια θα έπρεπε να είναι καθαρά.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τότε τα πιστόνια θα έπρεπε να είναι καθαρά.Δεν έχει μεγάλη σημασία το λάδι. Εκεί η ροή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι θερμοκρασίες πολύ ψηλές - όλα τα λάδια καίγονται. Πιο σημαντικό είναι να κάνεις γρήγορα ταξίδια και να ξεκαπνίζει παρά να αλλάζεις συχνά το λάδι.
Με τα χρόνια, καθώς μπουκώνουν από τα καμένα λάδια/κατάλοιπα όλο και περισσότερο τα δακτυλίδια στα πιστόνια, δεν μπορούν να κινηθούν εύκολα και όχι μόνο έχεις αυξημένη κατανάλωση λαδιού αλλά αρχίζουν και φθορές στο κύλινδρο (το ελατήριο δεν υποχωρεί εύκολα και τρίβεται με δύναμη πάνω στο τοίχωμα του κυλίνδρου). Το Auto-rx υποτίθεται ότι τα καθαρίζει (ψάξε στο bitog έχει άφθονα θέματα).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τότε τα πιστόνια θα έπρεπε να είναι καθαρά.
Δεν έχει μεγάλη σημασία το λάδι. Εκεί η ροή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι θερμοκρασίες πολύ ψηλές - όλα τα λάδια καίγονται. Πιο σημαντικό είναι να κάνεις γρήγορα ταξίδια και να ξεκαπνίζει παρά να αλλάζεις συχνά το λάδι.
Με τα χρόνια, καθώς μπουκώνουν από τα καμένα λάδια/κατάλοιπα όλο και περισσότερο τα δακτυλίδια στα πιστόνια, δεν μπορούν να κινηθούν εύκολα και όχι μόνο έχεις αυξημένη κατανάλωση λαδιού αλλά αρχίζουν και φθορές στο κύλινδρο (το ελατήριο δεν υποχωρεί εύκολα και τρίβεται με δύναμη πάνω στο τοίχωμα του κυλίνδρου). Το Auto-rx υποτίθεται ότι τα καθαρίζει (ψάξε στο bitog έχει άφθονα θέματα).
Σωστος,η ροη ειναι το μεγαλυτερο προβλημα.Αν κινεισαι μεσα στην πολη με λιγες στροφες δεν υπαρχει κυκλοφορια λαδιου,με αποτελεσμα να καιγεται λαδι στα επιμαχα σημεια.Καλυτερα ταξιδια και μακρυτερες αλλαγες παρα κινηση μεσα στην πολη και κοντινες.Η κινηση μεσα στην πολη καιει και το καλυτερο λαδι,Χαρακτηριστικο στην Αlfa μου,οπου σε κινηση στο εθνικο δικτυο δν καιω τπτ,σε αντιθεση μεσα στην πολη οπου μου τσιμπαει 100-200 ml ανα 1000χλμ
-
@ mellodos
Ιδια συμπεριφορά έδειξε και το Υ 1.2 16v όταν από Selenia έβαλα Shell Helix Ultra 5W-40
Tο αυτοκίνητο έχει 84000 χλμ. και μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε κάψει σταγόνα λάδι.
Εκαψε 1.8 λίτρα σε 9000 χλμ με στρωτή οδήγηση και τα περισσότερα σε ΑΟ και Λ. Μαραθώνος.
Η εξήγηση είναι αυτή που λέει ο leonp και ο mousatosSelenia + Shell δεν ξαναμπαίνουν ... μάλλον σε AMSOIL AFL με βλέπω
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
@ mellodosΙδια συμπεριφορά έδειξε και το Υ 1.2 16v όταν από Selenia έβαλα Shell Helix Ultra 5W-40
Tο αυτοκίνητο έχει 84000 χλμ. και μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε κάψει σταγόνα λάδι.
Εκαψε 1.8 λίτρα σε 9000 χλμ με στρωτή οδήγηση και τα περισσότερα σε ΑΟ και Λ. Μαραθώνος.
Η εξήγηση είναι αυτή που λέει ο leonp και ο mousatosSelenia + Shell δεν ξαναμπαίνουν ... μάλλον σε AMSOIL AFL με βλέπω
Μέσα στη βδομάδα θα πάω για αλλαγή λαδιών στο Punto Sporting.
Με τα Selenia τι πρόβλημα είχες;Κάθε πότε προτείνετε αλλαγή; Αυτά που έχω τώρα τα έχω 8.500χλμ αλλά δε θυμάμαι ποια είναι...
-
Η αλήθεια είναι ότι τα ξέχναγα
Συνήθως έμπαιναν 10W-40 τα χρυσά και άλλαζαν κάθε 7500 χλμ.
Εχουν ξεχαστεί όμως και στα 15000 χλμ -
Τα AMSOIL AFL είναι 5W-40 έτσι;
Τελικά Selenia και shell γιατί δεν ξαναβάζεις;
Για κίνηση κυρίως στην πόλη ποια είναι καλύτερα;;; -
Ναι τα AFL είναι 5W-40
Τα Selenia αν και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν καλά, μάλλον αφήνουν αρκετά κατάλοιπα αν μείνουν αρκετά χλμ
Τα Helix Ultra και στην HF που τα είχα δοκιμάσει τα έκαιγε σαν νερό
ενώ άλλα όπως τα Aral και M1 0W-40 δεν τα έκαιγε
Μάλον δεν ταιριάζουν σε Ιταλικά μοτέρ .. ξέρω-γω !!
Για την πόλη ταιριάζουν λάδια με πολλά καθαριστικά όπως αυτά που είναι πιστοποιημένα για extended service life .. -
Thanks!!!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Selenia + Shell δεν ξαναμπαίνουν ... μάλλον σε AMSOIL AFL με βλέπωΔύσκολα πάντως θα ξαναβάλω 5-40 στο αμάξι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση το αμάξι να επανέλθει στην αρχική του κατανάλωση?
Δεν είναι θέμα λαδιού. Με τόσα λίγα χιλιόμετρα μάλλον δεν είναι λόγω φθοράς αλλά έχουν μαζέψει κατάλοιπα καμένου λαδιού τα ελατήρια στα πιστόνια.
Κάνει ταξίδια το αμάξι ή μόνο μέσα στη πόλη κινείται;
(εννοώ αν το 'ξεκαπνίζεις' σε ταξίδια)Στο Punto βαζω Selenia Gold (semi-synth) 10W-40, με αλλαγη καθε 5000χλμ. Η καταναλωση ειναι περιπου 200-300ml / 5000χλμ.
Σκεφτομουν να αρχισω να βαζω συνθετικα, με σκοπο να αλλαζω καθε 7500χλμ. Συγκεκριμενα σκεφτομουν τα εξης:
- ARAL High Tronic 5W-40
- Castrol Edge 5W-40
- BP Visco 5000 Synthetic 5W-40
...η καποιο αντιστοιχο,αρκει να μπορω να το προμηθευτω ευκολα...
Λες να αυξηθει η καταναλωση λαδιου?
Ειναι προτιμοτερο να μεινω στα Selenia και να αλλαζω καθε 5000χλμ ή να παω σε συνθετικα και να αλλαζω πιο αργα? -
saxon_747
συνθετικά δεν ειναι τα gold; -
Οχι, ειναι συνθετικης βασης... Ημισυνθετικα δηλαδη...
-
2000 χλμ πλέον με τα motul 8100 xcess 5-40 στο sx4 και δεν φαίνεται να έχει καεί λαδάκι. Το αυτοκίνητο κινείται 95% σε ταξίδια. Στην πόλη σχεδόν ποτέ.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
RedLine
Ποιό βάζεις στο jimny? Με καδένα είναι ο κινητήρας ή ιμάντα?Με ιμαντα, δεν εχω το VVTi
Μotul 8100 5w40, aral blue tronic 10w40, και πριν απο αυτο κατι kroon που εφερα απο Ολλανδια. -
Γεια σας παιδιά!!!θα ήθελα τις συμβουλές και την καθοδοδήγησή σας πάνω σε αυτό το ευαίσθητο για την υγεία ενός αυτοκινήτου θέμα!
Λοιπόν αυτά είναι τα Motul που μου τα έβαζαν μέχρι και στο σέρβις των 30000χλμ
http://i160.photobucket.com/albums/t168 ... /004-1.jpg
http://i160.photobucket.com/albums/t168 ... /002-1.jpg
Μαζί με αυτά μου έβαζαν και Motul Βαλβολίνες και πραγματικά ήταν άψογα σαν προιόντα(το κιβώτιό μου ειδικά ήταν άψογο σε αίσθηση!)Στα σέρβις των 37500 & 45000χλμ μου έχουν βάλλει λάδια της S-hell και είναι αυτά εδώ...
http://i160.photobucket.com/albums/t168 ... pm/005.jpg
http://i160.photobucket.com/albums/t168 ... pm/003.jpgΟπως ήταν φυσικό μου έβαλαν(στο σέρβις των 45000)βαλβολίνες ομοίως της S-hell,οι οποίες έχουν μετατρέψει το κιβώτιό μου σε αρκετά δύσχρηστο,ιδιαίτερα στην επιλογή της 1ης σχέσης(ακόμα και με ζεστές τις βαλβολίνες!)...
-Αύριο περιμένω να παραλάβω 3 λίτρα Amsoil MTG 75W-90 100% synthetic (2,2 λίτρα βάζει το Swift).Έκανα καλή επιλογή παίρνοντας τις Amsoil???
Οσον αφορά στα λάδια είναι το πρόβλημά μου!
Για το σέρβις των 52500χλμ τι λάδια να αγοράσω και να τους πάω στην αντιπροσωπία να μου βάλλουν!
Ορκίστηκα πάντως τα προϊόντα της Shell(αυτά που χρησιμοποιούν στην αντιπροσωπία δηλαδή!) να μην τα ξανακουμπήσω!Τι προτείνετε βρε παιδιά για λαδάκι κινητήρα???
Είμαι ανάμεσα στα 1):Motul 300v chrono 10W-40 100% synthetic
2):Amsoil AMO 10W-40 100% synthetic
και 3):Red Line 10W-40 100% syntheticΚάθε συμβουλή δεκτή με ευχαρίστηση!
**
edit:Διόρθωσα και τα λινκ των φωτογραφιών πιο πάνω.** -
για τι χρήση τα θες ?
βάλε στην λίστα και τα Mobil1 0-40 .....
-
Αφού ήσουν απόλυτα ικανοποιημένος με τα Motul μέχρι τα 30Κ χιλιόμετρα γιατί δε ξαναβάζεις εκείνα;
Περι λιπαντικών γενικώς