-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Skoda Εσκιάδης στη θεσσαλονίκη. Μου είπαν αλλαγή στις 7500(και καλά έδωσε οδηγίες η skoda στην Ελλάδα λόγω κλιματαλογικών συνθηκών κοινώς ζέστη). Απλώς επειδή είχα ζητήσει εγώ το καλοκαίρι αλλαγή λαδιών για ψυχολογικούς λόγους(πιο πρίν απο 7.500) είδα στην απόδειξη ότι βάλανε 10W40. Για αυτό ρωτάω.
αν γίνω κακός θα φταίω τώρα; αμάν με αυτές τις 'οδηγίες'
διάβασε το πανευρωπαϊκό βιβλιαράκι (που ισχύει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία) και πες μας τι γράφει
Αν πάλι θες να αλλάζεις λάδια κάθε 7.500 ότι και να βάλεις (σχεδόν) καλό είναι
Δηλαδή το λάδι που ανέφερα παραπάνω κάνει για τη δουλειά που το θέλω(7500) ή όχι. Ρωτάω γιατί δεν θέλω να κάνω καμια ζημιά στο κινητήρα που αργότερα θα μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μια ερώτηση και εγώ για τον G60 εαν έχει την καλοσύνη να απαντήσει.Το Motul 6100 10W40 που χρησιμοποιώ σε ένα fiat punto gt, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο octavia 5 FSI που έχω γιατί απο ότι είδα στην τελευταία αλλαγή έβαλαν 10W40. αυτό που ρωτάω δηλαδή είναι εάν καλύπτει αυτό το λάδι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το octavia.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
5w/30 504.00 507.00 και αλλαγες καθε 15 000km για τα FSI.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Skoda Εσκιάδης στη θεσσαλονίκη. Μου είπαν αλλαγή στις 7500(και καλά έδωσε οδηγίες η skoda στην Ελλάδα λόγω κλιματαλογικών συνθηκών κοινώς ζέστη). Απλώς επειδή είχα ζητήσει εγώ το καλοκαίρι αλλαγή λαδιών για ψυχολογικούς λόγους(πιο πρίν απο 7.500) είδα στην απόδειξη ότι βάλανε 10W40. Για αυτό ρωτάω.
αν γίνω κακός θα φταίω τώρα; αμάν με αυτές τις 'οδηγίες'
διάβασε το πανευρωπαϊκό βιβλιαράκι (που ισχύει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία) και πες μας τι γράφει
Αν πάλι θες να αλλάζεις λάδια κάθε 7.500 ότι και να βάλεις (σχεδόν) καλό είναι
τις περισσοτερες μ@λ@κιες τις κανουν οι αντιπροσωπειες,γιατι απορεις?
Στα σημερινα μοτερ δεν ειναι μονο οτι περιοριζεις τα διαστηματα αλλαγης με ενα 10/40 πχ, αλλα το σημαντικοτερο οτι στερεις απο τον κινητηρα σου ποιοτητα λιπανσης.
-
Sto τουρμπισιο το punto βαλτου mobil1 15/50
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Μια ερώτηση και εγώ για τον G60 εαν έχει την καλοσύνη να απαντήσει.
Το Motul 6100 10W40 που χρησιμοποιώ σε ένα fiat punto gt, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο octavia 5 FSI που έχω γιατί απο ότι είδα στην τελευταία αλλαγή έβαλαν 10W40. αυτό που ρωτάω δηλαδή είναι εάν καλύπτει αυτό το λάδι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το octavia.
Πές ότι είμαι πόντιος και δεν καταλαβαίνω, το 505.00 είναι εκτός λίστας;
Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις 'ηλίθιες ερωτήσεις'.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Το Motul 6100 10W40 που χρησιμοποιώ σε ένα fiat punto gt, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο octavia 5 FSI που έχω γιατί απο ότι είδα στην τελευταία αλλαγή έβαλαν 10W40. αυτό που ρωτάω δηλαδή είναι εάν καλύπτει αυτό το λάδι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το octavia.
Δεν υπαρχουν ηλιθιες ερωτησεις και λογικο ειναι να μην ξερει ο καθενας να αποκωδικποιησει τις προδιαγραφες.Αλλωστε για να μαθετε εσεις θα πρεπει να τα μαθουμε κι εμεις απ τους κατασκευαστες οποτε καταλαβαινεις οτι κι εμεις ειμαστε διαρκως στην πριζα.Κανενανς δεν ειναι θεος.
Η 505.00 ειναι προδιαγραφη για diesel.
Το βιβλιο σου πρεπει λογικα να αναφερει προδιαγραφες 504.00 και 507.00 (και η 503.00 κανει αλλα οι πρωτες ειναι νεωτερες και υπερκαλυπτουν το 0/30 503.00) για long life service και αλλαγες καθε 30 000km η δυο χρονια, το οποιο βρισκω λιγο υπερβολικο για τα ελληνικα δεδομενα καθως η χρηση και η ποιοτητα του καυσιμου ειδικα σε θειο μεταβαλλουν κατακορυφα τις λιπαντικες ιδιοτητες των λαδιων,ασχετα εαν το συγκεκριμενο λιπαντικο ως συνθεση πραγματι αντεχει τα παραπανω χιλιομετρα.Θεωρω τα 15 000 km ενα πολυ καλο οριο αλλαγης.
Επισης αυτα τα λιπαντικα ειναι τελευταιας τεχνολογιας με οτι καλυτερο σε προσθετα και γενικα στο ολο πακετο συνθεσης τους.Απ την αλλη αναφερει και προδιαγραφες υποδεεστερες των παραπανω για ποιο συχνες αλλαγες αλλα μην ξεχνας οτι δεν παιζει ρολο μονο το διαστημα αλλαγης αλλα γενικα η ποιοτητα λιπανσης.
-
Δεν υπαρχουν ηλιθιες ερωτησεις και λογικο ειναι να μην ξερει ο καθενας να αποκωδικποιησει τις προδιαγραφες.Αλλωστε για να μαθετε εσεις θα πρεπει να τα μαθουμε κι εμεις απ τους κατασκευαστες οποτε καταλαβαινεις οτι κι εμεις ειμαστε διαρκως στην πριζα.Κανενανς δεν ειναι θεος.Η 505.00 ειναι προδιαγραφη για diesel.
Το βιβλιο σου πρεπει λογικα να αναφερει προδιαγραφες 504.00 και 507.00 (και η 503.00 κανει αλλα οι πρωτες ειναι νεωτερες και υπερκαλυπτουν το 0/30 503.00) για long life service και αλλαγες καθε 30 000km η δυο χρονια, το οποιο βρισκω λιγο υπερβολικο για τα ελληνικα δεδομενα καθως η χρηση και η ποιοτητα του καυσιμου ειδικα σε θειο μεταβαλλουν κατακορυφα τις λιπαντικες ιδιοτητες των λαδιων,ασχετα εαν το συγκεκριμενο λιπαντικο ως συνθεση πραγματι αντεχει τα παραπανω χιλιομετρα.Θεωρω τα 15 000 km ενα πολυ καλο οριο αλλαγης.
Επισης αυτα τα λιπαντικα ειναι τελευταιας τεχνολογιας με οτι καλυτερο σε προσθετα και γενικα στο ολο πακετο συνθεσης τους.Απ την αλλη αναφερει και προδιαγραφες υποδεεστερες των παραπανω για ποιο συχνες αλλαγες αλλα μην ξεχνας οτι δεν παιζει ρολο μονο το διαστημα αλλαγης αλλα γενικα η ποιοτητα λιπανσης.
Το TOTAL 5W-40 (quartz 9000) καλύπτει την προδιαγραφή VW 502.00/505.00, MB 229.3, ενώ έχει και τις προδιαγραφές ACEA A3/B3/B4; και API CL/SF. Καμιά φορά, αντί αυτού, βάζω το ELF Excellium 5W-40. Ένα ερώτημα είναι αν αξίζει να πληρώνω για τα Elf παραπάνω χρήματα. Δεν θυμάμαι τις προδιαγραφές του Elf.
Το αλλάζω μαζί με το φίλτρο κάθε 7.500 χλμ.
Μέχρι τότε δεν παρατηρείται αισθητή πτώση της στάθμης τους μέσα στον κινητήρα.
Αποφεύγω γενικότερα την χρήση του μέσα στην πόλη, ειδικότερα αν έχει κίνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιώ συχνά και στην πόλη (κυρίως σε νυχτερινές ώρες, όταν βγαίνω, όπου συνήθως δεν έχει πολύ κίνηση. Τα πρωϊνά χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ ή τα πόδια μου).
Μέχρι να ζεσταθεί, το πηγαίνω χαλαρά (μικρά φορτία, λίγες στροφές). Έξω από την πόλη ταξιδεύω συνήθως από τις 3.500 έως τις 5.000 rpm, ενώ, σε επαρχιακό δίκτυο, το 'σκίσιμο' δεν είναι διόλου σπάνιο (υψηλές στροφές, μεγάλα φορτία)...
Χρησιμοποιώ βενζίνες (ΕΚΟ, ΒΡ) 100 οκτανίων, οι οποίες (λένε) ότι έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε θείο. Αυτό βέβαια μπορεί να εξακριβωθεί με μια μέτρηση των ρύπων.Με ανησυχεί κάθε φορά, που αλλάζω και το φίλτρο, το ότι αργεί να σβήσει το λαμπάκι του λαδιού (περίπου 1,5'), κάτι που είναι λογικό.
Αν παρέτεινα τα διαστήματα αλλαγής, αυτό θα συνέβαινε σπανιότερα. -
τις περισσοτερες μ@λ@κιες τις κανουν οι αντιπροσωπειες,γιατι απορεις?
Στα σημερινα μοτερ δεν ειναι μονο οτι περιοριζεις τα διαστηματα αλλαγης με ενα 10/40 πχ, αλλα το σημαντικοτερο οτι στερεις απο τον κινητηρα σου ποιοτητα λιπανσης.
έχεις χάσει κάποια επισόδεια για τα διαστήματα σέρβις για τα οποία είμαι 'διαφημιστής'.
Φυσικά και λένε @@ πολλοί αντιπρόσωποι, -ακόμα και για ελέγχους σα 7.500χλμ ή για αλλαγές λαδιών-, το θέμα είναι βασίζονται στην άγνοια.
btw, οι αλλαγές για FSI είναι στα 30 ή στα 2 χρόνια ή... όποτε του ανάψει (η λυχνία)
φυσικά και το να βάζεις ΗΜΙ-συνθετικά, έστω και γα 7.500χλμ δεν είναι και ότι καλύτερο στα σύγχρονα μοτέρ
-
Δημητριε, σημερα πηγα για αλλαγη λαδιων και εβαλα τα elf excellium 5-40.
Τα πηρα 9.3 ευρω/λτ απο τη renault ενω οι προδιαγραφες ειναι SL-Acea A3/B3/B4Αυτο που μπορω να πω ειναι πως ο κινητηρας ξεκιναει πιο ευκολα σε σχεση με τα 10-60 που ειχα πριν,αλλα ο κινητηρας εγινε πιο τραχυς και θορυβωδης, σε συνθηκες πολης που οδηγησα.
Εσυ τα τοταλ ποσο τα βρισκεις, γιατι στην ατρα τα εχουν 13.5 ευρω και δε λεει, ειναι πολλα... -
Δεν υπαρχουν ηλιθιες ερωτησεις και λογικο ειναι να μην ξερει ο καθενας να αποκωδικποιησει τις προδιαγραφες.Αλλωστε για να μαθετε εσεις θα πρεπει να τα μαθουμε κι εμεις απ τους κατασκευαστες οποτε καταλαβαινεις οτι κι εμεις ειμαστε διαρκως στην πριζα.Κανενανς δεν ειναι θεος.
Η 505.00 ειναι προδιαγραφη για diesel.
ok έγινες κατανοητός.Ευχαριστώ
-
??????????ρε σπυρο εμενα με τα μοτουλ δεν ακουγεται κιχ σε σχεση με καστρολ...και γενικα τα καστρολ ηταν πολυ θορυβωδη...
εγω εχω ενα αλλο προβλημα.το αμαξι εχει 45000χλμ εχει δουλεψει με 30αρι-40αρι-50αρι-40αρι-60αρι (αλλαγες ανα 10)
τωρα εδω και 1000χλμ φοραω τα μοτουλ 10-40.απιστευτο λαδι αλλα πανακριβο και αν οντως δε βγαζει πανω απο 5000χλμ αντοχη δε τα ξαναβαζω!
το αμαξι απο τοτε που εβαλα τα μοτουλ γραφει τρελλα νουμερα στο οικονομετρο στη στιγμιαια καταναλλωση.εκει που με 2α κοφτες εβλεπα 20-22 τωρα βλεπω 28-30!!!!!!!!!
με 4η δε κοφτες και 170+εβλεπα 19-20 τωρα βλεπω 24-26!!!!!!!!!
πριν το μοτουλ φοραγα τα καστρολ rs 10-60 για 4000χλμ μονο καθως με ειχαν φοβισει οσα διαβασα και τα εβγαλα!
επισης το αμαξι παει καλυτερα.απλα δε ξερω αν φταιει οτι ανοιγει το μοτερ!! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχεις χάσει κάποια επισόδεια για τα διαστήματα σέρβις για τα οποία είμαι 'διαφημιστής'.Eιπα τιποτα διαφορετικο απο αυτα που αναφερεις ποιο κατω? Αν εχεις να προσθεσεις κατι ουσιαστικο,πες το αλλιως.......
Φυσικά και λένε @@ πολλοί αντιπρόσωποι, -ακόμα και για ελέγχους σα 7.500χλμ ή για αλλαγές λαδιών-, το θέμα είναι βασίζονται στην άγνοια.
Αυτην την αγνοια ομως οι πελατες σας την πληρωνουν με το αζημιωτο και υποτιθετε (λεμε τωρα)οτι οι εξουσιοδοτημενοι σας ειναι η εντολη του εργοστασιου,και γι αυτο φυσικα οι συνεργατες σας ζητανε για ενα σερβις δυο μηνιατικα απο τους πελατες σας.Τους πληρωνει δηλ ο κοσμος για να βαζουν 15/50 σε passat του 2003!!!
Οπως επισης παρανομα δεσμευετε τον κοσμο περι εγγυησης βαση του ευρωπαικου κανονισμου block excemption,o οποιος ισχυει απο το 2003.Αλλα θα μου πεις.....εσεις κλεφτες θα γινετε?Εμ ο κοσμος σας πληρωνει 130 ευρω για αλλαγη λαδιων εμ του βαζετε γρασσο μεσα.Δηλ αν του βαλετε 0/30 ποσο θα τον χρεωσετε?
btw, οι αλλαγές για FSI είναι στα 30 ή στα 2 χρόνια ή... όποτε του ανάψει (η λυχνία)
φυσικά και το να βάζεις ΗΜΙ-συνθετικά, έστω και γα 7.500χλμ δεν είναι και ότι καλύτερο στα σύγχρονα μοτέρ
Μαλλον παρακαμπτεις ποστ.....>Το βιβλιο σου πρεπει λογικα να αναφερει προδιαγραφες 504.00 και 507.00 (και η 503.00 κανει αλλα οι πρωτες ειναι νεωτερες και υπερκαλυπτουν το 0/30 503.00) για long life service και αλλαγες καθε 30 000km η δυο χρονια, το οποιο βρισκω λιγο υπερβολικο για τα ελληνικα δεδομενα καθως η χρηση και η ποιοτητα του καυσιμου ειδικα σε θειο μεταβαλλουν κατακορυφα τις λιπαντικες ιδιοτητες των λαδιων,ασχετα εαν το συγκεκριμενο λιπαντικο ως συνθεση πραγματι αντεχει τα παραπανω χιλιομετρα.Θεωρω τα 15 000 km ενα πολυ καλο οριο αλλαγης.
Επισης αυτα τα λιπαντικα ειναι τελευταιας τεχνολογιας με οτι καλυτερο σε προσθετα και γενικα στο ολο πακετο συνθεσης τους.
Απ την αλλη αναφερει και προδιαγραφες υποδεεστερες των παραπανω για ποιο συχνες αλλαγες αλλα μην ξεχνας οτι δεν παιζει ρολο μονο το διαστημα αλλαγης αλλα γενικα η ποιοτητα λιπανσης.
YΓ.Ασχολουμαι με την Volkswagen 20 χρονια πλεον.Εχεις αλλη απορια?
Αληθεια,στα TDI taxi τι λαδια βαζετε?
-
Αυτην την αγνοια ομως οι πελατες σας την πληρωνουν με το αζημιωτο και υποτιθετε (λεμε τωρα)οτι οι εξουσιοδοτημενοι σας ειναι η εντολη του εργοστασιου,και γι αυτο φυσικα οι συνεργατες σας ζητανε για ενα σερβις δυο μηνιατικα απο τους πελατες σας.Τους πληρωνει δηλ ο κοσμος για να βαζουν 15/50 σε passat του 2003!!!
ποιοι πελάτες; της Skoda; για κοίτα σε τι αυτοκίνητο έγινε η αναφορά
Οπως επισης παρανομα δεσμευετε τον κοσμο περι εγγυησης βαση του ευρωπαικου κανονισμου block excemption,o οποιος ισχυει απο το 2003.Αλλα θα μου πεις.....εσεις κλεφτες θα γινετε?Εμ ο κοσμος σας πληρωνει 130 ευρω για αλλαγη λαδιων εμ του βαζετε γρασσο μεσα.Δηλ αν του βαλετε 0/30 ποσο θα τον χρεωσετε?
ποιος δεσμεύει ποιον; και μην μου γράφεις για νόμους, τους ξέρω πολύ καλύτερα από τον καθένα. Ποιος χρεώνει 130 ευρώ; όλοι στο ίδιο τσουβάλι είναι; Μάλλον δεν τα ξέρεις και τόσο καλά όσο θα πρέπε
Μαλλον παρακαμπτεις ποστ.....>Το βιβλιο σου πρεπει λογικα να αναφερει προδιαγραφες 504.00 και 507.00 (και η 503.00 κανει αλλα οι πρωτες ειναι νεωτερες και υπερκαλυπτουν το 0/30 503.00) για long life service και αλλαγες καθε 30 000km η δυο χρονια, το οποιο βρισκω λιγο υπερβολικο για τα ελληνικα δεδομενα καθως η χρηση και η ποιοτητα του καυσιμου ειδικα σε θειο μεταβαλλουν κατακορυφα τις λιπαντικες ιδιοτητες των λαδιων,ασχετα εαν το συγκεκριμενο λιπαντικο ως συνθεση πραγματι αντεχει τα παραπανω χιλιομετρα.Θεωρω τα 15 000 km ενα πολυ καλο οριο αλλαγης.
Επισης αυτα τα λιπαντικα ειναι τελευταιας τεχνολογιας με οτι καλυτερο σε προσθετα και γενικα στο ολο πακετο συνθεσης τους.
Απ την αλλη αναφερει και προδιαγραφες υποδεεστερες των παραπανω για ποιο συχνες αλλαγες αλλα μην ξεχνας οτι δεν παιζει ρολο μονο το διαστημα αλλαγης αλλα γενικα η ποιοτητα λιπανσης.
Αντίφαση; από τη μία το εργοστάσιο δηλώνει ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις αλλαγής λαδιών, αλλά από την άλλη το βρίσκεις υπερβολικό; Βέβαια όποιος ακούει για 30Κ αλλαγές λαδιών (και σχεδόν όλοι στο φόρουμ) μένουν κάπως έτσι Εσύ τι προτείνεις; προσωπικά ότι λέει το βιβλίο
YΓ.Ασχολουμαι με την Volkswagen 20 χρονια πλεον.Εχεις αλλη απορια?
Αληθεια,στα TDI taxi τι λαδια βαζετε?
καμία απορία δεν έχω και δεν βάζω λάδια στα ταξί, βάζουν μόνοι τους οι ταρίφες 'αυτοί ξέρουν'
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τις περισσοτερες μ@λ@κιες τις κανουν οι αντιπροσωπειες,γιατι απορεις?.
...βασίζονται στο κέρδος.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
.... 30αρι-40αρι-50αρι-40αρι-60αρι (αλλαγες ανα 10)
..... γραφει τρελλα νουμερα στο οικονομετρο στη στιγμιαια καταναλλωση.....με 4η δε κοφτες και 170+εβλεπα 19-20 τωρα βλεπω 24-26!!!!!!!!!Τι εννοείς ότι σημαίνει η στιγμιαία κατανάλωση? Ότι είναι καλό λάδι και γλυστράνε πιο εύκολα τα κινούμενα μέρη άρα επιταχύνει περισσότερο ο κινητήρας ρουφώντας περισσότερο καύσιμο ή ότι είναι παλιόλαδο και έχει αυξήσει τις τριβές και την κατανάλωση....
Τελικά έχεις κρατήσει ένα λάδι για αρκετό διάστημα ώστε να μπορείς να κάνεις συγκρίσεις..... μοιάζει σαν να βάζεις λάδια στην τύχη, κάθε φορά και άλλο.... και κάθε φορά αλλάζεις και εύρος ιξώδους....
Είναι αναμενόμενο ότι ένα λάδι με το πιο χαμηλο κρύο νούμερο θα παίρνει πιο εύκολα μπροστά και ότι ένα άλλο με πιο μεγάλα νούμερα θα βοηθάει στην ομαλή και λιγότερο θορυβώδη λειτουργία.... Μετά από αυτό πόσο σωστό είναι να συγκρίνετε λάδια σε αυτούς τους τομείς και να αποφασίζετε για λάδια με διαφορετικό δείκτη ιξώδους με όργανο μέτρησης τον εαυτό σας, ένα όργανο μέτρησης που είναι εντελώς μη αντικειμενικό??..... Όχι πολύ θα έλεγα.... -
τα λαδια τα αλλαζω καθε 10000χλμ αυτο πως σου φαινεται?
μαμα ειχε 30αρι
στα 10000χλμ εβαλα τοταλ 40αρι
στα 20000χλμ εβαλα σελ 50αρι της πεζο
στα 30000χλμ τοταλ το 40αρι παλι
στα 40000χλμ εβαλα το καστρολ rs
και επειδη εσκουζε και με φοβιζε το ζορισμα του μοτερ στα 45000χλμ τα εβγαλα και εβαλα μοτουλ 10-40.η καταναλλωση η στιγμιαια εχει να κανει με αλλους παραγοντες...
εμενα μου εχει καρφωθει η διαστοφικη ιδεα να εχω ξεχειλωσει το μοτερ και τα ελατηρια των εμβολων και φοβαμαι μηπως βρεθω να τσιμπαει και λαδι...
εγω φιλε μου υποκειμενικος μπορει να ειμαι αλλα αν ειχες διαβασει τα προηγουμενα ποστ θα δεις οτι αναφερομαι σε θερμοκρασιες λαδιου που δειχνει το οργανο του αμαξιου μου το οποιο εχει απο το εργοσιασιο(προτρεχω για να μη πεις τιποτα αλλο ) αυτο ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ νομιζω.τωρα θα απαντησει κανεις?
-
Ένα λάδι (πιο χοντρό συνήθως) 'σφραγίζει' καλύτερα το κενό ανάμεσα στα ελατήρια (δακτυλίδια) του πιστονιού και το κύλινδρο, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να αναπνέει λίγο καλύτερα και να μπορεί να τραβάει περισσότερο αέρα (άρα και βενζίνη) στο τέρμα γκάζι. Τα παραπάνω νούμερα είναι όμως εντελώς εξωπραγματικά. Αυτός είναι ο λόγος που σε μερικούς κινητήρες πιο χοντρά λάδια δίνουν λίγο καλύτερη οικονομία σε καύσιμο παρά τις μεγαλύτερες τριβές.
-
Πανο, δεν ξερω τι να σου πω...Θα δωσω κανα 2 γκαζιες να δω και εγω στιγμιαια καταναλωση και θα σου πω.
Επισης γι αυτο μπορει να παιζουν και αλλα ρολο, οπως τι βενζινη χρησιμποποιησες πριν και μετα,απλη ή σουπερ, αν ο δρομος ειναι επιπεδος ή ανηφορικος, κλπOσο για το προβλημα της θερμοκρασιας λαδιου στα 206, η λυση ειναι μια:Ψυγειο λαδιου by peugeot sport μαλιστα!
-
ta νουμερα ειναι σχετικα και δεν εχουν σχεση με πραγματικοτητα/.αυτο το ξερετε ολοι.εγω τα χρησιμποποιω σα μετρο συγκρισης...
σπυρο παντα στο ιδιο σημειο το τσεκαρω. το ψυγειο δε θελει χταποδι? -
Η σχετική διαφορά στη κατανάλωση είναι 30-40% άρα θα έχεις και παρόμοια αύξηση στην ισχύ του κινητήρα, κάτι δεν είδες καλά γιατί τέτοια αύξηση δεν είναι δυνατή (μήπως ανέβαζε τέτοια κατανάλωση και πριν).
Περι λιπαντικών γενικώς