-
Μπερδεύτηκες... Περιμένω να δω πού θέλεις να το πας. Γράφε να διαβάζουν και οι υπόλοιποι...
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
The bottom line Μιλτο ειναι οτι η amsoil χρησιμοποιει και πολυ ZDDP και Moly ειτε απο την δεκαετια του 90 ειτε τωραΕγώ βάζω σε κάθε αλλαγή και 1 λίτρο RedLine γιατί έχει πάρα πολύ moly...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Επίσης ξεκόλλα κάποτε με τα 'ντιζελόλαδα της AMSOIL'! Από την στιγμή που καλύπτουν API SL και SM πού το πρόβλημα; Άσε που το AFL όπως και τα περισσότερα δεν καλύπτουν καν τις πρόσφατες προδιαγραφές για ντίζελ (δηλαδή τα TSO, TRO, ASL, ATM και ολόκληρη η σειρά XL που είναι πιστοποιημένη API SM/CF). Πάραυτα τόσο το AMO όσο και το HDD που είναι API SL/CI-4 επιδεικνύουν άριστη συμπεριφορά στους βενζινοκινητήρες.
Όσον αφορά την χρήση ZDDP ή ZDTC... παίζεις με λέξεις που δεν κατανοεις. Το ZDTC είναι αντιτριβικός παράγοντας όπως το Moly και το αντιμόνιο, δεν αντικαθιστά το ZDDP. Τα TORCO έχουν πάντα σε όλες τις αναλύσεις πολύ φώσφορο, μολυβδένιο και όπου έχει μετρηθεί και πολύ θείο. Συνηθισμένα πράγματα για λιπαντικό που θέλει να λέγεται 'αγωνιστικό' στις ΗΠΑ. Tώρα αν σε ικανοποιεί να λές ότι χρησιμοποιεί ZDTC με moly, φώσφορο και θειούχες ενώσεις κάνε το ελεύθερα
Εγω να ξεκολλησω? Αλλοι τα γραφουν και τα διατυμπανιζουν, η ερευνα και η γνωση δεν ειναι μονο δικο σου προνομιο αγαπητε, ουτε εχεις αποκλειστικα δικαιωματα να λες και να γραφεις οτι θελεις, υπαρχουν και αλλες φωνες που εχουν δικαιωμα στην γνωση, ασχετα αν ερχονται σε συγκρουση με τα λεγομενα σου και καταριπτουν τον μυθο που αφηνεις να εννοηθει υπερ της συγκεκριμενης εταιριας λιπαντικων που λανσαρεις.
Can I use diesel engine oil in my petrol engine?
Not really. Diesel engines run much higher compression ratios than petrol engines and they run a lot hotter, so the oil is formulated to deal with this. Plus they produce a lot more dirt in terms of combustion by-products. Diesel-rated oils typically have more detergents in them to deal with this (see Using Diesel oil for flushing above). It's not unheard of for diesel oils to clean a petrol engine so well that it loses compression. Diesel-rated oils also have an anti-foaming agent in them which is unique to diesel engines, and not needed in petrol engines.Η πηγη ειναι απο εδω:
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.htmlΟσο για την torco, δεν δινω δεκαρα γιατι ουτε fan της συγκεκριμενης εταιριας ειμαι, ουτε 'πλασιε' της , αλλα θεωρω αδικο να σπιλωνεις μια εταιρια που υπαρχει απο το 1950 και καταφερε να επιβιωσει σχεδον 60 χρονια στον χωρο των λιπαντικων.
Και οσο για το ZDDP δεν το χρησιμοποιει καθολου, απο τοτε που εβγαλε το SR-1 στην αγορα χρησιμοποιει μονο ZDTC, και μαλιστα ειναι απο τις πρωτες(αν οχι η πρωτη) που το χρησιμοποιησε σε λιπαντικα.Και κατι ακομα για τις Αμερικανικες εταιριες, ημουν fan της RedLine, ομως τωρα βλεπω πως οι Ευρωπαιοι εχουν και καλυτερη τεχνογνωσια και καλυτερα λιπαντικα, και το βασικοτερο σεβονται τους καταναλωτες και παρεχουν πιστοποιησεις, πραγμα που δεν κανει ουτε η amsoil, torco, redline, και καποιες αλλες αμερικανικες.
Για αυτο και σημερα προτιμω τα motul, διοτι δεν σε παραμυθιαζει η συγκεκριμενη εταιρια, ουτε σου λεει βαλε diselolada επειδη δεν εχω καθαρο βενζινολαδο να σου δωσω, αυτο το κανουν αλλοι που αποσκοπουν μονο στις πωλησεις των προιοντων τους.
Πωλησεις απο το σπιτι και απο τον υπολογιστη κανει η amsoil, αυτο ειναι γνωστο, οι περισσοτεροι συνταξιουχοι στην Αμερικη, γινονται dealer της amsoil για να αυξησουν το εισοδημα τους -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
The bottom line Μιλτο ειναι οτι η amsoil χρησιμοποιει και πολυ ZDDP και Moly ειτε απο την δεκαετια του 90 ειτε τωρα
Εγώ βάζω σε κάθε αλλαγή και 1 λίτρο RedLine γιατί έχει πάρα πολύ moly...
Απο δω και περα μπορεις να βαζεις και amsoil, λιγοτερο moly βεβαια αλλα αριστης ποιοτητας
-
Μπερδεύτηκες... Περιμένω να δω πού θέλεις να το πας. Γράφε να διαβάζουν και οι υπόλοιποι...Με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να χειραγωγουν τους υπολοιπους για ενομο συμφερων, με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να καπηλευονται τις γνωσεις που εχουν και γραφουν ολοκληρα κατεβατα με σκοπο να λανσαρουν συγκεκριμενες εταιριες
-
Μπερδεύτηκες... Περιμένω να δω πού θέλεις να το πας. Γράφε να διαβάζουν και οι υπόλοιποι...
Με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να χειραγωγουν τους υπολοιπους για ενομο συμφερων, με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να καπηλευονται τις γνωσεις που εχουν και γραφουν ολοκληρα κατεβατα με σκοπο να λανσαρουν συγκεκριμενες εταιριες
το συγκεκριμένο λάδι το βρίσκεις σε 2-3 εμπόρους, άρα ποιό το όφελος;
-
Can I use diesel engine oil in my petrol engine?
Not really. Diesel engines run much higher compression ratios than petrol engines and they run a lot hotter, so the oil is formulated to deal with this. Plus they produce a lot more dirt in terms of combustion by-products. Diesel-rated oils typically have more detergents in them to deal with this (see Using Diesel oil for flushing above). It's not unheard of for diesel oils to clean a petrol engine so well that it loses compression. Diesel-rated oils also have an anti-foaming agent in them which is unique to diesel engines, and not needed in petrol engines.Η πηγη ειναι απο εδω:
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.htmlΈχει συζητηθεί 9 σελίδες πριν.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... start=1785 -
Με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να χειραγωγουν τους υπολοιπους για ενομο συμφερων, με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να καπηλευονται τις γνωσεις που εχουν και γραφουν ολοκληρα κατεβατα με σκοπο να λανσαρουν συγκεκριμενες εταιριες :whistlink:
Εξακολουθείς και γράφεις ανακρίβειες για τα λιπαντικά και τις συνθέσεις τους το οποίο μπορεί να καταντάει κουραστικό σε όσους σε διαβάζουν, χώρια που επαναλαμβανόμαστε, αλλά το να το γυρνάς σε προσωπική αντιπαράθεση μόνο και μόνο για να θάψεις μία ανταγωνιστική ή για άλλον λόγο αντιπαθητική εταιρία πάει μακρυά την βαλίτσα. Εγώ θα υποστηρίξω τα λεγόμενά μου που δεν είναι αυτά που προσπαθείς να παρουσιάσεις αλλά και δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι και να πέσω στην παγίδα που υφαίνεις. Μία φορά την έπαθα και μου φτάνει, τώρα πρέπει να κάνεις κάτι πιο έξυπνο! Για το αν υπάρχει ιδιοτέλεια... έχω αποδείξει σε όλους πλήν εσού ή οποιονδήποτε κακοπροαίρετο ότι ΔΕΝ προσπαθώ να λανσάρω κι αυτό όχι επειδή προσπάθησα να το αποδείξω αλλά γιατί είναι αυταπόδεικτο. Ξέρεις πόσοι με ρωτάνε για λάδια και επί το πλείστον Αθηναίοι; Για ρώτα τους αν προσπάθησα να τους πουλήσω ή να τους κατευθύνω ιδιοτελώς! Πώς να το κάνω αφού ΔΕΝ πουλάω;! Και άντε και να πουλούσα τί; AMSOIL από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα; Βλακώδης ο συνειρμός. Και δεν περιμένω κι ούτε παρακινώ να με υποστηρίξουν για να σε ξεμπροστιάσω αφού δεν μου χρειάζεται καθότι είναι φανερό πλέον ότι παίζεις παιχνίδι, πολύ ύπουλο παιχνίδι προφανώς για το εμπορικό κέρδος κάποιου ή την ματαιοδοξία την δική σου που για τους υπόλοιπους φέρνει το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα. Αν το κάνεις επειδή θέλεις να εμπλακείς επαγγελματικά με τον χώρο κακώς τα βάζεις μαζί μου. Δεν σε συμφέρει. Ποτέ ένας επαγγελματίας δεν μπορεί να κερδίσει σε επιχειρήματα έναν σοβαρό χομπίστα. Εκεί που θα τελειώσεις εγώ θα συνεχίζω, κι αυτό επειδή ό,τι κάνω δεν το κάνω για τα λεφτά. Και είμαι σε θέση να αφιερώνω άπειρο χρόνο προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου, πράγματα που τα θεωρώ συνώνυμα του ονόματός μου και έχω 'δουλέψει' πολλά χρόνια σε αυτό.
Έχεις κι εσύ το όνομα, τώρα έχεις και τη χάρη! Συνέχισε να εκτίθεσαι απαξιώνοντας τους υπολοίπους... Και ξέρεις, εμένα τουλάχιστον δεν με λένε... Amsoil... Χώρια που τις ημερομηνίες εγγραφής μας στα forums δεν μπορούμε να τις αποκρύψουμε.Η επόμενη χάρη που θα μας κάνεις μια και έμαθες από λιπαντικά, είναι όταν θα ρωτάει κάποιος εδώ μέσα κάτι για να μάθει να του εξηγείς και να του δείχνεις τον σωστό δρόμο ή έστω να το προσπαθήσεις με την βοήθεια των υπολοίπων, αντί να λες ανακρίβειες όλη την ώρα προσπαθώντας να εκθέσεις αυτούς που δεν μπορείς να εκθέσεις. Το ίδιο λάθος έκανες στο forum των alfisti και μάλιστα αυτή τη φορά το ξεκίνησες ταυτόχρονα, και άντε εκεί δεν θα βρεις και άτομα που να βρουν αντεπιχειρήματα, εδώ μέσα να σε δω πώς θα σταθείς...
Α, τα link που μας παραθέτεις τα έχουμε παραθέσει κι εμείς στο παρελθόν προ πολλών μηνών. Ανακαλύπτεις τον τροχό; Κάνεις το λάθος που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου.
Για το ζήτημα των 'ντιζελόλαδων' της AMSOIL δε νομίζω ότι χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι παραπάνω από αυτά που είπα. Για τα ZDTC και ZDDP, moly, MPZ και λοιπά άπειρα πακέτα προσθέτων απάντησα επίσης. Για τον τρόπο πώλήσης της AMSOIL στις ΗΠΑ είναι γνωστό και πολυδηλωμένο ότι χρησιμοποιεί το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ και όχι απλώς 'συνταξιουχους στην Αμερικη που γινονται dealer της amsoil για να αυξησουν το εισοδημα τους' και που αν το κάνουν δεν μου καίγεται κανένα καρφί.
Όχι ότι πρέπει και να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά αλλά σίγουρα καταντάει κωμικό το ζήτημα της εμμονής σου σε ανυπόστατα επιχειρήματα... και επειδή έχουν απαντηθεί και συζητηθεί επανειλλημένα, εύλογα πλέον προκύπτουν ερωτήματα για τις προθέσεις σου... Ή μάλλον προκύπτουν απαντήσεις! Κάθε λάσπη που θα ρίχνεις εναντίον μου θα έρχεται μπούμερανγκ, και δεν χρειάζεται να σου αντιπαρατεθεί κάποιος για να γίνει αυτό. Απλά, μας τρως τον χώρο και αυτός ο χώρος είναι ΙΕΡΟΣ για τους περισσότερους από εμάς. Φυσικά, δεν είναι για σένα τίποτα άλλο παρά μόνο χώρος για πονηριές και υπονοούμενα. Το forum των 4T έχουν και προσφιλείς σε σένα χώρους μη σχετικούς με την αυτοκίνηση. Μπορείς να μείνεις εκεί αν σκοπεύεις να συνεχίσεις την λασπολογία και την απαξίωση των υπολοίπων φίλων των λιπαντικών (και της αυτοκίνησης γενικότερα). -
Πέραν των αναμφισβήτητων γνώσεων του Μίλτου, στον καιρό που γράφει εδω, έχει επανειλημμένα δείξει το ήθος που τον διακρίνει.
Υπονοούμενα λοιπόν σχετικά με άλλα κίνητρα που μπορεί να έχει είναι -τουλάχιστον- απρεπή.
Σε παρακαλώ λοιπόν RedLine να μην επαναληφθούν. Όχι μόνο για τον Μίλτο αλλά και για κανέναν άλλον.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πέραν των αναμφισβήτητων γνώσεων του Μίλτου, στον καιρό που γράφει εδω, έχει επανειλημμένα δείξει το ήθος που τον διακρίνει.Υπονοούμενα λοιπόν σχετικά με άλλα κίνητρα που μπορεί να έχει είναι -τουλάχιστον- απρεπή.
Σε παρακαλώ λοιπόν RedLine να μην επαναληφθούν. Όχι μόνο για τον Μίλτο αλλά και για κανέναν άλλον.
Ok οτι πεις, θα περιοριστω στο να αποκαλυπτω οποτε πεφτει στην αντιληψη μου ανακριβειες
Και μιας και μιλαμε για λιπαντικα, εγω ειμαι της γνωμης πως καλο ειναι να προτιμαει ο καθενας να χρησιμοποιει εταιριες που εχουν πιστοποιησεις απο επισημους οργανισμους(motul, elf, total, aral, castrol, valvoline)
Ενας λογος που πολλες εταιριες οπως η redline, amsoil και καποιες αλλες που δεν εχουν πιστοποιησεις, ισως ( οι ενδειξεις αυτο δειχνουν) οτι ειναι φορτωμενα με ZDDP και εκ των προτερων ξερουν οτι θα απορριφθουν -
το ηθος και οι θελω να πιστευω καλες βελτιωτικες γνωσεις για συγκεκριμενο ομως μοτερ εγω και εγω...
αλλα δεν τα ειπες αυτα οταν καποιοι ασχετοι με αμφισβητησαν και εμενα,και με προκαλεσαν χωρις να ανταποδιδουν στα επιχειρηματα που τους παρεθεσα....καλο ειναι να μην υπαρχει μονομερη προστασια..και οπως σου εχω ξαναπει σε pm αστο κανα δυο ωρες αυτο που γραφω να το δουν αρκετοι,και μετα σβηστο για να μην πιανει χωρο.σου θυμιζω για τα opel ασχολουμαι και το αν καει λαδια το VW FSI.γραφω μονο για μηχανολογικα και αγωνες εδω μεσα.ετσι για την ιστορια...
-
ASTRAKITCAR, σε κατηγόρησε κάποιος ότι κινείσαι από εμπορικά κίνητρα?
-
Με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να χειραγωγουν τους υπολοιπους για ενομο συμφερων, με ενοχλει να βλεπω 'καποιους' να καπηλευονται τις γνωσεις που εχουν και γραφουν ολοκληρα κατεβατα με σκοπο να λανσαρουν συγκεκριμενες εταιριες
Εξακολουθείς και γράφεις ανακρίβειες για τα λιπαντικά και τις συνθέσεις τους το οποίο μπορεί να καταντάει κουραστικό σε όσους σε διαβάζουν, χώρια που επαναλαμβανόμαστε, αλλά το να το γυρνάς σε προσωπική αντιπαράθεση μόνο και μόνο για να θάψεις μία ανταγωνιστική ή για άλλον λόγο αντιπαθητική εταιρία πάει μακρυά την βαλίτσα. Εγώ θα υποστηρίξω τα λεγόμενά μου που δεν είναι αυτά που προσπαθείς να παρουσιάσεις αλλά και δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι και να πέσω στην παγίδα που υφαίνεις. Μία φορά την έπαθα και μου φτάνει, τώρα πρέπει να κάνεις κάτι πιο έξυπνο! Για το αν υπάρχει ιδιοτέλεια... έχω αποδείξει σε όλους πλήν εσού ή οποιονδήποτε κακοπροαίρετο ότι ΔΕΝ προσπαθώ να λανσάρω κι αυτό όχι επειδή προσπάθησα να το αποδείξω αλλά γιατί είναι αυταπόδεικτο. Ξέρεις πόσοι με ρωτάνε για λάδια και επί το πλείστον Αθηναίοι; Για ρώτα τους αν προσπάθησα να τους πουλήσω ή να τους κατευθύνω ιδιοτελώς! Πώς να το κάνω αφού ΔΕΝ πουλάω;! Και άντε και να πουλούσα τί; AMSOIL από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα; Βλακώδης ο συνειρμός. Και δεν περιμένω κι ούτε παρακινώ να με υποστηρίξουν για να σε ξεμπροστιάσω αφού δεν μου χρειάζεται καθότι είναι φανερό πλέον ότι παίζεις παιχνίδι, πολύ ύπουλο παιχνίδι προφανώς για το εμπορικό κέρδος κάποιου ή την ματαιοδοξία την δική σου που για τους υπόλοιπους φέρνει το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα. Αν το κάνεις επειδή θέλεις να εμπλακείς επαγγελματικά με τον χώρο κακώς τα βάζεις μαζί μου. Δεν σε συμφέρει. Ποτέ ένας επαγγελματίας δεν μπορεί να κερδίσει σε επιχειρήματα έναν σοβαρό χομπίστα. Εκεί που θα τελειώσεις εγώ θα συνεχίζω, κι αυτό επειδή ό,τι κάνω δεν το κάνω για τα λεφτά. Και είμαι σε θέση να αφιερώνω άπειρο χρόνο προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου, πράγματα που τα θεωρώ συνώνυμα του ονόματός μου και έχω 'δουλέψει' πολλά χρόνια σε αυτό.
Έχεις κι εσύ το όνομα, τώρα έχεις και τη χάρη! Συνέχισε να εκτίθεσαι απαξιώνοντας τους υπολοίπους... Και ξέρεις, εμένα τουλάχιστον δεν με λένε... Amsoil... Χώρια που τις ημερομηνίες εγγραφής μας στα forums δεν μπορούμε να τις αποκρύψουμε.Η επόμενη χάρη που θα μας κάνεις μια και έμαθες από λιπαντικά, είναι όταν θα ρωτάει κάποιος εδώ μέσα κάτι για να μάθει να του εξηγείς και να του δείχνεις τον σωστό δρόμο ή έστω να το προσπαθήσεις με την βοήθεια των υπολοίπων, αντί να λες ανακρίβειες όλη την ώρα προσπαθώντας να εκθέσεις αυτούς που δεν μπορείς να εκθέσεις. Το ίδιο λάθος έκανες στο forum των alfisti και μάλιστα αυτή τη φορά το ξεκίνησες ταυτόχρονα, και άντε εκεί δεν θα βρεις και άτομα που να βρουν αντεπιχειρήματα, εδώ μέσα να σε δω πώς θα σταθείς...
Α, τα link που μας παραθέτεις τα έχουμε παραθέσει κι εμείς στο παρελθόν προ πολλών μηνών. Ανακαλύπτεις τον τροχό; Κάνεις το λάθος που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου.
Για το ζήτημα των 'ντιζελόλαδων' της AMSOIL δε νομίζω ότι χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι παραπάνω από αυτά που είπα. Για τα ZDTC και ZDDP, moly, MPZ και λοιπά άπειρα πακέτα προσθέτων απάντησα επίσης. Για τον τρόπο πώλήσης της AMSOIL στις ΗΠΑ είναι γνωστό και πολυδηλωμένο ότι χρησιμοποιεί το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ και όχι απλώς 'συνταξιουχους στην Αμερικη που γινονται dealer της amsoil για να αυξησουν το εισοδημα τους' και που αν το κάνουν δεν μου καίγεται κανένα καρφί.
Όχι ότι πρέπει και να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά αλλά σίγουρα καταντάει κωμικό το ζήτημα της εμμονής σου σε ανυπόστατα επιχειρήματα... και επειδή έχουν απαντηθεί και συζητηθεί επανειλλημένα, εύλογα πλέον προκύπτουν ερωτήματα για τις προθέσεις σου... Ή μάλλον προκύπτουν απαντήσεις! Κάθε λάσπη που θα ρίχνεις εναντίον μου θα έρχεται μπούμερανγκ, και δεν χρειάζεται να σου αντιπαρατεθεί κάποιος για να γίνει αυτό. Απλά, μας τρως τον χώρο και αυτός ο χώρος είναι ΙΕΡΟΣ για τους περισσότερους από εμάς. Φυσικά, δεν είναι για σένα τίποτα άλλο παρά μόνο χώρος για πονηριές και υπονοούμενα. Το forum των 4T έχουν και προσφιλείς σε σένα χώρους μη σχετικούς με την αυτοκίνηση. Μπορείς να μείνεις εκεί αν σκοπεύεις να συνεχίσεις την λασπολογία και την απαξίωση των υπολοίπων φίλων των λιπαντικών (και της αυτοκίνησης γενικότερα).Αν σε προσεβαλα σου ζητω συγνωμη, αλλα και εσυ ολο ανακριβειες εισουν , το οτι εχει ξανασυζητηθει κατι δεν θα πει οτι δεν μπορουμε να το ξαναφρεσκαρουμε στην μνημη μας, για ανετρεξε σελιδες αυτου του topic και δες ποσες φορες μιλας για amsoil....amsoil....amsoi....και δες ποσες φορες λες οτι η 'ταδε' εταιρια ειναι πηχτρα στο ZDDP και moly και προτεινεις να την αποφυγουμε, και μολις ανακαλυπτουμε στοιχεια οτι η amsoil χρησιμοποιει τα ιδια που εσυ προτεινεις να μην χρησιμοποιουμε θιγεσαι......εκει δεν παιζει επαναληψη?Και αν ζητας το δικιο σου λεγοντας οτι σε προσβαλω, με αυτα που εγραψες παραπανω προσβαλεις και μενα, εισαι και φλυαρος τι να σου κανω, δεν φταιω εγω για αυτο, οι γνωσεις σου ειναι γνωστες, αλλα και η εμμονη σου σε μια συγκεκριμενη εταιρια λιπαντικων και αυτη ειναι γνωστη. Και επειδη εγω δεν εχω πλεον εμμονες με καποια συγκεκριμενη εταιρια και γενικοτερα δεν ειμαι προβληματικη προσωπικοτητα και ουτε προσδοκω μεσα απο τα forums να αναζητω επιβεβαιωση ( Δοξα Τον Θεο εχω μεγαλη αυτοεκτιμηση) σε αφηνω να λες οτι θες και ας σε κρινουν τα αποτελεσματα.
Εγω δεν μπαινω σε 15 Φορουμς για να καταληγω σε ενα 'κορυφαιο λιπαντικο'.......αλλοι το κανουν -
Λοιπόν...καιρός να μιλήσουμε με στοιχεία.
Στο γνωστό μας forum έχουν κάνει χημικές αναλύσεις στο νεο amsoil 5W40 API SM και το συγκρίνουν με το AMSOIL Synthetic 5W-40 Premium Diesel Oil (DEO) .
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post751124Δηλ. οι άνθρωποι έχουν άλλο λαδάκι για βενζίνη και άλλο για πετρέλαιο. Φυσικά το λαδάκι της βενζίνης όπως όλα τα καλά 5W40 καλύπτει τις προδιαγραφές ACEA A3, B3, B4 .
Οι ACEA B3, B4 αφορούν diesel επιβατικά. Πάρτε όποιο λαδάκι θέλετε , μπήτε σε όποιο site εταιρείας λιπαντικών θέλετε και θα δείτε οτι όλα τα λαδάκια καλύπτουν ταυτόχρονα τις ACEA A3(βενζίνη), B3(πετρέλαιο). Άρα δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεις όλα τα amsoil ντηζελόλαδα. Μ'αυτή τη λογική όλα τα λάδια τέτοια είναι.
Επίσης η προδιαγραφή Opel GM-LL-B-025 αφορά κινητήρες diesel . όλα τα καλά 5W40 καλύπτουν και αυτή την προδιαγραφή , π.χ τα motul 8100 5W40 .
http://www.opieoils.co.uk/performance_l ... _5W-40.pdfΤο Castrol Syntec 5w-40 SL έχει τις επίσημες προδιαγραφές και περιέχει Phosphorus 786 , Zinc 918 .
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post474812Το amsoil 5W-40 European formula (AFL) περιέχει Phosphorus 701, Zinc 804. Αυτά είναι τα πρόσθετα που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του καταλύτη και το amsoil περιέχει λιγότερα από το castrol.
Ένα ντηζελόλαδο όπως το shell rotella 5W40 περιέχει τις παρακάτω ποσότητες: **EDIT : πιστοποιημένο και για βενζινοκινητήρες (API SL) άρα η ποσότητα των πρόσθετων είναι μέσα στα επίσημα όρια **
Phosphorus 1164 , Zinc 1311.
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post474527και ένα αγωνιστικό λάδι όπως το RP Racing 21 (5w-30) ,
Phos: 1036 ,Zinc 1861 .
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post789080Είναι κακό που στο παρελθόν ή και ακόμη και τώρα η amsoil είχε λίγο ανεβασμένη την ποσότητα σε αυτά τα πρόσθετα προσπαθώντας να προσφέρει λίγο περισσότερη προστασία σε δύσκολες συνθήκες όπως ένα αγωνιστικό λιπαντικό;;;
-
Η ενσταση μου δεν εχει να κανει με αυτα που εχουν API και ACEA πιστοποιησεις, αλλα στα υπολοιπα που δεν εχουν........επισης καλο ειναι να εχουμε στοιχεια απο χημικη αναλυση που εγινε 'εξω' απο την amsoil και εχω εκ των εσω.
-
Ερωτηση:
Γιατι στο ενα τεστ Phosphorus 1008 / 729
Zinc 1242 / 871και σε αυτο που δειχνει ο mousatos ειναι Phosphorus 701 Zinc 804
Αλλαζουν οι αριθμοι σε αυτα τα δυο οταν το ενα ειναι αδουλευτο και το αλλο μετα απο χρηση?
-
Ερωτηση:
Γιατι στο ενα τεστ Phosphorus 1008 / 729
Zinc 1242 / 871και σε αυτο που δειχνει ο mousatos ειναι Phosphorus 701 Zinc 804
Αλλαζουν οι αριθμοι σε αυτα τα δυο οταν το ενα ειναι αδουλευτο και το αλλο μετα απο χρηση?
Ξεχασα να βαλω το link
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post764357
-
Να ο Βασιλιας του moly!!!!!!! Τωρα την γουσταρω την motul ακομα περισσοτερο
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post474138
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post474223
Τελικα πρεπει να μου αρεσουν οι αναχρονιστικες εταιριες που χρησιμοποιουν ποοοοολυ moly
-
Ο χρήστης AbS έγραψε:
Eυχαριστώ πολύ Miltellas ...
Θα στείλω κι ένα email στη Red Line να μάθω για τη διαφορά στις ετικέττες ...
Με τις ετικέττες υπήρξε καμιά εξέλιξη;
oυπς ... το ξέχασα γμτο ... θα στείλω σήμερα email ...
Your bottle has the previous label, I have no reason to believe it isn't our product. There isn't a shelf life and it would be suitable for use.
Regards, Dave
Red Line Oil * -
Είναι πολύ παλιά τα λάδια. Εγώ πήρα 2, το ένα ήταν σα το δικό σου, το άλλο αρκετά παλαιότερο.
Η εταιρεία λέει ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης
πάντως και στο πιο παλιό μπουκάλι δεν υπήρχαν κατακάθια ούτε μπορούσα να διακρίνω κάποια αλλοίωση στο λάδι.
Περι λιπαντικών γενικώς