-
Δυστυχώς, η γελειότητά τους έχει ξεπεράσει το επίπεδο του επικίνδυνου.
Οι μεν πληρώνουν χρυσάφι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς να έχουν απορροφήσει δεκάρα από αυτά που τους δίνονταν για την πρόληψη.
Οι δε κάνουν απίστευτη μικροπολιτική επικρίνοντας ακόμη και τα προφανή!ΑΙΣΧΟΣ!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εμένα μου αρέσει που κάποιοι λένε 'ΑΚΥΡΟ, ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΞΕΙ'.
Στα ΛΕΥΚΑ μην βάζετε σταυρό γιατί θεωρούνται ΑΚΥΡΑ
Εάν δεν βρίσκετε ψηφοδέλτιο του κόμματος που θέλετε να ψηφίσετε, έχετε το δικαίωμα να γραψετε το όνομα του κόμματος επάνω στο Λευκό ψηφοδέλτιο και θα θεωρηθεί έγκυρο!
-
Δεν νομίζω. Το λογικό είναι ότι σε τέτοια περίπτωση ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος πρέπει να γράψει ο ίδιος σε λευκά χαρτιά το όνομα του κόμματος και τους υποψηφίους του και να τα δίνει σε όλους τους εκλογείς για λόγους διασφάλισης της μυστικότητας της ψηφοφορίας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν νομίζω. Το λογικό είναι ότι σε τέτοια περίπτωση ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος πρέπει να γράψει ο ίδιος σε λευκά χαρτιά το όνομα του κόμματος και τους υποψηφίους του και να τα δίνει σε όλους τους εκλογείς για λόγους διασφάλισης της μυστικότητας της ψηφοφορίας.Με την προσθήκη της σφραγίδας και της υπογραφής του!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπενθύμιση:
Οικουμενική κυβέρνηση-> όλα βάλτωσαν στη χώρα. Κόμματα με διαφορετικό πρόγραμμα και προσανατολισμό προσπάθησαν να συγκυβερνήσουν με το ζόρι.
ΝΔ το 90: με πλειοψηφία Κατσίκη είχαμε δυσκαμψία, διάλυση της κυβέρνησης στην πρώτη διαφωνία του 6,5% των βουλευτών (μετέπειτα Πολιτική Άνοιξη) και εκλογές μετά από λίγο καιρό.
Αν αυτά είναι ένδειξη υγιούς λειτουργίας του πολιτεύματος, κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.Μάνο δεν είναι σωστό να τσιμπάς στον εκφοβισμό της συχνής διάλυσης της βουλής. Και στο κάτω - κάτω εάν η πολιτική αστάθεια είναι η λύση απέναντι σε αυτούς που κατά συρροή τρώνε με δέκα κουτάλες τότε ας πάμε έτσι. Ας είναι αυτή η επανάσταση των Ελλήνων και ας πάμε δέκα χρόνια πίσω. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις από που θα σού ’ρθει κάθε φορά. Άλλωστε θεωρώ ότι εάν πραγματικά κάποιος θέλει να κάνει δουλειά βρίσκει τη λύση χωρίς διάλυση της βουλής. αλλιώς σε κάθε περίπτωση.
-
Για ποια 'επανάσταση' μιλάμε; Άντε να υπάρξει ακυβερνησία για μερικά χρόνια και μετά πάλι θα γυρίσουμε στον δικομματισμό ή σε ένα πανίσχυρο κόμμα. Όπως έγινε στην Τουρκία ας πούμε.
Αλλά ας μη μιλάμε στο περίπου.
Φανταστείτε μια κυβέρνηση από τρία κόμματα: ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ.
Να πρέπει να συναποφασίσουν για: τη φορολογία, το ασφαλιστικό, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, την παιδεία, τη βιομηχανική ανάπτυξη.
Έλα πες μου τώρα ποια απόφαση θα πάρουν που θα τους ικανοποιεί όλους και ΠΟΤΕ. -
Καλά δεν μου λέτε... Στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασιας. Δείτε το μοντέλο της Γερμανίας αλλά και τόσων άλλων χωρων. Το εμπόδιο για κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα είναι ότι όλοι οι πολιτικοί βάζουν τον εγωισμό και το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από όλα τα άλλα.
Αλλά πεστε μου γιατί σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου το εκλογικό σύστημα ειναι η απλή αναλογική και υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και τα καταφέρνουν μια χαρά όπως στην Γερμανία, που έχουν κάνει κυβέρνηση συνεργασίας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, χωρίς να υπάρχει ακυβερνησία. Σαν να λέμε στην Ελλάδα να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Κυβέρνηση συνεργασίας είχε γίνει και στην Τουρκία, από δύο εντελώς διαφορετικής ιδεολογίας κόμματα χωρίς να υπάρχει ακυβερνησία! Και μάλιστα μας είχαν βάλει τα δύο ποδάρια σε ένα παππούτσι... Μας έβαλαν τα γυαλιά... Την εποχή των Ιμίων. Γιατί γαμώτο οι Τούρκοι και όχι εμείς...; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για ποια 'επανάσταση' μιλάμε; Άντε να υπάρξει ακυβερνησία για μερικά χρόνια και μετά πάλι θα γυρίσουμε στον δικομματισμό ή σε ένα πανίσχυρο κόμμα. Όπως έγινε στην Τουρκία ας πούμε.Αλλά ας μη μιλάμε στο περίπου.
Να πρέπει να συναποφασίσουν για: τη φορολογία, το ασφαλιστικό, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, την παιδεία, τη βιομηχανική ανάπτυξη.
Έλα πες μου τώρα ποια απόφαση θα πάρουν που θα τους ικανοποιεί όλους και ΠΟΤΕ.Εφ’ όσον δεν πρέπει να περάσει κάποιο μέτρο γιατί σώνει και καλά να περάσει ; Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον μέσο Έλληνα. Ότι η βραχυπρόθεσμη πιθανή ζημιά από την αστάθεια είναι μικρότερη από την συνεχιζόμενη διάβρωση των κοινωνικών και κρατικών δομών. Σε ποιο κράτος της Ευρώπης υπάρχει τόσο σαθρός δημόσιος βίος ; Σε ποια χώρα της Ευρώπης η ρεμούλα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση ; Το εξοπλιστικό εφ’ όσον κινείται στη λογική της μίζας και της μαλακίας ( ακριβός εξοπλισμός που δεν κάνει για εμάς ) γιατί να περάσει ; Υπάρχουν άπειρα ερωτήματα και εάν η απάντηση είναι ¨Για να μην είμαστε σε πολιτική αστάθεια ¨, τότε προτιμώ την πολιτική αστάθεια από την κατρακύλα της πατρίδας μου.
Για να το γυρίσω στα κομματικά ολίγον βλέπω συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ αδύνατον να συμβεί.
-
Patrinos
για την Τουρκία: επειδή εκεί κουμάντο δεν έκαναν οι πολιτικοί εκείνη την περίοδο (και σε κάθε περίοδο), αλλά ο στρατός, λειτουργώντας τελείως ανεξάρτητα από τους πολιτικούς.
Για τις Γερμανίες:
επειδή εκεί εκτός των σωστότερων πολιτών και πολιτικών, υπάρχει συνέχεια κράτους και σχετική ανεξαρτησία αυτού από τους πολιτικούς.ginogsm
νομίζω ότι πολιτική αστάθεια = μεγαλύτερη κατρακύλα. Δεν είναι θέμα συστήματος, αλλά νοοτροπίας. Με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σύστημα κι αν κυβερνηθεί η χώρα, εφόσον ο λαός δεν αλλάζει τη νοοτροπία του να ζητά από τους πολιτικούς την παράκαμψη του νόμου προς όφελός του, δεν θα βελτιωθεί πραγματικά τίποτα.
Αλλά όταν κάποιο κόμμα λαμβάνει μέτρα σκληρά, αλλά αναγκαία, το κατηγορούν οι άλλοι ως αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ανίκανο. Ακόμα κι αν τα είχε προαναγγείλει ΠΡΙΝ εκλεγεί, άρα πήρε την εντολή να τα εφαρμόσει με δημοκρατικές διαδικασίες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλλά ας μη μιλάμε στο περίπου.
Έλα πες μου τώρα ποια απόφαση θα πάρουν που θα τους ικανοποιεί όλους και ΠΟΤΕ.Το ΚΚΕ άσ' το απ' έξω, πιο εύκολο είναι γι' αυτούς να συνεργαστούν με τη ΝΔ παρά με το Συνασπισμό (αυτό το 'σύριζα', το σκέφτονταν πολύ καιρό; )
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι πανεύκολο να υπάρξει, νομίζω ότι αυτό το σενάριο είναι στις άμεσες ατζέντες και των δύο κομμάτων. Άσε που, imhο, για μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα αυτό είναι ο προθάλαμος της Χαριλάου Τρικούπη.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Άσε που, imhο, για μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα αυτό είναι ο προθάλαμος της Χαριλάου Τρικούπη.Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Άσε που, imhο, για μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα αυτό είναι ο προθάλαμος της Χαριλάου Τρικούπη.
Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό;
Πολλά. Η Δαμανάκη πχ. είναι ένα από τα πολλά.
-
Οι πολιτικοι σπανιως εχουν χρωμα και θεο,οπου φυσαει ο ανεμος πανε,αλλωστε πολλοι απο αυτους εχουν μεγαλωσει μαζι στα ιδια (ακριβα) σχολεία.Απλα βαζουνε τον κοσμο να φανατιζεται και να τρωγεται.
Τι να πρωτοθυμηθω,τον Παγκαλο,τη Δαμανακη,τον Μητσοτακη (που πηγε με τον βασιλια και μετα ηθελε να τον χρισουμε προεδρο της δημοκρατιας ),την συγκυβερνηση ΝΔ-αριστερας,τον Μανο που περασε απο ολα τα κομματα και εφτιαξε και δικο του;Τον Στεφανοπουλο,τον πολιτικο-αποτυχια που τον καναμε προεδρο;
-
Εναν Χρυσανθακοπουλο , βουλευτη Αχαιας του ΠΑΣΟΚ,που τον ειχαν κανει τσακωτο να παιζει φρουτακια τον θυμλαστε? ... σε αυτες τις εκλογες το ΠΑΣΟΚ δεν τον δεχτηκε ως υποψηφιο και κατεβαινει με το ΛΑΟΣ.
Αλλος ενας ιδεολογος που νοιαζεται για τον λαό.....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αλλος ενας ιδεολογος που νοιαζεται για τον λαό.....
Και άλλο ένα κόμμα με αυστηρές αρχές, συνέπεια και όραμα για τον τόπο
-
Βάσει των δημοσκοπήσεων, είναι πολύ πιθανό κανένα κόμμα να μη συγκεντρώνει τις 151 τουλάχιστον ψήφους προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.
Επομένως είναι πιθανή μια κυβέρνηση συνεργασίας.Με το πρώτο κόμμα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, μπορούν να συνεργαστούν:
ΛΑΟΣ:
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα ζητήσει το 10% των υπουργείων, ήτοι κάπου 2-3. Θα λάβει:
Υπουργείο Τύπου. Το ΤΗΛΕΑΣΤΥ θα πριμοδοτηθεί με μηνιαίο τέλος μέσω ΔΕΗ και θα δείχνει οδοιπορικά από τη Μεγάλη Ελλάδα, δηλαδή από την Ινδία έως τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Υπουργείο Ναυτιλίας. Ο εμπορικός στόλος θα χρησιμοποιηθεί για μόνιμη (και τελευταία) κατοικία των αλλοδαπών εργατών, οι οποίοι θα εργάζονται εντός αυτού.
**Υπουργείο Πολιτισμού. **Θα το αναλάβει η δισύλλαβη αηδός και θα προωθήσει τη μουσική δωματίου με πνευστά.ΚΚΕ:
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα λάβει το 20% των υπουργείων.
Μεταξύ αυτών:
**Υπουργείο Γεωργίας και Υπουργείο Συγκοινωνιών. **Θα συγχωνευτούν και θα λειτουργούν εναλλάξ. Όταν οι αγρότες δεν εργάζονται στα χωράφια, θα συμπληρώνουν το εισόδημά τους εισπράττοντας διόδια στις Ε.Ο.
Υπουργείο Εξωτερικών. Θα κάνει οικονομία κλείνοντας τις πρεσβείες της χώρας στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Θα μείνουν ανοιχτές, μεταξύ άλλων, της ΕΣΣΔ (στο Γκόρκι Παρκ, τρίτο συντριβάνι αριστερά, δεύτερο παγκάκι), της Κούβας και της Βενεζουέλας.ΣΥΡΙΖΑ:
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα λάβει 3 υπουργεία.
Θα διασπαστεί μετά την ανακοίνωση των τριών νέων υπουργών μεταξύ αυτών (των τριών) και όλων των υπόλοιπων στελεχών του. Τα τρία στελέχη θα παραιτηθούν από μέλη της κυβέρνησης όταν στην ορκωμοσία της πει ο Χριστόδουλος 'Με την ευχή του Θεού'. Θα ακολουθήσουν εκλογές. -
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Υπουργείο Πολιτισμού. **Θα το αναλάβει η δισύλλαβη αηδός και θα προωθήσει τη μουσική δωματίου με πνευστά.
-
Α ρε Μάνο!!!
Εκλογές 2007 - Τα ευτράπελα!!!