-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
η αστυνομια εντος πολεων δεν περιπολει για φωτιες....
απλα φοβουντε μεσα στην αναμπουμπουλα της φωτιας μην αρχισουνα αλλα σκηνικα....αλη8εια τελικα το θηριο το ρωσικο πυροσβεστικο επεδωσε η μηπως συναντησε τα προβληματα που λεγαμε?
το ειδαμε εγω και ο Βλαντ να κανει ριψεις στο Παπαγου.
Μαλιστα μεχρι να κανει μια ριψη το Καναντερ, αυτο ειχε κανει την δικια του, ειχε γαμησει και ειχε ξαναρθει....Δεν είναι η ώρα για αστεία, αλλα προσέχετε λιγάκι τι γράφετε...
-
αφήνω το forum για λίγο
αν μπορεί κάποιος ας πάρει το κινητό μου από τον kouk ή τον ililias. -
Ο χρήστης boofy έγραψε:
απλα φοβουντε μεσα στην αναμπουμπουλα της φωτιας μην αρχισουνα αλλα σκηνικα....αλη8εια τελικα το θηριο το ρωσικο πυροσβεστικο επεδωσε η μηπως συναντησε τα προβληματα που λεγαμε?
Μαλιστα μεχρι να κανει μια ριψη το Καναντερ, αυτο ειχε κανει την δικια του, ειχε γαμησει και ειχε ξαναρθει....Δεν είναι η ώρα για αστεία, αλλα προσέχετε λιγάκι τι γράφετε...
Προφανώς ήθελε να γράψει «γεμίσει».
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχει πιάσει το δρυοδάσος από κάτω Πέρσαινα - Λάλα και οι παλμοί ανεβαίνουν!!!!
Σε εμάς καθαρίζουν με φορτωτές και οργώνουν και φωνάζουν στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα .. και κάνουν προληπτικές ενέργεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν 2 μήνες !!!Εδώ σ' έχω: Ποιός να τις έχει κάνει; Η κυβέρνηση; Η αντιπολίτευση; Ο Θεός; Ο Ψωμιάδης;
Ποιός γνωρίζει καλύτερα την περιοχή και τις ανάγκες της; -
Βρηκα και το ΒΕ200 σε φωτο να κανει ρηψεις
http://www.skai.gr/upload_files/Image/UGC_stills/BIGDSCN1381.JPG -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αφήνω το forum για λίγο
αν μπορεί κάποιος ας πάρει το κινητό μου από τον kouk ή τον ililias.Μη νομίζετε ότι κι αν έλθετε θα κάνετε πολλά. Απλά, θα κάνετε ΚΑΤΙ και θα έχετε ίδια άποψη για την κατάσταση.
Όχι ότι είναι και λίγο... -
Εννοώ φίλε SirGus πως τις προμήθεις δεν χρειάζεται να τις κουβαλήσεις από την Αθήνα. Τις παίρνεις από κάποιο αστικό κέντρο εκεί τριγύρω.
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Ooops...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αφήνω το forum για λίγο
αν μπορεί κάποιος ας πάρει το κινητό μου από τον kouk ή τον ililias.Στειλ το μου με ΡΜ
-
τι θα γινει τελικα θα παμε;
μπορουμε να βοηθησουμε με καποιον τροπο; ξερει κανεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και οχι θεωρητικα και φιλοσοφικα;
γιατι απο μπλα μπλα καλα παμε (110 σελιδες και συνεχιζει......)
εγω μπορω να δωσω λιγα λεφτα, να διαθεσω πολλα ρουχα, ο,τι τροφιμα εχω.. επισης εχω μια μασκα οξυγονου και ισως μπορω να παρω και μια δευτερη, ισως και τριτη απο γνωστο σε νοσοκομειο σε χρονο dt
απλα χρειαζομαι καποιον να μου πει ΤΙ να τα κανω και ΠΟΥ να τα παω και τι χρειαζεται
ισως μπορω να βρω κ αλλα χρησιμα πραγματα -
Μολις γυρισα απο την Ηλεια ..συνοπτικα:
Ειμαστε ολοι Ελληνες!(ναι, με την κακη εννοια)
Αυτη ειναι η Ελλαδα που μας αξιζει!
Αυτοι ειναι οι πολιτικοι που μας αξιζουν!Υ.Γ.Για να δουμε τι θα ψηφισουν σε 2 εβδομαδες οι ''καμμενοι'' συμπολιτες μας και οσοι τους εβλεπαν να καιγονται απο τον καναπε τους!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
αφήνω το forum για λίγο
αν μπορεί κάποιος ας πάρει το κινητό μου από τον kouk ή τον ililias.Μη νομίζετε ότι κι αν έλθετε θα κάνετε πολλά. Απλά, θα κάνετε ΚΑΤΙ και θα έχετε ίδια άποψη για την κατάσταση.
Όχι ότι είναι και λίγο...Ηλια δεν ξερω πραγματικα αν μπορει να βοηθησει κοσμος απο αλλου..νομιζω υπαρχει πολυς συνωστισμος κατω και δημιουργειται κομφουζιο ηδη..
-
τελικα......
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Michael-Amott
Λίγο νερό και μια καλή κουβέντα είναι μεγάλη βοήθεια, μερικές φορές. Είπαμε, φωτιές δεν θα χρειαστεί να σβήσουν.
Πήγες στα καμμένα; Πως είδες την κατάσταση, γενικά;
Edit
Μόλις άκουσα ότι κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας μοιράζει νερό και χυμούς στους πυρόπληκτους.
-
Πήγες στα καμμένα; Πως είδες την κατάσταση, γενικά;Τι να δω?
Τη γνωστη Ελλαδαρα σε ολο της το μεγαλειο..Στην Αρχαια Ολυμπια πηγα, και μετα σε καποια απο τα ηδη καμμενα απο προχθες...τι να πω ρε Ηλια...αυτα δεν ξαναγινονται...εβλεπα φωτογραφιες απο διαφορες βολτες στην περιοχη..και τοσο πρασινο...πηγε στο διαολο ολο!
Τι θα κανουμε εμεις εκει κατω?
Θα πνιγει ολος ο καμπος με την πρωτη βροχη...!!EDIT:Αν αποφασισετε να κατεβετε Ηλεια...προσεξτε ΠΟΛΥ στην Πατρων-Πυργου...γιατι εχει ΤΡΕΛΗ κινηση και πολλοι(λογω απουσιας της αστυνομιας) την εχουν δει Σουμαχερ!
-
εφοσον καποιοι απο αθηνα θελουν να πανε να συνεισφερουν εστω και ελαχιστα, οποιος πελοπονησιος ξερει που ειναι οι πρωτες ανατολικες φωτιες ας το πει ετσι ωστε να μη χωθουν τα παιδια μεσα στα χοντρα μετωπα...
αν ημουν εστω στα 300χλμ θα πηγαινα και γω αλλα μεχρι να κατεβουμε απο δω θα χουν σβυσει τα παντα..
-
Με παραξένεψε πολύ η αντίδραση του ililia για την συγκέντρωση...
Φίλος κλείδωσε τα δυο παιδιά του σ' ένα δωμάτιο του σπιτιού του για ν' αποφύγουν (όσο γινόταν) τους καπνούς και πάλευε αυτό και η γυναίκα του με τη φωτιά στη αυλή του. Είχαν περικυκλωθεί. Σώθηκαν - αλλά δεν έχουν τι να φάνε. Όλα τους τα ζώα κάηκαν, μαζί με τα λιοστάσια, τ' αμπέλια και τις σταφίδες. Δεν έχουν φως, νερό ή τηλέφωνο. Ο μεγάλος του γιός, 10 χρόνων, δεν θα ξεχάσει ποτέ τι έζησε κλειδωμένος με το μωρό σ' ένα δωμάτιο. Αυτά απ' το χωριό Αρβανίτη.
Σκέψου (αν μπορείς) την κατάστασή μας εδώ κάτω.
Και μετά πες μου σε τι μπορεί να βοηθήσει η συγκέντρωση, μάλιστα όταν οι φωτιές ακόμα καίνε. Πρακτικά, όχι θεωρητικά.
Έχεις δίκιο, είναι φρίκη.
Θα είναι ανόητο η φωτιά να καίει ακόμα και εμείς να κανουμε διαδήλωση. Ευελπιστώ ότι μέχρι τότε θαέχει σβήσει. Μακάρι να μην έχει σβήσει και η οργή του κόσμου.Στις 9 Ιουλίου 2007, 3, 4 και κατά άλλους 10 χιλιάδες άτομα, Κυριακή καλοκαίρι απόγευμα, δεν ήταν σε παραλίες ή για καφέ ήταν στην βουλή και διαμαρτύροταν. Δεν έκαιγε τότε καμμία φωτιά. Η Πάρνηθα είχε καεί ήδη. Νομίζω ότι αυτό ήταν καλό.
Και αν περιμένουμε να σβήσει η φωτιά, με την ανικανότητα που υπάρχει, μπορεί να έχουν περάσει οι εκλογές. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
Αυτό δεν πρέπει να το απαξιώνουμε νομίζω. Άσχετα με το ίσως ατυχές timing.
-
μήπως με το να πηγαίνει ο καθένας έκει δυσχαιρένει τις προσπάθειες για κατάσβεση και ίσως εμποδίζει αυτους που θέλουν να φύγουν αποτα μέτωπα?
γνώμη μου είναι οτι μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μεχρί να αρχίσουν οι οργανωμένες αποστολές βοήθειας.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχόμαστε να σβήσουν οι φωτιές το γρηγορότερο δυνατον, και ο καθένας να καταθέσει οτι μπορεί σε χρήματα για βοήθεια.
-
Ο χρήστης snowbullet έγραψε:
μήπως με το να πηγαίνει ο καθένας έκει δυσχαιρένει τις προσπάθειες για κατάσβεση και ίσως εμποδίζει αυτους που θέλουν να φύγουν αποτα μέτωπα?Αυτο ακριβως συνεβαινε χθες στην ευρυτερη περιοχη του Πυργου...οπου συγγενεις και φιλοι απο τον Πυργο(αναμεσα τους πολλοι θειοι/θειες μου) των ανθρωπων που καιγονταν...επαιρναν τα αυτοκινητα τους να πανε εκει να δουνε τι κανουν!
Αυτα τα χωρια εκει πανω, τα περναει ενας και μοναδικος μικρος δρομος συνηθως..φανταστειτε τι μπλοκαρισμα υπηρχε!
-
Σε λιγο θα καει και το σπιτι του Πολυδωρα στην Ανδριτσαινα
μολις ακουσα!!!!χεχεχεχε
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες