-
abatzoutzou για να κάνεις το αμάξι σου σαν αυτό στην φωτογραφία του Link που έδωσες ενα πράγμα χρειάζεσαι μονο:
Adobe Photoshop
-
Ευχαριστω παντως και αυτους που προσπαθησαν να με βοηθησουν αλλα και αυτους που απλα προσπαθησαν να με δουλεψουν για αγνωστο λογο .....Το οτι μπορει να ειμαι ψιλοασχετος στον μηχανολογικο τομεα των αυτοκινιτων για πολλους απο εσας μαλλον ειναι πολυ αστειο .....Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα και να σας αφησω στην ησυχια σας......1ον) Η αισθητικη ενος αντικειμενου ειναι πολυ υποκειμενικη για τον καθενα απο εμας .....Ο καθενας βλεπει τα πραγματα με διαφορετικη ματια, και οπτικη γωνια....και εγω (με τα δικα μου γουστα) ειδα οτι θελω να βελτιωσω αισθητικα το αυτοκινητο μου ....και απλα ζητησα γνωμη σε αυτο που ρωτησα....το τι θα κανει ο καθενας στα πραγματα του και το ποσο περριτα ειναι ..ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ και μονο θεμα......και το μονο (σχεδον που ελαβα ) ηταν ειρρωνια ....απο καποιους.! Αλλωστε δε ζητησα να μου πληρωσει κανεις τις αλλαγες που θα κανω 2ο) Ειμαι ψιλοασχετοπς οντως και ζητησα βοηθεια απο εδω ,γιατι καλως ή κακος , δεν ειμαι πανω απο περιοδικα αυτοκινητου ολη μερα , και δεν ασχολουμε με το αμαξι μου 24 ωρες το 24 ωρο (αυτο για τους ειρρωνες) . 3ον) Μια φιλικη συμβουλη σε ολους ...αν θελετε να βοηθησετε ατομα σαν εμενα , να το κανετε...αν ομως εχετε σκοπο να κανετε κατι αλλο (να κοροιδεψετε κλπ)τοτε απλα μην ασχολιστε....κοιταξτε τον ευατο σας..και τα καταπλικτικα δικα σας αυτοκινητα με το τεραστιας ποιοτητας γουστο , και την καταπληκτικη πινελια που τους δωσατε στα μηχανικα (και οχι μονο) μερη ....αυτα..
Με εκτιμηση σε ολους οσους ασχοληθηκαν...καλοπροαιρετα ή κακοπροαιρετε.. -
abatzoutzou ο καθένας κουβαλάει και τα κόμπλεξ του αλλα καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι, μερικά απο τα 'ειρωνικά' πόστ που προηγήθησαν ήταν πραγματικά αστεία.
όπως απαιτούμε απο τους άλλους να μην έχουν κόμπλεξ απέναντι στη συγκεκριμένη επιλογή αυτοκινήτου έτσι πρέπει να δεχόμαστε το χιούμορ τους και να είμαστε ακομπλεξάριστοι απέναντι στο γεγονός πως καλώς ή κακώς υπάρχουν πάρα πολλά Hyundai με μπλέ λαμπάκια κλπ κλπ.
-
Φυσικα και υπαρχουν αυτοκινητα με μπλε λαμπακια και αλλα αυτοκινητα με ασπρες Η χρυσαφι ζαντες που εμενα προσωπικα δε μου αρεσουν (αλλωστε σας ειπα ειναι υποκειμενικη η αισθητικη)...αλλα ποτε δεν εκρινα και δεν σχολιασα αρνητικα κατι τετειο τουλαχιστον απο post..!
Μπηκα για να ζητησω βοηθεια ...καποιοι μου εδωσαν εν μερει ..καποιοι οχι ....δεν παραπονεθηκα ουτε ειπα κατι κακο γι αυτους που εκαναν χιουμορ......απλα αλλα περιμενα και αλλα βρηκα (αρχικα τουλαχιστον ) εδω μεσα....Εγινα πολυ συγκεκριμενος και ειπα στανταρ πραγματα για το τι θελω....τελοσπαντων....Ειπαμε ....keep up the good work...!!!!! -
το ελαχιστο γελοια η πρωτη απαντηση που δοθηκε στο παιδι...
κριμα!
οποιος δε γουσταρει, δεν απανταει! -
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ COUPE FX.ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΡΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ.
-
Ο χρήστης abatzoutzou έγραψε:
Φυσικα και υπαρχουν αυτοκινητα με μπλε λαμπακια και αλλα αυτοκινητα με ασπρες Η χρυσαφι ζαντες που εμενα προσωπικα δε μου αρεσουν (αλλωστε σας ειπα ειναι υποκειμενικη η αισθητικη)...αλλα ποτε δεν εκρινα και δεν σχολιασα αρνητικα κατι τετειο τουλαχιστον απο post..!
Μπηκα για να ζητησω βοηθεια ...καποιοι μου εδωσαν εν μερει ..καποιοι οχι ....δεν παραπονεθηκα ουτε ειπα κατι κακο γι αυτους που εκαναν χιουμορ......απλα αλλα περιμενα και αλλα βρηκα (αρχικα τουλαχιστον ) εδω μεσα....Εγινα πολυ συγκεκριμενος και ειπα στανταρ πραγματα για το τι θελω....τελοσπαντων....Ειπαμε ....keep up the good work...!!!!!Προσπάθησε να φιλτράρεις ότι διαβάζεις και μην απογοητεύεσαι! Είναι ένα σπουδαίο forum με πολλά αξιόλογα άτομα. Μην απογοητεύεσαι, απλά από νωρίς έπεσες στα βαθειά!!! Μείνε!!!
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Προσπάθησε να φιλτράρεις ότι διαβάζεις και μην απογοητεύεσαι! Είναι ένα σπουδαίο forum με πολλά αξιόλογα άτομα. Μην απογοητεύεσαι, απλά από νωρίς έπεσες στα βαθειά!!! Μείνε!!!
Σωστός ο takinen! Και εγώ προτείνω το ίδιο πράγμα ... και όλα καλά !
Τέλος πάντων ... Ας γυρίσουμε στο θέμα που μας απασχολεί ...
Κλέβω μερικά από κάποιο αφιέρωμα που έχει το τελευταίο Drive Faster ... και συνοψίζω:
-
Το νέο FX πάσχει από ελαστικά ... Μία καλή κίνηση είναι τα MICHELIN που φοράει το S145 ... Τα εργοστασιακά κορεάτικα είναι 'λίγα' για το μοντέλο ...
-
Από φρένα, αν και έχει πολύ καλά φρένα ... μπορείς να βάλεις σωληνάκια υψηλής ... της HEL.
-
Ελατήρια και αμορτισές θα βρεις ΚΙΤ της EIBACH/BILSTEIN αλλά και έτοιμο ΚΙΤ με αμορτισέρ SACHS PERFORMANCE & ΕΙΒΑCH ... Φυσικά υπάρχουν και άλλες μάρκες ... ανάλογα τα ποσά που διαθέτεις ...
-
Από εκεί και πέρα αν θέλεις να προσωρήσεις και σε μηχανικά προς το παρόν θα βρεις ΚΙΤ εισαγωγής αέρα από SIMOTA , PIPERCROSS κλπ... και φυσικά φίλτρα αέρος για το εργοστασιακό φιλτροκούτι σε πολλές μάρκες ...
Από εξαγωγή μπορείς να βρεις από χταπόδι και αγωνιστικό καταλύτη σε γνωστούς Αθηναίους εξατμισάδες & καταστήματα (π.χ. Americat, Popay, Panagiotaras, Sideris, Troxos klp...) -
Aν και είπα παραπάνω κάποια περί αισθητικής ... στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις πολλά καλούδια για το FX ... Σίγουρα θα βρεις πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα (π.χ. LESTER, ASD, POSTERT, MIRA SPORTS κλπ...)
Δύσκολα θα βρεις αισθητικά αξεσουάρ εντός και εκτός αυτοκινήτου ... π.χ. ένας φίλος ψάχνει μανιωδώς να εντοπίσεις μπροστινά διαφανή φανάρια χωρίς πορτοκαλί φλας αλλά άχρωμο ... Στην Ελλάδα δεν έχει βρει (και δεν νομίζω να εντοπίσει) ... Η λύση για τέτοιες περιπτώσεις είναι ο εντοπισμός προιόντων και οι αγορές μέσω Ιντερνετ, αν φυσικά τελικά δεν υπάρχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα ...
Αυτά προς το παρόν ...
Ας αφήσουμε και κάτι για αργότερα .... -
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Αφήνω τα επι προσωπικού και απλά διατυπώνω μια παράκληση!
Ότι και να κάνετε στο αυτοκίνητό σας μην κόβετε εργοστασιακά ελατήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ !!!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (είτε εκ προθέσεως
είτε εκ μαλ@@@ίας )Αποστόλης .
-
για το συγκεκριμένο μοντέλο χταπόδι και αγωνιστικός καταλύτης 550 ευρώ ειναι καλή τιμουλα??
-
Ο χρήστης luke έγραψε:
για το συγκεκριμένο μοντέλο χταπόδι και αγωνιστικός καταλύτης 550 ευρώ ειναι καλή τιμουλα??Aν υποθέσουμε ότι ο καταλύτης έχει πιστοποίηση TUV και ISO και κάποια καλή εγγύηση τότε υπολογίζουμε ότι κοστίζει περίπου στα 350euro ... π.χ. της Americat
Το χταπόδι αν είναι χειροποίητο πάει περί τα 300euro ενώ αν είναι ξένου οίκου μπορεί να φθάσει από 300 μέχρι και 800 euro ...Αρα η τιμή 550 είναι καλή ...
Χρειάζεται όμως προσοχή μεγάλη στην ποιότητα και των δύο, ιδιαίτερα του χταποδιού ... Ενα Ελληνικό χειροποίητο χταπόδι είναι πολύ πιθανό αντί να βελτιώσει την κατάσταση αντίθετα να την κάνει χειρότερη ... Συνήθως τα επώνυμα χταπόδια έχουν περάσει τις πιστοποιήσεις και τα τεστ βελτίωσης ...
Τα Ελληνικά όμως ??? -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
για το συγκεκριμένο μοντέλο χταπόδι και αγωνιστικός καταλύτης 550 ευρώ ειναι καλή τιμουλα??
Aν υποθέσουμε ότι ο καταλύτης έχει πιστοποίηση TUV και ISO και κάποια καλή εγγύηση τότε υπολογίζουμε ότι κοστίζει περίπου στα 350euro ... π.χ. της Americat
Το χταπόδι αν είναι χειροποίητο πάει περί τα 300euro ενώ αν είναι ξένου οίκου μπορεί να φθάσει από 300 μέχρι και 800 euro ...Αρα η τιμή 550 είναι καλή ...
Χρειάζεται όμως προσοχή μεγάλη στην ποιότητα και των δύο, ιδιαίτερα του χταποδιού ... Ενα Ελληνικό χειροποίητο χταπόδι είναι πολύ πιθανό αντί να βελτιώσει την κατάσταση αντίθετα να την κάνει χειρότερη ... Συνήθως τα επώνυμα χταπόδια έχουν περάσει τις πιστοποιήσεις και τα τεστ βελτίωσης ...
Τα Ελληνικά όμως ???έβαλε ενας φίλος τα συγκεκριμένα και ειδε διαφορά στην ροπή του αρα σημαίνει οτι δεν ειμαστε στην περιπτωση του να έχουμε χειροτερα αποτελεσματα.
-
Φιλε Storm...αρχικα εγραψες για ελαστικα στο FX ....Ειναι προτιμοτερο να αλλαξω και διαστασεις σε αυτα ? πχ (μεγαλυτερα , φαρδυτερα κλπ.) ή το 205/66/16 ειναι αρκετο ? Επισης μια απορια που μου βγηκε πριν 2 μερες ....Περα απο τις ριζικες αλλαγες που μου προτεινανε κατα καιρους ( εκκεντροφορους και 'τσιπωμα' κλπ.) κατι πιο απλο ...για παραδειγμα μια εξατμιση θα μπορουσε να μου προσφερει καλυτερα γεμισματα στις ταχυτητες? καλυτερη ροπή?και αν ειναι δυνατον χωρις τον υπερβολικο θορυβο(εεε να εχει καποιο θορυβο βεβαια) ....πειτε μου αν ξερετε τιμη και 2-3 μαρκες εξατμισεων ...αν υπαρχει μεχρι 400 euro (ή λεω πολύ λιγα?)...Σας ευχαριστω πολύ ολους.
-
Φιλε Storm...αρχικα εγραψες για ελαστικα στο FX ....Ειναι προτιμοτερο να αλλαξω και διαστασεις σε αυτα ? πχ (μεγαλυτερα , φαρδυτερα κλπ.) ή το 205/66/16 ειναι αρκετο ? Επισης μια απορια που μου βγηκε πριν 2 μερες ....Περα απο τις ριζικες αλλαγες που μου προτεινανε κατα καιρους ( εκκεντροφορους και 'τσιπωμα' κλπ.) κατι πιο απλο ...για παραδειγμα μια εξατμιση θα μπορουσε να μου προσφερει καλυτερα γεμισματα στις ταχυτητες? καλυτερη ροπή?και αν ειναι δυνατον χωρις τον υπερβολικο θορυβο(εεε να εχει καποιο θορυβο βεβαια) ....πειτε μου αν ξερετε τιμη και 2-3 μαρκες εξατμισεων ...αν υπαρχει μεχρι 400 euro (ή λεω πολύ λιγα?)...Σας ευχαριστω πολύ ολους.Δημήτρη , καλό θα ήταν να μην αλλάξεις διάσταση ... κυρίως για δύο λόγους:
α. Η εργοστασιακή είναι αρκετά σπορ ...
β. η αλλαγή σε μεγαλύτερη διάσταση θα επιβαρύνει τις αποδόσεις του αυτοκινήτου και σε επιτάχυνση και σε τελική ταχύτητα αλλά και στο φρενάρισμα και ανάρτηση ... Γενικότερα θα το αισθάνεσαι ποιο βαρύ ... ενώ οι λακούβες θα είναι περισσότερο αισθητές ...Μηχανικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα αφού το μοντέλο είναι καινούριο και δεν το έχουν 'πειράξει' ακόμα (εγκέφαλο , κλπ...)
Άν θέλεις να κάνεις κάτι , προτείνω απλά πραγματάκια για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο ... δηλ. φιλτράκι ελεύθερο στο εργοστασιακό φιλτροκούτι (προτείνω της Ramair ή μεταλλικό της TecniColombo τιμές περί τα 70euro)
Tελικό εξάτμισης κάποιο custom fit ... προτείνω της L&W ή Sebring ή Remus ή Festus ή Supersprint ... Mην περιμένεις θαύματα , απλά κάποια ευστροφία στις χαμηλές και καλύτερα ποιο άνετα γεμίσματα .... Οι τιμές κυμαίνονται από 250 έως 350euro ...χμμμ.... ίσως η Βοsal Βrospeed να έχει ΚΙΤ εξαγωγής για το coupe (χταπόδι, σωλήνες, μεσαίο, τελικό ανοξείδωτα) ... Η τιμή είναι περίπου στα 350euro, και λένε ότι δίνουν 7 άλογα με δυναμομέτρηση με 5 χρόνια εγγύηση ...
Θα το κοιτάξω και θα σου πω σύντομα ... -
Φιλε Νικο ...ναι ...αν εχεις την καλοσυνη ψαξτο (και εγω θα ψαξω οσο μπορω)γιατι το συγκεκριμενο ΚΙΤ που ανεφερες ακουγετε πολυ ενδιαφερον και εφικτο θα ελεγα .Παντως ευχαριστω για ολα.......Τωρα ως αναφορα τα αξεσουαρ παλι ....εστω κανενα ελληνικο SITE με αξεσουαρ....Η καποιος απο Θεσσαλονικη που να ξερει καποιο καταστημα με καλουδια για Hyundai Coupe FX....than εκ των προτέρων.!
-
Φιλε Νικο ...ναι ...αν εχεις την καλοσυνη ψαξτο (και εγω θα ψαξω οσο μπορω)γιατι το συγκεκριμενο ΚΙΤ που ανεφερες ακουγετε πολυ ενδιαφερον και εφικτο θα ελεγα .Παντως ευχαριστω για ολα.......Τωρα ως αναφορα τα αξεσουαρ παλι ....εστω κανενα ελληνικο SITE με αξεσουαρ....Η καποιος απο Θεσσαλονικη που να ξερει καποιο καταστημα με καλουδια για Hyundai Coupe FX....than εκ των προτέρων.!Δημήτρη!
Βλέπω την διαφήμιση και αντιγράφω ...
Hyundai Coupe Cat Back System 97-2001 ... +6ps ... 220euro
Δηλαδή αφορά εξάτμιση ΚΙΤ από καταλύτη και πίσω (δηλαδή μεσαίο , σωλήνες και τελικό) ...
Η τιμή περιέχει και δυναμομέτρηση μετά την τοποθέτηση ... και 5 χρόνια εγγύηση γραπτή.
Το ΚΙΤ αφορά το προηγούμενο μοντέλο αλλά νομίζω ότι πρέπει να μπαίνει και στο νέο αφού οι διαφορές είναι λίγες (εννοώ τις μηχανικές )
(αντιπροσωπεία/εταιρία: ΒΗΤΑ-ΒΡΑΤΖΑΣ Ο.Ε., τηλ. 210-5136209)Τώρα για αξεσουάρ κοίτα:
http://www.motordrome.gr
http://www.mastrogiannakis.gr
http://www.louis.com.gr
http://www.tnc.gr
http://www.nasmania.gr
http://www.tarantula.gr
http://www.autosport.gr
http://www.carmania.gr
http://www.festus.gr
http://www.americat.gr
http://www.troxos.comαυτα προς το παρόν ...
-
Ευχαριστω φιλε μου Storm.....Δυστυχως διαπιστωσα πως η αντιπροσωπεια της Hyndai απο αξεσουαρ για το καινουργιο FX δεν εχει τιποτα παρα μονο ...ενα σετ απο χρωμιομενα πεταλ (πατηρακια δηλαδι ) μαζι με χρωμιομενο περιβλημα της κεντρικης κονσολας και των μπουτον των παραθυρων (ανοιγμα κλεισιμο) στην τιμη των 50 euro..Αυτο ειναι το μονο αccesouar..Και νομιζω πως οτιδηποτε και αν αλλαξεις (μη εξουσιοδοτημενα) κοβετε η εγγυηση τους ..ετσι δεν ειναι ? αρα αναγκαστηκα παμε στis aftermarket επιλογες για οποιαδηποτε αλλαγη...! thank u !!!!!!!!!!!!!!
Βελτιώσεις (εξωτερικα κυριως) για Hyundai Coupe .