-
Μάκη,νομίζω ότι πρίν μού επιτεθείς πρέπει νά δουλέψεις λίγο παραπάνω τή σκέψη σου.
Τό ότι δέν έχω χρόνο νά διαβάσω είναι σίγουρο(καί όταν λέω νά διαβάσω εννοώ σίγουρα βιβλίο)
Τό εάν εσύ νομίζεις ότι μπορείς νά ξεχωρίσεις τά σάιτς τού δικτύου πού λένε τήν αλήθεια(άν καί η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη πόρνη)τό αμφισβητώ!Εκτός καί άν έχεις κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις (μάντης κ.τ.λ.) οπότε κάνω πάσο!!!
Εκτός πάλι καί άν θεωρείς σωστά,αυτά πού σού αρέσουν,ποιός ξέρει;
Δέν είπα ότι ότι γράφετε μέσα στό φόρουμ είναι ψεύδη η ασυναρτησίες!!!
Τό ότι θά τά αμφισβητώ(ενώ εσύ θά τά δέχεσαι χωρίς αμφισβήτιση) είναι όχι μόνο δικαίωμά μου αλλά καί υποχρέωσή μου.
Είναι όντως προκατάληψη,διότι υπάρχουν στόν κόσμο απειροι ανθρωποι πού μπορούν (άν ότι σού λένε τό καταπίνεις αμάσητο )καί θέλουν νά σού πουλήσουν παραμύθι.
Πιθανών καί εσύ ό ίδιος.
Μπορεί από συμφέρων,μπορεί καί από αφέλεια.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!!!Καλό τριήμερο νά έχετε!!!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Αν νομίζεις πως το να ειρωνεύεσαι, και μάλιστα σε πρώτο πληθυντικό προσθέτει κάτι στα επιχειρήματά σου, δεν βλέπω σε τι μπορεί να ωφελήσει το υπόλοιπο της συζήτησης...
Το ότι διέκρινες την ειρωνία αποδεικνύει το υπερβολικό των λόγων σου...
Δηλαδή θέλεις να πάρω σοβαρά ανυπόγραφη ιστοσελίδα στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
Μπορείς να απορρίψεις τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα, αλλά θα πρέπει να σχολιάσεις και τα αποσπάσματα από το ιερό βιβλίο των Εβραίων, το ταλμούδ.
Σύμφωνοι. Μόνο όμως αν το βρω από κάποια πηγή όχι τόσο κατάφωρα προκατειλλημένη, όσο αυτή που μου ανέφερες. Διότι δεν θεωρώ κάποιον που γράφει αυτές τις γελοιότητες που παρέθεσα προηγουμένως αρκετά αξιόπιστη πηγή για να σχηματίσω άποψη επί ενός τόσο σοβαρού θέματος.
Θεωρείς άσχετο το σημείο όπου λέει πω θέλω να σφάξω όλους τους Άραβες...; Δεν πάει πουθενά το μυαλό σου...;
Τα ίδια (για τους Ισραηλινούς) λένε οι ακραίοι Παλαιστίνιοι και ο Οσάμα κτλ. κτλ. Και λοιπόν, που πρέπει να πηγαίνει το μυαλό μας πέρα από ακρότητες και σπορά μίσους ? Σε θεωρίες παγκόσμιας κυριαρχίας ?
Κια βέβαια Εβραική συνομωσία... Αν ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών οποιουδήποτε κράτους γιατί να το κρατήσουν κρυφό και να μην σώσουν τον κόσμο που χάθηκε... ;
Σε αυτό το χοντρύτερο έχω κολλήσει και εγώ εδώ και αρκετό καιρό...Αν ήταν συνομωσία του FBI/CIA κτλ. (που ομολογείς πως το 'σκέφτεσαι', και δικαίως), τότε γιατί δεν ειδοποίησαν και αυτοί τους δικούς τους ? Να σου πω: διότι η ύπαρξη ανώνυμων (άρα αναλώσιμων) θυμάτων-μαρτύρων είναι απείρως αποτελεσματικότερη από την απουσία τους (το ίδιο θα ήταν να είχαν απλά γκρεμιστεί οι Πύργοι χωρίς τους 3000 νεκρούς ?) και αυτό ισχύει και για τους Εβραίους, και για τους Αμερικάνους και για όλους.
Δεν καταλαβαίνεις επίσης, πως αν στους Πύργους εργάζονταν 4000 'Εβραίοι' (ό,τι και να σημαίνει αυτό) και ειδοποιήθηκαν όλοι και κανένας δεν πήγε στη δουλειά του, δεν μπορείς να το κρατήσεις μυστική τη συνομωσία ? 4000 άνθρωποι (συν οι οικογένειές τους κτλ.) είναι πάρα πολλοί για να μην υπάρξουν διαρροές. Είναι τρομερά αφελές και επικίνδυνο να γίνει κάτι τέτοιο.
Τέλος πάντων, 2 χρόνια μετά μπορούμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος: οι μόνοι ωφελειμένοι σε πολιτικό επίπεδο από την 9-11 είναι οι ΗΠΑμερικάνοι, που βρήκαν πρόσχημα για να εξαπολύσουν εκστρατεία για την παγκόσμια κυριαρχία με πρόσχημα την 'τρομοκρατία'.
Για να προχωρήσει μπροστά ένας λαός πρέπει εκτός από τις προσπάθειές του για ολική βελτίωση, να φροντίσει να γνωρίσει τους εχθρούς του
Σωστά. Αν λοιπόν θέλεις να δεις τον βασικό εχθρό του Ελληνισμού, μην ψάχνεις φαντάσματα: οι ίδιοι οι Ελληνες είναι Μπορεί να είμαι αισιόδοξος για τις νεώτερες γενιές και για το ό,τι η κατάσταση βελτιώνεται, αλλά δυστυχώς οφείλω να αναγνωρίσω αυτό το απλό γεγονός.
-
Αν λοιπόν θέλεις να δεις τον βασικό εχθρό του Ελληνισμού, μην ψάχνεις φαντάσματα: οι ίδιοι οι Ελληνες είναι
[list:b0y9gdng]Εαν αποφασισουμε να εξορυξουμε το πετρελαιο του Αιγαιου, πιστευεις οτι το εβραικο λομπι δε θα βρει τον τροπο να εμπλακουμε σε θερμο επεισοδειο με την Τουρκια?Θυμασαι τι εγινε με τους S300?[/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Η Καβαλα και η Θρακη εχουν ουρανιο.Αυτο οπως γνωριζεις ανηκει στα στρατηγικα μεταλλα, οπως ετσι καθιερωσε και παλι το εβραικο λομπι.Γιατι δεν εχω δικαιωμα να τα εκμεταλευτω? [/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Τα χρωματα αυτοκινητων μπορει να εχουμε την εντυπωση οτι οι υπερδυναμεις σε αυτον τον τομεα ειναι οι ιδιες εταιριες παραγωγης αλλα αυτο που ειναι μυστικο και ουσιωδες ειναι οτι την βασικη τιμη την καθοριζει αυτος που ελεγχει το Τιτανιο Ποιος το ελεγχει?Ψαξτε [/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Ενα κρατος για να αναπτυχθει βιομηχανικα, εκτος απο παιδεια που ειναι το ημιση του παντος, απαιτειτε υψικαμινος.Εαν δεν μπορεις να επεργαστεις την πρωτη υλη δεν μπορεις να παραγεις τιποτα.Εχεις την εντυπωση οτι θα σε αφησει ο Γερμανος να κανεις κατι τετοιο?[/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Ολες οι οικονομιες ελεγχονται απο αυτους που κουμανταρουν το πετρελαιο.Βρες μου κατι που δεν σχετιζεται με αυτην την πρωτη υλη.[/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Σε χωρες τριτοκοσμικες οπως στην Αφρικη οι ανθρωποι παραγουν πχ υφασματα.Η Αμερικη(εβραικο λομπι) εκμεταλευεται την αδυνατη οικονομια εισαγωντας αυτα τα προιοντα.Φυσικα τα αγοραζουν για ψιχουλα και εκτος απ αυτο τους δεσμευουν ωστε να μην μπορουν να εξαγουν μονοι τους.Θα εχεις ακουσει για αμερικανικους κολοσους που στο τελος της χρονιας δινουν κατι απ το εισοδειμα τους σε αδυνατες χωρες.Οι αφελεις φυσικα θα πιστευουν οτι ειναι μεγαλοψυχοι.Κανεις δε χαριζει σε κανεναν.Αυτοι οι ανθρωποι που παραγουν υφασματα, καφε η οτιδηποτε δεν εχουν αναγκη απο καμια ελεημοσυνη εαν τους αφησουν να εξαγουν μονοι τους [/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Δεν τα βλεπετε?[/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Εμεις δεν επιβληθηκαμε πουθενα και σε κανεναν.Δημιουργησαμε πολιτισμο απο το μηδεν χωρις να στηριχθουμε σε κανεναν.Την αξια μας πιστευω ακομα και στις επιστημες να τις βλεπετε και σημερα.Το τι φταιει, αναφερα μερικα παραδειγματα.Υπαρχουν ομως κι αλλα ΠΟΛΛΑ.Τα βασικοτερα ειναι,[/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]να διαχωριστει η εκλησια ΑΜΕΣΑ απ το κρατος.Λογαριασε ποσα μαυροκορακια εχουμε με μηνιαιο εισοδημα Χ και βγαλε τον ετησιο προυπολογισμο του κρατους Μη χασεις την μπαλα μονο Χωρια οι αρπαχτες οι οποιες ειναι αφορολογητες αλλα και οι εμπορικοι τομεις που ασχολουνται χωρις να δινουν λογαριασμο στο κρατος.Δε μιλαμε για ιδιοκτητες εκτασεις απειρων στρεματων που πηραν με το ετσι θελω [/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Να γινει αρση μονιμοτητας ΤΩΡΑ [/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Επισης θα πρεπει να αποκτησουμε εθνικη συνηδειση για την προτιμηση μας σε Ελληνικα αξιολογα προιοντα.Δε φτανει που δεν παραγουμε θελουμε και μοστρα Μετα κλεμαι για ανεργια.Δηλ ας κλεισουν ολοι μονο μην κλεισει η εταιρια που δουλευει το παιδια μας![/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]ΚΑΙ επισης ουσιαστικη παιδια απαλασοντας τον Ελληνα απο εβραικες προκαταληψεις απο παιδικη ηλικια[/list:u:b0y9gdng][list:b0y9gdng]Δεν διεκδικουμε απο κανεναν τιποτα, την χαμενη μας γνωση ζηταμε.[/list:u:b0y9gdng]
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μάκη,νομίζω ότι πρίν μού επιτεθείς πρέπει νά δουλέψεις λίγο παραπάνω τή σκέψη σου.
Τό ότι δέν έχω χρόνο νά διαβάσω είναι σίγουρο(καί όταν λέω νά διαβάσω εννοώ σίγουρα βιβλίο)
Τό εάν εσύ νομίζεις ότι μπορείς νά ξεχωρίσεις τά σάιτς τού δικτύου πού λένε τήν αλήθεια(άν καί η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη πόρνη)τό αμφισβητώ!Εκτός καί άν έχεις κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις (μάντης κ.τ.λ.) οπότε κάνω πάσο!!!
Εκτός πάλι καί άν θεωρείς σωστά,αυτά πού σού αρέσουν,ποιός ξέρει;
Δέν είπα ότι ότι γράφετε μέσα στό φόρουμ είναι ψεύδη η ασυναρτησίες!!!
Τό ότι θά τά αμφισβητώ(ενώ εσύ θά τά δέχεσαι χωρίς αμφισβήτιση) είναι όχι μόνο δικαίωμά μου αλλά καί υποχρέωσή μου.
Είναι όντως προκατάληψη,διότι υπάρχουν στόν κόσμο απειροι ανθρωποι πού μπορούν (άν ότι σού λένε τό καταπίνεις αμάσητο )καί θέλουν νά σού πουλήσουν παραμύθι.
Πιθανών καί εσύ ό ίδιος.
Μπορεί από συμφέρων,μπορεί καί από αφέλεια.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!!!Καλό τριήμερο νά έχετε!!!
[list:3uk6236h]Κατ αρχην δεν επιτιθομαι σε κανεναν.Στζητηση κανουμε[/list:u:3uk6236h][list:3uk6236h]Η αρχη των γνωσεων μου δεν ειναι τι Ιντερνετ, για τον απλο λογο οτι ακομα κι αν καποιος λεει αληθεια το χαος στο δυαδυκτιο ειναι τοσο μεγαλο που η αληθεια φανταζει παραμυθι.Ψαχνεις και προβληματιζεσαι πρωτα απ απ αυτα που συμβαινουν γυρω σου(εκτος κι αν νομιζεις ολα κυλουν ομαλα) , υποπτευεσαι τον εχθρο σου, και επειτα ψαχνεις απο ειδισειογραφια μεχρι εκδοτικους οικους Ενα παραδειγμα που σου εδωσα ειναι η βιβλος.Και σου εδωσα τη βιβλο γιατι ειναι οτι γνησιοτερο και δημοφηλεστερο εβραικο προιον.Εκει επαναλαμβανω θα δεις(αν δεν πιστευεις εμενα η οποιονδηποτε αλλο που θεωρεις πιθανοτατα ρατσιστη) το μισος των εβραιων κατα του Ελληνισμου.Εαν εσυ αυτο το δεχεσαι, ειναι φυσικα δικαιωμα σου, μην εκπλαγεις ομως εαν αυριο η Βουλγαρια με την συγκαταθεση τους εισβαλουν μεσα στο σπιτι σου [/list:u:3uk6236h][list:3uk6236h]Απο εκει και περα βαιβαιως και να αμφισβητεις, δεν αντιλεγω, δεν μπορει ομως να παιρνει η μπαλα και τους πραγματικους αγωνιστες.Αμφισβητωντας ομως τα παντα χωρις να εχεουμε την ελαχιστη προθεση να δουμε το παραμικρο,ειναι το ποιο ευκολο να βλεπουμε ακομα και τον εχθρο ως εναν βιοπαλαιστη, δινοντας του την ελευθερια να σε σφαξει με μεγαλυτερη ανεση [/list:u:3uk6236h][list:3uk6236h]Εγω δεν αισθανομαι οτι ειμαι προβατο [/list:u:3uk6236h]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:13byggyb]Εαν αποφασισουμε να εξορυξουμε το πετρελαιο του Αιγαιου, πιστευεις οτι το εβραικο λομπι δε θα βρει τον τροπο να εμπλακουμε σε θερμο επεισοδειο με την Τουρκια?Θυμασαι τι εγινε με τους S300?[/list:u:13byggyb]Δηλαδή πιστεύεις πως οι Εβραίοι μας βάζουν να τσακωνόμαστε με τους Τούρκους ? Εμείς και οι Τούρκοι είμαστε αθώοι και φιλειρηνικοί και η ευρύτερη παιδεία αμφοτέρων είναι απαλλαγμένη από μίσος αλλά οι 'κακοί' μας κάνουν και τσακωνόμαστε ? Οχι πως δεν υπάρχουν τα γνωστά συμφέροντα των εμπόρων όπλων κτλ. κτλ., αλλά αθώες περιστερές δεν είμαστε. Και το '22 το δείχνει αυτό (αγνή, καθαρή ιμπεριαλιστική εκστρατεία από πλευράς μας), και το '74 (Ελληνοκινούμενο, έστω και με ΗΠΑμερικάνικη ανοχή, πραξικόπημα κατά του Μακάριου, που οδήγησε σε εύσχημη εισβολή των Τούρκων).
Οσο για το περίφημο 'πετρέλαιο του Αιγαίου': αν είναι σαν το πετρέλαιο του Πρίνου (πολύ κακής ποιότητας λόγω περιεχόμενου θείου και πολύ ακριβό στην εξόρυξή του, ουσιαστικά μη ανταγωνιστικό), να μας λείπει. Χώρια που το Αιγαίο, και να έχει πετρέλαιο, με βάθη της τάξης των 200 και 400 μέτρων, θα είναι αδύνατη ή μάλλον ασύμφορη η εξόρυξή του (αν δεν ήταν έτσι, ήδη από το 1960 θα ήταν εδώ η Exxon -τόσο απλά). Εμένα τουλάχιστον δεν μου ακούγεται σαν ρεαλιστική δικαιολογία έντασης.
[list:13byggyb]Η Καβαλα και η Θρακη εχουν ουρανιο.Αυτο οπως γνωριζεις ανηκει στα στρατηγικα μεταλλα, οπως ετσι καθιερωσε και παλι το εβραικο λομπι.Γιατι δεν εχω δικαιωμα να τα εκμεταλευτω? [/list:u:13byggyb]
Ναι, είδαμε ποιός φταίει και για την αποτυχία της εξόρυξης χρυσού (ΟΚ, όχι τόσο σημαντικός όσο το ουράνιο (αν υπάρχει...), αλλά στρατηγικό μέταλο όσο να 'ναι) στη Χαλκιδική... Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, G60POWER...
[list:13byggyb]Ενα κρατος για να αναπτυχθει βιομηχανικα, εκτος απο παιδεια που ειναι το ημιση του παντος, απαιτειτε υψικαμινος.Εαν δεν μπορεις να επεργαστεις την πρωτη υλη δεν μπορεις να παραγεις τιποτα.Εχεις την εντυπωση οτι θα σε αφησει ο Γερμανος να κανεις κατι τετοιο?[/list:u:13byggyb]
Είχαμε υψικάμινο (Χαλυβουργική) και έκλεισε. Αν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί μας άφησαν να την ανοίξουμε ? Απλά, έκλεισε διότι ήταν ασύμφορη σε σχέση με τη ζήτηση μετάλλου στην Ελλάδα.
Για τα υπόλοιπα που λες, για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, το να μην πληρώνονται οι κληρικοί από το κράτος (τυπικά η αιτία για αυτό είναι η δωρεά κτημάτων από την Εκκλησία προς το Κράτος μετά το '21 και η σε αντάλλαγμα μισθοδοσία των κληρικών, αλλά νομίζω το χρέος μας το πληρώσαμε...) κτλ. κτλ. συμφωνώ. Μακριά βέβαια από εμάς και από την παιδεία μας η αρχαιολαγνεία...
Επαναλαμβάνω ωστόσο: άλλο το να βλέπεις σε ποιά σημεία ο Χριστιανισμός έχει κάνει κακό και έχει φέρει οπισθοδρόμηση στην Ελλάδα και παγκοσμίως, και άλλο να τρέφεις αισθήματα μίσους και ρατσισμού κατά των Εβραίων ως αρχικού φορέα του μονοθεϊσμού/Χριστιανισμού και, ενδεχομένως, κάθε κακού στον κόσμο τούτο. Το δεύτερο είναι υπερβολή εξίσου επικίνδυνη με την υπερβολή (Θεοδόσιος ο 'Μέγας', 'Ιερά' εξέταση, κονκισταδόρες) στην εφαρμογή της βασικά 'αγαθής' (αγάπη κτλ.) Χριστιανικής φιλοσοφίας.
-
Δηλαδή πιστεύεις πως οι Εβραίοι μας βάζουν να τσακωνόμαστε με τους Τούρκους
[list:26b1gcl8]Δυστιχως τα ονοματα αυτων, ειδικα στην Αμερικη, που παιρνουν καθοριστικες αποφασεις ειναι εβραιοι.Ειναι τυχαιο?[/list:u:26b1gcl8]>Εμείς και οι Τούρκοι είμαστε αθώοι και φιλειρηνικοί και η ευρύτερη παιδεία αμφοτέρων είναι απαλλαγμένη από μίσος αλλά οι 'κακοί' μας κάνουν και τσακωνόμαστε ? Οχι πως δεν υπάρχουν τα γνωστά συμφέροντα των εμπόρων όπλων κτλ. κτλ., αλλά αθώες περιστερές δεν είμαστε
[list:26b1gcl8]Ποτε εμεις διεκδηκησαμε τουρκικο εδαφη?[/list:u:26b1gcl8]>και το '74 (Ελληνοκινούμενο, έστω και με ΗΠΑμερικάνικη ανοχή, πραξικόπημα κατά του Μακάριου, που οδήγησε σε εύσχημη εισβολή των Τούρκων).
[list:26b1gcl8]Ωπα ωπα ρε Νασσο, ειδες που τα ισωπεδωνουμε ολα?Τι εγινε το 74?Θυμασαι?[/list:u:26b1gcl8][list:26b1gcl8]Η τοτε χουντα εξυπηρετουσε τα αμερικανικα συμφεροντα.Τσιρακι τους ηταν.Το πραξηκοπημα κατα του Μακαριου σχεδιαστηκε απο εδω με τη συμπαρασταση των Αμερικανων(εβραιων).Επισης οταν τα ξερονησια και οι φυλακες γεμιζαν απο ΑΘΩΟΥΣ πολιτες, σε αυτο το τερατουργημα βοηθησε ως αφανης ηρωας ΚΑΙ ΕΔΩ ο χριστιανισμος.Ξερεις ποια ηταν η δικαιολογια τους?Πρεπει να εξαφανιστουν οι ΑΘΕΟΙ κουμουνιστες απ τη χωρα μας.Εμ βεβαια, πως θα αλωνιζεις ελευθερος?Πως θα επιβαλεις στα σχολεια εναν εβραικο μυθο φτιαχνοντας μας απο σκεπτομενους και παραγωγικους , προβατα?Οι ανθρωποι της χουντας ανηκουν στην κατηγορια των προδοτων κατα του ελληνισμου, και τετοιοι υπαρχουν και σημερα.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι ο χριστιανισμος εστην ελλαδα ειναι ταυτισμενος με την Δεξια.Βλεπεις το σλογκαν τους ειναι 'ελλας ελληνων χριστιανων' Βρε ουστ απο εδω Θελεις εναν δηθεν ελληνα πολιτη σημερα ο ποιος ανηκει στη συνομωταξια των εβραιων και της προδοσιας?Κυρια(αν μπορεις να το πεις αυτο) Αγγελοπουλου.Θετει ως Ελληνιδα στην ευρωπαικη ενωση ως επισημη γλωσσα τα Αγγλικα.Και οι Ισπανοι θελουν να εισαγουν τα Ελληνικα.Ειδες τι φασιστες πυ ειναι οι Ισπανοι?Ναι ρε παιδια, ολοι στον αγωνα, και εμεις, να εξαφανισουμε απο προσωπου γης την γλωσσα στην οποια στηριζονται ολες οι αλλες.Να λεμε δηλ την λεξη 'φιλισοφια' στα αγγλικα Περιτο βεβαια να πω οτι η νεα γενια ως ιθαγενης νεοβαρβαροι εχουν κανει την γλωσσα μας πεντε λεξεων!!Ευγε για την καταντια μας.Βλεπεις η εβραικη νοοτροπια(οχι κουλτουρα βεβαια) του χολυγουντ ειναι ανωτερη ολων Το λεω και παλι, η μεγαλυτερη καταρα του ελληνισμου ειναι ο Χριστιανισμος.[/list:u:26b1gcl8]>Οσο για το περίφημο 'πετρέλαιο του Αιγαίου': αν είναι σαν το πετρέλαιο του Πρίνου (πολύ κακής ποιότητας λόγω περιεχόμενου θείου και πολύ ακριβό στην εξόρυξή του, ουσιαστικά μη ανταγωνιστικό), να μας λείπει. Χώρια που το Αιγαίο, και να έχει πετρέλαιο, με βάθη της τάξης των 200 και 400 μέτρων, θα είναι αδύνατη ή μάλλον ασύμφορη η εξόρυξή του (αν δεν ήταν έτσι, ήδη από το 1960 θα ήταν εδώ η Exxon -τόσο απλά). Εμένα τουλάχιστον δεν μου ακούγεται σαν ρεαλιστική δικαιολογία έντασης.
[list:26b1gcl8]Και το Αιγαιο και το Ιονιο εχουν πετρελαιο [/list:u:26b1gcl8][list:26b1gcl8]Και μαλιστα αριστης ποιοτητας.Τωρα οσο η Exxon θα ηταν εδω αλλο τοσο ειναι και εκμεταλευεται τα αμερικανικα πετρελαια Ο νοων νοειτω![/list:u:26b1gcl8]>Ναι, είδαμε ποιός φταίει και για την αποτυχία της εξόρυξης χρυσού (ΟΚ, όχι τόσο σημαντικός όσο το ουράνιο (αν υπάρχει...), αλλά στρατηγικό μέταλο όσο να 'ναι) στη Χαλκιδική... Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, G60POWER...
[list:26b1gcl8]Αυτο ακριβως σου λεω.Να γινεις πλουσιος με τις δικες μου πλατες?Δεν το καταλαβα?Δεν μπορουμε να τα εκμεταλευτουμε εμεις?Αν αναλαβει ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ θα τον πεταξουν με τις κλωτσιες.Για να αναλαβει η εκκλησια να δεις.Αχνα δε δα βγαλει κανεις [/list:u:26b1gcl8]>Είχαμε υψικάμινο (Χαλυβουργική) και έκλεισε. Αν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί μας άφησαν να την ανοίξουμε ? Απλά, έκλεισε διότι ήταν ασύμφορη σε σχέση με τη ζήτηση μετάλλου στην Ελλάδα
[list:26b1gcl8]Επειδη γνωριζω παρα πολα σε σχεση με τις ελληνικες μεταλουργιες θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι η συγκεκριμενη που νανφερες ειναι απ τις πλεον κερδοφορες σε ελληνικο επιπεδο Οπως επισης και η ΣΙΔΕΝΟΡ Και φυσικα δεν εκλεισαν αλλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ [/list:u:26b1gcl8][list:26b1gcl8]Απλα οι συγκεκριμενες εταιριες ασχολουνται ως πρωτη ειδικοτητα σε σιδηρο οικοδομης και επειτα ως συρματα(ελαχιστα) πλεγματα πονταριστα και οικοδομων καθως και γαλβανηστηρια.Αλλο πραγμα το λιωσιμο για ανακυκλωση που διαθετουν οπως και φουρνους για να μετατραπει το πρωτογενες συρμα απο σκλητο σε μαλακο και αλλο χυτηρια με πασης φυσεως καλουπια που καθοριζουν την αρχη καθε βιομηχανιας [/list:u:26b1gcl8]>Επαναλαμβάνω ωστόσο: άλλο το να βλέπεις σε ποιά σημεία ο Χριστιανισμός έχει κάνει κακό και έχει φέρει οπισθοδρόμηση στην Ελλάδα και παγκοσμίως, και άλλο να τρέφεις αισθήματα μίσους και ρατσισμού κατά των Εβραίων ως αρχικού φορέα του μονοθεϊσμού/Χριστιανισμού και, ενδεχομένως, κάθε κακού στον κόσμο τούτο. Το δεύτερο είναι υπερβολή εξίσου επικίνδυνη με την υπερβολή (Θεοδόσιος ο 'Μέγας', 'Ιερά' εξέταση, κονκισταδόρες) στην εφαρμογή της βασικά 'αγαθής' (αγάπη κτλ.) Χριστιανικής φιλοσοφίας.
[list:26b1gcl8]Πες μου σε ποια σημεια ο χριστιανισμος δεν εκανε κακο.Εξ αιτις τους χασαμε το ονομα μας για πανω απο 1000 χρονια.Αυτοι ηταν που επι τουρκοκρατιας ηταν κοληταρια με τον εχθρο [/list:u:26b1gcl8][list:26b1gcl8]Ακομα και η βαση του ως φιλοσοφια και θεωρια δεν εχει κανενα σημαδι που να το σεβαστω ως ανθρωπος.Δημιουργηθηκε για να με εξοντωσει![/list:u:26b1gcl8]>Για τα υπόλοιπα που λες, για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, το να μην πληρώνονται οι κληρικοί από το κράτος (τυπικά η αιτία για αυτό είναι η δωρεά κτημάτων από την Εκκλησία προς το Κράτος μετά το '21 και η σε αντάλλαγμα μισθοδοσία των κληρικών, αλλά νομίζω το χρέος μας το πληρώσαμε...) κτλ. κτλ. συμφωνώ. Μακριά βέβαια από εμάς και από την παιδεία μας η αρχαιολαγνεία...
[list:26b1gcl8]Το να απαλαχτει το παιδι σου απ τον εβραικο τσαμπουκα ειναι αρχαιολαγνεια?Ειναι αρχαιολαγνεια επισης να διδαχτεις τα μαθηματικα η την φιλοσοφια πχ απ την ριζα του?Ψαξε και βρες ενα αρχαιο ελληνικο ρητα απο οποιονδηποτε αρχαιο ελληνα δοιανοουμενο που δεν αντικατοπτριζει ακομα και την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και θα δεις οτι οτι τελικα η εξελιξη που θελουν να μας παρουσιασουν καποιοι σημερα ειναι μια φουσκα!!!Αν δεν ακολουθησεις τη λογικη του σεβασμου και της εξελιξης απ τον ανθρωπο για τον ανθρωπο εισαι καταδικασμενος να αφανιστεις στο ονομα του χρηματος αλλα κια του Γιαχβε [/list:u:26b1gcl8][list:26b1gcl8]Βοηθεια μας[/list:u:26b1gcl8]
-
[list:85uc8tvx]Κατ αρχην δεν επιτιθομαι σε κανεναν.Στζητηση κανουμε[/list:u:85uc8tvx]Ε,εκείνο τό ¨'ακόμα καί εσύ' έτσι μού φάνηκε,όπως καί τό ότι αρκετές φορές μέ αποκάλεσες (εμένα αλλά καί σχεδόν όλους πού είχαν διαφορετική από εσένα αποψη)πρόβατο
.... ειναι τι Ιντερνετ, για τον απλο λογο οτι ακομα κι αν καποιος λεει αληθεια το χαος στο δυαδυκτιο ειναι τοσο μεγαλο που η αληθεια φανταζει παραμυθι.Ψαχνεις και προβληματιζεσαι πρωτα απ απ αυτα που συμβαινουν γυρω σου..
Δηλαδή άν εσύ δέν δέχεσαι τό ίντερνετ,για ποιό λόγο νά τό δεχτώ εγώ;
Καί γιά ποιόν λόγο μού τό προτείνεις;.Εαν εσυ αυτο το δεχεσαι, ειναι φυσικα δικαιωμα σου, μην εκπλαγεις ομως εαν αυριο η Βουλγαρια με την συγκαταθεση τους εισβαλουν μεσα στο σπιτι σου [/list][list:85uc8tvx]
Ο 'μπαμπούλας' λαικής κατανάλωσης πού σού έλεγα νωρίτερα!!!
Απο εκει και περα βαιβαιως και να αμφισβητεις, δεν αντιλεγω, δεν μπορει ομως να παιρνει η μπαλα και τους πραγματικους αγωνιστες.Αμφισβητωντας ομως τα παντα χωρις να εχεουμε την ελαχιστη προθεση να δουμε το παραμικρο,ειναι το ποιο ευκολο να βλεπουμε ακομα και τον εχθρο ως εναν βιοπαλαιστη, δινοντας του την ελευθερια να σε σφαξει με μεγαλυτερη ανεση [/list:u:85uc8tvx][list:85uc8tvx]Εγω δεν αισθανομαι οτι ειμαι προβατο [/list:u:85uc8tvx]
Αντε πάλι!!!Τούς πραγματικούς αγωνιστές πώς τούς ορίζεις,καί πού τούς ανακαλύπτεις μπορείς νά μού πείς;Μήν μού ξαναπείς στό ίντερνετ;
Καί ΝΑΙ, θά αμφισβητώ τά πάντα βρέ Μάκη!!!Καί άν θά ήθελες νά ακούσεις μία συμβουλή από μένα,θά σού έλεγα νά τό κάνεις καί εσύ!!! -
[list:1ovqdktq]Δυστιχως τα ονοματα αυτων, ειδικα στην Αμερικη, που παιρνουν καθοριστικες αποφασεις ειναι εβραιοι.Ειναι τυχαιο?[/list:u:1ovqdktq]To ξέρεις πως δεν είναι έτσι. Για κάθε Εβραϊκό όνομα που θα μου πεις που παίρνει καθοριστικές αποφάσεις, θα σου πω δέκα μη Εβραϊκά ονόματα. Ομως δεν είναι εκεί το ζήτημα. Γιατί αν ισχύουν αυτά που λες, αν έχουν πλάνο παγκόσμιας κυριαρχίας, δεν μπορεί να είναι τόσο αφελείς ώστε να φαίνονται και να τους καταλαβαίνουμε από τα ονόματα, να ειδοποιούν τους δικούς τους να μην πάνε στους Πύργους και άλλα τέτοια 'αντισυνομωτικά'
[list:1ovqdktq]Ποτε εμεις διεκδηκησαμε τουρκικο εδαφη?[/list:u:1ovqdktq]
To 22. Μη μου πεις πως είχε Ελληνες ή ήταν 'Ελληνικά εδάφη' (τι σημαίνει αυτό ? Πως τεκμηριώνεται η 'Ελληνικότητα' μιας περιοχής και σε τι βάθος χρόνου διότι μην ξεχνάμε πως και η Μασσαλία Ελληνική είναι ) το Αφιόν Καραχισάρ και η Αγκυρα που ήταν ο στόχος του Ελληνικού στρατού...
Αν μάλιστα το δεις από τη σκοπιά των Τούρκων (όχι πως συμφωνώ αλλά βλέπεις πόση σημασία έχει η οπτική γωνία που χρησιμοποιεί κανείς), από το 1821 και πέρα δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να διεκδικούμε Τουρκικά εδάφη. Για τους Τούρκους δεν πρέπει να υπάρχει πιο επεκτατικός και ιμπεριαλιστής λαός από τους Ελληνες...
[list:1ovqdktq]Ωπα ωπα ρε Νασσο, ειδες που τα ισωπεδωνουμε ολα?Τι εγινε το 74?Θυμασαι?[/list:u:1ovqdktq][list:1ovqdktq]Η τοτε χουντα εξυπηρετουσε τα αμερικανικα συμφεροντα.Τσιρακι τους ηταν.Το πραξηκοπημα κατα του Μακαριου σχεδιαστηκε απο εδω με τη συμπαρασταση των Αμερικανων(εβραιων).[/list:u:1ovqdktq]
Το πρόβλημα της όλης συζήτησης είναι αυτή η ισότητα που (αυθαίρετα, καταχρηστικά και υπερβολικά κατά την άποψή μου) χρησιμοποιείται. Αμερικανός = Εβραίος. Αγγλος = Εβραίος. Γερμανός = Εβραίος. Καπιταλιστής = Εβραίος. Κομμουνιστής = Εβραίος Αν τη δέχεται κάποιος, τότε αυτόματα 'οι Εβραίοι φταίνε για όλα', διότι πράγματι, η αριστερή πλευρά της ισότητας 'φταίει για όλα'
Οσο για το '74: Η Χούντα Αμερικανοκίνητη ήταν. Αλλά το πραξικόπημα στην Κύπρο ήταν καθαρά Ελληνικής έμπνευσης, ο ηλίθιος ο Ιωαννίδης το σκέφτηκε και η ανάμειξη των Αμερικάνων ήταν πως τον παραμύθιασαν πως δεν θα ανακατευτούν. Ομως: οι Αμερικάνοι, όπως οι Εβραίοι, οι Τούρκοι και όλοι οι λαοί, τα συμφέροντά τους κοιτάνε. Και καλά κάνουν! Εμείς ήμασταν σε πολλές περιπτώσεις τόσο ηλίθιοι ώστε να τα σκατώσουμε μόνοι μας. Μην τα ρίχνουμε όλα στους κακούς ξένους, έχουμε αρκετή βλακεία από μόνοι μας...
[list:1ovqdktq]Και το Αιγαιο και το Ιονιο εχουν πετρελαιο [/list:u:1ovqdktq][list:1ovqdktq]Και μαλιστα αριστης ποιοτητας.[/list:u:1ovqdktq]
Που το ξέρεις ? Και μάλιστα ξέρεις και την ποιότητα... (υπενθυμίζω πως η έρευνα για πετρέλαιο γίνεται μέσω γεωλογικών και σεισμολογικών ερευνών και την ποιότητα τη μαθαίνεις μόνο μετά από γεώτρηση, που γεώτρηση στο Αιγαίο πλην του Πρίνου δεν έχει γίνει) Πάντως αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το πετρέλαιο του Πρίνου ΔΕΝ είναι καλής, πόσο δε μάλλον 'άριστης' ποιότητας. Και είναι και πολύ ακριβό.
[list:1ovqdktq]Τωρα οσο η Exxon θα ηταν εδω αλλο τοσο ειναι και εκμεταλευεται τα αμερικανικα πετρελαια Ο νοων νοειτω![/list:u:1ovqdktq]
Αν υπήρχε πετρέλαιο στο Αιγαίο η Exxon θα ήταν ήδη εδώ, τόσο απλά. Υπενθυμίζω πως είναι ήδη στο Ιράκ, για αυτήν έγινε ο πόλεμος. Τα άλλα που λες είναι ευφάνταστα σενάρια.
[list:1ovqdktq]Αυτο ακριβως σου λεω.Να γινεις πλουσιος με τις δικες μου πλατες?Δεν το καταλαβα?Δεν μπορουμε να τα εκμεταλευτουμε εμεις?Αν αναλαβει ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ θα τον πεταξουν με τις κλωτσιες.Για να αναλαβει η εκκλησια να δεις.Αχνα δε δα βγαλει κανεις [/list:u:1ovqdktq]
Δηλαδή προτιμάς να μην τα εκμεταλλευτεί κανείς προκειμένου να μην τα εκμεταλλευτούν ξένοι ? Δε νομίζω να εμπόδισε κανείς να τα εκμεταλλευτεί Ελληνας (έχεις δει πως έχει κάνει τη Μήλο η Ελληνική 'Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης' ?) Αλλά δεν το έκανε. Και όταν ήρθε ο ξένος, τον διώξαμε. Τι γνώμη έχουν για αυτά οι άνεργοι της TVX ?
Είχαμε υψικάμινο (Χαλυβουργική) και έκλεισε. Αν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί μας άφησαν να την ανοίξουμε ? Απλά, έκλεισε διότι ήταν ασύμφορη σε σχέση με τη ζήτηση μετάλλου στην Ελλάδα
[list:1ovqdktq]Επειδη γνωριζω παρα πολα σε σχεση με τις ελληνικες μεταλουργιες θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι η συγκεκριμενη που νανφερες ειναι απ τις πλεον κερδοφορες σε ελληνικο επιπεδο Οπως επισης και η ΣΙΔΕΝΟΡ Και φυσικα δεν εκλεισαν αλλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ [/list:u:1ovqdktq]
Διάβασε προσεκτικότερα: ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ (που είχες αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή σου) υπήρχε στη Χαλυβουργική και έκλεισε, δεν λειτουργεί πια (για τους λόγους που ανέφερα πριν). Η υπόλοιπη Χαλυβουργική συνεχίζει τη λειτουργία της.
[list:1ovqdktq]Το να απαλαχτει το παιδι σου απ τον εβραικο τσαμπουκα ειναι αρχαιολαγνεια?[/list:u:1ovqdktq]
Είδες που λέω για το 'άσπρο-μαύρο' ? Οχι λοιπόν, αρχαιολαγνεία δεν είναι η διδασκαλία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και μεγαλείου. Αρχαιολαγνεία είναι να ισχυριζόμαστε πως ο πολιτισμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος πολιτισμός που πέρασε ποτέ από τη γη και πως κανείς άλλος πολιτισμός δεν μετράει. Για παράδειγμα, αρχαιολαγνεία είναι το:
Ψαξε και βρες ενα αρχαιο ελληνικο ρητα απο οποιονδηποτε αρχαιο ελληνα δοιανοουμενο που δεν αντικατοπτριζει ακομα και την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και θα δεις οτι οτι τελικα η εξελιξη που θελουν να μας παρουσιασουν καποιοι σημερα ειναι μια φουσκα!!!
δηλαδή, το να κολλάμε στο παρελθόν και να μην συνειδητοποιούμε πως, εκτός από αυτό, τα διδάγματα του οποίου βεβαίως και πρέπει να χρησιμοποιούμε δημιουργικά, υπάρχει και το παρόν και το μέλλον και με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε κυρίως.
Ειναι αρχαιολαγνεια επισης να διδαχτεις τα μαθηματικα η την φιλοσοφια πχ απ την ριζα του?
Οχι. Και κανείς δεν αμφισβητεί τα επιτεύγματα αυτά. Αρχαιολαγνεία είναι όμως η εξιδανίκευση τους. Αρχαιολαγνεία είναι να υποστηρίζεις πως η Ευκλείδειος Γεωμετρία είναι η μοναδική σωστή γεωμετρία που υπάρχει. Αρχαιολαγνεία είναι να μην αναφέρεις πως η φιλοσοφία του Πλάτωνα ήταν βαθιά ολιγαρχική. Αρχαιολαγνεία είναι να μην αναφέρεις για παράδειγμα την αμετροέπεια και τις ακρότητες του Μεγάλου Αλέξανδρου ή το δουλοκτητισμό και μισογυνισμό αλλά και τον ιμπεριαλισμό και την κυνικότητα ('όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας' ) της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
-
- οι ενεργειες του ελληνικου στρατου απο το τελος του Μαη του 1919,οταν και περασε τα συνορα που ειχαν οριστει στη μικρα ασια μπορει να χαρακτηρισοτυν καλλιστα επιθετικες...(αλλο αν ως ενα σημειο στην αρχη ηταν μαλλον εκφοβιστικες για τους τσετες)
- τα γεγονοτα του 1974 δεν νομιζω οτι υπαρχει ενα ατομο που να μπορει να τα εξηγησει σε κανεναν αυτη τη στιγμη...τα στοιχεια ειναι απλως ελλιπη...ολα τα υπολοιπα εγω τα ακουω βερεσε...
- απλη ενημερωση...η μοσαντ ωχρια μπροστα στην οχι και τοσο φημισμενη υπηρεσια πληροφοριων του Στρατου Σιν Μπετ που οι φημες τη φερουν να χρησιμοποιει πολυ εξελιγμενα μεσα για την αποσπαση πληροφοριων.
- οι κομμουνιστες σε ολο τον κοσμο τα βαλανε γενικα με τις θρησκειες και οχι μονο με τον χριστιανισμο...ετσι οπως τα γραφουμε φαινεται το αντιθετο.
- εαν εγω ημουν δυνατος και ειχα ηδη μια πηγη πετρελαιου που τη χρησιμοποιουσα, ηξερα οτι παραδιπλα εχει αλλη πηγη αχρησιμοποιητη, τοτε θα εξαντλουσα τη μια και μετα θα πηγαινα στην αλλη. απλοι κανονες εμποριου...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
4) οι κομμουνιστες σε ολο τον κοσμο τα βαλανε γενικα με τις θρησκειες και οχι μονο με τον χριστιανισμο...ετσι οπως τα γραφουμε φαινεται το αντιθετο.Αυτό οφείλεται στην παρεξήγηση 'Κομμουνιστής = Εβραίος' η οποία με τη σειρά της οφείλεται μάλλον στον Τρότσκι. Πέραν τούτου, ουδεμία σχέση...
- εαν εγω ημουν δυνατος και ειχα ηδη μια πηγη πετρελαιου που τη χρησιμοποιουσα, ηξερα οτι παραδιπλα εχει αλλη πηγη αχρησιμοποιητη, τοτε θα εξαντλουσα τη μια και μετα θα πηγαινα στην αλλη. απλοι κανονες εμποριου...
Αν ήταν έτσι τότε κανείς δεν θα έψαχνε για νέα κοιτάσματα. Ομως ψάχνουν και για φθηνότερα κοιτάσματα (αύξηση κέρδους) και για μεγαλύτερα κοιτάσματα (αύξηση τζίρου). Το ίδιο ισχύει για όλες τις 'business', ακόμα και αν η τρέχουσα επιχείρησή σου πάει καλά, πάντα ψάχνεις ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη, νέες αγορές κτλ.
Αυτό που γίνεται είναι ότι μπορεί να βρεις κάτι αλλά είναι ασύμφορη η άντλησή του, και αυτό συμβαίνει και στο Αιγαίο: και να έχει πετρέλαιο, δεν συμφέρει να το αντλήσεις (κυρίως λόγω του βάθους) οπότε, από οικονομικής άποψης, είναι σαν να μην έχει. Ο μόνος λόγος για να ασχοληθείς μαζί του είναι στρατηγικός, δηλ. για αυτονομία. Ομως ούτε αυτό γίνεται, διότι προφανώς δεν αξίζει τον κόπο.
Υπενθυμίζω πως η εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πρίνου άρχισε τη δεκαετία του '70, οπότε και, λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, έγινε συμφέρουσα η άντλησή του. Μέχρι στιγμής δεν ισχύει αυτό για οποιοδήποτε άλλο πετρέλαιο στο Αιγαίο (και πιθανότατα δεν θα ισχύσει για πολλά χρόνια, τώρα μάλιστα που έχουν μπει στην πετρελαϊκή αγορά δυνατά οι Ρώσοι και οι λοιποί πρώην ΕΣΣΔ, η Νιγηρία, η Βενεζουέλα, η Μαλαισία κτλ. κτλ.)
Εν ολίγοις: μπορεί να υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο. Αλλά είναι σαν να μην υπάρχει οπότε τυχόν ύπαρξή του δεν δικαιολογεί την ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
-
εμενα θα μου επιτρεψετε να πιστευω οτι προ πολλου εχουν ερευνηθει οι ενεργειακες δυνατοτητες του πλανητη...νομιζω οτι οι εταιρειες και οι ανθρωποι που ενδιαφερονται γιαυτα γνωριζουν καλα που υπαρχει και που δεν υπαρχει...εαν γινοταν η εκμεταλλευση ολων των πηγων ταυτοχρονα, φανταστειτε τις συνεπειες που θα υπηρχαν για το οικονομικο συστημα που κυριαρχει...
τωρα,αν υπαρχει πετρελαιο στο Αιγαιο σιγουρα κανεις απο μας εδω δε το γνωριζει (πιθανοτατα ουτε καν οι διοικουντες που φαινονται στις καμερες) και οτι λεμε ειναι ερμηνεια των φαινομενων οπως τα βλεπει ο καθενας μας...
ολως τυχαιως ομως οπου υπαρχει πετρελαιο, διπλα βρισκεται μια στρατιωτικη δυναμη... -
Το ξαναέγραψα :
ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ , ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Το έγραψαν και άλλοι (να με συγχωρήσουν γιά την μή αναφορά !!!)
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΙΤΟΣ ,
ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΦΛΑΡΟΣ (ο κακός μας εαυτός !!)Το 1922 , (nass έχεις άδικο , ΥΠΉΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ) πιστέψαμε
τους τότε τρίτους , τις τότε μεγάλες δυνάμεις , πού γιά δικούς τους
λόγους μας 'επιτρέψαν' να εκπληρώσουμε το όνειρο της Μεγάλης
Ελλάδας , και λίγο μετά , κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας,
μάς ΤΡΑΒΗΞΑΝ το χαλί κάτω από τα πόδια και η Εκστρατεία εξελίχτηκε
σε Καταστροφή !!!
Θα μου επιτραπεί να έχω καί άποψη , καί ευαισθησία , επειδή ο ένας μου
παππούς πολέμησε μέχρι τον Σαγγάριο ποταμό και έχω το ημερολόγιό του,
και έφυγε ηττημένος , ενώ ο άλλος πού μέχρι τότε ζούσε στο
Αϊβαλί έφυγε κυνηγημένος και ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα !!!Το 1974 , πιστέψαν οι μικροί και ανεγκέφαλοι προδότες , πώς οι τότε
τρίτοι , βλ. οι Αμερικάνοι κλπ, θα αποτρέπαν την επέμβαση των Τούρκων
μετά από το πραξικόπημα κατά του Μακάριου !!!Λοιπόν , είναι ή όχι , απλά τα πράγματα ???
Άς Διαλέξουμε επιτέλους ,
Πατρόνους ή ΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφέροντα ,
Ομοψυχία ή μόνιμο κυνήγι φαντασμάτων ,
Ακατάσχετη φιλολογία ή στρώσιμο κώλων ???Γιατί φοβάμαι τους λογοδιάροιους φιλόλογους , πού πατροναρισμένοι από διάφορους πατρόνους, μονίμως κυνηγούν φαντάσματα , καί διυλίζοντας
το κουνούπι , καταπίνουν ολόκληρες καμήλεςΑποστόλης.
-
[list:oeqbb5hn]Αποστολη, η σημαια μας σε καμια περιπτωση δεν δειχνει σημαδια ρατσισμου Αντιθετως, και πρεπει να καταλαβουμε και να διακρινουμε τον πραγματικο εχθρο μας![/list:u:oeqbb5hn][list:oeqbb5hn]Απο εκει και περα θα το πω απλα..........[/list:u:oeqbb5hn][list:oeqbb5hn]Οταν εναν λαο ο οποιος ειναι αυτοχθων και αυτοδημιουργητος εχει καταντησει να σταυροκοπιεται σε καθε στιγμη, απο οδηγικη ασφαλεια μεχρι..............επαγγελματικη επιτυχια αλλα και πολιτικη, ισα με ποσο διανοηση μπορει να διαθετει?(πχ εγω βαζω σταυρουδακι για να με φυλαει ο Γιαχβε να μη τρακαρω και και αλλα ευτραλεπα).[/list:u:oeqbb5hn][list:oeqbb5hn]Προβληματιστειτε και βρειτε ποιοι μας καταντησαν ετσι [/list:u:oeqbb5hn]
-
Προσπαθώ εδώ και κάμποσες σελίδες να απαντήσω σε διάφορα. Εις μάτην, τα γεγονότα μονίμως με προσπερνούν. Μάλλον είμαι πολύ αργός.
Έχουμε λοιπόν στην παρέα μας ανθρώπους που ξέρουν ακριβώς :
Τι έγινε το 1919, το 1922, το 1974 και πάει λέγοντας.
Τα ονόματα αυτών που παίρνουν αποφάσεις και κινούν τα νήματα στον κόσμο μας.
Ποιοι είναι οι Εβραίοι και ποιοι από αυτούς καταπιέζουν τον 'απλό λαό'.
Τι είναι ο Χριστιανισμός και σε πόσα δεινά έχει ρίξει την Ανθρωπότητα (ή τον Ελληνισμό, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο).
Μα ποιοί ήμαστε, η Δομή ήμαστε;
Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, δέκα εκατομμύρια ειδικοί επί παντός επιστητού. Ιδού, Κυρίες και Κύριοι, ο Πολιτισμός μας. Ιδού, Κυρίες και Κύριοι, η πηγή την όποιας συμφοράς μας.Γμτ, δεν βρίσκω και καμία φατσούλα να με εκφράζει αυτή τη στιγμή...
-
Nass
(έχεις δει πως έχει κάνει τη Μήλο η Ελληνική 'Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης' ?)
Δεν πήγα δεν είδα δεν ξέρω. Αραγε είναι όπως στην Ιτέα ???
περιβαλλοντολικά ??? κοινωνικά ???? -
Ο χρήστης friar έγραψε:
Nass(έχεις δει πως έχει κάνει τη Μήλο η Ελληνική 'Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης' ?)
Δεν πήγα δεν είδα δεν ξέρω. Αραγε είναι όπως στην Ιτέα ???
περιβαλλοντολικά ??? κοινωνικά ????Μιλάω για το περιβάλλον: όλη η ανατολική πλευρά του νησιού είναι ένα απέραντο ορυχείο (πολύ χειρότερα από την Ιτέα). Αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία η δράση των ορυχείων/μεταλλείων είναι εμφανέστατη. Ουσιαστικά όλο το νησί είναι ανακατεμμένες φοβερές παραλίες και μεταλλεία
Προφανώς από κοινωνική άποψη οι άνθρωποι έχουν δουλειά και θα ήταν πολύ χειρότερα απ΄ ό,τι χωρίς τα μεταλλεία. Δεν λέω πως είναι κακό που υπάρχουν τα μεταλλεία. Απλά το ανέφερα (ενδεχόμενα υπερβάλλοντας στις εκφράσεις μου) γιατί δε συμφωνώ με τη λογική '(οι κακοί) δεν μας αφήνουν να προοδεύσουμε'.
-
Αραγε η 'Εταιρία' χαρίζει τίποτα στον τόπο, η μόνο μια γαλοπούλα τα Χριστούγεννα
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
Ακριβώς! Και αναφέρει τέσσερεις (νομίζω) παλαιότερους πολιτισμούς, πολύ ανεπτυγμένους, ο Ησίοδος.
Στο 'ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ' αναφέρει το ΧΡΥΣΟΝ, ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΝ, ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ.
Αγαπητέ Σωτήρη,
Βλέπω ότι μαζί με τον φίλο Skullone έχετε αρχίσει μια συζήτηση σχετικά με την ιστορία μας και την εξέλιξή μας σαν έθνος.
Θα ήθελα να προσθέσω στο σημείο αυτό, που αν και πραγματικά με εξιτάρει να ανακαλύπτω ότι τελικά δεν είμαστε αυτό που δείχνουμε (με δικές μας 'φιλότιμες' προσπάθειες συνεχούς υποβάθμισής μας σε όλα τα επίπεδα) ότι για να μην θεωρηθούμε φαιδροί και τελικά γραφικοί θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και γράφουμε και να στηρίζονται πάντοτε σε αποδεδειγμένα στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση θα λυγίσουν όλα και η οποιοδήποτε προσπάθεια όσο καλές προθέσεις και αν έχει θα καταλήγει να υποστηρίζεται από 'Ελληναράδες' που τελικά χαλάνε ότι και αν έχει φτιαχτεί, μικρό ή μεγάλο και από το σημείο αυτό και πέρα οτιδήποτε ακούγεται θα λαμβάνεται ώς μη σοβαρό.
Ας οργανωθούμε καλύτερα και με συγκεκριμένο λόγο θα μπορούμε να μεταφέρουμε συγκεκριμένες πληροφορίες και γνώσεις ο καθένας στον κύκλο του για να ξυπνάμε σιγα σιγά αν αυτό είναι πλέον δυνατόν.
Ίσως λοιπόν να είναι για άλλη μια φορά στην ιστορία μας ή στιγμή που θα πρέπει να φωνάξουμε 'ιτε παίδες ελλήνων...' σε έναν αγώνα που ο εχθρός είναι πιο δύσκολος κυρίως γιατί δεν είναι απέναντι για να τον βλέπουμε αλλά είμαστε δίπλα του, ο τρόπος ζωής μας και ο τρόπος σκέψης πλέον που έχουμε διαμορφώσει και θα είναι σαν να λέμε ότι τόσο καιρό είμασταν λάθος (πόσοι αλήθεια θα έχουμε την δύναμη έστω και να το παραδεχτούμε και πόσοι να προσπαθήσουμε για κάτι το διαφορετικό ??? ).Πριν λοιπόν και εγώ ο ίδιος φανώ με τον παραπάνω λόγο μου φαιδρός και κάποιου είδους 'freak' θα πρέπει να δούμε αν θα μπορούμε καταρχήν να μάθουμε από άλλους (ειδικούς επιστήμονες και όχι ελληναράδες) τι από όλα αυτά που ακούγονται είναι αποδεδειγμένο και τι όχι (προφανώς και δεν μιλώ για το αν υπάρχουν τα έργα του ΗΣΙΟΔΟΥ αλλά από εκεί ορμώμενος ξεκίνησα να σου γράφω) και να εξετάσουμε πως τα πλέον αποδεδειγμένα στοιχεία θα τα κάνουμε γνωστά στο ευρύ κοινό ή έστω στον κύκλο του ο καθένας.
Επείδή λόγω του χαρακτήρα μου αλλά και του τομέα εκπαίδευσής μου αν δεν έχω αποδείξεις δεν μπορώ να δεχτώ πολλά από αυτά που ακούγονται έστω και αν μου γεννούν θετικές σκέψεις και συναισθήματα, θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες αρχικές πληροφορίες όπως πχ ποιος είναι ο κύριος Πουλιανός και ας συζητήσουμε τον τρόπο συγκέντρωσης όλων αυτών των πληροφορίων που τυχόν έχουμε για να αξιολογηθούν.
Υπάρχει κόσμος και τουλάχιστον αρχικά η δυνατότητα για να αρχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρότεινα παραπάνω, αλλά προσοχή μόνο όταν είμαστε (και αν είμαστε ικανοί και διατεθειμένοι) έτοιμοι και ορθώς προετοιμασμένοι γιατί κανείς μας δεν θέλει να εκθέσει το όνομά του με έργα και πράξεις που θα είναι άστοχες ή αστείες.
Αν τελικά σας ενδιαφέρει να καταναλώσουμε χρόνο, διάθεση και κόπο μπορούμε να προσπαθήσουμε σχετικά με τα παραπάνω αλλοιώς απλά και μόνο αν δεν σας ειναι κόπος απλά δώστε πληροφορίες σχετικά με τον κύριο Πουλιανό και επειδή βλέπω ότι χρησιμοποίησες λόγο του Πυθαγόρα αν έχεις το όνομα του Έλληνα που έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία για το πλήθος των αποδείξεων του Πυθαγορείου Θεωρήματος και πριν 1-2 χρόνια τον είχε και η τηλεόραση για αυτές τις βραβεύσεις.
Φιλικά,
Γιώργος
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Προσπαθώ εδώ και κάμποσες σελίδες να απαντήσω σε διάφορα. Εις μάτην, τα γεγονότα μονίμως με προσπερνούν. Μάλλον είμαι πολύ αργός.
Έχουμε λοιπόν στην παρέα μας ανθρώπους που ξέρουν ακριβώς :
Τι έγινε το 1919, το 1922, το 1974 και πάει λέγοντας.
Τα ονόματα αυτών που παίρνουν αποφάσεις και κινούν τα νήματα στον κόσμο μας.
Ποιοι είναι οι Εβραίοι και ποιοι από αυτούς καταπιέζουν τον 'απλό λαό'.
Τι είναι ο Χριστιανισμός και σε πόσα δεινά έχει ρίξει την Ανθρωπότητα (ή τον Ελληνισμό, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο).
Μα ποιοί ήμαστε, η Δομή ήμαστε;
Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, δέκα εκατομμύρια ειδικοί επί παντός επιστητού. Ιδού, Κυρίες και Κύριοι, ο Πολιτισμός μας. Ιδού, Κυρίες και Κύριοι, η πηγή την όποιας συμφοράς μας.Γμτ, δεν βρίσκω και καμία φατσούλα να με εκφράζει αυτή τη στιγμή...
Σωστότατη αναφορά!!
Ας κάνουμε ησυχία και ας ακούσουμε αυτούς που είναι ειδήμονες να μιλούν οι υπόλοιποι ας έχουμε άποψη ο καθένας στον τομέα του....
Διαφορετικά δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα ας κοιτάξει ο καθένας μας στη ζωή του να δει που πήγαν τα πράγματα στην προσωπική του πορεία όταν ακολούθησε απόψεις και συμβουλές ασχέτων.....Μεγενθύνετέ το στην ιστορία μας σαν έθνος ....
-
Ας κάνουμε ησυχία και ας ακούσουμε αυτούς που είναι ειδήμονες να μιλούν οι υπόλοιποι ας έχουμε άποψη ο καθένας στον τομέα του....
[list:8cs7yb0w]Πιους θεωρεις εσυ ειδικους?[/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Τον παπα τσακαλο και τον Χριστοδουλο?[/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Τον Σωμεριτη?[/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Τις πολιτικες ηγεσιες μας οι οποιες ειναι εβραιοκρατουμενες?Ψεξε να βρεις το γενεαλογικο τους δενδρο πριν το χαρακτηρισεις υπερβολικο![/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Τον Μπαμπινωτη ο οποιος υπηρετει τα συμφεροντα του κληρου?[/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]η τον αλλον αρχιπροδοτη, ονοματι, Παντερμαλη?[/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Ευχαριστω ΔΕΝ θα παρω, κρατηστε τη φιλοσοφια τους για εσας [/list:u:8cs7yb0w]>δώστε πληροφορίες σχετικά με τον κύριο Πουλιανό
[list:8cs7yb0w]Οταν δεν γνωριζουμε για εναν παγκοσμιου φημης αρχαιολογο, πως ειμαστε σε θεση να υποδικνειουμε τους αλλους ποιοι ειναι οι 'ειδικοι'?Οριστε και μια σκοπιμοτητα των ΜΜΕ η οποια σφραγιζει τα στοματα ορισμενων ανθρωπων, για να μεταφερουν στο πληθος τις αγνες κινησεις των υπηρετων μας!Υπαρχουν και αλλοι πολλοι [/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Αρης Πουλιανος, τον οποιο ειχα την τιμη να γνωρισω πριν ενα μηνα περιπου[/list:u:8cs7yb0w][list:8cs7yb0w]Ο μεγαλυτερος Ελληνας ανθρωπολογος ο οποιος ανακαλυψε το κρανιο του Αρχανθρωπου στο σπηλαιο των Πετραλωνων, ο οποιος χρονολογειτε στα 700000χρονια, καθως και τα πρωτα ευρηματα φωτιας τα οποια χρονολογουνται στα 1000000χρονια.Ειναι ο ανθρωπολογος που το 1968 εκλεχτηκε αντιπροεδρος του 8ου παγκοσμιου συνεδριου ανθρωπολογιας στο Τοκιο (πλην απο εμας φυσικα )Το 1979 ορισθηκε στην Παργα προεδρος του 3ου πανευρωπαικου συνεδριου ανθρωπολογιας, το οποιο πραγματοποιησε τις εργασιες του στα Πετραλωνα Χαλκιδικης το 1981!Ειναι ο υδριτης της Ανθρωπολογικης εταιριας Ελλαδος το 1971 και εγκατελειμενος απ το υπουργειο πολιτισμου καθως και το υπουργειο 'παιδειας και θρησκευματων' .Ειναι ο ανθρωπος που πολεμησαν οι ελληνες κυβερνωντες με την συγκαταθεση της εκλησιας!!Για υτο μεχρι και σημερα προσπαθουν οι βρυκολακες να σπηλωσουν την αληθεια και την γνωση [/list:u:8cs7yb0w]
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ