-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχει ασχοληθεί κανείς με βελτιώσεις στο σύστημα του ? Και αν ναι, τί έχει κάνει ?τι ακριβώς εννοείς με τον όρο βελτιώσεις;
Αν εννοείς μετατροπές τότε μιλάμε για αρκετά ακριβό χόμπι και με εντελώς αμφίβολα αποτελέσματα...
-
Kι ομως!
Στην αγορα κυκλοφορουν περιοδικα με πληρεις οδηγους.Απο πειραγματα μεχρι την κατασκευη ενισχυτων.
Μπορεις ακομα να βρεις διπλωματικες ηλεκτρολογων(ΤΕΙ,ΑΕΙ) και βημα βημα(ανεξοδα) να κανεις μικρα θαυματα.Εχουμε φτιαξει με μια παρεα εναν 2καναλο ετσι
τελος για κτι πιο πρακτικο αλλα και εμπορικο
http://www.djshop.gr/CategList.asp?ITMID=11380
βασικα ορεξη να χεις και να πιανουν λιιιιγο τα χερια σου.τα υλικα ειναι υποπτως φθηνα
δε λεω φυσικα να πας και να ανοιξεις τα nautilus και να κοψεις οτι προεξεχει
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
τα υλικα ειναι υποπτως φθηναΑν αγοράζεις λάθος ποιότητας υλικά είναι πάμφθηνα, πχ αν αγοράζεις audio quality πυκνωτές είναι ΑΚΡΙΒΟΙ. Ψάξε κάποιο κατάλογο και θα το διαπιστώσεις.
-
Και όμως η αλλαγή των παθητικών υλικών όπως πυκνωτές, αντιστάσεις κάνουν την διαφορά, και δεν χρειάζεται να είναι και της απόλυτης Hi-End ποιότητας, απλά καλύτερα υλικά από ότι έχει μέσα το δικό σου μηχάνημα. π.χ Αν έχει κάποιος το κουράγιο να αλλάξει ΄ολες τις αντιστάσεις άνθρακα με metal film ανοχών 1% που είναι πάμθηνες θα δεί τεράστιες διαφορές, επίσης οι πυκνωτές απλά να έχουν χαμηλότερο ESR επίσης κάνουν μεγάλη διαφορά. Οι πυκνωτές του τροφοδοτικού αν αλλαχθούν με άλλους μεγαλύτερης χωρητικότητας ή αν προστεθούν παράλληλα και άλλοι και προστεθούν και πλαστικοί πυκνωτές ΜΚΡ ή ΜΚΤ στα άκρα τους για απόσβεση είναι μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα, οι ανορθώτριες του τροφοδοτικού αν αλλαχθούν με άλλες γρηγορότερες τύπου Shotcky κάνουν μεγάλες διαφορές, οι αλλαγή των τετράγωνων μετασχηματιστών του τροφοδοτικού με toroidal κάνουν διαφορά. Αυτά ως πρός τα παθητικά υλικά, υπάρχει και βελτίωση στην αλλαγή των drivers transistors με άλλα πολύ γρηγορότερα, εκεί πιά η διαφορά στον ήχο είναι ημέρα με την νύχτα, η αλλαγή της εσωτερικής καλωδίωσης επίσης. Όλα αυτά μπορούν να γίνονται σταδιακά για να παρακολουθεί κανείς την βελτίωση. Δεν λέω να ανοίξει κανείς τους Nautilus που έγραψε ο φίλος, αλλά μπορεί κανείς εύκολα να αλλάξει και τα παθητικά υλικά του crossover στα ηχεία ώστε αρκετά φθηνά να μετατρέψει ένα σύστημα Hi-Fi σε Hi-End ότι και να σημαίνει αυτό. Ξέρω ότι θέλει κόπο, λίγες γνώσεις και κάποια σχετικά ικανότητα, αλλά γίνεται.
-
Αν αγοράζεις λάθος ποιότητας υλικά είναι πάμφθηνα, πχ αν αγοράζεις audio quality πυκνωτές είναι ΑΚΡΙΒΟΙ. Ψάξε κάποιο κατάλογο και θα το διαπιστώσεις.
σιγα ρε φιλε!
Δεν ηξερα οτι υπαρχουν λαθος και σωστα υλικα Κατ'αναλογια μηπως υπαρχουν λαθος και σωστα αμαξια?
Σοβαρα τωρα αφιερωσε λιγο χρονο και ψαξε σε καποιο DIY forum.Δες τι ποιοτητας υλικα προτεινονται,σε τι τιμες και πανω απ'ολα με τι αποτελεσματα και ελα να ξαναπουμε
Για να μην αρχισω τις θεωριες συνομωσιας οτι οι εταιρειες μας πουλανε αχυρο για χρυσαφι και πως ολα φτιαχνονται στην Κινα
δε λεω πολλες εταιρειες κανουν τεχνολογικα breakthroughs και χρησιμοποοιυν 'εξωτικα υλικα' π.χ tweeters διαμαντιου η βυρηλιου αλλα στο μεγαλυτερο ποσοστο γινεται χρηση υλικων που βρισκεις στο εμποριο
οσο για τη διαφορα στον ηχο οπως ειπε και το παιδι παραπνω ακομα και κατι απλο να κανεις π.χ μια διπλοκαλωδιωση θα δεις διαφορα
-
ΛΑΘΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΑ έγραψα εγώ.
Αν αντί για ποιότητα audio (ΑΚΡΙΒΑ) αγοράζεις ηλεκτρονικά για άλλες εφαρμογές, μπορεί να τα βρίσκεις πάμφθηνα. Άνοιξε ένα κατάλογο να διαπιστώσεις πόσες φορές ακριβότερα είναι τα audio quality ηλεκτρονικά.
-
Σε απλώς καλά μηχανήματα αν αλλάξεις υλικά για να τα κάνεις πολύ καλύτερα δεν χρειάζεται να αγοράσεις ειδικά Hi-Grade ειδικά υλικά για Audio. Όταν αλλάζεις αντιστάσεις π.χ άνθρακος 10% δεν υπάρχει λόγος να βάλεις Rodenstock 0.5%. Εύκολα και πάμφηνα μπορείς να βάλεις metal film 1%. Αν στην πορεία του σήματος υπάρχει πυκνωτής ηλεκτρολυτικός μπορείς άνετα να τον αλλάξεις με πλαστικό πολυστερίνης, δεν υπάρχει λόγος να βάλεις από teflon. Στο τροφοδοτικό που έχει ηλεκτρολυτικούς μεγάλης χωρητικότητας αλλάζεις με άλλους μεγαλύτερης που να έχουν μικρότερο ESR, ή ακόμα καλύτερο μεγαλώνεις την συνολική χωρητικότητα προσθέτοντας πολλούς μικρότερης χωρητικότητας που μπορούν να αποδώσουν το ρεύμα πολύ γρηγορότερα ( έχουν λιγότερο lag που θα έλεγαν και οι τουρμπίσιοι ) Υπάρχουν άπειρα τρύκ που δεν τα γράφουν τα βιβλία και είναι συνταγές μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης από τους Guru του αθλήματος. Στον ήχο και ειδικά στο hi-end εκεί που τελειώνει η θεωρία αρχίζει η μαύρη μαγεία.
-
Θέλω να φτιάξω ένα rack για hifi.
Γνωρίζει κανείς πόσο εύκολα τρυπάει το ακρυλικό και που μπορούμε να τα βρούμε στις διαστάσεις που το θέλουμε?
Κομένα έτοιμα δηλ -
Πόσα θα πληρώσεις για το hi-fi;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πόσα θα πληρώσεις για το hi-fi;Τι σχέση έχει τώρα αυτό?
έχω χίφι λέμε ρε,cd pleyer θέλω μόνο να πάρω
-
αστειακι ρε, να ψαρώσει ο αντρέας...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
αστειακι ρε, να ψαρώσει ο αντρέας...Ε όλο να ακούτε θέλετε ρε,δεν είπαμε?
Όλα μαζί κάνα 25άρι χιλιάρικα κάνει -
Τρυπάει εύκολα, άνοιξε τον χρυσό οδηγό, εκεί που πουλάνε συνήθως σου κόβουνε στις διαστάσεις και στο πάχος που θέλεις.
-
Τρυπάει εύκολα, άνοιξε τον χρυσό οδηγό, εκεί που πουλάνε συνήθως σου κόβουνε στις διαστάσεις και στο πάχος που θέλεις.+1
Έχω δει να το βάζουν σε τόρνο (κυλινδρικά κομμάτια) και να φτιάχνουν διάφορα αντικείμενα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Θέλω να φτιάξω ένα rack για hifi.
Γνωρίζει κανείς πόσο εύκολα τρυπάει το ακρυλικό και που μπορούμε να τα βρούμε στις διαστάσεις που το θέλουμε?
Κομένα έτοιμα δηλγια ιδέες δες εδώ
-
Ευχαριστώ
Τώρα το θέμα είναι που βρίσκουμε ακρυλικά φύλλα στην Κατερίνη
Λέτε να τα δουλεύουν οι αλουμινάδες?
-
Χρυσό Οδηγό δεν έχετε στην Κατερίνη ? Επαγγελματικό Οδηγό της πόλης ?
-
Χρυσό Οδηγό δεν έχετε στην Κατερίνη ? Επαγγελματικό Οδηγό της πόλης ?Exei αλλά δεν αναφέρει κανείς για το συγκεκριμένο υλικό.
Πχ αν τα δουλεύουν αλουμινάδες (ή κάποιος άλλος δεν ξέρω) αναφέρονται ως κουφώματα αλουμινίου,διπλά τζάμια κλπ.Βρήκα κάποιες βιοτεχνίες στη Θεσ/νίκη αλλά δε νομίζω να ασχολούνται με μικρά κομμάτια.
Αυτοί μάλλον θα τροφοδοτούν τους επαγγελματίες. -
Δες εδώ, δέχεται και παραγγελίες. Πάρε τηλ και ρώτα.
ΜΕΛΛΙΟΣ Γ. & ΣΙΑ ΕΕ Φράγκων 14 Θεσ/νίκη 2310-512315 e-mail info@mellios.com.grΚιάφας Κων/νος, Κάνει φωτεινές επιγραφές και χρησιμοποιεί Plexiglass και ακρυλικά στην Κατερίνη τηλ. 23510-306791, ρώτα τον από που αγοράζει.
-
Μπές στο google και γράψε με Ελληνικά **ακρυλικά φύλλα **θα βρείς ότι χρειάζεσαι από τεχνικής πλευράς, πάχη, διαστάσεις, χρώματα, μηχανικές αντοχές, απο εταιρίες κατασκευής ακρυλικών, άσχετα αν είναι στην Αθήνα ή αλλού. Γενικά στο google με Ελληνικά ότι γράφεις βρίσκεις σχεδόν τα πάντα.
Home Hi-Fi