-
Μάκη, είχε μπει πριν από καιρό μια ομιλία μιας κοπελιάς με Ελληνικό όνομα (Πυθία και δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιό άλλο) και καταγωγή για την καταστροφή του Ελληνισμού από τους Χριστιανούς.
ΠΟΛΥ καλύτερη η ομιλία της από το κλεψίτυπό σου. -
Ηλία,εαν το 'περι πάρτης' κομμάτι έλειπε απο τις θρησκείες,κανεις δε ήταν θρησκος.
Εαν (π.χ.) απο 'τας γραφας' ελλειπε το καμμάτι που ταζει τον παραδεισο και απειλεί με κόλαση (ανταμοιβη στα 'καλα παιδακια' και τιμωρια στα 'κακα παιδακια') εσυ θα ήσουνα σημερα πιστος;
Η,εαν σου ελεγε η θρησκεια οτι υπάρχει παραδεισος και κόλαση,αλλα εκει πηγαίνουνε όλοι οι ανθρωποι (πιστοι και απιστοι) με τυχαίο τρόπο (50%-50%) πώς θα το αντιμετωπιζες;
Γενικα,το κομμάτι της μετα θανατον ανταμοιβης (αυτο που εσυ δείχνεις να το σνομπάρεις παραπάνω) αποτελει το βασικότερο συστατικο της επιτυχίας της θρησκείας μας,και προφανως στοχεύει στον 'παρτακια' πιστο,ο οποίος θα αποτελει τη συντριπτικη πλειοψηφία του σωματος των θρησκων
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μάκη, είχε μπει πριν από καιρό μια ομιλία μιας κοπελιάς με Ελληνικό όνομα (Πυθία και δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιό άλλο) και καταγωγή για την καταστροφή του Ελληνισμού από τους Χριστιανούς.
ΠΟΛΥ καλύτερη η ομιλία της από το κλεψίτυπό σου.1.Δεν αρνήθηκα για την προέλευσή του από 'αλλο φορουμ
Εξάλλου τε επεσήμανα
2.Είναι αληθή τα παραπάνω ιστορικά στοιχεία?(τα οποία φυσικά έχουν εδώ μεσα διατυπωθεί άπειρες φορές αλλά όσοι επιζητούν στοιχεία τα παραβλέπουν σκόπιμα). Ναι ή όχι?
3.Εγώ ξέρω και δίαβασα τι έγινε με την Πυθία.
Οι 'δημοκρατικοί' ναζωραίοι που φώναζαν και ορυώταν σαν υστερικοί τα έμαθες?Αν είχαν την δύναμη να την κάψουν ζωντανή θα το έκαναν.
Φυσικά τα παπαδαριά έμειναν έκπληκτα καθ΄ ότι μαθημένοι πάντα σε ψευδής λόγους και ιστορικές ανακρίβιες,τους ήρθε....κάπως
4.Το κείμενό της σαφώς και ήταν ποιό αναλυτικό.
Που ακριβώς διαφέρει το κλεψιτυπο -
Ανδρέα, νομίζεις ότι ζω όπως ζω επειδή φοβάμαι μην πάω στην Κόλαση;
Προσωπικά προτιμώ ένα Θεό αγάπης από ένα Θεό τιμωρό.
Και πριν βάλετε τις φωνές, θυμηθείτε ότι Θεός υπάρχει όσο υπάρχει άνθρωπος. Άλλοτε ήταν τοτέμ, άλλοτε φωτιά, άλλοτε Βούδας, άλλοτε γιατρός, άλλοτε φιλόσοφος - αλλά Θεός πάντα υπήρχε. Και διαμόρφωνε τις κοινωνίες.
Απαίτηση για κοινωνία ελιτίστικη, υλιστών επιστημόνων είναι ουτοπική και μια τέτοια κοινωνία θα ήταν και πάλι (κατά την ταπεινή μου άποψη) καταδικασμένη στην παρακμή.
Γι' αυτό προτιμώ μια Εκκλησία που αναδιπλώνεται και μένει έξω απ' το χορό, από μια Θεοκρατική κοινωνία. Και ας προσπαθούν οι κυβερνήσεις να έχουν κι αυτούς ευχαριστημένους, άλλωστε η Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: Όλες οι απόψεις ελεύθερες. Και το 'παπαδαριό' στην άκρη του.
Κι εμένα η Δημοκρατία μου αρέσει. Άλλοι (δίχως, δυστυχώς, να το καταλαβαίνουν) επικαλούνται Σταλινικά (ή Χιτλερικά) συστήματα, όπου εμείς 'γνωρίζουμε', άρα πρέπει να πείσουμε και τους 'άλλους'.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, έστω οι Πολιτισμένοι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου, είχαν μια Επιστήμη: Τη Φιλοσοφία. Εμείς βγάλαμε τη φιλοσοφία από την επιστήμη. Κάτι θα γνωρίζουμε περισσότερο μάλλον, άλλωστε εκείνοι παρήκμασαν σύντομα - άσε που σκοτώνονταν μεταξύ τους... -
Το 'κλεψίτυπο' από το φόρουμ του Δαυλού ήρθε κατά δω; Επειδή πολύ αντισημιτικό το κόβω (οι κακοί Εβραίοι, ο Αβραάμ και ο νταβατζής και η πόρνη σε αντίθεση με τον Δία πχ που ήταν άγιος...),
Εμένα όλες αυτές οι 'ανωτερότητες' με ανατριχιάζουν λίγο... Δεν με ενδιαφέρει τι καλά ή κακά έκανε μια θρησκεία, αν είχε ένα ιστορικό ρόλο τα έκανε... Δεν με ενδιαφέρει ν' αποδείξω πόσο καλά ήμαστε με το 12θεο και πόσο 'χάλια' με την 'θρησκεία των Εβραίων'...( δεν τους αρέσει η θρησκεία των Ιουδαίων, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως ο αντισημιτισμός έχει σαν βάση το θάνατο του Ιησού από τους Εβραίους... Οξύμωρο;)...
Τα πράγματα είναι απλά: θες να πιστέψεις; Πίστευε! Δεν θες; Καλά κάνεις!
Ε και καμία ομάδα είτε πιστεύει, είτε όχι δεν θα έπρεπε να σπέρνει εμπόδια στο δρόμο της άλλης...
Πράγμα που βέβαια δεν γίνεται σήμερα στην Ελλάδα... Γι' αυτό και η βάφτιση, τα θρησκευτικά, οι εικόνες και οι προσευχές στα σχολεία, οι όρκοι στα δικαστήρια και στο κοινοβούλιο κλπ κλπ...
Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Εχουμε την Εκκλησία και τους παπάδες που μας αξίζουν... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Που ακριβώς διαφέρει το κλεψιτυποΑυτός που το έγραψε ήταν αγράμματος και ήθελε να 'κάνει το κομμάτι του', σε αντίθεση με την κοπελιά.
-
Ανδρέα, νομίζεις ότι ζω όπως ζω επειδή φοβάμαι μην πάω στην Κόλαση;Οχι βεβαια!Πιστευω οτι θα ήσουνα ο ίδιος ανθρωπος που εισαι ακομα κι'αν δεν πίστευες σε κάποια θρησκεια.
Δεν νομίζω οτι 'ηθικοι' ειναι μονο όσοι 'πιστευουν'
Αυτο που λέω ειναι οτι 'δεν θα πίστευες στη θρησκεια',εαν εξελειπαν τα παραπάνω χαρακτηριστικα.Προσωπικά προτιμώ ένα Θεό αγάπης από ένα Θεό τιμωρό.
Εαν δημιουργησεις δικη σου θρησκεια,φτιαξε εναν τετοιον.Ο θεος του χριστιανισμου όμως τιμωρει.
Και πριν βάλετε τις φωνές, θυμηθείτε ότι Θεός υπάρχει όσο υπάρχει άνθρωπος. Άλλοτε ήταν τοτέμ, άλλοτε φωτιά, άλλοτε Βούδας, άλλοτε γιατρός, άλλοτε φιλόσοφος - αλλά Θεός πάντα υπήρχε. Και διαμόρφωνε τις κοινωνίες.
Ο θεός ειναι εφεύρεση του ανθρωπου,και δημιούργημά του.
Απαίτηση για κοινωνία ελιτίστικη, υλιστών επιστημόνων είναι ουτοπική και μια τέτοια κοινωνία θα ήταν και πάλι (κατά την ταπεινή μου άποψη) καταδικασμένη στην παρακμή.
Γι' αυτό προτιμώ μια Εκκλησία που αναδιπλώνεται και μένει έξω απ' το χορό, από μια Θεοκρατική κοινωνία. Και ας προσπαθούν οι κυβερνήσεις να έχουν κι αυτούς ευχαριστημένους, άλλωστε η Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: Όλες οι απόψεις ελεύθερες. Και το 'παπαδαριό' στην άκρη του.Αυτην την 'απαίτηση',που την ειδες και δηλώνεις οτι δεν την αποδέχεσαι;
Με μπερδεψεςΚι εμένα η Δημοκρατία μου αρέσει. Άλλοι (δίχως, δυστυχώς, να το καταλαβαίνουν) επικαλούνται Σταλινικά (ή Χιτλερικά) συστήματα, όπου εμείς 'γνωρίζουμε', άρα πρέπει να πείσουμε και τους 'άλλους'.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, έστω οι Πολιτισμένοι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου, είχαν μια Επιστήμη: Τη Φιλοσοφία. Εμείς βγάλαμε τη φιλοσοφία από την επιστήμη. Κάτι θα γνωρίζουμε περισσότερο μάλλον, άλλωστε εκείνοι παρήκμασαν σύντομα - άσε που σκοτώνονταν μεταξύ τους...Εγω εχω την εντυπωση οτι ο εκκλησία ακολουθει τις τακτικες που λές οτι καταδικαζεις.Περισσότερο τρομοκρατικο συστημα για την ανθρωπινη ισσοροπία,απο ενα που υπόσχεται (γιατι τιποτα δεν ξεφευγει απο το θεό-μη ξεχνιώμαστε-ούτε καν οι σκεψεις μας) τρομακτικα βασανιστηρια για απειρο χρονικο διαστημα,με φλόγες να σε καταβροχθιζουν,και διαβόλους να σε τεμαχιζουν,δεν εχω δει.
Ο Χιτλερ και ο Σταλιν,το πολύ-πολύ να σε σκοτωνανε,δε θα σε τιμωρούσαν για μια αιωνιώτητα
(ποιό ΤΕΡΑΣ θα εκανε κατι τετοιο,και θα τον ΛΑΤΡΕΥΑΝΕ οι πιστοι του; ) -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κλέβοντάς το από άλλο φορουμO ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟS ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΠΗΚE
(ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ)ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Κ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ,ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ:
- ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ) ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ.
2)ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ(ΚΥΡΙΩΣ ΝΑΩΝ) ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
3)ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Κ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ(ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ) ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 1% ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 1% ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κ ΟΤΙ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΥΤΩΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ 'ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ', ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ 20 Η ΤΟ 30%(ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΚΑΝ ΠΕΡΙ 50 ΚΑΙ ΠΑΝΩ...)
4)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΒΡΑΑΜ,ΙΣΑΑΚ,ΙΑΚΩΒ,ΣΑΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΕΝΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ,2 ΛΕΠΡΟΥΣ Κ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ .ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΙ Κ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΠΕΡΙΚΛΗΣ,ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ,ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ....ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΞΙΟΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ Κ ΤΙΜΗΣ
5)ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΑΓΙΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΠΛΗΘΟΣ ΑΓΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Κ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΕΙ Κ ΤΟΥΣ ΔΟΞΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....
6)ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.
7)ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ.ΠΧ Η ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ,ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Κ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΗΘΩΝ Κ ΕΘΙΜΩΝ(ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΩΝ).ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 350ΜΧ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΒΡΑΙΚΟ 'ΠΑΣΑΧ'(=ΠΑΣΧΑ)
9)ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
-
ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
-
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΜΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ(ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 1453)
12)ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Κ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Κ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ(ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ)
13)ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΑ Η ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΙΩΝ.
14)Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΠ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.Η ΑΜΥΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
15)ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ
- ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ(CIVITAS DIABOLI ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣΑΝ.
Σε ότι αφορά στο Πάσχα να πω ότι έκατσε στη θέση της ακριβώς ίδια γιορτής του Αδώνιδος. Μάλιστα η γιορτή περιελάμβανε και Ανάσταση το Σαββάτο και τσιμπούσι την Κυριακή. Εξ ού και το όνομα ¨Λαμπρή¨για την εν λόγω εορτή.
Ο Ελληνικός Διαφωτισμός που προηγήθηκε της επιτυχούς επανάστασης του ’21 στηρίχθηκε στα ιδεώδη των προγόνων μας και όχι στις γραφές της εκκλησίας.
Η ορθόδοξη εκκλησία , εξ όσων γνωρίζω δεν έδινε συγχωροχάρτια.Και για το θέμα του καθεστώτος , πάλι δεν πιστεύω ότι πήρε θέση η ορθόδοξη εκκλησία. Μάλλον η καθολική της οποίας ο παρεμβατισμός είναι απείρως ισχυρότερος και περισσότερος.
Στα υπόλοιπα μάλλον συμφωνώ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το 'κλεψίτυπο' από το φόρουμ του Δαυλού ήρθε κατά δω; Επειδή πολύ αντισημιτικό το κόβω (οι κακοί Εβραίοι, ο Αβραάμ και ο νταβατζής και η πόρνη σε αντίθεση με τον Δία πχ που ήταν άγιος...),
Εμένα όλες αυτές οι 'ανωτερότητες' με ανατριχιάζουν λίγο... Δεν με ενδιαφέρει τι καλά ή κακά έκανε μια θρησκεία, αν είχε ένα ιστορικό ρόλο τα έκανε... Δεν με ενδιαφέρει ν' αποδείξω πόσο καλά ήμαστε με το 12θεο και πόσο 'χάλια' με την 'θρησκεία των Εβραίων'...( δεν τους αρέσει η θρησκεία των Ιουδαίων, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως ο αντισημιτισμός έχει σαν βάση το θάνατο του Ιησού από τους Εβραίους... Οξύμωρο;)...
Τα πράγματα είναι απλά: θες να πιστέψεις; Πίστευε! Δεν θες; Καλά κάνεις!
Ε και καμία ομάδα είτε πιστεύει, είτε όχι δεν θα έπρεπε να σπέρνει εμπόδια στο δρόμο της άλλης...
Πράγμα που βέβαια δεν γίνεται σήμερα στην Ελλάδα... Γι' αυτό και η βάφτιση, τα θρησκευτικά, οι εικόνες και οι προσευχές στα σχολεία, οι όρκοι στα δικαστήρια και στο κοινοβούλιο κλπ κλπ...
Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Εχουμε την Εκκλησία και τους παπάδες που μας αξίζουν...Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα έχει βάσεις πολύ παλαιότερες από την εποχή της σταύρωσης του Ιησού.
-
Απαίτηση για κοινωνία ελιτίστικη, υλιστών επιστημόνων είναι ουτοπική και μια τέτοια κοινωνία θα ήταν και πάλι (κατά την ταπεινή μου άποψη) καταδικασμένη στην παρακμή.Που προέκυψε τέτοια απαίτηση;
Γι' αυτό προτιμώ μια Εκκλησία που αναδιπλώνεται και μένει έξω απ' το χορό, από μια Θεοκρατική κοινωνία. Και ας προσπαθούν οι κυβερνήσεις να έχουν κι αυτούς ευχαριστημένους, άλλωστε η Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: Όλες οι απόψεις ελεύθερες. Και το 'παπαδαριό' στην άκρη του.
Δεν είμαστε μια θεοκρατική ακριβώς κοινωνία, εν τούτοις το παπαδαριό στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς στην άκρη του.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο θεός ειναι εφεύρεση του ανθρωπου, και δημιούργημά του.
Και πόσο κακό είναι αυτό;
Απαίτηση για κοινωνία ελιτίστικη, υλιστών επιστημόνων είναι ουτοπική και μια τέτοια κοινωνία θα ήταν και πάλι (κατά την ταπεινή μου άποψη) καταδικασμένη στην παρακμή…
Αυτην την 'απαίτηση',που την ειδες και δηλώνεις οτι δεν την αποδέχεσαι;
Με μπερδεψεςΌχι από σένα.
Ο Χιτλερ και ο Σταλιν,το πολύ-πολύ να σε σκοτωνανε,δε θα σε τιμωρούσαν για μια αιωνιώτητα
Όταν δεν πιστεύεις στην αιωνιότητα, η αιωνιότητά σου είναι η ζωή σου. Κι αυτό το πολύ πολύ να σε σκοτώνανε, έχει λίγη πλάκα μόνον όσο δεν μιλάνε για μας.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Που προέκυψε τέτοια απαίτηση;
Ας πούμε,
...δε θά πρεπε με κάποιο τρόπο να ''προστατεύσουμε'' ομάδες ανθρώπων καλόπιστων οι οποίοι εν αγνοία τους (παππούδες, γιαγιάδες κλπ) γίνονται όπλο και μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης για τον όποιο Χριστόδουλο?...
όπου 'εμείς' 'προστατεύουμε' 'αυτούς'.
-
Όταν δεν πιστεύεις στην αιωνιότητα, η αιωνιότητά σου είναι η ζωή σου. Κι αυτό το πολύ πολύ να σε σκοτώνανε, έχει λίγη πλάκα μόνον όσο δεν μιλάνε για μας.
Εστω.
Τωρα το βρίσκεις καλύτερο το να καίγεσαι εις την αιωνιότητα στα καζανια (με τριγμους οδόντων απο τους πόνους) χωρις να διαφυγεις ποτε απο εκει,με φλόγες που μια σταγονα τους θα εκαιγε το συμπαν,και λοιπά 'όμορφα' πραγματα αφου πρωτα εχεις χασει τη ζωή σου (που στις γραφες,και ο θεός εχει πάρει ζωες-μη το ξεχνας),απο το να χασεις τη ζωή σου;
Εν'τελει,εχεις αναρωτηθει ρε Ηλία (εαν εχεις διαβασει αυτες τις ρημαδες τις γραφες) τι ειδους όν θα προκαλούσε τόσα δεινα στα 'τεκνα' του οσα και αυτος ο περιγραφόμενος θεός;
Εχεις παιδια δικα σου.Θα τολμούσες να τα υποβαλεις σε τιμωριες αναλογες με αυτες που υπέβαλε ο αγαθος θεός στις γραφες.Εμενα μου φαίνεται αστειο να ονομαζουμε ενα τετοιο όν ώς 'θεο αγαπης' και 'στοργικο πατερα'.
-
όπου 'εμείς' 'προστατεύουμε' 'αυτούς'.
Προσπαθεις να εισαγαγεις ενα διαχωρισμο εδω,ενω ο PID μαλλον μιλάει περισσοτερο ολιστικα,σαν οργανωμενη κοινωνια
Πιστευω θα μας το ξεκαθαρισει και ο ίδιος -
Μα, η θρησκεία του Χριστιανισμού (ειδικά ο Καθολικισμός) στηρίχθηκε στον τρόμο για να καταφέρει την διείσδυσή του στα λαϊκά στρώματα ρε Αντρέα!
Στηριγμένοι σε κείμενα (π.χ. Ιωάννης) που γράφτηκαν εναντίον της Ρώμης, δημιούργησαν έναν Θεό-Τιμωρό, που αν δε κάνεις αυτά που 'λέει' θα τιμωρηθείς!!!
Βέβαια, και οι θεοί του Δωδεκάθεου, είχαν αντίστοιχες συνήθειες. Αν δεν έκανες αυτά που 'ελεγαν' θα είχες κάποια τιμωρία!
Η διαφορά είναι ότι με τον Χριστιανισμό, ότι πάθεις, θα το πάθεις αφού πεθάνεις!!! Άρα, δεν μπορεί να το διασταυρώσει και κανένας!!
Προσωπικά, θεωρώ την θρησκεία απαραίτητη για τον άνθρωπο! Απλά, με το πέρασμα των χρόνων, εξελίσσεται! Και τώρα είμαστε σε μια τέτοια φάση αλλαγών!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Εν'τελει,εχεις αναρωτηθει ρε Ηλία (εαν εχεις διαβασει αυτες τις ρημαδες τις γραφες) τι ειδους όν θα προκαλούσε τόσα δεινα στα 'τεκνα' του οσα και αυτος ο περιγραφόμενος θεός;...Ανδρέα, εδώ είναι το σφάλμα του συλλογισμού σου: Ο Θεός, αν υπάρχει, δεν είναι όν.
Και δεν προκαλεί δεινά, δοκιμάζει για λίγο και προσφέρει αιώνια ζωή.Αν το δεις ψύχραιμα, περισσότερο βασανίζω εγώ τα παιδιά μου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα, η θρησκεία του Χριστιανισμού (ειδικά ο Καθολικισμός) στηρίχθηκε στον τρόμο για να καταφέρει την διείσδυσή του στα λαϊκά στρώματα ρε Αντρέα!Στηριγμένοι σε κείμενα (π.χ. Ιωάννης) που γράφτηκαν εναντίον της Ρώμης, δημιούργησαν έναν Θεό-Τιμωρό, που αν δε κάνεις αυτά που 'λέει' θα τιμωρηθείς!!!
Ναι,αυτα λεω και εγω στον Ηλία.Δεν διαφωνω πουθενα
Βέβαια, και οι θεοί του Δωδεκάθεου, είχαν αντίστοιχες συνήθειες. Αν δεν έκανες αυτά που 'ελεγαν' θα είχες κάποια τιμωρία!
Η διαφορά είναι ότι με τον Χριστιανισμό, ότι πάθεις, θα το πάθεις αφού πεθάνεις!!! Άρα, δεν μπορεί να το διασταυρώσει και κανένας!!
Ουτε το δωδεκαθεο το παραδεχομαι φυσικα.
Προσωπικά, θεωρώ την θρησκεία απαραίτητη για τον άνθρωπο! Απλά, με το πέρασμα των χρόνων, εξελίσσεται! Και τώρα είμαστε σε μια τέτοια φάση αλλαγών!!!
Τουλαχιστον στη χωρα μας.
Υπάρχουν χωρες φονταμεταλιστικες που οι πρόδροι τους αφου συζητησουν με το Θεο,βομβαρδίζουν χωρες στη μεση ανατολη (οι οποίες συζητωντας με το δικο τους θεο,και πάει λεγοντας) -
...Εν'τελει,εχεις αναρωτηθει ρε Ηλία (εαν εχεις διαβασει αυτες τις ρημαδες τις γραφες) τι ειδους όν θα προκαλούσε τόσα δεινα στα 'τεκνα' του οσα και αυτος ο περιγραφόμενος θεός;...
Ανδρέα, εδώ είναι το σφάλμα του συλλογισμού σου: Ο Θεός, αν υπάρχει, δεν είναι όν.
Και δεν προκαλεί δεινά, δοκιμάζει για λίγο και προσφέρει αιώνια ζωή.Αν το δεις ψύχραιμα, περισσότερο βασανίζω εγώ τα παιδιά μου.
Δεν παίζεσαι ρε Ηλία.Απ'όπου παει να σε πιασει κανεις,βρισκεις τροπο (υπερφυσικο) να γλυτωσεις.
Εαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝ,τοτε ειναι ΜΗ ΟΝ.Εαν ειναι ΜΗ ΟΝ,ειναι ανυπαρκτος και τότε τι ειναι η πίστη καποιου σε αυτον;
ΕΝΤΙΤ-ΕΝΤΙΤ: και κατι μου λέει οτι δεν εχεις διαβασει ποτε σου την παλια διαθηκη
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Υπάρχουν χωρες φονταμεταλιστικες που οι πρόδροι τους αφου συζητησουν με το Θεο,βομβαρδίζουν χωρες στη μεση ανατολη (οι οποίες συζητωντας με το δικο τους θεο,και πάει λεγοντας)Και τι να κάνουμε;
Να μπούμε μπροστά να μας σκοτώσουν οι μεν ή οι δε, ως Νεομάρτυρες;
Να απαγορεύσουμε σε όσους μπορούμε να πιστεύουν σε Θεό;
Να απομονώνουμε όσους πιστεύουν σε Θεό;
Και, εν τέλει, πιστεύεις ότι υπάρχει κοινωνία σήμερα όπου να μην υπερισχύουν οι υποκριτές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; -
...Εν'τελει,εχεις αναρωτηθει ρε Ηλία (εαν εχεις διαβασει αυτες τις ρημαδες τις γραφες) τι ειδους όν θα προκαλούσε τόσα δεινα στα 'τεκνα' του οσα και αυτος ο περιγραφόμενος θεός;...
Ανδρέα, εδώ είναι το σφάλμα του συλλογισμού σου: Ο Θεός, αν υπάρχει, δεν είναι όν.
Ο Θεός, σύμφωνα με την Εκκλησία, είναι Ον. Το Υπέρτατο Ον.
Κοίταμ το ότι βαφτίσανε 'δοκιμασία' τις διάφορες ιστορίες που σκαρφιστήκανε με αφήνει αδιάφορο.
Επί της ουσίας, δημιούργησαν ένα πλαίσιο, όπου θα πρέπει να ακολουθείς μόνιμα τους κανόνες που θέτει η Εκκλησία, αλλά ακόμα και τότε ίσως να μην πας στον Παράδεισο, επειδή μπορεί να σκέφτεσαι 'βρώμικα' θέματα!!Με λίγα λόγια, η Εκκλησία κατάφερε το απόλυτο. Να σε βάζει να κάνεις ότι ακριβώς θέλει, όποτε θέλει, και αν δεν τον κάνεις, να μην φταίει αυτή, αλλά ο Θεός.
Και φυσικά θεωρώ ότι στα παιδιά μας δεν εφαρμόζουμε κανενός είδους 'βασανιστήρια' σαν αυτά που κάνει η Εκκλησία στους πιστούς!! Προσπαθούμε να τα μάθουμε να επιβιώσουν στην Κοινωνία, με εμπειρία πρόσφατη!! Οχι με Κανόνες και Εθιμα ηλικίας 2000 ετών!!!
Περί εκκλησίας