-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
είχε χωματόδρομο στη νότια πλευρά, που λεει ο NIGA και το χαμηλωμένο Zastava τότε τα είδε όλα! Κοινώς, γύρισα με την εξάτμιση στις...αποσκευές, και το Zastava να κάνει στο ρελαντί σαν...Harley! ...και να φανταστείς ότι από αυτόν τον γκραν γκινιόλ δρόμο πήγα στη Βάγια με το Φόλκσβάγκεν πουλμανάκι του 'πειρατή', ενός τύπου που κάνει πειρατικά δρομολόγια στο νησί, και την γυναίκα μου έγκυο. Την άλλη μέρα τον ακούσαμε να αρνείται να πάει κάποιους άλλους εκεί γιατί την προηγούμενη τα είχε δει όλα! Πάντως υπάρχει κι άλλος πιο βατός δρόμος για την Βάγια. Ο δρόμος που πηγαίνει στον Κουταλά συνεχίζει για το Γάνεμα και φτάνει μέχρι τη Βάγια. Προτείνω αυτή τη διαδρομή που την κάνει και το λεωφορείο της γραμμής (που όμως νομίζω ότι δεν φτάνει μέχρι τη Βάγια).
Εγώ θα πήγαινα Σέριφο με ιστιοπλοϊκό, και με γυναικεία παρέα, ν'αράζουμε στις παραλίες που οι άλλοι θ'αφήνουν τις εξατμίσεις του για να πάνε, να κάνουμε μπάνιο γυμνοί κι αν θελήσουμε να δουμε κόσμο, να πάμε ...δίπλα στη Σίφνο!
Έτσι! Τις περισσότερες φορές που έχω πάει στην Σέριφο ήταν με ιστιοπλοικό, μόνο μία φορά πήγα ..ακτοπλοϊκώς. Αξέχαστες μαγευτικές νύχτες σε ερημικές παραλίες (στη Βάγια και το Καλό Αμπέλι). Αααχχχχ.
NIGA, αν έχεις πάει Σίφνο, τι θα έλεγες γι' αυτά τα δύο νησιά; Τα συγκρίνω επειδή είναι δίπλα-δίπλα...
Σίφνο πάλι έχω πάει μία φορά ακτοπλοϊκώς και αρκετές με ιστιοπλοϊκό. Φυσικά με ιστιοπλοικό είναι .... άλλη φάση. Πολύ ωραίο νησί, πέρα από τις γνωστές παραλίες της ανατολικής πλευράς (Φάρος, Χρυσοπηγή, Πλατύ Γιαλός) ερωτεύτηκα το Βαθύ, ίσως και για ναυτικούς λόγους (πολύ προφυλαγμένος όρμος). Φυσικά πολύ πιο αξιοποιημένο και προσανατολισμένο στον τουρισμό νησί, ωραία η Απολλωνία, ο Αρτεμώνας και το Κάστρο, δεν μου αρέσουν οι Καμάρες. Πολύ πιο ποιοτικός τουρισμός από την Σέριφο και καλύτερος κόσμος (τουρίστες), αλλά....πολύς. Με αγχώνει για κλασσικές διακοπές, μου δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ στριμωγμένο νησί μ'όλο αυτό τον κόσμο.
Μου έχει μείνει απωθημένο η Χερρόνησος στα βορειοδυτικά, που δεν κατάφερα να πάω.Και στα δύο νησιά θα πήγαινα ευχαρίστως off season, ή για λίγες μέρες.
-
Εγώ δεν θυμάμαι ονόματα, αλλά σε εκείνη την πλευρά, είχα βρει ένα χωματόδρομο που είχε στη μέση ένα τεράστιο όρυγμα! Το είδε ο κολλητός και μου λέει 'μ@λακα, πάμε να φύγουμε!'
Ε, επειδή είχα κάνει τόσο κόπο να φτάσω, σήκωσα το αυτοκίνητο με την μία πλευρά στην...πλαγιά και η άλλη στο δρόμο και περάσαμε!Μετά, φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου για να κατεβείς στο χωριό, έπρεπε να διασχίσεις ένα δρόμο που ήταν φτιαγμένος στην...κοίτη ενός ρέματος και έμοιαζε μόλις ν' ανοίχτηκε!
Ε, πεινούσαμε πολύ και το λέω, 'Πάμε και όπου μας βγάλει'! Κάποια στιγμή τον κατέβασα και κάτω, γιατί ήταν λίγο βαρύς και θα έβρισκα άσχημα, άσε που ήταν χρήσιμος έξω, να μετακινεί καμιά κοτρώνα, ν' ανοίγει δρόμο με τη μασέτα (καλά , πλάκα κάνω! ), με τα πολλά, φτάνουμε στην παραλία, όχι εντελώς βέβαια, γιατί ο δρόμος τελειωσε και ο μηχάνημα που τον άνοιγε, ήταν ακόμη εκεί!Παρκάρω (sic) πίσω του (με τον κίνδυνο ο ...χειριστής του να τρώει στην ταβέρνα που θα πήγαινα κι εγώ...) και πάμε πεινασμένοι προς την ταβέρνα στην παραλία. Κόσμος ελάχιστος, φαγητό απλά ΟΚ, και πάλι καλά να λέμε, αφού ποιος θα τολμούσε να ξαναπάει;
Γενικά όλη η νότια πλευρά ήταν ...σχεδόν Camel Trophy, και είχα βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που πήγα με τόσο χαμηλό αυτοκίνητο (έπρεπε να είχα πάρει το ...Cayenne ).
Αποψή μου; Δεν υπάρχει λόγος για τόση ταλαιπωρία...
Βέβαια, εγώ από τη στιγμή που πάω σε ένα νησί, θα το δω όλο (όσο είναι αυτό δυνατόν εννοείται...), αλλά στην Σέριφο, πραγματικά ταλαιπωρήθηκα!Τώρα για τους κάτοικους κάποια πράγματα... Καταρχήν ναι, στην παραλία που λες, υπάρχει ένα γιαπί και αν θυμάμαι...διώροφο! Αλλά τέτοια θα δεις παντού (και στην Αρίστη στα Ζαγόρια υπάρχει κάτι τέτοιο κάτι...δεκαετίες κι ακόμη να το γκρεμίσουν οι μ@λακες! )...
Αυτό που ΔΕΝ θα δεις παντού, είναι η τεράστια καταστροφή στους οικισμούς στα δυτικά, εκεί που πάει η άσφαλτος... Μιλάμε, μου θύμισαν πόλεις φαντάσματα από τον πυρετο του χρυσού στο φαρ ουεστ!Ξαναλέω: για μένα το νησί είναι για φυσιολάτρες , οικολόγους και ...αριστερούς! Πχ τα κολλητάρια μου που είναι στον....ΣΥΝ , πήγαν και δεύτερη φορά! Αλλά είπαμε, γούστα είναι αυτά...
Εγώ είπαμε, θα ξαναπάω , όταν πάρω το ιστιοπλοϊκό που λέγαμε (κάτι που θ'αργήσει λίγο φοβάμαι... ). -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
..........Μου έχει μείνει απωθημένο η Χερρόνησος στα βορειοδυτικά, που δεν κατάφερα να πάω...............
Ενα εκπληκτικής ομορφίας τοπίο (μοιάζει με φιόρδ στο οποίο μπορείς να κολυμπήσεις μέχρι πολύ μακριά από την παραλία και να έχεις στα 30 μέτρα αριστερα + δεξιά ακτή). Τώρα τελευταία όμως έχουν χτίσει πάρα πολλά (κατά την γνώμη μου) σπίτα και rentrooms. (εφτασε και ασφαλτοστρωμένος δρόμος εκει....ασ' τα)
-
Όντως στη Σέριφο έχουν φτιάξει εξοχικά πολλοί καλλιτέχνες του .... αριστερού χώρου! ( ) Αυτό το γιαπί το έχει σταματήσει ο Λαζόπουλος που τον τρέχει τον τύπο συνέχεια στα δικαστήρια. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την παραλία την λατρεύω κι όταν είδα το γιαπί σε φωτογραφία, στενοχωρήθηκα πολύ.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όντως στη Σέριφο έχουν φτιάξει εξοχικά πολλοί καλλιτέχνες του .... αριστερού χώρου! ( ) Αυτό το γιαπί το έχει σταματήσει ο Λαζόπουλος που τον τρέχει τον τύπο συνέχεια στα δικαστήρια. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την παραλία την λατρεύω κι όταν είδα το γιαπί σε φωτογραφία, στενοχωρήθηκα πολύ.Μόλις έμαθα ότι το γιαπί απέκτησε και αδερφάκι λίγο πιο πέρα!!!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
..........Μου έχει μείνει απωθημένο η Χερρόνησος στα βορειοδυτικά, που δεν κατάφερα να πάω.
..............
Ενα εκπληκτικής ομορφίας τοπίο (μοιάζει με φιόρδ στο οποίο μπορείς να κολυμπήσεις μέχρι πολύ μακριά από την παραλία και να έχεις στα 30 μέτρα αριστερα + δεξιά ακτή). Τώρα τελευταία όμως έχουν χτίσει πάρα πολλά (κατά την γνώμη μου) σπίτα και rentrooms. (εφτασε και ασφαλτοστρωμένος δρόμος εκει....ασ' τα)
Όχι ρε γ@μώτο!!!!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Μόλις έμαθα ότι το γιαπί απέκτησε και αδερφάκι λίγο πιο πέρα!!!Πάει και η Βάγια....
-
Είχα πάει στη Χερρόνησο πριν 10 περίπου χρόνια και άπό ελεινό χωματόδρομο και μόλισ εφτασα πραγματικά άξιζε τον κόπο.
Πανέμορφο ψαροχώριι, δυο ψαροταβέρνες (ότι έβγαζαν οι βάρκες ψήνανε) Κρυστάλλινα νερά (φαντάσου ότι κολύμπησα μέχρι αρκετά μακριά και κόντεψα να πάθω ιλιγγο από το βάθος της θάλασσας -τόσο καθαρά ήταν που έβλεπα την σκιά μου στο βυθό σε αρκετό βάθος!!!). -
Tα δύο μέρη που ο αέρας αναποδογύρισε το τραπέζι που τρώγαμε: Καμάρες (Σίφνος) και Χώρα Σερίφου (στην πλατεία)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λοιπόν, είμαστε προς το παρόν μεταξύ Νάξου, Αμοργού και Ικαρίας.
2-3 βασικά πράγματα που μας ενδιαφέρουν:
α) Το καλό οδικό δίκτυο. Καλώς ή κακώς το ΝΧάκι έχει πάρει δρόμο για χάρη μιας ως επί το πλείστον street μηχανής, που όσο να 'ναι δυσανασχετεί σε χωματόδρομο.
β) Το... value for money. Κοινώς δε λέμε να τη βγάλουμε τσάμπα, δίπλα σε σκουπιδαριό, με μισή παραλία όλη και όλη στο νησί και να τρώμε ό,τι βγάλαμε ψαρεύοντας, αλλά να έχει το νησί λογικές τιμές σε διαμονή-διατροφή για αυτά που σου προσφέρει.
γ) Τι άλλο υπάρχει πέρα από τις παραλίες. Αυτές λίγο-πολύ τις βρίσκεις σε όλα τα νησιά, απλά κάποια έχουν κατά τι περισσότερες ή καλύτερες. Πέρα από αυτές τι? Ένα απογευματάκι θες να πας να δεις και κάτι άλλο, πχ κάποιον αρχαιολογικό χώρο, ένα όμορφο γραφικό χωριό, ένα σημείο με ωραίο ηλιοβασίλεμα, κάτι παραπάνω από την παραλία βρε αδερφέ...
Για πείτε...Σχετικά με την Αμοργό:
Α) οδικό δίκτυο: με τη μηχανη θα είσαι μια χαρά. Σε γενικές γραμμές είναι καλή η ασφαλτος και τα περισσότερα μέρη καλύπτονται με άσφαλτο. Μόνο για τη Μούρου θα χρειαστεί να περάσεις χωματόδρομο.
Β) Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι έχει και εστιατόρια (Αιγιάλη, Θολάρια, Χώρα) με νορμάλ τιμές (3 ατομα τρωμε με 45-55 ευρώ) αλλά και μπαράκια με καλές τιμές επίσης (στην Αιγιάλη και στη Χώρα). Δεν σου γραφω για Κατάπολα γιατι δεν ξέρω. Τα δωμάτια είναι μια μπερδεμένη ιστορία, αφού παίζουνε διάφορες τιμές, ανάλογα με τα κέφια του ιδιοκτητη. Εγώ με την κυρία μου και τη μικρή μου κυρία, πάμε τα 4 τελευταία χρόνια σε 2 συγκεκριμένα στην Αιγιάλη, που με a/c κουζινάκι και tv πληρωνουμε 50 με 60 ευρω την μερα 3 ατομα.
γ) Στην Αμοργό έχει να πας στη Χοζοβιώτισσα (τρομερό μοναστηρι), στα αρχαια στην Αρκεσίνη, για ηλιοβασίλεμα στα Θολάρια ή τη Χωρα, για μπάνιο στο νησάκι της Νικουριάς και αν εισαι τυχερός και δεν έχει καιρό να κάνεις με βαρκάκι τη βόλτα προς τα παλια μεταλλεία του νησιού. Από εκεί και πέρα, αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας το νησί έχει τα άπειρα πεζοπορικά μονοπάτια. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πόσοοοο? Πες μου οτι λες μετ' επιστροφής...
Έχει παραγίνει το κακό, το 2005 πλήρωσα για να πάω το αμάξι Ανκόνα όσο θα πλήρωνα για να πάω Κρήτη, που είναι ένα 6ωρο τουλάχιστον λιγότερο και κατά τι παραπάνω απ' οτι θα πλήρωνα να πάω σε μερικά Κυκλαδονήσια, οπού και δεν υπάρχει σύγκριση με τα καράβια και τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ιταλία.
Ήμαρτον!
Μόνο για να πας.... Δεν είναι φθηνά, απλά είναι καλύτερα σε σχέση με τις τιμές που έχει από πειραιά. Γύρω στα 75 νομίζω.....
-
-
Γιώργο, από όσα γράφτηκαν παραπάνω για την Σέριφο, θα έλεγες πως η Ικαρία της μοιάζει καθόλου ή όχι;
Εχω την εντύπωση πως έχει μερικά κοινά στοιχεία, που δεν μου αρέσουν... Η πρόσβαση για μπάνιο είναι εύκολη; Εχει κανένα μπαράκι όμορφο για τα βράδια; Τι μπορείς να δεις, πέρα από παραλίες; Και οι παραλίες για μπάνιο, είναι λίγες τελικά;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γιώργο, από όσα γράφτηκαν παραπάνω για την Σέριφο, θα έλεγες πως η Ικαρία της μοιάζει καθόλου ή όχι;Εχω την εντύπωση πως έχει μερικά κοινά στοιχεία, που δεν μου αρέσουν... Η πρόσβαση για μπάνιο είναι εύκολη; Εχει κανένα μπαράκι όμορφο για τα βράδια; Τι μπορείς να δεις, πέρα από παραλίες; Και οι παραλίες για μπάνιο, είναι λίγες τελικά;
Η Ιαρια ειναι μεγαλο νησι και δεν εχει απολυτως καμια σχεση με την Σεριφο με φοβερες εναλλαγες τοπιου και με πολλες παραλιες , αλλα μερικες με δυσκολη προσβαση (Σευχελες) . Η Νας ειναι ευκολη και στην πλατη της εχει μια εκπληκτικη ταβερνα . Εχει τρεις ταβερνες που πρεπει να ειναι οι καλυτερες της Ελλαδας . Οκορμος του νησιου ειναι ορεινος και αγριος με δαση με πολυ πρασινο ,αλλα και με τοπιο σεληνιακο (βορεια) . Το φαγητο ειναι παρα πολυ καλο και εαν σου αρεσει το ψαρι θα εχεις κανει την τυχη σου 25ε το πρωτο ψαρι , Ο αστακος αφθονει λογω Φουρνων κυριως , μην τολμησεις να πας ομως γιατι εαν πεσεις σε καιρο θα παθεις οτι επαθα και εγω :
Απο μπαρ οχι σπουδαια πραγματα ,εγω τρελαινομαι για μπαρακι εκει ομως δεν μου ελειψε καθολου . Εισαι συνεχως λογω μορφολογιας εδαφους επανω στο πελαγος δεν σου κανει καρδια να κλειστεις καπου .
Για τα χωρια της Ικαριας θα εχεις ακουστα , το κρασι της , το κλιμα της . Το κυμα της ειναι πολυ βαρυ , απλα θα μετακινεισαι .
Εαν μπορεσω σημερα θα σου ποσταρω παραλιες την Νας , Σευχελες
και μια ακομα μπροστα η θαλασσα και πισω λιμνη . -
Αυτη που ποσταρισα ειναι βορεια ειναι πετρες κυριως απο μαρμαρο που με το κυμα εχουν παρει το σχημα τεραστιου αυγου (εργα τεχνης) κουβαλησε η μου εσπασε τα αμορτισερ.
-
Oι πετρες που φαινονται στη φωτο, δεν ειναι μαρμαρο με τιποτα. Ουτε καν ασβεστολιθος
Κατι σε γρανιτη ή παρομοιο, ισως -
Κατω αριστερα βλεπω ενα πυριγενεστατο κομματι με ενα τεραστιο μαυρο στερεο εγκλεισμα
Τεσπα, δεν πηγα, δεν ξερω, μην κανω (περισσοτερο) τον εξυπνο απο φωτογραφιες. -
Ουπς! Μας την εκανε ο Γιωργος 123 και απανταω στον εαυτο μου σαν τον τρελλο του χωριου
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Oι πετρες που φαινονται στη φωτο, δεν ειναι μαρμαρο με τιποτα. Ουτε καν ασβεστολιθος
Κατι σε γρανιτη ή παρομοιο, ισωςΑυτες που μαζεψαμε ειναι μαρμαρο στην φωτο κατω αριστερα ισως διακρινεται μια .
Το νησι εχει μαρμαρο και γρανιτι . -
Για Πάργα έχει κανείς άποψη;
ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2007