-
Δεν ξερω εαν ειναι σωστο που ανοιγω εδω το θεμα,,
Το θεαμα που βλεπω αυτη τη στιγμη ειναι ντροπιαστικο και ταυτοχρονα εχει σκιστει η καρδια μου!!το βουνο που δινει λιγες στιγμες χαρες και αποδρασεις ειναι στο ελεος της φωτιας!!ποιος φταει???ολοι οσοι εχουν πεταξει εστω και ενα σκουπιδακι πανω σε αυτο το βουνο!!!
Σημερα χαιροντε αυτοι που θελουν να χτησουν και την υπολοιπη παρνηθα.
Τα πολλα λογια ειναι φτωχια με τη πρωτη ευκαιρια πρεπει να δειξουμε την δυναμη μας σαν πολιτες-ανθρωποι ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!! να το απαιτησουμε αμμεσα με καθε μεσο που εχουμε και το ιντερνετ ειναι μεγαλη δυναμη..
Να μαζευτουμε ανθρωποι απο ολα τα φορουμ και να παμε στο βουνο με τη πρωτη ευκαιρια να το βοηθησουμε.
Δυστηχως η εικονα που εχω απο τη Ν,Ιωνια δεν περιγραφετε κριμα... -
Το θεαμα που βλεπω αυτη τη στιγμη ειναι ντροπιαστικο και ταυτοχρονα εχει σκιστει η καρδια μου!!το βουνο που δινει λιγες στιγμες χαρες και αποδρασεις ειναι στο ελεος της φωτιας!!ποιος φταει???ολοι οσοι εχουν πεταξει εστω και ενα σκουπιδακι πανω σε αυτο το βουνο!!!
Τα πολλα λογια ειναι φτωχια με τη πρωτη ευκαιρια πρεπει να δειξουμε την δυναμη μας σαν πολιτες-ανθρωποι ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!! να το απαιτησουμε αμμεσα με καθε μεσο που εχουμε και το ιντερνετ ειναι μεγαλη δυναμη..
Να μαζευτουμε ανθρωποι απο ολα τα φορουμ και να παμε στο βουνο με τη πρωτη ευκαιρια να το βοηθησουμε.
Με προλαβες lepes... Aστα να πανε... Αναδασωση και παλι αναδασωση...
-
πιστευω οτι εχουμε τη δυναμη κατι να κανουμε αμα μαζευτουμε ολοι!!
-
Συγκεντρωση για αναδασωση και οτι μπορουμε με την πρωτη ευκαιρια...
ειμαι μεσα! -
+1 για αναδάσωση μόνο PLZ οργανώστε κάποιος και ενημερώστε λίγο νωρίτερα για να πάρω ρεπό και από τις 2 δουλειές
Μήπως να ανοίγαμε σχετικό τόπικ με ημερομηνίες κλπ;
-
Μονόδρομος η αναδάσωση παιδιά και άμεσα. Δυστυχώς θα αργήσει να γίνει όπως ήταν αλλά κάθε μέρα που περνά δεν αναπληρώνεται. Χρειάζονται επίσης πολλά να γίνουν για να γλυτώσετε πλημμύρες τον χειμώνα και να διατηρήσετε το χώμα στο βουνό για να μην εκφυλιστεί και υποβαθμιστεί. Ελπίζω να δούμε ενέργειες σοβαρές και μελετημένες. Το θέμα δεν είναι να γίνει μια μονοκαλλιέργεια πεύκου ή ελάτου αλλά η δημιουργία ενός οικοσυστήματος με όλα τα απαραίτητα.
-
απο οτι εμαθα δεν πρεπει να γινει αναδασωση αλλα καθαρισμος του βουνου και να αφησουμε το οικοσυστημα να κανει μονο του τη δουλεια..αλλα και παλι ο καθαρισμος θελει πολλα ατομα.παντως εγω με το που θα ακουσω κατι θα το μεταφερω
-
Σε εκτασεις που μπορει να κινδυνεύσουν απο οικοπεδοποίηση,καλύτερα να γίνει αναδασωσω.Το οικοσυστημα ναι μεν θα αναπτυχθει απο μόνο του εαν το αφησεις,αλλά θα αργησει πάρα πολύ.Μεχρι τοτε μπορει να βρεθούνε χίλιοι τροποι για να το εκμεταλευτει κάποιος
-
ε τοτε θα γινω πυρομανης και εγω και τα βραδυα θα καιω βιλες...
Παντως τα πραγματα ειναι οντως τραγικα,εγω ειμουνα στη παρνηθα 1 φορα το μηνα τουλαχιστον το πρασινο που ξερατε ξεχαστε το :(:(
Το αισθημα δεν περιγραφετε
και φταινε ολοι κρατος πυροσβεστικοι δημοι ΟΛΟΙ!!! -
ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ! ΤΩΡΑ!
-
Η Πάρνηθα δεν θα γίνει όπως ήταν. Κάποια από τα δέντρα που υπήρχαν ακόμα κι αν φυτευτούν σαν δενδρύλια δεν θα επιβιώσουν τώρα με τις υπάρχουσες ατμοσφαιρικές συνθήκες μόλυνσης του λεκανοπεδίου....
Παρνηθα