-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τα σνίτσελ στο γκριλ θα τα κάνω. Κάνω δίαιτα, γι αυτό τρώω μία φορά την μέρα.. Να, το βράδυ δεν θα φάω τίποτα, ίσως μόνο κορν-φλέικς με γάλα..
Αν δεν θέλεις τηγανητές πατάτες, βράσε 2 πατάτες με το φλούδι τους και μετά άνοιξε τις στη μέση και βάλε αλατάκι και γιαούρτάκι μέσα, που γίνεται ψραίο συνοδευτικό....
ΜΠΛΙΑΧΧΧ
LURPAK βαζουμε το αλμυρο , μιαμμμ, ακου γιαουρτι μπλιαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχαποτοξίνωση κάνει ο άνθρωπος
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
ΜΠΛΙΑΧΧΧ
LURPAK βαζουμε το αλμυρο , μιαμμμ, ακου γιαουρτι μπλιαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχδεν στο ταϊσαμε και με το ζόρι βρε Γιώργο, κάτι ελαφρύ θέλει ο άνθρωπος...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΜΠΛΙΑΧΧΧ
LURPAK βαζουμε το αλμυρο , μιαμμμ, ακου γιαουρτι μπλιαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχδεν στο ταϊσαμε και με το ζόρι βρε Γιώργο, κάτι ελαφρύ θέλει ο άνθρωπος...
Εχω απαιτησεις απο Χανιωτη
δεν στο ταϊσαμε και με το ζόρι
Καλεστε και ενα ασθενοφορο μηπως με προλαβετε
-
Για διαιτα το καλυτερο ειναι να φτιαξεις το σνιτσελ και τις πατατες στον ατμομαγειρα.
-
Δεν νομίζω ότι χωράει συζητηση το θέμα πατατες τηγανιτές Vs ρύζι κλπ ζυμαρικά. Οι πατατούλες απλα ειναι αναντικατασταστες.
Τωρα για όποιον κάνει δίαιτα....την συμπάθεια μου!
Γμτ, όπου να είναι θα αρχίσω και εγώ δίαιτα! Μέσα στη βδομάδα θα πάω να γραφτω και γυμναστήριο....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν νομίζω ότι χωράει συζητηση το θέμα πατατες τηγανιτές Vs ρύζι κλπ ζυμαρικά. Οι πατατούλες απλα ειναι αναντικατασταστες.Τωρα για όποιον κάνει δίαιτα....την συμπάθεια μου!
Γμτ, όπου να είναι θα αρχίσω και εγώ δίαιτα! Μέσα στη βδομάδα θα πάω να γραφτω και γυμναστήριο....
Ενόψει αυτών... πρόσεχε τι δηλώνεις εδώ γύρω
-
-
Πατατες κοματακια -κυβακια
καρυ
σκορδο-σκονη
πιπερι καγιεν
παπρικα
μουσταρδα-σκονη
μπαχαρι
λαδακι και στο φουρνο να μοσχοβολησει το σπιτι. -
Ντάκος ή κουκουβάγια
Ένα δροσερό πιάτο από την ωραία Κρήτη- Παξιμάδι κριθαρένιο, κατά προτίμηση στρογγυλό
- Μία ή δύο φρέσκιες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Φέτα ή μυζήθρα
- Ρίγανη (ή βασιλικό)
Τρίβουμε τις ντομάτες, μουσκεύουμε ελαφρά το ή τα τα παξιμάδια με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι και τη θρυμματισμένη φέτα (ή μυζήθρα). Λίγη ρίγανη ή ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και είναι έτοιμο!
Σαν ορεκτικό ή σαλάτα, ή ακόμα σαν ελαφρύ βραδυνό. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ντάκος ή κουκουβάγια
Ένα δροσερό πιάτο από την ωραία Κρήτη- Παξιμάδι κριθαρένιο, κατά προτίμηση στρογγυλό
- Μία ή δύο φρέσκιες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Φέτα ή μυζήθρα
- Ρίγανη (ή βασιλικό)
Τρίβουμε τις ντομάτες, μουσκεύουμε ελαφρά το ή τα τα παξιμάδια με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι και τη θρυμματισμένη φέτα (ή μυζήθρα). Λίγη ρίγανη ή ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και είναι έτοιμο!
Σαν ορεκτικό ή σαλάτα, ή ακόμα σαν ελαφρύ βραδυνό.Aκρως καλοκαιρινο και δροσερο.Το ζητημα ειναι που να βρεις ντακους που να μην λασπωνουν οταν τους βρεχεις με νερο.Σε οσα εχω δοκιμασει απο σουπερμαρκετ ειναι σαν λασπη οταν βραχουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ντάκος ή κουκουβάγια
Ένα δροσερό πιάτο από την ωραία Κρήτη- Παξιμάδι κριθαρένιο, κατά προτίμηση στρογγυλό
- Μία ή δύο φρέσκιες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Φέτα ή μυζήθρα
- Ρίγανη (ή βασιλικό)
Τρίβουμε τις ντομάτες, μουσκεύουμε ελαφρά το ή τα τα παξιμάδια με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι και τη θρυμματισμένη φέτα (ή μυζήθρα). Λίγη ρίγανη ή ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και είναι έτοιμο!
Σαν ορεκτικό ή σαλάτα, ή ακόμα σαν ελαφρύ βραδυνό.Aκρως καλοκαιρινο και δροσερο.Το ζητημα ειναι που να βρεις ντακους που να μην λασπωνουν οταν τους βρεχεις με νερο.Σε οσα εχω δοκιμασει απο σουπερμαρκετ ειναι σαν λασπη οταν βραχουν.
τι εννοείς λασπώνουν,δλδ δεν κάνουν αυτά που έχουν στα supermarket?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ντάκος ή κουκουβάγια
Ένα δροσερό πιάτο από την ωραία Κρήτη- Παξιμάδι κριθαρένιο, κατά προτίμηση στρογγυλό
- Μία ή δύο φρέσκιες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Φέτα ή μυζήθρα
- Ρίγανη (ή βασιλικό)
Τρίβουμε τις ντομάτες, μουσκεύουμε ελαφρά το ή τα τα παξιμάδια με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι και τη θρυμματισμένη φέτα (ή μυζήθρα). Λίγη ρίγανη ή ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και είναι έτοιμο!
Σαν ορεκτικό ή σαλάτα, ή ακόμα σαν ελαφρύ βραδυνό.Aκρως καλοκαιρινο και δροσερο.Το ζητημα ειναι που να βρεις ντακους που να μην λασπωνουν οταν τους βρεχεις με νερο.Σε οσα εχω δοκιμασει απο σουπερμαρκετ ειναι σαν λασπη οταν βραχουν.
Του lidl είναι καλούτσικοι.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Ντάκος ή κουκουβάγια
Ένα δροσερό πιάτο από την ωραία Κρήτη- Παξιμάδι κριθαρένιο, κατά προτίμηση στρογγυλό
- Μία ή δύο φρέσκιες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Φέτα ή μυζήθρα
- Ρίγανη (ή βασιλικό)
Τρίβουμε τις ντομάτες, μουσκεύουμε ελαφρά το ή τα τα παξιμάδια με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι και τη θρυμματισμένη φέτα (ή μυζήθρα). Λίγη ρίγανη ή ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και είναι έτοιμο!
Σαν ορεκτικό ή σαλάτα, ή ακόμα σαν ελαφρύ βραδυνό.Aκρως καλοκαιρινο και δροσερο.Το ζητημα ειναι που να βρεις ντακους που να μην λασπωνουν οταν τους βρεχεις με νερο.Σε οσα εχω δοκιμασει απο σουπερμαρκετ ειναι σαν λασπη οταν βραχουν.
τι εννοείς λασπώνουν,δλδ δεν κάνουν αυτά που έχουν στα supermarket?
Εχω δοκιμασει του Τσατσαρωνακη και καποιους αλλους (δεν θυμαμαι τωρα ονομασιες)και ειναι ολοι τους χαλια.Ασε που οι περισσοτεροι ειναι τριμματα μεσα.
-
Στη συγκεκριμένη φωτό χρησιμοποίησα κριθαρένιο παξιμάδι 'το Μάννα', της αρτοποιήας Τσατσαρωνάκη (νομίζω από Βασιλόπουλο). Δεν είναι στρογγυλό μεν, αντέχει σχετικά καλά δε.
Το θέμα είναι να το μουσκέψεις ελάχιστα, ή να αφήσεις το ζωμό από τη ντομάτα να κάνει τη δουλειά. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...
Του lidl είναι καλούτσικοι.Κατι δεν μου παει καλα με αυτη την αλυσίδα σουπερμαρκετ.Δεν εχω ψωνισει ποτε απο εκει.
Την δευτερα που θα ειμαι Κρητη θα παρω ενα σακουλι ντακους παντως !!!!Θα παρω και κανενα σκαλτσουνι,και καμια μυζηθρα,και κανενα κεφαλοτυρι!!!
Θα βρωμισουν μεχρι να κατεβω παλι Τριπολη την τριτη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...
Του lidl είναι καλούτσικοι.Κατι δεν μου παει καλα με αυτη την αλυσίδα σουπερμαρκετ.Δεν εχω ψωνισει ποτε απο εκει.
Το συγκεκριμένο είναι ελληνικό προϊόν. (δεν αποτελεί εγγύηση αυτό, απλά έτσι το λέω )
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στη συγκεκριμένη φωτό χρησιμοποίησα κριθαρένιο παξιμάδι 'το Μάννα', της αρτοποιήας Τσατσαρωνάκη (νομίζω από Βασιλόπουλο). Δεν είναι στρογγυλό μεν, αντέχει σχετικά καλά δε.
Το θέμα είναι να το μουσκέψεις ελάχιστα, ή να αφήσεις το ζωμό από τη ντομάτα να κάνει τη δουλειά.Ακριβώς!
Κι όταν λέμε ελάχιστα, εννοούμε να περάσεις στιγμιαία το ντάκο κάτω από τη βρύση, να τον κρατήσεις μερικά δευτερόλεπτα να σουρώσει και μετά στο πιάτο. Τα σωστά παξιμάδια θέλουν κάποια ώρα για να μαλακώσουν (διαφορετικά ψάχνεις για οδοντίατρο), αλλά δεν τα βρίσκεις πια. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ντάκος ή κουκουβάγια
Ένα δροσερό πιάτο από την ωραία Κρήτη- Παξιμάδι κριθαρένιο, κατά προτίμηση στρογγυλό
- Μία ή δύο φρέσκιες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Φέτα ή μυζήθρα
- Ρίγανη (ή βασιλικό)
Τρίβουμε τις ντομάτες, μουσκεύουμε ελαφρά το ή τα τα παξιμάδια με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι και τη θρυμματισμένη φέτα (ή μυζήθρα). Λίγη ρίγανη ή ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και είναι έτοιμο!
Σαν ορεκτικό ή σαλάτα, ή ακόμα σαν ελαφρύ βραδυνό.φίλε μου αυτό κάνουμε κ στο σπίτι μας!!!
ακριβώς!!!
θα συμπληρώσω πως εμείς βάζουμε κ ένα κουταλάκι του γλυκού κάπαρη, την οποία παίρνουμε κάθε χρόνο από κάποιο κυκλαδονήσι (4-5 κιλά), κ την διατηρούμε σε ένα υγρό με βάση το ξύδι... δίνει τέλεια γεύση στη σαλάτα...
κ όντως μιλάμε για το πιο δροσερό γεύμα του καλοκαιριού!
-
ψήνω σε 10 λεπτά θε είναι έτοιμο το γευμά μου, 3 μπιφτέκια με ρύζι-
-
Μακαρονάδα με θαλασσινά (cmarin's edition)
Υλικά για 6 άτομα
1μιση πακέτο μακαρόνια Νο6 ή 7
1 κιλό θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, χταποδάκι, σουπιές κλπ) στο σύνολο καθαρισμένα
8 κ.σ. λάδι
1 Κρεμμυδι, 2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 ντομάτες
1 ποτήρι κρασί λευκό
μαϊντανό
βασιλικό
αλάτι, άσπρο πιπέρι1 κατσαρόλα για τα μακαρόνια
1 βαθύ τηγάνι για την σάλτσα
1 ταψί για το σύνολο
1 λαδόκολλαΕκτέλεση
Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα θαλασσινά μέσα σε αλατόνερο. Π.χ. αφαιρούμε τα εντόσθια, τους σάκους με το μελάνι και τα χωρίζουμε σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια.
Βράζουμε στην κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα θαλασσινά για 5 λεπτά και το ξαφρίζουμε. Τα βγάζετε και κρατάτε το νερό.
Σοτάρουμε το κομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Αποφλυόνουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις σοτάρουμε μαζί. Προσθέτουμε μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι και άσπρο πιπέρι. Αφήνουμε τα θαλασσινά να σιγοβράσουν στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά για 10-12'.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατόνερο με μια δόση ελαιόλαδο για να μην μαλακώσουν υπερβολικά στο νερό που βράσαμε τα θαλασσινά. Απλώνουμε μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και με ένα πινέλο μαγειρικής το αλείφετε με λάδι. Τοποθετούμε κατα στρώσεις σπαγγέτι με θαλασσινά και σάλτσα ντομάτα, ρίχνουμε το λευκό κρασί και κλείνουμε πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 225c για 12-15'.
Σερβίρετε και ανοίγετε το πακέτο στο τραπέζι.Μπορούμε να βάλουμε ότι θαλασσινά μας αρέσουν.
Καλή μας όρεξη.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)